- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
itt van nálam egy 5800, és sajnos nagyon gáz a képe, olyan mint a képen
A legendé "valódibb". nekem ilyen a monitoromon is, meg a TV-men is a kép. de még az iphoneon is. tehát az 5800ban van nagyon szar kijelző.Én a monitoron meg a tv-n is melegebb beállításokat használok, ha hidegebbre állítom akkor azok is elkékülnek szürkülnek, de bőven nem ennyire, mint a képen látható
-
joey04
titán
de minek szoktassam hozzá, ha van olyan, ami gyárilag megfelel?
a legend kb olyan mi nt a desire, a touch meg ugye szifon:
A kijelző kontrasztosabbnak tűnt, mint a már látott és egy kicsit megnyomogatott Nexus, de ennek is szemkiégető színei vannak. Érdemes megnézni a T-Mobile oldalát és rácsodálkozni, hogy miként lesz a magentából majdnem vörös. Napfényben egyébként még olvasható marad a kijelző, de max fényerővel is gyengébben látszik, mint a 3GS 40-50%-on és automata beállítással,
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #26 üzenetére
Más: ha neked az N82-höz sötétben fényerő hack kellett, akkor tényleg menj el a szemészetre, mert baj van a látásoddal.
nem azért kell hack, hogy lássam, nem szeretném, ha most meg ez a szöveg terjedne...
Annyi, hogy zavar, ha le van véve. De tökéletesen látom, csak ha nagyobb fényerő, akkor szebbnek tűnik a kép. amikor ugye bekapcsol, akkor fullon van a fényerő, és amikor a symbian betölt, akkor leveszi. és akkor látom, hogy milyen is lehetne... a monitoron este pl a full fényerő hirtelen nekem is bántja a szemem de 1-2 perc múlva hozzászokik, és onnan már zavaró, ha alacsonyabbra veszem. de mondom, tökéletesen látom akkor is, csak nem érzékelem olyan szépnek. -
joey04
titán
nem hiszem.
beltérben elég bőven az amoled is az olvashatósághoz, de csúnyának találom a képét az alacsony fényerő miatt. vagyis egy acer liquid sokkal szebb de szvsz még a nem szabad kimondani a nevét készüléknek is szebba monitoromon is keveslem a max fényerőt, csak este nem
-
joey04
titán
Karma!
Neked meg van még a touchod?
Ha igen, megnézhetnéd este, full fényerőn, hogy melyik a világosabb, az, vagy a legend. mert nálam az iphone is kb 70-75%-on jár teljesen sötét esti szobában is, és a 100% is csak éppen zavaró
-----------Közben kijött egy másik Desire teszt: [link]
The Desire shares with the Nexus One a 3.7” capacitive AMOLED touchscreen of WVGA resolution. It looks marvelous indoors but if you go outside you won’t help but notice that sunlight legibility could’ve been better. It is the highly reflective surface and weaker backlighting that make it a bad choice for outdoor use.
És van ott 2 kép, ami az én problémámat tökéletesen mutatja:
A másodikon lehet látni, hogy még beltérben is észrevehetően magasabb a fényerő pl az iphoneon (azért emelem ki azt, mert ilyenem van, látom, hogy tényleg ilyen), és ebben egy kicsit még a samoled is elmarad, de arra már azt mondom, hogy elég.
Az elsőn pedig látható, hogy még csak nem is napsütés van, csak kinti körülmények, és már ott is növekszik egy kicsit az előny. A samoled itt is fejlődést mutat, szerintem az már elég lesz.
Szóval én az amoledet továbbra sem komálom, de a samoled továbbra is nagyon ígéretesnek tűnik. Az már megéri azt a kis kompromisszumot a fényerőnél, látva a színeket (ami nem egészen a valóság, tegyük hozzá)
Egyébként az X10nél látható, hogy ott valóban kisebb a különbség az amoled és a tft között, az iphone valamiért ebben nagyon jó (fényerő, kinti körülmények) lehet ezért van nálam olyan magasan a mérce, egy "egyszerű" tft-t használó embernek ezért nem tűnik nagynak a különbség...
Azt kéne még tudni, hogy maxon van-e itt a fényerő mindegyik készüléken, netán auto módban van-e. Nekem anno n82-n is a fényerő hack feltelepítése volt az első, mert az pl nem engedte kikapcsolni ezt a szar szabályzót, és ha maxra tettem, akkor is levett sötétben a fényerőből...
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #18 üzenetére
szívből örülök, hogy nálad csak 1%
szerencsére jön a samoled ami már kijavítja ezt a hibát (az eddigi infók alapján) de ez lehet csupán marketing duma is, majd kiderül -
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #16 üzenetére
és én hol kértem, hogy szavazd meg?
napfényben jobb, hogy mennyivel az szubjektív. a többi vita engem nem is érdekel. -
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #14 üzenetére
a hd2 kijelzője valóban fakó, de attól még fényerőben veri (ha csak egy kicsit is) az amoledes kijelzőket. én meg továbbra is csak erről beszélek.
-
joey04
titán
na megnéztem a desiret. jobb, mint vártam. lehet, hogy csak a sense színei vagy valami egyéb miatt, de úgy érzem nagyobb a maximum fényerő, mint az n1 esetében, kb olyan, mint a HD2, ami már majdnem elég. A nálam kijelző fronton etalon Liquid szintet persze egyik se éri el. most valahogy így áll a sorrend nálam: N1 és O2 az utolsó, aztán jön az iPhone, Desire, HD2 trió, mindegyiknek más az előnye, kb döntetlen, és ugyan nem sokkal, de egyértelműen a legjobb az Acer Liquid.
Egyébként rövid vélemény a Desireről: gyors, jó, a rövid tapera alatt bug nem jött elő, szóval csupa pozitívum, de egy játékszer a Legend mellett. Már érzetre. Sokkal minőségibb a kistesó. Persze azért a Desire kéne...
Megnéztem ma egy friss winnel ellátott HD2-t és ez már valóban olyan, hogy ujjal kezelhető a legeldugottabb wines menüpont is. az is tetszik.
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #10 üzenetére
nah írtam egy szép hosszú hsz-t de elszállt. mindegy, akkor tömören:
nem akarok senkit meggyőzni, csak annyit kicsikarni, hogy az amoled kevésbé látható külső helyen, mint a tft, ami logikus is, hiszen alacsonyabb a fényerő. ezt mérések bizonyítják, nem szubjektív vélemény tehát. Az, hogy ez kit mennyire zavar, valóban szubjektív. Engem nagyon, mint mondtam, az Omnia2 már borús időben is kevés volt nekem, a n1 pedig még beltérben is kevés volt maximum fényerőn. persze ott láttam mindent, de zavaró volt. főleg úgy, hogy mellette egy acer liquid volt, aminek sokkal magasabb volt a maximum fényerő, és pl amikor üzenetírást próbáltam, akkor azn1en az üres terület szürkésnek hatott a liquid mellett, amin hófehér volt. az amoled előnyeit én elismerem. csak ebből az egyből nem engedek, mert mérések bizonyítják, hogy nekem van igazam, és Integra fröcsögése nem jogos, hogy rossz szemem, mert éppen azoknak az, akik nem látnak különbséget, hiszen van. másban nem vitázok, de ebben továbbra is fogok, ha valaki tagadja. vagy ha már itt van Karma: a legend a speedshopban pont a hero mellett van. az órán látni, hogy a fehér menniyvel fehérebb a heron, és mennyivel magasabb a max fényerő. maga a kép legenden szebb persze, csak nekem ennél fontosabb a fényerő, ésszerű határokon belül persze.11:de nincs az a "szakadék" a sima TN-hez képest.
tehát legalább te belátod, hogy van, csak neked még nem zavaró. nekem az. na ez így korrekt, ezzel nincs is gondna megyek desiret tapogatni, majd leírom mit tapasztaltam.
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #8 üzenetére
While the AMOLED screen is terrific indoors, taking the device outside on a bright day changes the story. Couple the glare from the shiny screen with the poor outdoor visibility typical of an AMOLED display, and you've got a nearly unviewable screen if you're in bright sunlight. That's a bummer.
nálam pont ez adja a különbséget: a tft szar, de használható kint, az amoled nekem kevés, nem használható kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megújult a PROHARDVER!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Óra topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1 humoros
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest