- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
válasz
Csabi1984 #96519 üzenetére
Nálunk 3 ilyen box van bekapcsolva, folyamatosan, gyári táppal. A minta nyilván nem reprezentatív, de saját tapasztalatom alapján a villanyszámlán észrevehetetlen a dolog, a boxok működése szempontjából pedig talán jobb is, mint a naponta (akár többször) történő ki- és bekapcsolgatás, amit sokan játszanak. Az altatásról nem tudok nyilatkozni, de sztem nem éri meg bajlódni vele, mert anélkül is alig fogyasztanak üresjáratban.
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #96491 üzenetére
készülőben van a 21.0 Omega "Alpha1" CE- Mit olvasol? Már 1 hete kint van az Omega Alpha1, ng és ne eszközökre is elérhető.
-
-
syler123
veterán
válasz
Csabi1984 #96419 üzenetére
Én nem vagyok Homatics ellenző sem, én általában csak a lekezelő stílus miatt kommenteltem, amit a tulajok engedtek meg maguknak. A box-al magával nincs bajom, jó dolog a DV, biztosan kiforrja majd magát a box, de én ígéretekre nem veszek már semmit, hogy mit kap majd software frissítéssel, mert a tv-mmel is rácsesztem, ahol firmware frissítéssel ígérték a 4k120fps-t, csak közben kiderült, hogy a hardware kevés hozzá.
Hidd el, ha nem ebben a stílusban kommentelnek a tulajok, nem lett volna itt semmi ellenségeskedés.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Csabi1984 #96171 üzenetére
Részlet
"Mivel egy valódi Dune HD lejátszóról van szó, nem csak a különleges szoftver különbözeti meg a konkurenciától, de a hardver is értékesebb. Az ethernet-port természetesen gigabites sebességű, hogy hálózati lejátszáskor még egy 1:1-es 4K-s Blu-ray másolat se akadozzon. A Wi-Fi pedig az eddigi leggyorsabb, amit a gyártó lejátszóiban valaha is láthattunk; immár Wi-Fi 6 sebességű, így vezeték nélkül is bármi gond nélkül lejátszható filmgyűjteményünkből (már ha a routerünk is elég gyors hozzá). A 4 GB RAM mellé 32 GB flash memóriát kapunk, ez mostanra már általános valamennyi Dune HD lejátszón. Bár a Homatics Box mellé járó távvezérlő Bluetooth-os, a készülékházból nem maradt ki az infra vevő sem. Ennek köszönhetően használhatjuk a Dune HD prémium kategóriás infra távirányítóját a világító gombokkal a kompromisszum mentes médialejátszáshoz, vagy irányíthatjuk a készüléket egy tanítható távvezérlővel is"Ebből az értelmezhető, hogy ebbe van infra port tehát nem kell plusz dolgot venni még a fehérbe elvileg nincs és ahhoz kell, hogy legyen infra!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Csabi1984 #96167 üzenetére
Előre mondom, hogy én úgy nyilatkozom, hogy nem ismerem az eszközt, nem is igazán jártam utána (csak az itt olvasottakból táplálkozom) és ennyit nem is fogok áldozni egy boxra…
De az általad írt magyarázatot követve, ha a gyártó szerint ez egy streaming box és nem médialejátszó (ráadásul AFR sincs, legalábbis a korábbi hozzászólások szerint), akkor mivel több, mint jóval olcsóbb társai (itt nem feltétlenül a topic alapjául szolgáló kínai boxokra gondolok)? Tovább megyek: mivel nyújt többet, mint a szolgáltatói boxok, vagy a TV beépített streaming alkalmazásai?
Mondhatjuk, hogy a hiányosságokat megoldja a CE. De ilyen ár mellett már én is azt mondom, hogy joggal várhatja el a vásárló, hogy minden azonnal működjön.
Azt ne felejtsük el, hogy azért ezt ebben a topicban leginkább tizenezer Ft-os készülékekhez hasonlítjuk… -
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Csabi1984 #95971 üzenetére
Miért, talán a Firestick-es Kodi-n nincs SAMBA? De, van.
Amúgy a lényeg ott van az összefoglaló elején: A CE egy sokkal optimalizáltabb rendszer önmagában. Míg a Android-os Kodi esetén magát a Kodi-t kell minden esetben az adott Android-hoz és eszközhöz optimalizálni még pluszban.
-
zsiga68
őstag
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #95925 üzenetére
Amikor bekapcsolom a firestick maxot akkor látom, hogy X90max is bekapcsol. - a Firesticket ébreszted, gondolom a saját távjával, ott mi van beállítva. a CEC-t illetően?
#95926 xtend
Ez valószínűleg HDR10+ hiba, elképzelhető, hogy a TV külső forrásból nem kezeli megfelelően, vagy a kábel nem elég jó hozzá. Korábban, HDR10+-szal én is tapasztaltam ilyet, azóta eszközöket is cseréltem, kábeleket is, nincs ilyen hiba. Szerezz be egy másik verziót. -
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #95919 üzenetére
Azt, ami arra utal, egyértelműek a szövegek, fejből nem emlékszem, de az utolsó néhány sorhoz nem is kell hozzányúlni, minden olyan funkciót ki kell kapcsolni, amire nincs szükség, pl. én nem akarom, hogy a box bekapcsolja a TV-t, mert zenét is hallgatok, ahhoz nem kell TV.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Csabi1984 #95763 üzenetére
Ha én kiadnék/bevállalnék mint forgalmazó egy olyan eszközt amit egy másik cég gyártott akkor bizony nem nyúlnék bele. Nekem teljesen mindegy lenne ha megveszik, hogy pohár alátét vagy alvótárs az ágyba vagy valami más.
Azért a Dune--nél se buták biztos követik az emberek igényeit és általában az a Stream szolgáltatás illetve CE vagy Kodi. -
gyűrű
addikt
válasz
Csabi1984 #95753 üzenetére
Fehéren nem megy a dune app, nem is fog. Lekérdezi a licencet és nem indul.
Feketén meg addig megy a CE míg a dune le nem tiltja. (nem tudom hogy le akarja e)
CE biztosan csak a fehéren fog menni, ez garantált mert a Homatics megengedi .
Feketén csak esetleg..
Ezeket mind leirtam már. -
-
xtend
senior tag
válasz
Csabi1984 #95739 üzenetére
Ott a Nokia streaming box 8010. Ugyanaz mint a Homatics (SEI robotics az is). CE is ugyanaz kell rá és fut is szépen (avsforum-n megerősítették). Cserébe most már ugyanannyiba kerül mint a fehér Homatics (eddig 20€-val olcsóbb volt). Viszont nem jön rá béta fw csak stabil, azaz ha a Homatics-ra lesz stabil (természetesen újabb nem a jelenlegi stabil) akkor a Nokia is meg kapja azt. Viszont elég f@sza a távirányítója, sztem jobb mint a Homatics de ez is olyan kinek mi jön be.
Ezek a boxok egyformák:Homatics, Nokia jön frissítés, Dune-ben
van SD kártya foglalat(ja az a RockTec v mi a neve, sry) de frissítés szempontjából nem tudok róla infót, uccsó box meg vmi belterjes kínai nem sok embernek van, azok meg nem nagyon nyilatkoznak róla. -
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #95739 üzenetére
Nekem is minden fekete, vagy nagyon sötét szürke, teljesen oké a fehér, élőben jobb, mint a videókon, vagy. a képeken, mert mindig nagyon világos háttérrel készülnek.
A kérdés fura, pontatlan, mindenkinek jól működik a CE "bootolás".Mindent úgy kell csinálni, ahogy eddig. Én parancssorból indítom az első CE-t. Más meg "reset" gombbal.
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #95624 üzenetére
PCM feliratot az erősítőkön, akkor fogsz látni, ha többcsatornás (LPCM), és akkor sem biztos, típustól, márkától függ, hogy mit fog kiírni, egyik kiírja, hogy Multi LPCM, míg a másik annyit, hogy multichannel. Tehát ami sztereó, az PCM.
Viszont az is előfordul, hogy az erősítő a 2.0-ás DD/DD+ esetében is sztereót ír ki, ilyenkor ott van valahol felül egy kis "világító" DD vagy DD+. felirat vagy logó.
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #95611 üzenetére
Mivel másabb ha a stereo nem stereoba hanem DD-be megy? - megjegyeztem, hogy nem szabályosan küldi tovább, átalakítja, persze kérdés, hogy mindezt miért.
Nekem az erősítőbe ki lehet választani a Directet és akkor úgy küldi tovább amilyen a forrás. - az erősítő azt írja ki, amit kap, most a készülékről írtam. -
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #95603 üzenetére
A médialjátszós topikban írtam egy választ, ugyanerre. Ha valamire azt írja valaki, hogy rossz, akkor sokan hajlamosak azt hinni, hogy nem jó, azaz sz@r, de itt arról van szó, hogy a 2.0-ás hangot DD+-ban küldi tovább, ez nem jó, ha én pcm-et szeretnék kapni. A DD-t is DD+-ban küldi tovább, ez is rossz, ha azt nézem, hogy mi a forrás, de ha csak hangot szeretnék kapni, akkor az van, nincs probléma. Természetesen mindez nálam, a saját készülékeimmel tesztelve. Ha másnál más hang van, akkor még bonyolultabb a helyzet, mert ebben az esetben az EDID infókat rosszul azonosítja.
-
gyűrű
addikt
válasz
Csabi1984 #95603 üzenetére
Semmi gond nincs a firestick 4k maxal. blakey speciális igényekkel használja a dolgait, neki probléma ami a felhasználók 99,9% nak nem. Az egyik legjobb jelenlegi eszköz, így a quietvoid kodi builddal mindent lejátszik. A streaming app okon in is nagyon könnyű a jó frekit kiválasztani. Az árában, de még feljebb is best buy. Nem állítom hogy nincs jobb, de nagyon jó. Engem a főoldal abszolút nem zavar, 2 mp-ig látom míg a kodira kattintok. 🙂
-
LEON_01
tag
válasz
Csabi1984 #95532 üzenetére
Nálam CE alatt ezzel megy: CoreELEC-Amlogic-ne.aarch64-21.0-Omega_nightly_20230402-Generic.img. Tökéletesen megy minden rajta és nagyon gyors a rendzser az eddigiekhez képest. Az Android része nem nagyon érdekel egyelőre, a TV-n jobban muzsikál az ATV. A Dune app-ot meg kukáztam (bár vitt mindent), de a családom többi részére is gondolni kell, mert nem igazán felhasználóbarát a kezelése. Így marad a CE, az tökéletes.
-
junkpod
veterán
válasz
Csabi1984 #95356 üzenetére
Van, de máshogy. Bekapcsolni nem tud ha ki volt kapcsolva mert akkor nem aktív a CEC. A trükk az, hogy standby -ra kell állítani kikapcsolás helyett, pontosabban nincs kikapcsolás CEC -re, de 10 perc inaktivitasra állítottam az automatikus standby módot.
Ha elkapcsolom akkor magától standby -ba megy, ha ráváltok TV felől akkor szépen felébred. 1mp alatt -
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #95356 üzenetére
Kár, hogy nincs olyan, hogy rámegyek arra a HDMI bemenetre a TV-n amelyikre csatlakoztatva van akkor bekapcsoljon a box - van, Odroid N2L-t úgy használom, azaz, akkor kapcsol be ha arra a bemenetre megyek, és akkor kapcsol ki, ha kikapcsolom, vagy bemenetet váltok, utóbbi esetében néhány perc múlva kapcsol ki.
-
Joshi
titán
válasz
Csabi1984 #95299 üzenetére
Igen, ez az amit az én Marantz 7011 erősítőm is tud, magyarul az erősítő kikapcsolt állapotában is lesz kép a tévén.
"Belépő szintű házimozi forumba is írták, hogy a mostaniakban van olyan lehetőség, hogy átengedi a képet (nem nyúl bele) és a megjelenítőre bízza a feldolgozást."
Max az erősítő is felskáláz ha nem abban a felbontásban van a videó. Csak erre tudok gondolni. Nem emlékszem, hogy az erősítőm ezt kezelné. Nem is értem minek tennének egy erősítőbe ilyen funkciót.Miért is nyúlna bele az erősítő a képbe? Mi értelme lenne? Egyébként ezt simán lehet ellenőrizni egy kalibráló eszközzel. Mármint azt hogy az erősítő belenyúl érdemben a képbe vagy nem. Ez ügyben lehet megkeresem Vhiktort.
-
Joshi
titán
válasz
Csabi1984 #95295 üzenetére
"Én AVR-men sajnos még nincs passtrought ami közvetlen átengedésre hivatott."
Az erősítőknél a video passtrought arra hivatott, hogy az erősítő bekapcsolása nélkül is átengedi a képet. Magyarul ha neked ezt nem tudja az erősítőd, csak akkor lesz kép a tévén, ha bekapcsolod az erősítőt konkrétan arra a bemenetre. Szerintem érdemben nem nyúlnak bele a képbe az erősítők. -
®abstract®
őstag
válasz
Csabi1984 #94730 üzenetére
lehet,hogy tudsz valasztani tobb verziobol,nekem az x96m+ van. az animaciokat erdemes kikapcsolni elso korben.
ezeknek a tv boxonak eleg lassu a tarhelye sajnos.nekem 140 MB tud olvasni,ez jonak szamit szerintem. jo a speed. a telefonomhoz & a tabletemhez kepest lassu,de nem veszes. -
nfsu17
veterán
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #94419 üzenetére
Ennyire nem értitek a leírtakat?
NG-ből van Matrix és Nexus, előbbi fejlesztése valószínűleg leállt, utóbbi nemrég érkezett az első stabil verziójához.
NE fejlesztése a Nexus-szal indult, és egyelőre csak az újabb eszközökre érhető el, NE-Nexus és NG-Nexus ugyanazt tudja, pontosabban a Kodi és a CE ugyanaz, viszont más a kernel és ennek eredményeként egyelőre vannak eltérések, pl. nincs True HD és THD+Atmos továbbküldés az A311D2-es eszközökön, és még van 1-2 dolog ami az új kernellel problémás lehet. Én még nem próbáltam ki, egyelőre nincs erre időm.
A CE-NE később, egyes korábbi eszközökön is működni fog, de egyelőre rendbe kell tenni a kernelt is. -
Imi1981
veterán
válasz
Csabi1984 #94357 üzenetére
Ha jó így akkor ne csináld! Az én boxom már nagyon régi beelink mini MX s905 box amin az Android 1 forintot nem ér! Coreelec-el meg tök jók fut (igaz csak leia van rá). Szóval itt tök felesleges volt az Android.
X96 Max plus-on én is használtam slimboxot . Jó jó de képminőségben nem olyan jó mint a coreelec ! Ezt főleg sötét jelenetekben lehet észrevenni. Nem óriási a különbség de észrevehető. YouTube mondjunk kényelmesebb és egyszerűbb mint coreele-en meg azért lehet mást is használni nem csak kodit.
-
kenand
veterán
-
gyűrű
addikt
válasz
Csabi1984 #94165 üzenetére
"Stable"
Az minden lesz csak az nem..
Itt van a terv. -
-
gyűrű
addikt
válasz
Csabi1984 #94090 üzenetére
Az estuary mod v4-ben ha kikapcsolod a video lejátszása a háttérben menüpontot, akkor a vissza nyíl bezárja a filmet.
A hosszúnyomást a keymap.xml (gen.xml) fájlban ezzel lehet tiltani
<keymap>
<global>
<keyboard>
<return mod="longpress"></return>
<enter mod="longpress"></enter>
</keyboard>
</global>
</keymap> -
L.L.
senior tag
-
cof
veterán
válasz
Csabi1984 #94090 üzenetére
Ha a vissza gombot ráprogramozod a stopra, hogyan fogsz a menüben navigálni? Inkább tenném a 0 gombra akkor már.
Play/Pause... Meg kell nézni az editorban milyen kódokat ad ki egyszer és hosszan nyomva, ha különbözőeket akkor megoldható.
Egyébként nem értem én sem miért spórolják le többnyire ezekről a távokról a dedikált stop gombot, de mellette meg tele van csomó feleslegessel. Nem találtam még én sem igazán normálisat mint anno egy DVD lejátszóé volt. Bár azt fel tudtam programozni anno frankón CE alatt, csak most x86-on meg pont infra port nincsen. És nem is látok sehol USB sticket, pedig régen telefon és PC között is olyanokat használtunk adatátvitelre.
-
gyűrű
addikt
válasz
Csabi1984 #93357 üzenetére
Az fps jelen esetben egyenlő a Hz-el szóval mindegy miben írja ki. A kodi a 25 és 30 fps videókat 50 és 60, azaz duplázva adja ki. A kadenciahelyes az ha a videó fps 24 és a kimenő is 24, illetve 25-nél 50, 30nál 60 hz. Ekkor sima a lejátszás. Minden egyéb esetben a boxnak, vagy a tv-nek kell trükköznie ami akadozásokhoz vezethet..
A példában a 25 fps videót 50 hz-en kellett volna kiadnia ha bekapcsolja a frekiváltást (duplikálva tehát mintha 50 fps lenne).
De először 60 hz-volt neki.Ez abban a felszínben a lenti playerprocessinfó gombra jön elő, így ahogy látod android alatt.
-
nfsu17
veterán
válasz
Csabi1984 #92762 üzenetére
Ha eltekintünk attól, hogy a kodi 18 után a kodi19 már python 3-at használ, emiatt az addonokkal utána kellett menni a fejlesztőknek (vagy sikerült, vagy nem, vagy megcsinálták, vagy nem...én pl egyet még mindig hiányolok), akkor őszintén megvallva alig van fejlődés filmlejátszás terén.
A hdr támogatás nem tudom hogy és mikor alakult, de sdr-re már a leia is elég jó régóta...matrix alatt sincs előrelépés, nexus meg még most kezdődik, de már most is használható.
Itt most nem azt írom, hogy nincs fejlődés, de vannak boxok, amik már leia alatt is tudták amit kell, na azóta óriási fejlődés, sebességnövekedés nem történt.
Nexust kipróbáltam, de sem a skin, sem a felépítés, semmi nem változott, még egy win 7 fw win10 lépcsőben sem.
Bőven elmúlt két éves az x3 SoC, kihozták belőle már amit lehet...2020 nyarán még azt teszteltük, hogy xy film dobálja-e a frameket, vagy nem...ilyen most nincs.
Most az x4-re kellene majd átállni, de szerintem még bőven nem létkérdés.
Plusz ugye a legal streaming fullosan úgyse megy ilyen 'tákolt' boxokon, így sokan már nem foglalkoznak vele.
Offline nézésre meg egyet be kell lőni, aztán frissíteni is fölösleges. -
-
-
cof
veterán
válasz
Csabi1984 #91390 üzenetére
Jaja, jön az S904X-re is a CE. Viszont nem érdemes ilyet venni mert kb. egy árban van az S905X3-al. Régebben megérte venni az újabbakat mert jóval olcsóbbak voltak mint a már bejáratott készülékek.
Aztán ki tudja még milyen gyerekbetegségei lesznek mire kiforr, gondolok itt WiFi/BT driver, analóg kimenet nem megy stb... amivel az S905X3 is küzdött hónapokig mire minden működött rajtuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Óvodások homokozója
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest