- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Botigta
aktív tag
(zárójelben azért megjegyezném, azért az érdekes, hogy az X96 Max + vfd-jével nem fagy le... 🤔)
No mindegy, tehát először is SSH - n kéne valami adatot kinyerni a boxból, első lépésként, ha jól értem? Csakhogy erről az SSH - ról csak annyit tudok, hogy valami hálózatos cucc, de még sosem használtam, beértem Samba-val. Megnéztem az összefoglaló 63-as pontját, hát ez azért megintcsak nem a magamfajta hülyegyerekeknek való szájbarágós leírás. Van valahol egy részletesebb? Vagy videót keressek? -
Botigta
aktív tag
Akkor ez biztos lehet? Ki lehet/kéne ezt deríteni biztosra? Ki lehet olvasni a boxból, vagy szét kéne szedni?
Viszont ezzel az angol nyelvű fórummal jóval magasabbra tetted a lécet nekem, mint ahová fel tudnék mászni.
Az angol, + szofverezés szinte megugorhatatlan... Nekem angol tudás szintjén csak gugli a jó barátom, szofveres szinten meg már ő sem...
Gyakorlatilag itt az első lépcsőfokon elbuktam (hogy is kéne topicot nyitni)...
-
Botigta
aktív tag
Na igen az az elgondolkodtató:
A Github is ezt az img-t írja: gxl_p281_2g.dtb, hogy ez kell a TX3 Minihez. De ezzel nem települ ez én boxom!
Valaki (szerencsére, de miért???) ezt ajánlotta:
gxm_q201_2g.dtb
és jelenleg is ezzel üzemel a box. De hogy kéne kitalálni, hogy ehhez melyik vfd config fíjl való?
És vajon miért ezzel az img-vel megy az én boxom? -
pixta78
senior tag
Bocsi, ha benn vagy ssh-n az egyik boxon(terminál), utána nem indul el a következő ablak, de így kipróbálom este. Köszi
A többieknek is köszönöm a segítséget!
Már többször mértem box és Pc között Puttyban iperf3-al, az menni fog.
Mégegyszer köszi mindenkinek!!!Ha ott is megvan a 90+Mbps akkor mi lehet a baj?
-
Botigta
aktív tag
El is engedném lassan, csak az nem fér a fejembe, hogy ezzel az inf-fel miért fagy le, az X96 inf-jével meg nem.
Egyébként nem származhat abból a probléma, hogy ehhez a boxhoz nem is a Github-on ajánlott dtb img kellett mert abba belefagyott? Hanem egy teljesen másikat ajánlott anno itt valaki, és azzal volt telepíthető a CE? -
kokopo
aktív tag
A/V-ben neztem (piszkaltam, nemereztem)
A laptopon is probaltam az osszes usb csatit, es a boxon is
Holnap meg nekiugrok
Az bosszant, hogy anno sikerult ugyanezen kabelel, csak akkor pc-n, ez meg laptop (pc mar nincs)
Az a fura hogy par masodperce megjelenik, hang is jelzi, utanna megszakad, mintha kihuznam, azt is jelzi hang -
Botigta
aktív tag
Kedves CoF,
Életemre esküszöm, hogy ezt csináltam anno is, meg most is legalább ötször, de ez a VFD file hibás!
Próbaképp a legutolsó újratelepítés után az X96-osom VFD-jét tettem bele, és bár nyilván a kijelzővel nem történt semmi, de nem is fagyott le tőle!
Szóval ezzel a VFD-vel nem frankó valami, kéne vadászni egy másikat... -
Ma megérkezett a múlt hét csütörtök este rendelt X96 Max+ 4/32. A régi eszközből kivettem a kártyát, az újba betettem, reset gombos indítást csináltam. Rögtön elindult és hibátlanul mennek a 4K videók. Remélem ezzel már nem lesz gond.
Az elképzelhető, hogy minimálisan sötétebb képet és halkabb hangot ad az új box, vagy csak beképzelem? -
Botigta
aktív tag
De jó, hogy pont ez most téma
Már két hónapja is kértem segítséget, de nem kaptam:
Adott a Tanix TX3 Mini, működő CE-kel, de a kütyü kijelzőjén állandóan (még Standby állapotban is) a boot felirat világít. Nagy nehezen találtam (talán az XDA-n) vfd config fájlt hozzá, de ahogy beillesztem a configfiles mappába, és újraindítom, a piros alap átvált kékbe, és belefagy az indulásba... Tehát szerintem hibás a fájl, kéne egy jó, de nem lelek...
Megköszönném, ha valaki tudna nekem segíteni.
Köszönöm -
flash-
veterán
na bocsánat,sikerült, átneveztem és most már jó..
vagy legalábbis elindult,bejött a coreelec,és úgy nézett ki a dolog hogy bódottá..
aztán
beálitottam egykét dologot(nyelvet) aztán elmtenem enni megyek vissza,fekete kép..
kikapcsolom,vissza,bejön az s905x logo, aztán megint fekete kép..
kártyát kiveszem(amire a coleelecet tettem) úgy a gyári rendszer bejön,de a kártyán levő nem,fekete kép...
na ez megint mi lehet -
-
Yerix
tag
Közben sikerült umountolni a két hdd-t és így Storage mappában nem H és G mappa volt, hanem ott volt a h és g mappa (kis betükkel) és abban megtaláltam a félbe szakadt letöltés.
Úgyhogy ez, hogy oda is be vannak mountolva tényleg rossz megoldás.
Boxon nekem van TM és qBitorrent is, CoF, neked TM bármi változtatás nélkül látja a /var/media mappát és oda tud letölteni TM ?
-
-
Szerintem 1 hete még jó volt, mert akkor néztem a Money Heist sorozatot HDR-ben és nem volt semmi baja. Most már nem jó. Azt is kipróbáltam, hogy egy korábbi CE-t raktam fel, azzal sem volt jó. Szerintem ez valami hardware-s hiba lesz
Kíváncsi vagyok, hogyan tudok a Geekbuyinggal gariztatni.Egyébként itthonról milyen lejátszót érdemes venni? Azt kellene tudnia, mint ennek a X96 Max+-nak.
Tiszta CoreELEC, vagy LibreELEC párti vagyok. Van egy Raspberry Pi4-em is, de az most porosodik, mert egyelőre nincs a HDR-re megoldás. -
zsfoto
tag
Kértem egy refundot. Meglátom mi lesz a következő lépés. Most várnom kell.
A kütyüm az alap rendszerrel is fagyogatott. Viszont érdekes, hogy a mai automatikusan felajánlott frissítés után akármeddig járatom, még nem fagyott le. Hmm.
A CE-vel viszont nem tudom megmondani, hogy melyik pillanatban fog lefagyni.
Megpróbálok egy másik kártyát szerezni valakitől kölcsönbe és ...
Ja, amúgy Belgiumba kellene visszaküldenem. Remélem az nem olyan sok.Lehet, hogy jobb lenne, ha Magyarországról vennék egy használtat, amin jól megy a CE 4K-ban?
Van valakinek eladó?
-
sztomi1981
tag
Több szót sem értek abból amit írtál, de köszönöm
.
Ha van egy soundbarom a TV-re kötve (optikán) akkor most átjönnek a mediaplayerrel lejátszott videokból a HD hangok vagy sem? Illetve mivan ha streamelek vagy csak akkor ha videót nézek?
ellenben ha jól értettem akkor CE-t prefeálod teis -
Ejelhar
senior tag
Szia,
szerintem nem okay ez így, pont hogy két teljesen különböző subnetbe kéne lógniuk.
Nem biztos, hogy jól vettem le az otthoni hálód kialakítását, ezért inkább leírom mit gondolok erről.-Ha IP szinten ugyanabban a hálózatban van a LAN és a WIFI (vagy akárhány tetszőleges fizikai szinten elkülönülő hálózat), akkor az aktív hálózatos eszközöknek gondoskodniuk kell arról, hogy bridge-eljenek közöttük, különben nem fogják látni egymást.
Az üzenetszórást (broadcast) feltétlenül biztosítani kell az interface-ek között, erre való például, ha a WIFI-t szolgáltató routert AP módba konfigoljuk. Ilyenkor átjárást biztosít a WAN-os hálózat a és a WLAN-os hálózat között, mintha az egy lenne (bridge-el, a hálózati forgalom az transparens e két hálózati interface között).- Ha nem tudunk vagy nem akarunk két vagy több hálózati adapter között bridgelni (mert adott helyzetben ez nem optimális, sőt, ez a legrosszabb megoldás), akkor route-olunk, és amúgy ez a messze gyakoribb.
Akkor viszont nem lehet ugyanabban az IP tartományban a LAN és a WIFI, különböző subnet-be kell pakolni őket és a routingról külön gondoskodni.
Szvsz vagy AP módba rakod a WIFI-s routered (ilyenkor ne ő legyen a DHCP szerver, ez az első bridge-elt mód választása), vagy külön alhálókat alakítasz ki és route-olsz közöttük.Én amúgy szinte mindig a második megoldás mellet döntök, nagyon nyomós ok kell hozzá, hogy ne így legyen (uPNP csak korlátozottan működik ilyenkor, illetve a DLNA csak helyi hálón elérhető).
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
Volt benne rc_maps.cfg file,kitöröltem,újraindítottam és most sem jó pedig a remote.conf file ott van most is.
rc_maps.cfg.sample is van,ezt is törölnöm kell vagy maradjon?
Nem tudom honnan bemásolni a remote.conf-ot mert nincs meg sajnos,honnan szedjek le ilyen file-t a gépemhez?
Az útmutatót hol találom? -
-
Imi1981
veterán
Tuti valami régi kártya vagy valami baja van a boxnak . Én is még libreelec korszakban raktam lassú kártyára beelink mini mx-re a libreelecet és nagyon lassú volt (lassan reagált, lassam indult a film,lassan bootolt stb) . Vettem egy gyors kártyát és ég és föld a különbség ! Akkor még az összefoglalóban az volt , hogy bármilyen félrerakott a fiókban maradt régi sd kártya is jó . Persze jó és működik csak azzal csiga lassú .
A mostani x96 max+ ba már egy 32 gb-os SanDisk ultra-t használok és villám gyors minden ! Az bekapcsolás (bootolás) az lassabb picivel mint az magicse n5-ön de azon kívül mindenben gyorsabb . Igazából a sebessége tetszik a legjobban meg a távirányítója . 🙂 -
Beni2360
félisten
Igen végül nálam a megoldás 2x-ra: Maradt az eredeti hővezető pad a lemezre kétoldalas ragasztóval egy kis db 1 mm-s alu lemez felragasztva és 90 fokot balra elfordítva az egész alját, kireszelve a toslink ház végett a váll, csavar nincs visszatéve. Így felfekszik vagyis összeér a paddal. Így max 65 c fokra megy fel. És lehet az aljára egy 3-4 cm magasítást csinálni 4 kis tappanccsal.
-
Fisha
őstag
Na, dejó, hogy beszélgetünk róla. Mindenki jogosan érezte, hogy ez nem lehet a megoldás mégse. És valóban sztereó lett a hang, csak franc se figyelte ezt a kép tesztelése közben.
Kikapcsoltam, újra is indítottam és még mindig 24Hz. Szóval minden ok. Nem hiszem hogy valaha nyúltam a másik beállításhoz, ráadásul tudtommal az a default. Szóval lehet, hogy valami meghülyülés volt és a pure restart is elég volt.Köszi mindenkinek.
-
djnice
veterán
Nem is azt mondtam hogy állítson be ott bármit is, csak ellenőrizze hogy mit tartalmaz.
(#74182) Fisha: Biztos hogy nem a a sync playback to display oldotta meg, az arra való, hogy a GUI frekvenciáján menjen ki minden, pl a csak 60 Hz-et tudó display-eken ne döcögjön a lejátszás és ilyenkor az audio pt-t is bukod.
-
Fisha
őstag
Nagyon köszönöm mindenkinek, most jónak tűnik. Két megjegyzés még hozzá:
1. az LG-n a leírással ellentétben ezt a trükközést nem a channels, hanem a programs menüponton kell előhozni.
2. a sync playback to display beállítás újraindítást igényelt, hogy életbe lépjen.Most 24Hz-et ír a TV a titkos menüpontban, és szerintem nincs recegés se.
Még egy bónuszkérdés, csak mert szeretem megérteni is a dolgokat, nem csak tudni. Én a fenti két beállítást úgy értelmeztem, hogy ez elsőnél a TV-t szinkronizálja magához a player a frame rate alapján. Míg a második ennek fordítottjának tűnik nekem. De ezekszerint mégsem. Mit jelent ez a két beállítás pontosan?
-
Fisha
őstag
Nekem is akadozós vagy inkább talán recegős problémám van. Bármilyen tartalom esetén előjön, akár sima fullhd-nál is, de persze uhd-hdr-nél is. A forrás egy snyology nas smb-n keresztül. Ugyanezek a TV belső lejátszójával (szintén a synoról, bár embyvel) nem recegnek.
Tudtok ötleteket adni, hogy milyen beállításokra pillantsak rá? Esetleg mit tudok debugolni a témában? Topot néztem, ott nem láttam kiugró terhelést az akadásnál. De ugyanerre utal az is, hogy a sima FHD is meg-meg reccen.X99 max plus. CE, kodi.
-
Botigta
aktív tag
-
Lasersailing
senior tag
Igen, ezt a dtb file-t használtam.
A coreelec.org honlapról töltöttem le a coreelec-et.
geekbuyingról vettem a boxot.
Android verzió: 9
buildszám: X96Max_Plus2_20200330-1743ethtool eth0:
Supported ports: [ TP MII ]
Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
100baseT/Half 100baseT/Full
1000baseT/Full
Supported pause frame use: No
Supports auto-negotiation: Yes
Supported FEC modes: Not reported
Advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
1000baseT/Full
Advertised pause frame use: No
Advertised auto-negotiation: Yes
Advertised FEC modes: Not reported
Link partner advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
Link partner advertised pause frame use: Symmetric
Link partner advertised auto-negotiation: Yes
Link partner advertised FEC modes: Not reported
Speed: 100Mb/s
Duplex: Full
Port: MII
PHYAD: 0
Transceiver: external
Auto-negotiation: on
Supports Wake-on: ug
Wake-on: d
Current message level: 0x0000003f (63)
drv probe link timer ifdown ifup
Link detected: yes
Gondolom ez utóbbinál az volt a kérdés, hogy valóban gigás kártya van benne, és ha jól értem igen az van benne...
(Most nyaralóban vagyok (itt csak 100megás routerbe van bedugva), elhoztam az X96MaxPlust, csak az mSD-t kártyát otthon felejtettem, így a működő USB2.0-ról fut)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged