- Mobil flották
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #14675 üzenetére
KIII, szerintem.
-
sto1911
veterán
válasz
DoItYourself #14590 üzenetére
Azt megtalaltam, a 2.1-est raktam fel, mert lusta voltam atbootolni Androidra (bar lehet nincs is ra szukseg, hozzaferheto vajon ELEC alol is?).
Most megneztem, a ket letoltheto conf-ban nincs 0x13 lekodolva, ill. helyette 0x0d van. Erdekes, most mar kivancsi vagyok mit latok Android alatt. -
kenand
veterán
válasz
DoItYourself #14590 üzenetére
Lehet felületes voltam, az átnézéskor, de az OK problémát nem láttam.
Tény sok mindent leírt a nekem is segítő lelkes kolléga itt -
paolinho
őstag
válasz
DoItYourself #14526 üzenetére
Na ez pont elkerülte a figyelmem eddig, de most, hogy feltettem a telóra, tökéletesen teszi a dolgát.
Köszi szépen ismét! -
azbest
félisten
válasz
DoItYourself #14539 üzenetére
No, ez a vp9 még viccesebb, mint gondoltam. Az m8s2 firmware-vel a sima youtube app-ban van vp9, de ugyanazt a videót a youtube tv app mpeg4-ben mutatja. Mondjuk 1GB rammal elég döcögős a sima app, ezért a tévéset szoktam inkább haszhnálni.
Hm, meg lehet azért is küzd jobban a box a simával, mert ott 13 megabites vp9-et kap, nem 2 megabites gyógy mpeg4-et.Áh lehet mégsem, a KiB lehet kilobájt, nem pedig kilobit.Igazi android tv rendszeren gondolom nincs ilyen probléma.
-
Tommee
aktív tag
válasz
DoItYourself #14559 üzenetére
Csicsóka által linkelt OMV-re lehet telepiteni Plex Server-t kiegészítőként,igaz nem próbáltam. De ha omv szerverként fut,akkor nem lehet médialejátszóként használni a boxot,csak linux szerverként.
Próbálta valaki omv szerverként tartósan használni? -
kenand
veterán
válasz
DoItYourself #14537 üzenetére
Én úgy tudom a Xiaomi Mi Box 905-tel jött ki, nem 905x-szel... pro meg MTK-val...
-
azbest
félisten
válasz
DoItYourself #14539 üzenetére
mondjuk a youtube app inteligens, nem kínál nagyobb felbontást, mint a kijelzőjé. Szóval max fullhd vp9-est tudok prezentálni
Itt a komment közepén emltettem, hogy van vp9 android youtube appomban [link], de akkor nem csináltam screenshotot. -
azbest
félisten
válasz
DoItYourself #14537 üzenetére
Továbbra is mellé, úgy emlékszem, hogy sima android alatt is megy a vp9 youtube-on az s905x boxommal, azt hittem linkeltem is már screenshotot a topicban, de nem találtam most csak az s905 boxomét.
De majd este lehet ránézek, mielőtt folytatom a star trek next generation-t androidon.Szóval minden andoid tv 6-osnak kötelező tudnia a vp9-et, de nem minden vp9-et lejátszó eszköz jön android tv oprendszerrel
Amúgy gondolkodtam már, hogy bele kellene nézzek a forrásába a youtube addonnak libreelec alatt, egyébként is szoktam dolgozni google api-kkal. Csak hát a python és a lustaság eddig erősebb volt. De jó lenne megtudni, hogy az addonban miért csak h264-es 4k videókat láttam és miért nem próbál vp9-et játszani kodi 17-en. Ja meg, hogy a listából minőséget választás nincs megcsinálva még az addonban az dash videók esetén, csak a hagyományos streameket lehet úgy választani.
btw, alapból 1080p 60Hz-en durván akadozónak tűnt vetítővel a netflix (480p), de 24p-re átállítva már sokkal jobb (néha aszért megröccen, de pécés böngészős netflixben is megesik). Sajna nem igazodik az apphoz a megjelenítő. Valamikor régebben emlékszem volt szó róla, hogy elvileg talán lehet kalapálni. De netflixből is a tévés változat lenne jobb, de sajnos az hibát jelez a film indításakor ezeken a boxokon.
Na megjöttek a távirnyítók kínábó az m8s II firmwarehez., Holnap kiváltom őket a posta fogságából
Bár egyelőre csak akkor kerül áram alá a box, amikor használom is. Szóval nem sokat visz előre, ha be is tudom kapcsolni. Na de a lehetőség...
-
azbest
félisten
válasz
DoItYourself #14520 üzenetére
"hiába tudja a SoC a 4K VP9-es youtube-ot hardveresen dekódolni, ha a google ezt az android tv OS-hez köti, ezeken pedig csak egy sima android van."
nem-nem. Fordítva.
Csak arra tehetnek a gyártók Android TV 6-ot, ami ismeri a vp9 hardveres lejátszást. De a sima androidon is működik a vp9 gyorsítás, ha a hardver tudja. -
paolinho
őstag
válasz
DoItYourself #14495 üzenetére
Köszi ezt is. Bevallom, én nem lelem ezt a RemoteIME appot.
-
kenand
veterán
válasz
DoItYourself #14520 üzenetére
Szerintem, mivel alig van 4K tartalom, annyira nem kell ezen erőlködni, felesleges....Néhány év múlva talán lesz, és akkor majd minden lejátszó tudja majd. Egyelőre felesleges többet adni érte...
-
mamago1972
tag
válasz
DoItYourself #14518 üzenetére
Szinte biztos voltam benne. Ez van.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
DoItYourself #14515 üzenetére
EgoIggo-nál miért van kiemelve az 1/8? 2/16 más??
-
SLYM
veterán
válasz
DoItYourself #14495 üzenetére
és a 35$-os az szuperül fog működni dobozból kivéve? ha igen, mi a konkrét neve a cuccnak? köszi
tjnet kösz a tippet, de ez túl macerás
-
paolinho
őstag
válasz
DoItYourself #14400 üzenetére
Köszi, ez telepítve is lett Kodi navigálásra, de én Android felület alatt szeretném, ha a Youtube kezelhető lenne Play/Pause kapcsán.
-
dethroner
veterán
válasz
DoItYourself #14483 üzenetére
Kerestem ezt az auto framerete fixet és ezt találtam. Felraktam, de a kodi indítás után zöld képernyőt produkálva szétfagyasztja a boxot (android alatt természetesen).
-
dethroner
veterán
válasz
DoItYourself #14478 üzenetére
Hoppá, akkor a 3D leírást benéztem, elnézést.
Valamiért úgy éreztem hogy nem így kellene működni, de ezek szerint teljesen normális. Akkor hamarosan összehasonlítom, mekkora különbséget tapasztalok FHD 3D és Kodi féle 3D között és majd annak tükrében eldöntöm 3D-re melyiket használom.
Hát nálam a droidos kodin olyan röcögések vannak, amiket egy teljesen laikus is könnyen kiszúr. Korábban a tévém beépített lejátszóját megpróbáltam mindenféle képkocka interpoláció nélkül használni, ott jól észrevehető volt a 60Hz-en lejátszott 24képkockás film, de ott csak percenként 1-2 kis röccenés volt. Itt viszont a droidot hiába állítom 24Hz-re -ami a tévé szerint meg is történik- a lejátszás akkor röcög. Nem is röcög, hanem szinte másodpercenként szaggat egy hajszálnyit. Ilyen még a tévé beépített lejátszója sem csinált.
Na mindegy, együtt tudok vele élni, mert LE alatt minden jó, és végülis a yt fhd lejátszás és telórol indítás is megoldódott. Sőt, sokkal gyorsabban megy, mint LE alatt, nincs semmi várakozás. Youtube-ra használom a droidot, filmnézésre meg a LE-t
Még egy kérdés. Arra van lehetőség, hogy nem kelljen elindítani a boxot és LE kikapcsolómenüben újraindítani ha a droidra van szükségem? Van lehetőség a rendszer betöltése előtt kiválasztani hogy melyik rendszer induljon el?
Itt a boxban lehet képkocka interpolációt engedélyezni? Úgy értem hogy ne a tévé számolgasson ki nemlétező képkockákat, hanem pl a Kodi szúrná be ezeket a képkockákat?
-
tsilver
aktív tag
válasz
DoItYourself #14480 üzenetére
és erre van tökéletes Libre..?
-
dethroner
veterán
válasz
DoItYourself #14413 üzenetére
40-50$ arert mit vartal?
Ezt mire érted? Arra, hogy megkérdeztem, mi az oka hogy android alatt gyakorlatilag nem lehet filmnézésre használni Mini M8S II kodi-ját? Nem elégedetlennek akartam tűnni, mert LE alatt tökéletesen megy a film, csak érdekelne, ha ugyanazon a hardveren meg lehet írni egy szoftvert normálisan, akkor androidon ez miért nem lehetséges
És a 3D dologra mi lehet a válasz? Miért OU módban megy, akkor is, ha azt az opciót jelölöm be, hogy a film határozza meg a 3D lejátszás módját? Az összefoglaló szerint SBS módban játssza le. Csak nálam működik másképp?Mivel aktív 3D tévém van, szeretném összehasonlítani a Kodi 3D lejátszását a pc-ről lejátszott Frame packing esetén látok-e nagy különbséget a powerdvd javára, mert ha nem, akkor a 3D lejátszásra is az LE-t használnám ezentúl.
-
XtremLor
őstag
válasz
DoItYourself #14413 üzenetére
Az apple tv 150$-ert meg ezt se tudja....
A fix mukodik, es az LE alatt is minden rendben, nem ertem en se mi a gond. -
mayday00
őstag
válasz
DoItYourself #14400 üzenetére
Visszaolvastam, de nem találom, hogy honnan tudnék letölteni
Van most nálam egy mini mx, arra pl szeretnék egy régebbi verziót rárakni. Csak nem tudom, h honnan szedjem le.
-
ginola
addikt
válasz
DoItYourself #14329 üzenetére
Akkor marad ez:
[link] -
Z10N
veterán
válasz
DoItYourself #14320 üzenetére
Kb. -30dB-tol hallhato uresjaratban.
-
Bigmasterl
tag
válasz
DoItYourself #14320 üzenetére
Úgy is próbáltam de be sem jön a logo. Az első indításnál lefutott a frissítője, aztán ujraindult és semmi.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
DoItYourself #14279 üzenetére
Ami a cég honlapján van fent specifikációkkal arról inkább gondolom azt, hogy már kijött mint egy olyan készülékről amit egy blogot említenek meg hogy majd ki fog jönni. De lehet tényleg nem kapható egyik sem. Egy biztos a Wetek nem.
-
Bucy
aktív tag
válasz
DoItYourself #14285 üzenetére
Kösz, hogy ránéztél.
Nem az a gond, hogy nem folyamatos, hanem hogy egyszerre ugrik 3 mp-et.
Ha kicsit darabos nem gond, csak ne hagyjon ki. -
dethroner
veterán
válasz
DoItYourself #14281 üzenetére
Köszi, holnap átfutom.
(#14282) junkpod Nem katasztrófa csak csalódás. Egy jókora részt nyomott a latba az hogy a tv-m smart része 720p-re van maximalizálva (kurva samsung) és ha yt-ot néztem rajta jó lett volna ha fhd-ben. Ezért sokszor pc-ről tettem ki hdmi kábelen keresztül a képet. Itt korábban azt írta valaki hogy LE alatt 720p a limit, de droidon olyan amit a videó elbír. Hát ez egy szopás
-
dethroner
veterán
válasz
DoItYourself #14275 üzenetére
Fél perc után leállítottam. Nem állítja a tévét 24Hz-re, 60Hz-en megy a 24P-s film, borzasztó.
Más kérdés. LE és droid-on is hozzáadtam kodihoz a youtube-t, és meglepődve látom hogy minden
max 720p-ben. A live címszó alatt van csak 1080p. Ez meg hogy lehet? -
Bucy
aktív tag
válasz
DoItYourself #14254 üzenetére
Köszi, érdekelne, én kiraktam számgombra az FF-et, meg az RW-t, mert sűrűn használom.
A nyilakkal teljesen másképp viselkedik. -
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #14251 üzenetére
Számból vetted ki a szót
-
Bucy
aktív tag
válasz
DoItYourself #14251 üzenetére
OK. Az a lényeg, hogy akkor ez nem egyedi hiba, hanem tulajdonság.
-
Bigmasterl
tag
válasz
DoItYourself #14241 üzenetére
Ennél a verziós LE nél jelentkezett, az előzővel nem produkált ilyesmit. Kábelek rendben vannak tuti.
-
dethroner
veterán
válasz
DoItYourself #14221 üzenetére
Visszaolvastam és úgy tűnik mások is így jártak el mint én. Visszaolvastam és úgy tűnik mások is így jártak el mint én. HDMI-re nem akarom tenni, mert akkor talán a tévéből is jönne a hang. Az alapértelmezetten beállított AML-M8audio analog pont jó, csak a toslinkre adja a hangot.
Akkor maradjon az alapértelmezett Let driver choose (requires restart) beállításon? -
dethroner
veterán
válasz
DoItYourself #14207 üzenetére
Kikapcsolómenű meglett, köszönöm. Tároló információknál amit látok, az lesz az sd? Ott az 512MB-ból 135megát használ, a másik partícióból 1,3GB-ból 98MB a használt. Szóval hely az bőven van még rajta. Csak tudnám minek rendeltem bele 16 gigás kártyát
Ez valami baromi régi és szerintem lassú kártya, mégis teljesen folyamatos a menü. El van túlozva ez a class10 ajánlás
Mi okozhat fagyást? Kodi-ban van lehetőség a filmlejátszás közben megnézni a film statisztikáit? Bitráta, képkockaszám? -
Kapanyél
őstag
válasz
DoItYourself #14202 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Most nincs TV előfizum és még lusta voltam kimászni a tetőre, mióta beköltöztem, de majd UPC lesz. Az privát kártyás, vélhetően a saját STB-a kell majd hozzá.
Addig marad a DVB-T szobaantennával, mivel a nappaliban egy MPeG2-es régi de annál királyabb plazmám van.
De lehet, hogy ezt a TV-s vonalat inkább elengedem, igazából nem tudom, mit nyújt a KODI ezzel. Műsorújság, időzített adásrögzítés, stb. jó volna, de sosem próbáltam. És kényelmes volna, ha minden egy felületen menne. (Logitech Harmony-val mondjuk nem nagy gond, ha át kell váltani TV-re, csak próbálok néhány évre előre gondolkodni. A mostani miniPC-t 2-3 éve vettem, hozzá sem nyúltam az első hét után, hosszútávra tervezek az újjal is).Ha jól vettem ki, akkor a sima S905 SoC kell, mert az gigabites és megy rajta az LE. Ott egyébként fontos, hogy gyárilag milyen verziójú Androidot futtat? KODI verzió frissítés miatt ugye ez most érdekes a KitKat-eseknek. Van olyan S905-ös, ami 6.0-val jött ki?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
DoItYourself #14194 üzenetére
Nincs Android 6.0, VP9, de van 1000Mbps LAN.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #14169 üzenetére
Mi lenne ha az összefoglalóban nem konkrét verziót linkelnél hanem a LibreElec forumon a S905 build topikot?
-
kravman
csendes tag
válasz
DoItYourself #14169 üzenetére
Igen, új.
Köszönöm szépen a segítséget! -
kravman
csendes tag
válasz
DoItYourself #14166 üzenetére
Szia!
Fentebb már kérdeztem, tegnap érkezett meg a KIII boxom. A témaösszefoglalót elolvasva a 7.0.2.009 verziójú LE-t töltöttem le, de ezek szerint érdemes már újabbat letölteni? Az én készülékemhez melyik device tree file jó?
Köszi!
-
mamago1972
tag
válasz
DoItYourself #14166 üzenetére
Ok, köszönöm, így kezdem.
-
dethroner
veterán
válasz
DoItYourself #14079 üzenetére
009 verzió felment a win32diskimager-el, köszi a tippet
-
dethroner
veterán
válasz
DoItYourself #14128 üzenetére
Ó, Főnök, lesznek még kérdéseim
Betallóztam a pc mappát amiben a filmek vannak, erre felhasználónevet, jelszót kér. Honnan, milyen jelszót? -
Pendragon911
aktív tag
válasz
DoItYourself #14108 üzenetére
Kipróbáltam, de nem látja az eszközt a telefon, úgy gondolom, minden be van állítva rajta, ugyanis a Kore és Yatse is rendben működik, leszámítva az egerészés lehetőségét. Ha manuálisan adom meg az IP címet, mintha semmi sem történt volna. Tehát vagy én nem csinálok jól valamit vagy nem alkalmas a program az S905x kezelésére. Így aztán még keresgélek, a vége valószínű az lesz, mégis venni kell valamilyen beviteli eszközt.
-
tjnet
aktív tag
válasz
DoItYourself #14112 üzenetére
Végre egy DVB-C tuneres is lesz elfogadható árban talán. Akkor tényleg lehet egy igazi minden egyben eszköz.
Digi kábel és Műholdas tuner is. Remélem a libreelec alatt lesz emu-ra lehetőség (NAGRA2, BISS,POWER WU)
Mellesleg egy remek médialejátszó IPTV-vel, Cardsharing klienssel. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Árakra kíváncsi leszek. Olcsóbbnak kell lennie mint a wetek, hogy labdába rúgjon.
No meg gondolom a wetek is fog erre építeni... -
azbest
félisten
válasz
Nocsak, akkor az lehet a ts inputok miatt van, ami hiányzik az X-ből. Látom lanból nem kötöttek rá gigabites külső chipet, hanem a belső 100-ast használja.
kommentek közt linkelnek egy sdmc tech DV8304-T2 boxot is, 1 tuneres, de az is csak 100as lannal.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
DoItYourself #14103 üzenetére
Amint lesz rá lehetőségem, kipróbálom és én be is számolok majd róla. Gondoltam kérdezni ingyen van
-
pinnacle
nagyúr
válasz
DoItYourself #14091 üzenetére
Köszi DoItYourself, junkpod!
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
DoItYourself #14096 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom, bár megtévesztett, hogy csak S905-höz írja, az enyém pedig tudtommal S905X, emiatt siklottam tovább rajta. Ezek szerint jó ehhez a típushoz is?
-
Z10N
veterán
válasz
DoItYourself #14077 üzenetére
Ertem. Amugy nekem is a het elejen jott meg az M8S2. Mindent tud amit elvartam. Majd meg hangbeallitasokat teszteltem (optikai spdif). Ez 1/8-s verzio, de LE alatt 128mb ramot hasznal (android 1/4-e) $25-t siman megert!
-
dethroner
veterán
válasz
DoItYourself #14071 üzenetére
Ok, de annál a verziónál melyik img kell nekem?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself #13847 üzenetére
Kipróbáltam a Missing movies addon-t, egész jól használható: összeszedi a hiányzó fájlokat és egy txt-be lehet vele exportálni.
-
dethroner
veterán
válasz
DoItYourself #14069 üzenetére
Az ajánlott 7.0.2.009-et, gxl_p212_2g.dtb.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #14060 üzenetére
7-es valakinek van még?
-
dethroner
veterán
válasz
Köszönöm, valahogy nem volt egyértelmű számomra.
-
Osynho
addikt
válasz
HD hang esetén HDMI-n kimegy a teljes sáv, eközben optikain csak a core? Tehát nem ugyanaz lesz a két kimeneten?
-
GeneralG
csendes tag
válasz
DoItYourself #14007 üzenetére
Ez felmerült bennem is.
Van USB a routeren, ez lesz a B vagy a C terv.
Köszi! -
Knobber
aktív tag
válasz
DoItYourself #13979 üzenetére
-
Knobber
aktív tag
válasz
DoItYourself #13947 üzenetére
Igen, használok tápegységet is.
Akkor mit érdemes csinálni? Most így csak médiaboxként megy, android funkciókból így semmit nem tudok hasznosítani. A kínaiak visszaadtak ilyen levásárolható hűségpontokat kompenzációként, de kb ennyire jutottam vele. -
Teplic
tag
válasz
DoItYourself #13960 üzenetére
Feltettem a Remixet Nexbox A95X-re (4 mag, 8/1Gb, Mali450, Android 5.1, Amlogic S905). A tapasztalataim és benyomások röviden: bivaly sz@r.
Nagy elvárásaim nem voltak, az egér tényleg kényelmes. Távirányító is megmarad, sleep stb is.
Böngészőre kattintok, várni fél percet mire elindul. Multitask van, de jobb ha egyszerre csak egy alkalmazás fut, sebességre, kb mint a gyári fw-el szállított Android.Ezek a tv boxok továbbra is elég gyengén muzsikálnak Androiddal (10+ tv boxot néztem már, 1 ill. 2Gb-os változatokban is). Annyira "meggyőzött" mind a gyári, mind a custom Android ROM, hogy ment a NAND-ra is a LibreELEC. Természetesen az hasít.
kszaq-nak és a LibreELEC-nek nagy köszönet
-
Tim82
félisten
válasz
DoItYourself #13931 üzenetére
+ TCr:
Köszönöm, megnézem a hétvégén, hogy a Yatse-val hogy menne.
Nem ragaszkodom az MPD-hez, csak azt ismertem és használtam eddig (nem LE-vel).
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #13875 üzenetére
Köszi, ránézek. Bár nem hiszem hogy a DX át akart verni, egyszerűen nincs már ez a tipus, csak Realtek.
Le is lehetett mondani a rendelést. -
Technoman
őstag
válasz
DoItYourself #13847 üzenetére
Hogy vannak elnevezve? Csak azért kérdezem mert nálam eléggé egyedileg (a scrapper részéről bénán) is vannak filmek elnevezve és -többségében- sikerült megtalálni őket.
Minden filmem magyarul -nyelvtanilag helyesen- van a mappában elnevezve, évszám nélkül, egy adott témában a sorrendiséget követve.
pld
007 (01) Dr. No
Alien 1. - A nyolcadik utas, a halál (feliratos, rendezői v.)
Batman 3. - Mindörökké Batman
Gyűrűk Ura - Hobbit, A 1. - Váratlan utazás (rendezői változat)Persze voltak ezekből gondok , kavarodások (de nem mindegyik sorozatnál!), de szvsz még mindig a Kodiba "manuálkodom" mint egyesével átírjam, a vinyón lévő fájlok neveit.
-
MADAND51
csendes tag
válasz
DoItYourself #13839 üzenetére
Bocsánat, előtte beírtam, de nem formázta a táblázatot és törölve lett.
LAN sebességteszt X96-os boksz. A rendszer a következő (100-as elméleti sebesség): Pc – Router – Lan kábel (24 m) - Router – Boksz – Pana plazma TVJellyfish H264 típussal történt (hevc és hevc-10 bites videókat a boksz lejátssza, de az Eminent nem, azért nem azzal). A videók elvileg 30 sec hosszúak.
A tesztelés Android Kodi 16.1, Kodi 17.0. SPMC és LE 12c alatt, és összehasonlításképpen a régi Eminent 7075 között történt.
A Kodi 16.1 nem használható rendesen, időnként menetközben leállt a működése, a 17.0 nem csinált ilyent.
Az SPMC sokkal többet várt az indítás után a lejátszás elkezdésével, mint a többi, valószínűleg ennek köszönhető a viszonylag nagyobb pontosság. A videók akadás nélkül mentek (még pld. a 120 Mbps-es lejátszás is, csak az már 65 sec-ig tartott).
András
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #13838 üzenetére
Videó fájl nézetben végignéztem és egyből feltűnik ami mellett nincs stúdió logo vagy rendes poszter.
-
Technoman
őstag
válasz
DoItYourself #13838 üzenetére
A KODI-nál (feltételezem ezt használod) én a sorozatoknál a XEM-et használom, mert az olyan egzotikus sorozatokat is megtalál, amit aTVDB ill. a TMDB sem talált meg (pld web epizódokat)
Filmnél nálam minden megvan.
Mivel szintén nagy filmbázissal rendelkezem (cca 8 TB-nyi videó), fontos , hogy minden rendbe legyen. Ez nekem majd' 1 hétig tartott. -
pkollar
tag
válasz
DoItYourself #13731 üzenetére
Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
DoItYourself #13747 üzenetére
De csak azért, mert a userek nem akarják jukebox -ként használni. A barátaimmal van egy közös házunk, ahol rendszeresen tartunk bulikat. Amolyan privát klub -féle. Oda tényleg egy Jukebox kell, nem csak olyan, aminek a neve az. Ott nem lehet ablakhúzgálás a keresőhöz, mert annak is el kell boldogulnia a géppel, aki még életében nem látott Kodit. Érthető, egyszerű, izgalmas, vonzó kezelőfelületre van szükség, hogy kedvük legyen használni.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #13731 üzenetére
yammi
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #13720 üzenetére
Van masik sd-m, nem gond. Csak a mediatarat szeretném Kodi függetlenné tenni.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
DoItYourself #13695 üzenetére
Sajnos ezen már túl vagyok, utána kérdeztem csak mi lehet a titka a használatának
mint írtam korábban egerezni tudok, ahhoz pedig az kell amit írtál (zölden villog ilyenkor gombnyomásokra, infra állapotban ugye pirosan), de a qwerty részt nem veszi ott, ahol írtam. Kellene ott egyáltalán működnie?
-
törölt tag
válasz
DoItYourself #13647 üzenetére
Van valami jó, Kodis, JukeBox plugin?
-
jézusom
addikt
válasz
DoItYourself #13606 üzenetére
Nem tudom mi ez az overscan, de nekem LG tv-n csak a "levágás nélkül" jó, a 16:9, és az "eredeti" nem, pedig elvileg mind a 3 16:9 képarány.
Amúgy a droidos felületen a sok értesítést hogyan lehet kikapcsolni felül, mármint az ikonokat eltüntetni? Rii i8+al például?
-
XtremLor
őstag
válasz
DoItYourself #13496 üzenetére
A T95M van itthon amiben s905x van (a t95X kb ugyan az lesz) azt kell mondanom eddig minden mukodik, tav is ok ki be kapcsol mindenhol, gombnyomasra valthatok a rendszerek kozott, droid alatt az auto frame fix+spmc is mukodik, kadenciahelyes a lejatszas mar ott is, egyedul a 4k videok nem mennek tokeletesen meg jelenleg....LE alatt nincs azzal se gond persze...amikor rendeltem a GB-n meg nem irtak hogy van e benne BT vagy sincs, szerencsere van, es mukodik a xiaomi gamepadot nyustoltem is vele kicsit.
-
karika61
csendes tag
válasz
DoItYourself #13528 üzenetére
Hát nem baba az biztos, remélem "csak" ennyi baja lesz, eddig erről a típusról jókat lehetett hallani.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
DoItYourself #13528 üzenetére
Mint már egyszer beszéltük. Ami ajánlott az a wetek. A többi távolról követi. Az az egy igaz, hogy a minix u1 van hozzá a legközelebb
-
sp8787
addikt
válasz
DoItYourself #13501 üzenetére
4 van minimxiii,M18,KIII,A95X(S905X,1G/8G)
Az A95X-re irtam. Kivancsi voltam jol emlekeztem-e.
Mos majd ezt hasznalom sztem kb. 1 hetig ha mar beraktam. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
DoItYourself #13461 üzenetére
Teljes értékű a távkapcsoló! Pont ezért bátorkodtam hozzászólni, hogy legalább nekem sikerült olyat vennem (véletlenül), amivel minden OK a távval.
-
sp8787
addikt
válasz
DoItYourself #13453 üzenetére
Az en M18-asom tavjaval celozni kellett nem hudenagyon de kellett.
akkor az enyem gatyabb
-
paolinho
őstag
válasz
DoItYourself #13396 üzenetére
Köszi, akkor megyek a Syno topikba
-
tau_ba
tag
válasz
DoItYourself #13342 üzenetére
Az jol elkerulte a figyelmemet :-( Mi az oka egyebkent ennek a 32 vs 64 bites bohockodasnak? Erdemes a 32 bitesre valtani amugy? Mik az elonyei (mondjuk nekem a Netflix kliens) ?
-
tau_ba
tag
válasz
DoItYourself #13326 üzenetére
Te kozvetlen Androidos-rol irtal? Az is erdekes, mert lehet nincs LE-s egyaltalan.
-
-igu-
veterán
válasz
DoItYourself #13325 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
A 3-4 USB portos vasak problémájáról nem is hallottam, ezt külön köszönöm, hogy megemlítetted.
OE/LE váltásról tudok, de mivel én még mindig OpenElec-et használok, az ugrik be mindig először. A szerkesztési idő meg letelt, mire észrevettem, hogy mit írtam. -
gulac12
tag
válasz
DoItYourself #13298 üzenetére
Köszönöm a segítséget, a time.kfki.hu beállítása után a rendszeridő rendben, sőt még nyertem 10 sec boot időt, mert a késleltetést kikapcsoltam.
-
gulac12
tag
válasz
DoItYourself #13287 üzenetére
10 másodperces késleltetést állítottam be, mégsem jó a rendszeridő, gondoltam van ajánlott időkiszolgáló azért kérdeztem.
-
dethroner
veterán
válasz
DoItYourself #13152 üzenetére
Köszi, ez jól hangzik. És van még egy kérdésem. Korábban már kérdeztem hogy mi a helyzet ha youtube-on akarok keresgélni, lejátszani, amit eddig úgy csináltam hogy a telefon yt appon böngészgettem a videók között, és ha valami megtetszett, akkor a tévém yt appon keresztül megjelenítette. Szóval nem kellett a tévé távkapcsolójával szenvedni, amíg beírtam a keresett videót. Amikor kérdeztem tőletek ilyen telefonos "távirányítási" lehetőségről, akkor írtátok hogy a kodi-hoz van lehetőség használni telefonos alkalmazást. Nem ez kellene nekem, mert a megosztott mappában viszonylag egyszerűen tudnék a távkapcsoló kurzorgombjaival navigálni, a lényeg az a youtube-os távirányítás, telefonról kiterjesztés volna. Esetleg erre is van lehetőség? Ha igen, már holnap rendelnék is egy ilyen masinát
-
noid2
csendes tag
válasz
DoItYourself #13152 üzenetére
mert ezen van hdmi 2.0 es van a youtube-on egy video, hogy hevc-10bit hasit. Meghat a fonok ajanlotta
ja es mindezt ubuntu alatt...
-
noid2
csendes tag
válasz
DoItYourself #13137 üzenetére
Nem megy a hivatalos MATE, meg egy VLC sem indul el. KODI GUI FPS->5,6.
Semmire nem valo. Kaszaltak vele egy nagyot kb, h HDMI 2.0 es 4K, de tenyleg nem irtak oda hogy csak fotokat nezegetni jo, vagy meg arra sem. Forum tele hulyegyerekekkel. a MOD-nak lovese nincs szerintem semmirol, mindig igy idezget masoktol. Nem tudta, hol kell megnezni a KODI GUI FPS-t. Nincs 4k displaye. Sot senkinek sincs szinte. Nem is erdekli oket. xvid, 1080p mkv (*aszveres). A Dietpie all, mint a HK az Ubuntuval.
En nem ajanlom senkinek, de ha belegondoltok csak az LE vallalta be. A tobbi no way.
Cheatelnek a 1080p videoval, hogy kihuzzak a 4K TVre, Tv ugye kiirja, az infobarra, hogy 2160p, de kozben 1080p youtuberol leszedett video megy. Proci minimum 60 fokos, tehat huteni kell, akkor toltheted micro usbvel meg ilyen mini jackel, de a microusb jo OTG-re is, ha leveszed a mogotte levo jumpert. Ezt leirta egy cetlire a polin.de, de azert telefontoltot kuld. Kaosz az egesz.
-
Demokatona
tag
válasz
DoItYourself #13090 üzenetére
Köszi!
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
DoItYourself #13022 üzenetére
Samsungon kívül más is ilyen kecseg hogy direkt elhagyja?
-
drbodyjr
csendes tag
válasz
DoItYourself #12985 üzenetére
Köszönöm a választ!
A kodin belül manuálisan csak a nyelvi beállításokat, feliratszolgáltatást, gyorsítást babráltam, valamint telepítettem kb 2-3 appot amit kitettem kedvencek közé. Semmi egyébhez nem nyúltam hozzáértés hiánya miatt. :-)
Elvben ota frissítés van a dobozhoz, új fw-t nem talált a rendszere. Manuálisan meg nem sikerült újat találni. Ha van tipped, hol keressem, az jól jönne. A sunvell honlapján (valószínűleg az én bénaságom miatt) nem találtam meg a készüléket.
Ami a rom-ot illeti, megtaláltam a freaktab-en a rom saját topicját, ha elakadok, max ott fogok kérdezősködni. Első nekifutásra nem találtam meg az esetleges helyreállítás menetét stock romra, de annak még utánaolvasok itt a topicban, az összefoglalóban.
Minden esetre remélem nem csinálok a dobozból levélnehezéket, az azért sajnálnám. -
drbodyjr
csendes tag
válasz
DoItYourself #12973 üzenetére
Az alaphelyzetbe állítás alatt mire gondolsz?
Mi a rom telepítésének a menete? (Lehet, hogy e kérdés előtt illett volna visszaolvasnom a fórumban, bocsánat)
Mennyiben fogja ez befolyásolni a dobozon levő androidot? Elvesztem minden beállításom / telepített programom?
Vissza tudom majd állítani az eredeti sw-t ha pl a gyártóval kell veszekednem garancia miatt?
Ne haragudj a kérdésekért, de tényleg kezdő vagyok a téren.
Ja, és nagyon köszönöm a linket!
-
No.01
addikt
válasz
DoItYourself #12980 üzenetére
Koszi! ... a linket is
Gondolkodom ezen az OpenElec telepitesen, bar ha ez alapbol jol mukodik akkor lehet felesleges.
A masik dolog amit fontos lehet az a Youtube. Kiprobaltam a gyarit (talan Youtube for andorid TV a neve, de nem biztos) ami szvsz egy fabatkat sem er. Az olyan funkciok, mint megnezendo videok, feliratkozasok... min hianyoznak. Anlekul meg tul sok ertelmet nemigen latom.Ha OE-t telepitenek KODI-val akkor ott is letoltheto/beszerezheto az "igazi" Youtube?
-
No.01
addikt
válasz
Igazabol nem ertem, h mi a kulonbseg, foleg, h mind2 alapbol telepitve volt. Az egyetlen kerdes ami igazan erdekel, h melyikkel megy rendesen a 24p? Tesztelni sajna nemigen van/volt idom, a tobbi dolog meg egyenlore nem is fontos a tulajnak.
-
Osynho
addikt
válasz
Ez azt jelenti, hogy a tv tavirányitójára is rá tudnám tenni mondjuk a felirat, hangsáv funkciókat?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Bocsánat a nem túl kifinomult hozzászólásért, de szerintem valamit félreértettél.
Senkinek nem becsméreltem a munkáját, még igy visszaolvasva sem, de aki magára vette attól mindenképp elnézést kérek. Én nagyon is becsülöm azokat akik mindenféle problémára keresik és adják is a megoldásokat! Köszönet nekik.
Szimplán kiváncsi vagyok/voltam mi ez a sok probléma a távokkal főleg, hogy ott a cec. Ezt szeretném megérteni, mert látom itt is és más forumokon is, hogy folyamatosan a conf-fal és mindenféle kódokkal foglalkoznak. -
Lifeforce
őstag
válasz
DoItYourself #12911 üzenetére
Igen tudom, de azért ez kicsit sántít. Mi a helyzet a bootloaderrel és a kernellel?
Mert ugye ez közelről sem azonos a különböző típusoknál. -
zetecR
addikt
válasz
DoItYourself #12885 üzenetére
Webkamerát LE alatt mivel lehet használni?
Gondolom Skype, Viber nem nagyon van. -
adi1234
tag
válasz
DoItYourself #12885 üzenetére
Leborulok a munkátok előtt !
Egy ötlet : Valahogy meg kellene jelölni a változott szöveget az összefoglalóban . /Szinnel például/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest