- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Neked van Shield TV Pro-d, a Shield TV kb. ua., mint a Fire TV Stick, ugyanannyit tud, ugyanakkora háttértárral, csak más OS. Szóval nem is értem, hogy mit vársz az eszköztől, max. azt tudom elképzelni, hogy kíváncsi vagy egy másik Android alapokon futó OS-re. Nem rossz kütyü, bőven használható. Amúgy számomra pl. a 16GB is kevés, ha már a háttértárról is beszélünk.
-
xtend
senior tag
Átgondoltam és fenntartom amit írtam. Kodiban működik az fps váltás, blakey írta a mókolást 1 perces művelet. Tárhely kicsi? Mihez képest? Appoknak elég, filmekhez stb pedig natívan támogatja a külső meghajtót usb otg keresztül. Van hozzá lan adapter de minek ha wifi 6 is tud? Hangok: Stereo, PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos... de ez is nézőpont kérdése hogy neked ez elég v sem, nekem bőven pl
-
blakey
titán
Csak kiegészítés.
Vezetékes nethez kell egy USB-ethernet átalakító, akár HUB is, csak néhány app ne telepíthető áruházból, a mókolás abból áll, hogy letöltőd az áruházból az app-ot aminek segítségével le tudsz tölteni és telepíteni, tárhely bővíthető, én 32GB-os pendrive-al bővítettem. Akinek kellenek a HD hangok tovább küldése annak nem jó, mert többcsatornás LPCM lesz, illetve ezek vannak még: DD, DD+, eAC3+Atmos, DTS. Van HDR10, HDR10+, HLG és Dolby Vision, Kodival jó az fps-váltás. -
Flowtation
őstag
Köszönöm a munkát!
mindenkinek is:
Sikeresen telepítettem 9.2.8 Leia alá, rendben működik. Lejátszás előtt egyszer feltett egy kérdést widewine verzióról, ott a telepítettet választottam, következőleg már nem volt ilyen. Továbbá minden indítás előtt kérdezi a minőséget is, de ott az automatikus a zöld, és alapból tovább is megy. Kipróbáltam egy filmen, kerestem is és böngészve is elindult minden.
Egy kérdésem lenne még, az, hogy be lehet-e állítani, hogy alapból magyar szinkronnal induljon el a lejátszás? Tv-n ez így volt, most kodi alatt beállítottam a táv egyik színes gombjára a hangsáv váltást, de ha lehetne alapból a magyar az jó lenne. De ha nem, az sem gond, örülök, hogy egyáltalán működik. -
mexel
veterán
Persze, lehetne, de nagyon nincs szükségem rá, filmet utoljára nagyon régen néztem
Aki hbo-ra és netflixre keres azoknak firesticket vagy xiaomit szoktam javasolni, csak gondoltam hogy valaki akinek van slimbox alapú droidja hátha megnézi. Elvileg a netflix is megy normálisan ( azt sem próbáltam, az sincs és nem is lesz- egyelőre amíg nem muszáj)
Ja, plusz főleg azért is írtam hogy talán valaki tudja miért nincs hang. Szerintem az csak valami beállítás lehet -
mikrofon
veterán
Ezek alapján akkor az ugoos box-on nem fog menni rendesen, se kodi addon-ként, se a saját alkalmazásával, mert nem Widewine L1 besorolású. Pont ugy mint a netflix.
Akkor vagy beválik a TV-n, ahol kérdés az AFR, a hang az e-ARC miatt nem probléma, vagy be kellene ruháznom, egy egy firestick 4k max-ra....
Utóbbin mondjuk menne minden, netflix és HBO max is kodi addon-ból rendesen 4k-ban DV-vel. Jól gondolom? -
mikrofon
veterán
Ez jól hangzik! Köszi!
A CE-n próbáltad, vagy a Shield-en? Nekem ugye az utóbbi érdekes, hogy androidos kodi alatt is megy-e?
Vagy ez is olyan mint a netflix add-on, hogy CE -kell hozzá a DRM Google Widevine L1 miatt?A piktogram 2.1 hangot jelöl. Az csak a beállításaid miatt annyi, vagy igazából a film "csak" ilyen hangsávot tartalmaz?
Illetve a bal felső sarokban lévő Infót hogy is lehet előcsalogatni nekem csak az "O" gombos infót sikerült megtalálnom, múltkor keresgéltem még, mert emlékeztem hogy ezen kívül van másik infót tartalmazó lehetőség is....
-
Beni2360
félisten
Most még csak a laptopon néztem rá és végig kérdezte mit szeretnék csak az NFO nincs beállítva vagy hasonló üzenetet kaptam, azt merre keressem?
Itt a lapin elkezdte áthelyezni de valamiért lefagyott vagyis a vírusirtó talált valami engedélyezési gondot. Azt engedélyeztem de közben kilépett a KODI. -
-
Zamma
őstag
Jó egy szintig, viszont most frissítették a Batocerát és az advanced settings jóval komolyabb benne Dolphin (Gamecube) alatt... így 720p-n tudnám használni 50-60 fps-en mondjuk a Mario Kartot, ez a cél.
Emuelec nem olyan jól paraméterezhető ebből a szempontból, ráadásul Batocera alatt F1-re direktben futtathatom a Dolphint és egyszerűbb a gamepad-ek kezelése is...
Nekem amúgy semmi csilivili backend nem kellene ha lenne Gt King (s922) alá optimalizált linux, amin fut a Dolphin. Odroid alá van talán, de az és a Gt King közt van némi különbség (BT, RAM) - és valószínű hogy nem csak a dtb-t kell átmásolni...
Egyébként Bodhi linux alatt raktam már fel Dolphint (i5-6500 alá), süvített is ahogy kell, de most GT Kinghez kell... -
mexel
veterán
Akkor tévedek ha ilyen szigorú vagy és látatlanban máris megoldottad a hibát. Nem olvastam milliószor még a hulladék sd olvasókról.
Én speciel mindig penről bootolok, soha nem sd-ről, nekem macerásabb az sd. Ez fel sem merült bennem. De általában nagyobb szokott lenni a user error mint az sd hiba. Nálam pl még nem nagyon volt sd olvasó hibás box pedig megfordult a kezeim között pár darab.
De igen, előfordulhat 3. vagy akár első lehetőségnek is hogy ez a baj.
De ha akarunk kereshetünk még pár hibalehetőséget, biztos lehet egy tizes listát is csinálni.
Én csak leírtam pár lehetséges hibát, és nem biztos hogy tévedek. De előfordulhat nyilván, miért ne?
A tanix annyira nem isa hulladék kategória ( volt ) -
-
blakey
titán
Nem én temetem, az elmúlt évek erre utalgatnak, az új James Bond-on pl. nincs semmilyen DTS (legalábbis én nem láttam, hogy lenne), előző 24-en meg volt ) , a TV-kből is kikerül (bár szerencsére van néhány amelyik még mindig támogatja) Engem egyáltalán nem zavar, ha van, én is olyan eszközöket szerzek be, amik mindenképp kezelik, de nálam nem szempont a továbbküldés, elég a dekódolás.
Egyébként nemsokára kipróbálom, hogy milyen a 4K Max, mert lehet, hogy ezzel leváltom a CE-t. De egyelőre nem nagyon akarok kísérletezgetni, de egyszer ki kéne próbálni, hogy milyen.
-
blakey
titán
Ez is egy stream eszköz, egyébként úgy tudom, hogy minden hangot átenged, tehát van bitstream. Akinek egy soundbar-ja van, vagy sztereó rendszeren használja annak elég, ha van hang. Nem a "sokpontegy a 2022 hangja", mai napig életképes a sztereó is, bármilyen felállásban lehet filmet, sorozatot nézni. Nem mindenkinek van igénye a sokcsatornára ahogy nem mindenkinek van igénye a jobb zenei hangra. Ha nem tudsz vagy nem akarsz egy normális (több százezer vagy milliós) többcsatornás házimozit kialakítani akkor egy sztereó rendszer jobb tud lenni. Bármilyen kialakítás életképes. Én sok év után "dobtam" a házimozit, már nem hoz lázba. Akkor lenne nagy gáz, ha egyáltalán nem lenne hang az adott formátumokkal, úgy ahogy pl. Samsung, LG legújabb TV-iken. Bár ahogy nézem a DTS és tsai szépen el fognak tűnni, a Dolby és tsai marad meg, de majd később okosabbak leszünk.
-
Beni2360
félisten
Pedig van itt a gépemen valahol általad készített estuary skin 18 kodira.
Ez akkor mi volt? -
blakey
titán
Mindig azt írom, ami épp aktuális, nem is volt különösebb gondom egy jó darabig. miért baj, ha leírom, hogy jó, illetve rossz? Nem fogom "polírozni", ha épp sz@r. Számomra jelenleg használhatatlan, nem tehetek róla, nem fogom magam kínozni a sz@rral. Minden lehetőséget kipróbáltam, a PKC fejlesztője nincs a top-on, egyszerűen telepítés után 1-2 alkalommal működik majd utána b@szik működni. Letörlőm és jól működik a Kodi. Korábban írtam, 1 eszköz miatt nem fogok másik közös adatbázis keresni, beállítani, inkább másik szoftvert használok.
-
blakey
titán
De tudnék, de inkább olvasgasd a fórumokat, ahol a fejlesztők esetleg leírják a problémákat vagy azok, akiknél hiba van. Nálam hibás a PKC és ezáltal használhatatlan a Matrix, nekem ez elég ahhoz, hogy sz@r legyen számomra, ennyi. Van megoldás, mást használok. Elfogadom, hogy neked jó, fogadd el, hogy nekem nem.
-
blakey
titán
Vagy esetleg tapasztaltál az egy szar pluginon kívül mást?
Mert akkor mondd mi az..
1. Nem vagyok az a típus, aki egy privát csatornán folyó beszélgetést máshol tárgyal ki.
2. Amit láttok ti is az szerintem elég, megjelent az rc1, majd hibák után törölve lett, lett rc2, ami szintén hibás, azért ez elég sokat elárul. CE fórumán fent vagy, írogatsz így szerintem olvasgathatsz is a témában, mert írják, hogy itt-ott mi a gond. Ahány felhasználó, annyi kiegészítő, használati mód, stb, ezért van, akinél előjönnek a hibák és van, akinél nem. Ha valami komolyabb dolog nem működik akkor azt már hibának minősítik, törölni fogják az adott FW-t.
-
blakey
titán
Mivel a PKC frissítések szükségesek ahhoz, hogy Kodi alatt is tudjam használni így kénytelen voltam azt frissíteni, de soha nem jött össze a fejlesztőnek egy normális kiadás. A Kodi önmagában használható és nyilván a 19.3 is egy bizonyos fokig jó, de folyamatosan foltozgatnak valamit a Kodi fejlesztői és bizony szétcseszik, az elmúlt hetek másról sem szólnak, csak a Kodi fejlesztőinek sz@r munkájáról. Addig amíg nincs szükséged valamilyen új kiegészítőre, új funkcióra akkor lehet, hogy jobban jársz, ha nem frissítesz, legalábbis CE-t. Esetleg Nexust próbálgathatod. számomra a Leia a jó, ezt most látom, közel 1 hónap után, minden, amit használok úgy működik ahogy kéne amúgy minden verzió esetében. Egyelőre szükségtelen, hogy bármi mást kipróbáljak. Beszereztem egy Fire Stick 4K Max-ot, majd azt is kipróbálom, de egyelőre nem visz rá a lélek, hogy újabb próbálgatásokba vessem magam, végre minden működik.
-
blakey
titán
A "semmi gond vele"-vel óvatosabb lennénk, sok gond van a Matrixal, nem véletlenül jön ki újabb CE majd törlésre kerül, mert közben felbukkant egy hiba. Maximum te nem tudsz róla, mert találkoztál vele, nálam valóban a kiegészítő a nagyobb hiba, és valóban az én gondom. A hibákat nem én tapasztalom, hanem a CE fejlesztői bukkannak rá. Szerinted miért törlik az rc1-et, megjelenik az rc2, majd törlésre kerül?
-
Csabi1984
addikt
Milyen érdekes a 9.2.8-as minden filmemet felismerte a NAS-on PKC-n keresztül majd felraktam a 19.3-ast és az pedig volt amit nem talált meg. 19.4-el nekem is volt bajom mégpedig az, hogy nem volt olyan pörgős ami alatt azt értem lépek le és nem egyből reagált hanem 1-2 másodperc és a visszajelző hang is így viselkedett.
-
ztsoft
őstag
Ja, túl sok volt a panasz, hogy max frekvencián jár CPU. Megoldották, kivették, hogy ne lásd, így nem is létezik a probléma.
Én is megoldottam a 9.2.8-on (az S912-es boxon a gyengébb négy mag is max frekvencián ment), lejjebb vettem 500 MHz-re és tökéletesen működik így is.
-
mikrofon
veterán
A Cosmic skin fejlesztője most már nem tervez ehhez a skin-hez újításokat, inkább csak hibajavítások esetleg egyszerűbb igényeket teljesít.
Még pedig azért mert egy új skin-en dolgozik, ami pár napon belül meg is jelenik. Ez is ígéretesnek tűnik: Primus skin
Egy korábbi videója róla: [link]
És egy kép az új Video OSD -ről: [link] -
Elemental
addikt
Bemásoltam a kodi addons mappába, amit még régebben adtál 18-hoz magyarított mod v2-őt, igaz azt írtad, hogy a jó működéshez kell az eredeti mod v2. Működik.
Viszont közben átnéztem a mentéseimet, és a kodi 19 mappában találtam repository.guilouz-1.0.3-at. Abból van kodi18/19, vagy felmegy minden a 18-ra?
Plusz, amit te adtál mátrix mod v3-at, abban is van repository.rector.stuff-1.0.4 és repository.marcelveldt-1.0.3, azok csak a 19-re mehetnek fel? -
xtend
senior tag
-
blakey
titán
Jószándékkal írtam, hogy valami változott és jónak tűnik vp9-cel is, nagyon jól tudod te is, hogy a Netflix folyamatosan változtatja az anyagai minőségét, javítanak a tömörítéseken, a korábban rossz anyagok is jobb minőségben kerülnek fel, stb. Nem írnám, hogy jó, ha nem az lenne. Nem nézhetetlen, de ha már itt tartunk akkor az egész CE alatti Netflix sz@r egy támogatott eszközhöz képest. Azért simán végig néztem egy-két epizódot és most egy filmet nézek, mindezt azért, hogy lássam, mennyire jó vagy rossz, de eddig nem nézhetetlen, és a kép/hang is szinkronban vannak, a szoftveres gyorsítás ellenére.
Egyébként S905D3-on a 1080p h264 is szaggatásmentesen megy, azt is tesztelem, mert ugye eddig 720p volt a jó. Nem tudom mi változott az elmúlt hónapokban. Utoljára talán szeptemberben néztem CE alatt Netflixet, de akkor nem volt "ennyire nézhető". -
blakey
titán
Lassan magát a Kodit is iqkázom, így lehet, hogy a CE is megy a "levesbe". Nálam a MySQL évekkel ezelőtt, 2 eszköznél jól jött, azóta már 9 eszközön használom, különböző platformokon, különböző kliensekkel így csak olyan közös adatbázis jöhet szóba, amit minden kliens kezel és ez a Plex vagy az Emby, Plexet megvettem, azt is 1,5 évnyi tesztelgetés után, így már minden eldőlt és jól is működik. Nyilván, ha a Nexus felnő a feladathoz akkor és a Leia támogatottsága már nem az igazi akkor kénytelen leszek váltani (ha még kodit használok). A Matrixot már csak foltozgatják, igazi fejlesztése nem nagyon lesz.
-
sby75
tag
Esküszöm nem kasztráltam szegényt, teljesen gyári.
Beni2360: A kvótámból 230kB fogyott a képfeltöltésre amit le is vett de a kép nem jelent meg. Megpróbálom ismét. Nekem a hangtovábbítás menü után "alapértelmezett beállítások visszaállítása" felirat jelenik meg.
blakey: A source és a p+ p- gombokra kapcsol be de csak ha áram alatt van a tv. Áramtalanítva a táv nem vezérli a boxot, infra probléma kizárva. Samsung TV -
mikrofon
veterán
Szimpatikus. Én mostanában a Arctic: Zephyr 2 használtam, csak egy kicsikét lassucska mert sokszor van észrevehető ideig fekete képernyő menüpont váltások között.
Úgyhogy rápróbálok erre.
Ahogy megnéztem a bemutatóját felmerült bennem egy nagyon alap kérdés mert ezidáig ezzel nem foglalkoztat. Mégpedig,, hogy van ez a Live TV része benne.
Ez pontosan hogyan működik és mi a feltétele, hogy ott TV adásokat tudjak nézni? -
Joshi
titán
Ne kelljen már neked is leírni amit már százszor leírtunk. Egy olcsó Amlogicos box korlátos képességekkel rendelkezik. Itt is mint minden más terméknél adagolva vannak a képességek. Nem fog neked egyetlen gyártó se szoftvert fejleszteni és liszenszeket vásárolni csak azért, mert amúgy te egy olcsó cuccot szeretnél.
De mondok mást. Hajrá, neki lehet állni a fejlesztésnek és megalkothatsz egy tökéletes 64bit-es Amlogic-os boxot. Várjuk.
-
mexel
veterán
Az a szám a hozzáadott gomb kódja, nem a funkcióé.
ha bemész a keymap editorba és maradjunk a Subtitle funkciónál a teljes képes videónál, ott látni hogy alapból az a funkció a "down". Ha hozzárendelek egy gombot ( az bármi lehet) akkor a gombnaka kódjakerül oda. Pl: 61524
De én nem ezt szeretném. Van a remote.conf, ahol ez a gomb pl a 0x43.
na én ehhez szeretném alapértelmezettnek hozzárendelni a "subtitle next" funkciót.
Így nem kell keymap editorban beírni, mert ha a gombot megnyomom alapból az lesz az.Most pl a 24 van megadva, ez a codec info. Tehát ha azt agombot megnyomom akkor van codec info. ( ezt egérhez szokták sokszor hozzáadni)
Tehát én a funkciók kódját keresem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Asztalos klub
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Amazon Kindle
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Xbox Ultimate előfizetések
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged