- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
deadwing #2586 üzenetére
Szerinted az itt linkelt tesztben miért csak a lövést tesztelték? Azért mert az input lag-ot igazán csak azzal lehet. Amiről Te beszélsz az más, eleve a 60hz-es monitoron megjelenített 150fps mozgásnál úgy szétesik, mint a huzat, a másik hogy mozgásnál már sokkal nagyobb szerepet játszik a monitor válaszideje is. Na ezért mérvadóbb a lövés, akkor látszik, hogy az egéren bevitt információ mennyivel később jelenik meg a monitoron, szeritem ez az input lag, aztán lehet tévedek.
-
daveoff
veterán
válasz
deadwing #2584 üzenetére
Hát nem tudom, én még mindig tartom, hogy nincs különbség mantle-hez képest, nem hinném, hogy mást látunk, ezen szerintem lépjünk tovább. Még így is sokkal másabb a felvétel, mint a valóság, lehet hogy ez nem is jó így. Igazából a célkeresztet kellene figyelni, nem a fegyvert, mert az eleve máshogy mozog, ezért jobb a lövéssel szemléltetni a lag-ot, az pedig nagyon direkt szerintem. Kellene most egy ilyen felvétel mantle-el is, hogy össze lehessen hasonlítani, kéne egy 290X.
-
daveoff
veterán
Na újra itt vagyok, és akkor itt a kért videó, lehet elemezni, erősebb rántásoknál van egy kis lag, de csak kilassítva látszik, szabad szemmel esélytelen meglátni.
BF4 multi 720p@60fps fájlmegosztón (szerintem még ez sem az igazi elemzésre)
[link]Jöhet egy ilyen Mantle-el is....valakitől.
-
daveoff
veterán
Ezen nem látni, hogy mikor nyomom meg ténylegesen a gombot, és mikor jelenik meg a torkolattűz, meg Abu szerint különben sem ér semmit az egész, úgyhogy ebből ne is számolgass semmit szerintem. A lényeg, hogy szabad szemmel nem látható a lag, a különbség a mantle-hez képest meg mégúgy sem, ezen nincs mit szépíteni.
Na, akkor ha végre sikerült ezen a lag kérdésen túllépni, akkor erre adjon valaki választ....
[link] -
daveoff
veterán
válasz
deadwing #2542 üzenetére
Élőben ment mindkét felvétel, vettem a játékot videóra, és közben ment a kamera, egy időben, Action!-nál be lehet állítani, hogy menjen felvétel közben a webcam. Ennél jobb ötletem nem volt, de ha jobban megnézed a videót, akkor látod, hogy akkor lő a fegyver, amikor az egér gombja mozdul, és ez így is van élőben is. Aki itt látja a késleltetést az nem ember!
Én segíteni próbálok, bizonyítékot akartatok, ennyit tudtam tenni....
Pufff PH! addikt lettem..
-
daveoff
veterán
válasz
deadwing #2539 üzenetére
Az a baj a gyorsabbat nem tudja lekövetni a kamera, de a gyorsabb is ugyanilyen direkt, nincs különbség...
Egyébként a felvétel valami NVidia NVENC izével készült, ami levesz 30fps-t a teljesítményből, de egyből tömöríti mp4-be.
(#2539) deadwing: Haggyámá, mivel csalnék, milyen vágásnál.... Lassú a kamera.
-
daveoff
veterán
Na csináltam egy videót, nem tudom mennyire mérvadó egy ilyen felvétel, de talán az. 1000fps-es kamerán nincs, de talán ez a foskupac webcam is megteszi(Logitech HD Pro C910). Szerintem a lényeg látszik, vagy ez az eljárás nem jó ilyen célra? Szerintetek?
[link] -
-
daveoff
veterán
Akkor most a Low-Level API kinek jó? Nekünk, vagy a fejlesztőknek? Én úgy érzem, hogy inkább csak a fejlesztőknek jó, könnyebben dolgoznak vele, ahogy mondod, de én sok hasznát egyenlőre nem tapasztaltam, mert DX is lehet ugyanolyan jó, csak esetlegesen többet kell vele dolgozni. Ha jön a DX12, az mit fog megváltoztatni? A Mantle elvesztheti a létjogosultsága, vagy akkor is ilyenek lesznek a játékok, hogy választhatsz melyiket használod.
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #2472 üzenetére
Mondom ezt annyira nem vágom, csak rákerestem erre az NV csodadriverre, és ezt dobta ki, ugye ez volt az NV válasza a Mantle-re. Nem is igazán érdekel, hogy akkor hozott-e javulást, de annyit biztos hozott, mint amennyit a Mantle!
A jelenlegi helyzetet meg láthatod, DX alatt egy multiplayer játékban(BF4), ahol a proci dolgozik rendesen, ott labdába sem rúghat az AMD az NV mellett.........ez a jelenlegi helyzet.
-
daveoff
veterán
Már miért ne lenne jobb, ha 290@DX-el játszhatatlan, GPU kihasználtság durván ingadozik, FPS droppok, a 980@DX-el ugyanazon a helyen 2x annyi FPS, és a GPU kihasználtság kiszögezve 100%-ra. Ugyanazon konfig, ugyanazon beállítások, csak a kártya más. Akkor ez mi? Ezt mondja meg nekem valaki....
Én ebből csak arra tudok következtetni, hogy az NV driverből megoldja azt, amihez az AMD-nek Mantle kell.
[link] -
daveoff
veterán
Na akkor ezt a 3 vs 5 képkocka preender elméletet követve........Ha az 5 képkocka preender ennyire jó, mert jó, és a 3 nem jó, mert nem az, akkor az AMD miért a 3-at használja? Egyébként ha Abu ezt a félmondatot nem ejti el, akkor szerintem Te sem hoznád fel érvként ezt...
Én úgy gondolom, hogy a DX 12 lesz a Mantle halálos ítélete, legalábbis a jelenlegi állás szerint én közel sem látok akkora jövőt előtte, mint amekkorát az AMD jósol neki...
(#2450) HSM : Nekem meg 3770k megy 4,7GHz-en, meg 4x4GB 2133MHz CL9 RAM, szerintem nálam se beszélhetünk CPU-limitről, mert nincs is, CSAK akkor ha AMD-t használok DX-el......érdekes, nem?
-
daveoff
veterán
Volt nekem ASUS 290 DC2, és MSI 290X Lightning is, azokkal sem volt jobb. Egyébként ott kezdődött, hogy eleve egy szenvedés volt a Mantle megjelenése, folyamatosan csúszott a megfelelő driver, és a BF4 patch, aztán nagy nehezen elérhetővé vált, és gyönyörű szépen laggolt vele a játék, nem kicsit. Nem is használtam sokáig, mert teljesítményben amúgy sem volt nagy ugrás. Aztán később elkezdtem használni, mert megszűntek vele a problémák, és egy ref 290 került hozzám, annál már számított minden egyes plusz FPS. Na a 290-el volt az, hogy egy proci igényesebb pályán komoly különbség volt DXvsMantle között. Viszont a játék direktségében nem volt különbség, szerintem csak akkor ér valamit, ha gyengébb proci van alatta. És itt jön az, hogy az NV meg tudja csinálni driverből, hogy DX alatt is satbil, és direkt legyen a játék, még procilimites helyzetekben is, nekik miért nem kell a Mantle, hogy jól menjen a játék?
-
daveoff
veterán
Hát elárulom neked, hogy a BF4 nekem a 980-al még közvetlenebbnek tűnik, mint a Mantle-el volt.
Folyamatosan javul a statom mióta NV-m van, valami köze csak lehet hozzá. Na ezt az 5vs1 képkocka preendert ne kezdjük el megint...
NV-vel sokkal stabilabb a játék nálam, és a 980-al komoly teljesítménybeli előrelépés történt 290x@Mantle-hoz képest, mindez egy kifejezetten AMD-s játékban, és nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez saját tapasztalat, nem mindenféle találgatás!
Na engem ez dühít, hogy az AMD nagy ígéretéből én ennyit kaptam......egy nagy semmit.
-
daveoff
veterán
válasz
Hakuoro #2425 üzenetére
És ennek mi köze a Mantle-hoz? FarCry3 nem támogatja a Mantle-t. És látod pont ez a baj az AMD-vel, 1 év kell hogy vaj simán fusson a játék. FarCry 3 is Gaming Evolved játék volt anno, és NV-vel szebben futott a játék megjelenéskor, ennyit az AMD support-ról.
A másik, hogy BF4-ben amikor proci igényes helyzet van, akkor DX alatt a 980-al 2x annyi FPS-em van, mint a 290 volt DX alatt. Ha a Mantle-t bekapcsoltam, akkor jobb volt a helyzet, de a 980 így is nagyon durván ráver a BF4-ben. Miért van ez, hogy procilimites helyzetben DX alatt az NV ennyivel jobban telejésít? Akkor most miért is van létjogosultsága a Mantle-nek, ha NV hozza ugyanazt DX alatt? Ezt mondja meg nekem valaki.
Nekem egyébként semmi egyéb bajom nem volt az AMD-vel, de ez a Mantle számomra egy hazugság, ahhoz képest hogy volt beharangozva.
-
daveoff
veterán
válasz
Locutus #2172 üzenetére
Pl mire gondolsz? Remélem nem a drivert hozod fel... Szerintem több érv szól a GCN mellett....
-ár(mondjuk ezt pontosan nem vágom,de sanszos, hogy AMD olcsóbb)
-3gb VRAM(már FHD-ra is elkél nem egy esetben)
-mantle(ez sajnos még nagyon kiforratlan, de ki tudja mi lesz belőle...)
-fejlettebb architektúra(talán még mindig lehet belőle profitálni a jövőben)
-teljesítményben szinte nincs is különbség, teljesen játék függő, de talán egy leheletnyivel jobb az AMDPersze ezen a szinten már nehéz a döntés, mert ezek a kártyák lassan "kifutottnak" számítanak, így hosszú távra tervezni velük már problémás.
-
daveoff
veterán
válasz
#17954112 #2094 üzenetére
Ez a tipikus hozzáállása az NV tulajok nagy részének, nem tudom miért van ez így, de ez van a köztudatban. Valamiért képtelenek objektíven szemlélni a dolgot, csak ezekkel az "ész érvekkel" vagdalóznak. Én most váltottam 290X-ről 780Ti-re (ez az első próbálkozásom a zöld oldalon), készülök is egy írással Logout-ra, amiben megpróbálom tényleg objektíven leírni a véleményemet a két kártyáról, a két gyártóról...
-
daveoff
veterán
válasz
bombibmw #2083 üzenetére
Ez az állítás maximum akkor lehetne megalapozott, ha tudnánk, hogy milyen arányban oszlanak meg a két gyártó kártyái a felhasználók körében. És ha tudnánk is ilyen adatokat(ami így fórum szinten esélytelen), akkor is csak úgy lenne értelme összehasonlítani, ha kb. 50-50% lenne az arány a két gyártó között. Ráadásul annyiféle topik van, annyiféle szériával, hogy végképp nincs értelme erről beszélni.
Én azt mondom, hogy nincs lényegi különbség a két gyártó kártyái között, mindkettőnek van előnye, és hátránya, a másikhoz képest, a többi már csak a szimpátián múlik!
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #2045 üzenetére
Jogos, de ne az én kártyámhoz hasonlítsd, mert ez a legdrágább 290x, szinte bármelyik gyártó 290x kártyája tudni fogja ezt a teljesítményt. Az árkülönbözet jelenleg tényleg nem olyan nagy, de 30k még mindig megvan [link], ugyanaz a hűtés, mint a Tiéd(aprón 130k egy ilyen). Végül is kinek mi, nekem a 290X is megfelel, 780Ti nem tudott meggyőzni, hogy az maradjon.
Igazad van a min fps-el kapcsolatban, Metro LL, vagy TR tesztet is csinálhatnál, hogy abban hogy milyen minimumot produkál a 780Ti, mert ott ezen beállítások mellett a 290X kevés a 60-as minimumhoz.
(#2044) Zorel: A gondatlan játék élmény nálam is rendben van hidd el! És amivel a legtöbbet játszom, a BF4-ben jobb a 290X, ha játékélményről van szó, ez tapasztalat!
(#2046) HSM: Az AMD vs. Nvidia csatában nálam az ár/érték a döntő szempont, mivel a teljesítmény mindkét oldalon adott! És én csak a felső kategóriáról beszéltem, nem érdekel a 280X.....
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #2042 üzenetére
Szép eredmény!
De amint láthatod, nagyjából 10fps előnyben van a 780Ti, ami szerintem baromira lényegtelen, hogy egy játék 120, vagy 130fps-el megy. Egy jó custom hűtős 290x-et már 130k körül ki lehet fogni aprón, tehát a 290x élből 40-50k-val olcsóbb, akár újan, akár használtan. Szerinted az a 10fps(amit igazából észre sem veszel) megér ennyi pénzt? No offense!
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #2036 üzenetére
Várjuk az eredményt, egyébként nem meglepő, hogy a 780Ti gyorsabb. A 290X a Titan ellenfelének készült, és azzal pariban is van.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #2033 üzenetére
Az 1100/1450 nálam 2% GPU, és 16% VRAM tuning.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #2021 üzenetére
Ez szerintem már teljesen lényegtelen, a lényeg hogy ugyanazon beállítás mellett teszteljen mindenki. Tehát a megadott beállításokon.
(#2023) hpeter10: Ja és Vsync szerintem is offon legyen minden esetben, ez alap.
-
daveoff
veterán
válasz
daneeeeee #2004 üzenetére
Lefuttattam én is a bencheket, lehet mazsolázgatni.
R9 290X Lightning 1100/1450Mhz driver: catalyst 14.4 WHQL
i7 3770K@4600Mhz
A Te beállításaiddal futtattam, viszont szerintem nálad a CoH2-ben be volt kapcsolva a Vsync, én azt kikapcsoltam(benchnél mindig célszerű kikapcsolni, mert fals eredményt kapsz). Egyébként szinte fps-re megegyeznek az eredményeink min/max fps nem mérvadó ugye, de az átlag az nagyon hasonló! -
daveoff
veterán
Mi az hogy már megint nem értem a lényeget. Nyugi!
Értem én, csak győzzük kivárni, hogy mi sül ki ebből az egészből. Benne van az is, hogy a mantle-nak lőttek, és az is hogy megmarad, HA szorgalmazzák a fejlesztők, és lesz rá játék. Csak akkor azt is meg kell oldaniuk, hogy ne csak AMD vga-val működjön, ha versenyben akarnak maradni.
-
daveoff
veterán
Erre voltam kíváncsi, multiban is csak akkor van javulás gondolom, ha a procinak sok a dolga, pl. shanhai porfelhő. Igazából a lényeg továbbra is az, hogy csak CPU-limitált helyzetekben segít a mantle, egyébként minimális a gyorsulás. Nagyon kíváncsi leszek Thief alatt hogy muzsikál a mantle, ha ott sem lesz másként, akkor csalódott leszek kicsit a mantle-el kapcsolatban. Tudom beta driver, meg még új cucc, de akkor is.....
-
daveoff
veterán
Kemény nagyon, már alig várom, hogy megjöjjön a kártya, nagyon kíváncsi vagyok mit tud! 7990 mennyit gyorsult a mantle-al, kipróbáltad? Nekem anno volt olyan érzésem, hogy a proci hagy még benne teljesítményt, mantle nem hozza ki belőle? CF nem javult mantle-el folyamatosság szempontjából?
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
tejeskifly #1548 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy az AMD az utóbbi 1 évben szinte csak beta drivert adott ki!? Nem tudom pontosan mennyi WHQL driver volt pl 2013-ban, de szerintem kb 3, ezek alapján Te várnál másik drivert? Nálam teljesen jól működtek mindig a béta driverek, legtöbb esetben azért beta, mert AMD nem akar várni a WHQL minősítésre, mert mire jóváhagyják, arra lehet hogy lesz egy következő verzió. Az elkövetkező időben a mantle miatt szerintem még sűrűbben, még több bétára kell számítani.
-
daveoff
veterán
A ref 290X CF tényleg gyilkos, én próbáltam. Csak nagyon jól szellőző házba érdemes berakni, és a két kártya között mindenképpen legyen 1 vagy 2 slot hely. Viszont 1 kártyával még a refet is szépen lehet tuningolni, egy bizonyos határig, csak kell hozzá egy kis türelem. Akinek nem is volt ilyen kártyája, az szerintem ne nyilatkozzon róla zöldségeket.
-
daveoff
veterán
válasz
#35434496 #1173 üzenetére
Ez a két mérés siege of shanghai pályán készült. Egymás után mértem kétszer multiaba, felhőkarcoló már ledőlt, tehát porfelhő volt a pályán. Helikopterrel köröztem, lőttem és robbanások is voltak mindkét esetben. Jól látszik, hogy mennyire hasonló a két mérés, nagyon stabilak az értékek. Ezen a pályán ez nagyon meggyőző teljesítmény. Az hogy mennyire hiteles teszt, azt nem tudom. Az én gépemen így megy a játék. Szerintem nincs okom panaszkodni a 290X-re!
2014-01-07 22:44:45 - bf4
Frames: 54951 - Time: 600000ms - Avg: 91.585 - Min: 66 - Max: 146
2014-01-07 22:57:13 - bf4
Frames: 54733 - Time: 600000ms - Avg: 91.222 - Min: 62 - Max: 152 -
daveoff
veterán
válasz
#35434496 #1147 üzenetére
BF4 multis méréseim, különböző pályákon. 1080p 60Hz Ultra setup 4xMSAA
Ami a lényeg mindig megvan a 60+ fps2014-01-07 21:11:56 - bf4
Frames: 62986 - Time: 600000ms - Avg: 104.977 - Min: 66 - Max: 1422014-01-07 22:08:38 - bf4
Frames: 60008 - Time: 600000ms - Avg: 100.013 - Min: 64 - Max: 1712014-01-07 22:44:45 - bf4
Frames: 54951 - Time: 600000ms - Avg: 91.585 - Min: 66 - Max: 1462014-01-07 22:57:13 - bf4
Frames: 54733 - Time: 600000ms - Avg: 91.222 - Min: 62 - Max: 152 -
daveoff
veterán
válasz
Cobra652 #1097 üzenetére
Az az igazság, hogy nekem a 290X-el tökéletesen fut a játék most is. Egyszer sem volt még fagyásom, dx hiba, semmi. Megjelenés óta volt nekem 7970, 270X, 7990, és most a 290X, mindegyik kártyával tökéletesen ment, a játék hibáit leszámítva. A 290X-el FHD-ban úgy fut DX alatt, hogy a mantle már nem oszt nem szoroz. Én a mantle-t alapvetően nem a BF miatt várom....
-
daveoff
veterán
Akkor az AMD nem működik jól? Én nem vettem észre. Én elhiszem nektek, hogy jó az NV, nem is állítottam soha az ellenkezőjét, de ez az elfogultság amit Ti tanúsítatok már kicsit sok. Nekem AMD van, mégsem bizonygatom, hogy az NV egy foskupac, és nem működik jól. Az az igazság, hogy Ti a marketing áldozatai vagytok......végül is valakitől be kell szedni a lóvét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest