- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #76416 üzenetére
Mester mintha a linkjeimben (76409) pont ez látszik, beállítás.
-
darvinya
titán
válasz
blakey #76388 üzenetére
Kezdő képernyő átválthatok HDR-re, ott van kép, de már ott is ott van alul a villogó csík.
Bár milyen SDR filmet indítok van kép, de HDR annál nincs.
Kábel ugyanaz ami eddig volt, s nem volt mozgatva, ráadásul kezdőképernyőn tudok HDR-re váltani.
Egyszer már bekapcsolhatatlan volt a készülék, s nem táp hiba volt.
Újra kellett flash-elnem, akkor nagy nehezen feléledt. -
Imi1981
veterán
válasz
blakey #76367 üzenetére
Az enyém folyton 76 fok és sokszor fölötte is volt és néha már beszaggatott a film! És nem ment le magától. Nem néztem semmit is 60 fok fölött volt. 1080i-től meg nagyon melegedett. Én vettem egy ilyet HUF 2,043.29 41%OFF | DIY 9cm Router Cooling Fan Rack Speed Controller PC Cooler TV Box Wireless Cooling Fan Quiet DC 5V USB Fan with Protective Net és azóta nincs probléma vele. Kis fordulatra van állítva így még éjjel sem hallom az ágyból mégha némítom a tévét akkor sem és 42-50 fok között mozog még 1080i-vel is. Szerintem nem egyformán melegednek ezek az x96 max plus - ok.
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #76314 üzenetére
forum.kodi.tv
De igen, a kodival is , úgy néz ki egy 18.9-es test build után működik újra. -
Eleba
csendes tag
válasz
blakey #76266 üzenetére
Szia blakey,
a hozzászólásaid alapján nagy tudora vagy a témának, úgyhogy bátorkodom megkérdezni tőled is, az mi boxos fórumban is feltettem a kérdést, hátha itt gyorsabb:
"Sziasztok, segítségeteket kérném, hátha előfordult másnál is.
Már kb. fél éve van mi box s-em, eddig a szokásos nyűgökön kívül tökéletesen működött. A filmeket nasról megosztva kodin nézem. Most az történik, hogy a kodi nem olvassa be a médiatárba a film borítóját, üres téglalapot látok, nem tudom, mit indítok. Az információ gombra megjelennek a film adatai színészekkel, stb. csak a borítókép nem. Ötlet?
Segítségeteket köszönöm." -
-
kzkz
őstag
válasz
blakey #76239 üzenetére
Nálam HDMI-CEC + ARC nem következetesen működik.
Illetve a Netflix szaggat 15 másodpercenként, majd elindítom a Kodit, kilépek, újra netflix és jó. Ki érti ezt?"ez maximum CE alatt fog teljesülni"
Miért? A Vontar X3-on mi nem fog menni? Külön kell nekem a Kodi a NAS-ról játsszon le, külön android-on a youtube és a netflix, tehát ezek nem kodi alól.
Ezek nem mennek UHD-ban (4K), és HDR-ben?"Android Kodi alatt csak SD a Netflix"
Nem kodi alatt akarom a netflix-et, hanem simán android-on. Ott megy az UHD? -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #76216 üzenetére
Simán előfordulhat, hogy a Kodi repo szórakozik.
A CE saját repót használ, semmi köze a Kodi-éhoz (klónozva van). Ezt Te is tudhatnád, a szakítás a Kodi-val ezt is magával hozta.
Megtalálható az /usr/share/kodi/addons/ alatt a repository.xbmc.org könyvtárban.<addon id="repository.xbmc.org"
name="Kodi Add-on repository"
version="9.9.0"
provider-name="Team Kodi">
<requires>
<import addon="xbmc.addon" version="12.0.0"/>
</requires>
<extension point="xbmc.addon.repository">
<!-- Do not forget to bump add-on version when changing paths to force a repo refresh -->
<info>https://addons.coreelec.org/leia/addons.xml.gz</info>
<checksum verify="sha256">https://addons.coreelec.org/leia/addons.xml.gz?sha256</checksum>
<datadir>https://addons.coreelec.org/leia</datadir>
<artdir>https://addons.coreelec.org/leia</artdir>
</extension>
<extension point="xbmc.addon.metadata"> -
kokokka
addikt
válasz
blakey #76203 üzenetére
Újra SD-re írás, új telepítés, varázslót nem cseszegetve, ugyan az mint az előbb. Magyarra : Installation failed. NET rendben, külső eszközök már a telepítés előtt lehúzva biztos ami biztos alapon. Már a varázsló közben is ezt írta ki az addonokra. Így hát elakadtam...
-
Beni2360
félisten
-
mpo
veterán
válasz
blakey #76177 üzenetére
A lényeg, Kodi GUI legyen 1080p, lesz 4K is ha olyan a forrás és nem lóg ki a képből ha jó a TV beállítása.
Ezt javasoltad régebben, így van beállítva.
Az régen történt, hogy a box nem így indult (elállítódott) és akkor még nem tudtam, hogy a GUI felbontás változtatása után újraindítás kell.
Az hogy most kilógna-e, át kellene állítani és újraindítani, de minek, ha így a jó.Néha magától bekapcsol (világít a kék led), olyankor AVR-t be, tévét átváltom és lekapcsolom menüből.
A Minix és az AVR kábelen van, a tévé 5 GHz-en, HDMI-CEC, HDMI-ARC, Anynet kikapcsolva.
Mi okozhatja, hogy bekapcsol? -
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #76086 üzenetére
Sajnos nincs valós összehasonlítási alapom, ezért természetesen elfogadom, amit mondasz.
Saját szememmel eddig - a saját s912-en kívül persze - csak egy GS King H-X-et volt alkalmam kipróbálni rövid ideig. Engem teljesen lenyűgözött. Nem is a képre, inkább a hangjára voltam kíváncsi. A dedikált hangchipekkel, ahogy megszólalt, azt sosem hittem volna. Az én otthoni rendszerem is lejátszik pl DSD fájlokat, de egész más az, amikor szoftveresen kódolja pl a CE és egész más, amikor tisztán megszólal. Ugyanez van a 7.1-es hanggal is.
HDR esetén nem tudom mire kell figyelni. Néztem rajta HDR-es filmet, nem vettem észre semmit. Pontosabban azt, hogy nekem a HDR annyira nem tetszik, a sokszor szinte valótlan fényviszonyok miatt.A NAS részre mit mondjak? Egy médialejátszóhoz az az elsődleges, hogy a benne lévő HDD-kről menjen a megosztás, másolás, zökkenés nélkül le tudja játszani a filmeket, zenéket. Belül sata portok vannak benne, ettől stabilabb nincs. Nincs hálózati ingadozás ezért vagy azért, hiszen közvetlen a kapcsolat. Mi kellene még?
De, ha mondasz egy mostani megbízható S905x3-at, akkor rákeresek és ha másra nem is, de kipróbálásra rendelek egyet.
-
bestpixel
tag
válasz
blakey #75915 üzenetére
Köszönöm eddig rendben van, csak éppen most az a gondom, hogy az SSD-ket a Mac nem tudja NTFS-re formázni (csak látja). Írni lehet rájuk egy külön Mac-es segédprogrammal, de formázni nem. De, akkor kerítek egy Windows-os gépet, aztán leformázom azzal...
Az otthoni hálózat csak egy sima t-homos ZTE router, szerintem az tudja a gigabitet.
-
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #75807 üzenetére
Nem kellene különösebben nagy tudású NAS. Van most is egy régebbi kis Zyxel, ami tökéletes nekem letöltögetni. Viszont mivel csak egymagos, ha megy 150-200 torrent-seed, akkor necces róla közben filmet is nézni. Ezért gondolkodom egy második NAS-on, amiről kizárólag 2 vinyón tárolt filmeket, zenéket játszanám le a boxokkal. Nemrégiben összeraktam egy asrock lapra egy xpenologyt futtató kis gépet. Új alkatrészekből az is 75-80 ezer volt kb. Barátom gyerekei aztán elkunyerálták. Most ezért néztem ezt a Beelinket, 2 vinyót tud fogadni, csak lejátszáshoz ideális lehet. A Zidoo árban hasonló, de ha nem tévedek, csak 1 vinyó megy bele. A tudásbeli különbségbe annyira nem mélyedtem egyelőre bele.
A legegyszerűbb megoldást most a Csicsóka féle OMV jelenti. Már próbaképp feltettem a Tanix-ra. De hosszabban csak úgy tudom tesztelni, ha megveszem a X96 Air-t is mellé.
Addig is az esetleges kiváltásukra jegyzetelem a lehetőségeket.
A Shield-et egyáltalán nem ismerem, de rákeresek. -
kokokka
addikt
válasz
blakey #75739 üzenetére
Mindenki maga dönti el, hogy hallgat vagy néz filmeket, de nekem legalábbis furcsa, hogy vannak akik egy Bosszúállókat telefonon néznek és sztereóban hallgatnak. Az ilyen filmek kép- és hangorgiák, erre vannak kitalálva. Persze ez a cím most csak példa, nálam ez minden filmre igaz. Egy filmvigjátékot még csak csak megnézek többcsatornás hang nélkül, de azért egy sci-fi-t vagy egy háborús filmet vétek sztereóban nézni. Ismét mondom, ha nincs hozzá rendszer, az más kérdés. Egyébként milyen erősítő az?
-
cof
veterán
válasz
blakey #75634 üzenetére
De hiába írod neki, hogy töltse le a vfd-t githubról mert azon már túl vagyunk, feltettem GDrive-ba és belefagy neki indulásnál a BOX. Persze azért fagy be mert nem tudja a BOX-hoz való .dtb-t használni, mert azzal meg nem indul, szóval a jelenlegi dtb-t kell neki megfaragni, hogy ezzel menjen a kijelző, ez ennyire egyszerű leírva, csak a .dtb módosítás már nem az én asztalom.
Azért is irányítottam a CE fórumra, mert TheCoolest biztos megcsinálná a módosítást, ha leírná ott a problémát.
Javítom magam mert elírtam a fenti posztban, szóval papíron S905W a BOX Tanix TX3 Mini, de mégis az S912 dtb-vel megy csak.
-
Botigta
aktív tag
válasz
blakey #75619 üzenetére
Én kérek elnézést, de nem érted. Egy zip-pel csak elbánok, elhiheted, de én arról az oldalról nem tudok egy fránya zip fájlt sem letölteni. Vagy elbeszélünk egymás mellet, és én nem jó helyen vagyok. Innen próbálom letölteni PC-n böngészőben:
[link]
Ez az oldal nekem így néz ki:Ha ott rányomok bármelyikre, egy másik oldalra dob át, ide:
[link]
Itt szintén bármely kattinthatóra rányomok, vagy visszadob az előző oldalra, vagy egy másik oldalra...Ami printscreent linkeltél, az gondolom telefonos, ott is próbálkoztam, de ott is sikertelenség...
-
kokokka
addikt
válasz
blakey #75503 üzenetére
CE alatt nekem is úgy van ahogy írod, bocs, hogy az előbb bekeveredtem a 7.1-el. Az nálam is 5.1. De a TV- ről minden csak sztereó. Sőt, átbootoltam android alá is a CE-ből, de ott is minden csak sztereó. Ott YT-nal van bellítási lehetőség képre is és hangra is, de hiába jelölöm ki az 5.1-et, csak sztereó marad. Valójában mostmár csak a TV miatt ész a penész, a többinél belenyugodtam. De az, hogy ott minden sztereó lett, pedig még az Atmost is tudta kiakaszt!
-
Yerix
tag
válasz
blakey #75397 üzenetére
Nemár, és mit kellene nyomni ?
Ilyen távirányítóm van. A hangerő gombok közötti fogaskereket mintázó gombot használtam.Ha tényleg csak ennyi, akkor mindjárt elsüljedek a szégyentől.
-
mpo
veterán
válasz
blakey #75347 üzenetére
Az alap skin van, angolul.
Ha a Movies, után a filmen Information, akkor a jól szkennelt filmeknél sincs frissítés.
Ha a Videos->Files választása után a mappán előhívom a menüt, akkor a scan to library után, a jól szkennelt filmnél sincs (az utolsó a same director), a rosszul szkennelt filmnél (rossz a címe), csak három lehetőség van és ott sincs frissítés. -
-
djnice
veterán
válasz
blakey #74614 üzenetére
Ez nem tákolás, én is szoktam ilyent csinálni. A lényege, hogy van egy 25 fps-es szinkronod pl DVD-ről és egy 23.976-os filmed, akkor ahelyett hogy lelassítanád a hangot, a filmet gyorsítod fel 25-re, de átkódolás nélkül (egy beállítás az MKVToolNix-ben). Sokkal jobb megoldás, mint elcseszni a hangot (pl BSTH filmeknél elég zavaró).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #74574 üzenetére
Oké, most rákeresek, hogy "autostart.sh" és akkor vagy 5 oldalt végignézve valahol megtalálom, nagyszerű...
(Nem spec. rád vonatkozik ez, de a CE-be akkor mégis mi a fenének van benne a menüben egyértelműen ez az opció, ha végül is nem ér semmit?)
Tessék, tehát "bűvészkedés" és "kiskapu", mert a "nagymenők nem támogatják", de azért a menüben ott van, feketén-fehéren, mégse ér egy kummát se és ha nincs ilyen Csicsóka féle member itt a Fórum-on, lehet még most se tudnánk hogyan kell, pláne azok nem, akik nem Fórum-oznak annyit, nem is értenek annyira hozzá, csak anno szerettek volna egy "jó és olcsó" MP megoldást és az Amlogic+CE kombó tanácsot kapták a "szakértőktől"...
(A puffogást befejeztem, nem kell rá válaszolni, nem is annyira az ittenieknek szólt, de hogy a CE Team szerint ez így rendben van, az azért elég furcsa...)
Kreatív tanácsom tehát: hogy ezt külön kiemelve tegyétek bele az összefoglalóba is!
-
tobias40
veterán
válasz
blakey #74567 üzenetére
Mint írtam,a frissítésig minden rendben volt,volt távirányítóm meg minden....
Frissítés után meg nincs táv akár mit teszek,nem értem...Hidd el hogy ki volt kapcsolva a frissítés és csak "figyelmeztetés"-t kaptam(ilyenkor a nem-et választottam) hogy van frissebb,aztán egyszer csak lefrissítette magát szó nélkül...
-
mpo
veterán
-
ERPY
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jogász topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest