- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #6867 üzenetére
290X vs 780ti féle párharc kezd körvonalazódni, csak most az AMD-n is normális hűtés lesz, végre. Innentől kezdve megint a terméktámogatás fog dönteni, hogy melyik lesz jobb választás.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #6864 üzenetére
Nálam nem volt semmi baj a win10-el, ráadásul régebbi buildet próbáltam.
-
-
daveoff
veterán
Az a hír járja, hogy a ma kiadott új NV driver jelentős gyorsulást hoz win10 alatt, játékokban is, és a 3dmark overhead tesztben is. Tehát, amit AMD ígért, hogy win10 alatt jön a gyorsulás az új driverrel, arra már meg is jött a válasz egy kiadott végleges driverrel....
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
Szerinted a quantum project nagyobb innovációt hordoz magában, mint a cloud gaming? Abban mi az innováció, hogy az AMD összerak helyetted egy mini-ITX konfigot, több ezer dolláros horror áron, amit igazából Te is bármikor megtehetsz. Az egyetlen előnye a hűtése, amit ügyesen kitaláltak, és jól néz ki, ennyi.
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #6547 üzenetére
A HBM mennyire melegszik? Elvileg kevesebbet fogyaszt, mint a GDDR5. Ugye a hűtőblokknak(legyen az lég, vagy víz) most már a memóriát is kell hűteni, akarva-akaratlanul, mert ott van a GPU mellett közvetlenül. De én nem gondolnám, hogy ez indokolja a vízhűtést, szerintem inkább nem akarnak a 290X ref hibájába esni....
-
daveoff
veterán
Ezt kértem, hogy linkelj valamit, nem kell mindjárt megfeszülni.....
Mi valótlant állítottam, ne kezd ezt a kötekedős stílust, mert erre nem vagyok kíváncsi. Mondjuk még mindig nem vagyok meggyőzve, leírni mindent le lehet. A 7970 GHZ/BE kártyák mind 1,25V-ot kaptak, és volt olyan ref sima 7970-em, aminek 1,1V volt az alapfesze, amivel tudta a GHZ edition órajeleit......
(#6443) TTomax: Ennyi, én is pont erről beszéltem, és én tapasztaltam is.....
-
daveoff
veterán
Mutass erről nekem egy cikket, vagy valamit, mert én semmit nem találok róla. Minden cikk, ami kijött 7970 GHz megjelenésekor, azt taglalja, hogy emelt órajel, magasabb fesz, stb., nincs hardveres változás. Egyébként nekem 10+ 7950/7970-em volt, van némi tapasztalatom.....
-
-
daveoff
veterán
Amennyit tavaly rádobtam a 290X-re, hogy 980-at vegyek, annak most minimum a dupláját kéne hozzáraknom a 980-hoz, hogy egy 980Ti-t tudjak venni. Egyébként mindenkinek egyéni preferenciája, hogy mennyit tud, mennyit hajlandó kifizetni egy kártyáért, én ennyit nem fogok fizetni az biztos. Mondjuk nekem FHD-n nincs is szűkségem komolyabb kártyára, de ha olcsóbb lenne a 980Ti/Fury, akkor biztos kipróbálnám.
Tudod mit reszeltek a 290-en, rápakoltak még 4 giga ramot, ami semmit nem ér, csak növeli az árát, meg emeltek 50MHz-et.....
-
daveoff
veterán
Itt most nem is erről van szó, eddig tényleg nem voltak ilyen drágák a csúcskártyák, és ezek az elmebeteg árak - ahogy Milka is mondta, teljes mértékben egyet értek vele -, húzni fogják magukkal az alsóbb kategóriák árait is. Majd szépen a jelenleg 80-100K-s 290-et megveheted 120-130K-ért átnevezve 390-re.....
-
daveoff
veterán
válasz
Televan74 #6213 üzenetére
Azért ezek az effektek elég jól néznek ki, ilyet még nem nagyon láttunk egy játékban sem. Feltéve ha tényleg ilyen lesz. A sebességet meg majd meglátjuk, NV-vel szerintem nem lesz gond....
Azt tudom, hogy amióta NV kártyám van folyamatosan jönnek az NV-s játékok(AAA címek), és gyönyörűen megy minden, közben azt olvasom mindenhol, hogy a konkurencia kártyáin nem kevés problémába ütköznek a felhasználók. Engem az nem érdekel, hogy ez miért van így, ki/mi a hibás, ki kinek fizetett, egyszerűen jókor váltottam, és maximálisan elégedett vagyok. Most kétségtelen az NV fölénye, ha esetleg fordulna a kocka veszek AMD-t, ennyi....
-
daveoff
veterán
Ha már annyiszor téma itt az a "szutyok" NV Gameworks, itt egy újabb ok a társalgásra....
Batman: Arkham Knight NVIDIA GameWorks Video -
daveoff
veterán
válasz
FollowTheORI #5974 üzenetére
Pontosan, és szerintem ez így is marad, a konzolok ezután is visszafogják majd a PC-t, és fogunk szívni még miattuk, nem keveset....
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #5963 üzenetére
Akkor lehet velem van a baj, de számomra ez a grafika durván elavultnak hat, pedig nálam maxra van téve minden. Jók a képeid, ezeken valóban nem annyira vészes, de ingame teljesen mást mutat a grafika, mint egy screenshoton. Szerintem ennél már láttunk szebb grafikát évekkel ezelőtt, lehet van benne egy-két olyan effekt ami megfelel a kor követelményeinek, de az összkép nagyon alacsony szintet képvisel....sajnos....
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #5952 üzenetére
Miért, van ahol hoz annyit?
TX nem a teljesítménye miatt annyi, amennyi...
-
daveoff
veterán
válasz
MiklosSaS #5527 üzenetére
Oké, érzésre lehet nem vészes, de nem 6% a különbség, ha kiméred!
Főleg egy 1500MHz-es 980-al! Szerintem az 1140MHz-es 290X-hez képest is van minimum 20% előnye, lehet több is, most csak úgy mondtam valamit. Persze játék válogatja, de egy jól optimalizált DX11-es játéknál simán elhúz ennyire....
(#5528) Szaby59: Én ha gyorsulást akarok szemléltetni, akkor mindig a gyengébb kártyát veszem a 100%-nak, szerintem így korrekt...
-
daveoff
veterán
Itt még 7,4% volt a 980 előnye, ha jól számoltam...
Tavalyi 980 tesztÉn ez alapján kicsit féltem a 980 vásárlástól, aztán leesett az állam, amikor beraktam a gépbe, mert nagyon nem ezt a különbséget tapasztaltam, hanem jóval többet, a 290X után. Na mindegy, azóta én sem adok a PH tesztekre(AMD tulajként még jó volt a lelkemnek, hogy ilyen "kicsik" a különbségek
, csak kár hogy nem igaz), biztos más metódussal tesztelnek, vagy nem tudom, de nem a valódi különbségeket mutatják ezek az összegző táblázatok.
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
Project Cars GTX980-al, minden beállítás maxon, MSAA+ULTRA SMAA, FHD-n lazán 100+ fps
Nordschleife egy állat!!!
-
daveoff
veterán
Holnap este tesztelem a Project Cars-t....
Már egy ideje előtöltve hever a gépemen, de még nem volt időm kipróbálni. Az utóbbi jópár hsz.-ból ítélve, ismét nyugodt lehetek, hogy NV-vel vágok neki a játéknak...
-
daveoff
veterán
Ez nem igaz, a Hawaii pont annyi ráhagyással dolgozik, amennyi kell a normális működéshez, minden csip tudja a gyári órajeleket, plusz a tuningnak is hagytak egy kis teret. Neked volt egy darab 290-ed, abból én nem vonnék le ilyen következtetéseket, mert ugye elég nagy a szórás, lehet Te pont egy jobbat fogtál ki. A Tahiti valóban kicsit nagyobb ráhagyással dolhozott, de ott sem beszélhetünk óriásiról.
-
daveoff
veterán
Miért, a Vulcan AMD only, nem? El nem tudom képzelni, hogy a DX12 bevezetése után, amikor mindenki ezt várja, erre kiváncsi, akkor egy olyan API-val hozná ki az EA a Battlefrontot, ami AMD only, ezzel kizárnák a felhasználók döntő többségét....ki is akadok, ha tényleg így lesz, már megvettem a játékot.....
-
daveoff
veterán
Pontosan! Ezen csodálkozok én is, pedig a Square Enix is beállt anno a Mantle mögé, vagy rosszul tudom?
Most meg már NV + DX12 partner....
Lélegzetelállító a Square Enix DirectX 12-es demója -
daveoff
veterán
FINAL FANTASY XIV: Heavensward Benchmark
Tested on: 01/05/2015 10:48:32
Score: 15569
Average Frame Rate: 118.068
Performance: Extremely High
-Easily capable of running the game on the highest settings.
Loading Times by Scene
Scene #1 1.060 sec
Scene #2 3.871 sec
Scene #3 3.308 sec
Scene #4 2.872 sec
Scene #5 2.887 sec
Scene #6 1.223 sec
Total Loading Time 15.222 secScreen Size: 1920x1080
Screen Mode: Full Screen
DirectX Version: 11
Graphics Presets: MaximumSQUARE ENIX is NV-s lett....? Az utóbbi időben minden játékuk Gaming Evolved volt.
-
daveoff
veterán
Minden benne van a pakliban, a Te elképzeléseid is bejöhetnek, meglátjuk. A Maxwell megjelenés óta arat, és még fog is egy darabig (ráadásul ehhez az AMD is hozzájárul), bőven túlárazott kártyákról van szó, ezzel is tisztában van mindenki, az árcsökkenés simán belefér az NV-nek, maximum mi isszuk meg a levét. De én amikor megvettem a 980 akkor tudtam, hogy bukta lesz, minden megjelenéskor megvett csúcskártyával így jár az ember, ez nem új dolog....
-
daveoff
veterán
Azért szerintem nem kicsit naiv, aki szakadéknyi különbségeket feltételez, ne legyen igazam, de lesznek csalódások.....
Természetesen én is drukkolok, hogy komoly előrelépés legyen a mi szempontunkból, de sok reálitását nem látom a dolognak. Különben is, lassan ott tartunk, hogy 250-300k lesz egy csúcskártya (980Ti/390X), nevetséges.....
-
daveoff
veterán
Nem lenne rossz, jó löket lenne minden szempontból, de nem hiszem, hogy ezt a piac megengedheti magának. Majd meglátjuk, év végén szerintem felgyorsulnak az események, nyáron jön az új AMD, jön a W10@DX12, és év végére talán már játék is lesz, én úgy gondolom SW: Battlefront már támogatni fogja az új API-kat, marketing szempontól mindenképpen a DX12-vel lenne célszerű kihozni.
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
CsonkaImo #5101 üzenetére
Valaki azt írta, hogy ilyen magas Draw Call úgysem lesz egy játékban sem, úgyhogy nem ettől függ majd a kártyák közti különbség. Én úgy gondolom, hogy DX12 bevezetése után is megmaradnak ugyanezek az erőviszonyok, ide-oda fog billegni a mérleg nyelve játékoktól függően.
-
daveoff
veterán
válasz
szasanyi #5098 üzenetére
és CsonkaImo:
Én nem vagyok egy nagy szaki ebben a témában, sőt....
De egy kolléga egy másik topikban elmagyarázta, hogy ez a teszt arra hivatott, hogy megmutassa a DX12 képességeit, a teszt alapján VGA teljesítményt nem lehet összehasonlítani(leírják a teszt készítői is), csak azt mutatja meg, hogy az adott hardver mennyi Draw Call/sec-re képes, de ez nem azt jelenti, hogy pl egy játékban erre szűkség is lesz, sőt, biztos hogy egyelőre még nem lesz ennyire szűkség. Tehát ebből azt látszik csak, hogy mekkora korlát volt ilyen téren a DX11. Az tény, hogy az AMD kártyái több Draw Call/sec-re képesek, de ez nem azonos egy játékban mért teljesítménnyel, teljesen más a két dolog....Nem hinném, hogy okot adtam a flegmázásra, nyugodtan utána olvashatsz a dolgoknak....
-
daveoff
veterán
válasz
szasanyi #5089 üzenetére
Azt már láthattuk, hogy eaz új DX12 teszt alapján egy R9 285 (Tonga PRO, amiből most fog érkezni az XT ami messze nem a legdrágább kártya lesz) jobb teljesítményt nyúlj mint egy ~3x annyiba kerülő GTX980. Ez semmiképp sem jó ómen a Maxwell tulajoknak.
Ennek a tesztnek köze nincs a VGA teljesítményéhez, de mindegy.....
-
daveoff
veterán
Tudod, hogy nem így értettem....
TTomax sem látja a tényleges foglalást, mert neki még inkább bennmarad a memóriában egy csomó felesleges dolog, amire nincs szűkség. A tényleges foglalást nem tudjuk monitorozni, ha az AB 4gb alatti értékeket mutat, akkor 100%, hogy nem a VRAM-nak van köze a laghoz.
(#5077) Anubris: Én nem aggódok, tudok játszani így is, nekem nem kell a 8xMSAA, meg az is biztos, hogy én nem fogok 200+ ezerért VGA-t venni, azért ennyire elvetemült nem vagyok.
-
-
daveoff
veterán
GTA V minden maxon 8xMSAA 980-al
Elég szépen elhasal a konfig.... -
daveoff
veterán
válasz
proci985 #4977 üzenetére
A 290X-en azt hiszem kompakt víz van, de nem biztos. Mindketten olyan tuninggal mértünk, ami nagyjából elérhető minden kártyával, mondjuk a 290X-nél inkább az 1100 a reális, 980-nál szinte mindegyikkel megvan az 1500
Közel 30% a különbség, ez azért sokszor jól jöhet, mondjuk a GTA V nem egy túl jól optimalizált játék, úgyhogy ehhez tökéletesen megfelel mindkét kártya, mindkettővel be-beesik az fps 50 alá.....
-
daveoff
veterán
odorgg kollégával csináltunk egy házi tesztet GTA V-ben azonos beállítások mellett, csak kíváncsiságból csináltuk, ugye nem azonos konfig stb, de azért szerintem nagyjából reális képet mutat...
Min/Max FPS valószínűleg a jelenetben lévő videók miatt ennyire hasonló.GTA V Mission 1. - Prologue
(Fraps FPS benchmark)290X - 1150/1400MHz
Avg: 84.255 - Min: 31 - Max: 257980 - 1500/2000MHz
Avg: 107.281 - Min: 36 - Max: 257 -
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
Én már délelőtt csináltam két videót, itt van....
http://m.prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_gtx_970_980/hsz_20494-20494.htmlBocs a link miatt, de mobilról vagyok....
-
daveoff
veterán
Én nem húznám a szám, én örülök neki, ha új driver jön, de Ti(főleg Abu) kardoskodtatok amellett, hogy mekkora baromság új drivert kiadni a GTA megjelenésére, hiszen már az omegába benne van a profil. Erre itt az új catalyst, kifejezetten GTA V-höz....
Amúgy rohadtul nem érdekel az egész, én nem csodálkozok azon se, ha az NV driver is kamu, de ha a tegnapi vitát nézem, akkor az AMD driver biztos az.....Szerk.: És természetesen az AMD driver megint csak beta, WHQL minősítés felejtős.....
(#4791) CsonkaImo: Egyébként én is azon az állásponton vagyok, hogy kell új profil a megjelenésre, mert a több hónapos driver tuti elavult, és optimalizálatlan, nem véletlen adott ki mindkét oldal őj drivert....
-
daveoff
veterán
AMD Catalyst™ 15.4 Beta for Windows® - Grand Theft Auto V Optimized
Ez akkor most minek, csak egy kamu driver, kamu szöveggel, hogy legyen válasz az NV driverre.....?!
-
daveoff
veterán
válasz
mcwolf79 #4776 üzenetére
Nekem ez az első NV kártyám, de talán még nem is voltam ennyire elégedett egy videokártyámmal se. Igaz, hogy ennek ára van, de inkább bevállalom, és nyugodt vagyok. Nekem most nagyon-nagyon nyomós érv kellene, hogy visszaváltsak AMD-re....meglátjuk mit hoz a következő generáció, és mikor érik be a jóslat.....
Más...
AMD GTA V drivers coming today, thanks for your patience everyone.
Ez minek, amikor hónapok óta benne van a driverben a GTA V profil..... -
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
Már ne is haragudj, de aki ennyire topa a PC-hez, hogy bonyolult neki a drivert frissíteni, vagy akár egy játékot feltelepíteni, az ne is vegyen PC-t. Pont ilyeneknek találták ki a konzolt, használják csak....
Az AMD a megfelelő példa arra, hogy mennyire nem jó az a megoldás, ha nem adnak ki sűrűn drivert. Inkább havonta, vagy akár hetetnte kattintok párat, újraindítok egyet, és működik minden, minthogy szívjak a nemtörődömséggel...
-
daveoff
veterán
Abban lehet igazad van, hogy nem 2szer gyorsabb, most mobilról nem néztem utána. Úgy rémlett, hogy játékokban a 295X2-nek legtöbb esetben odaver, ebből indultam ki, de ugye az CF....
Másfél év ide, vagy oda, a két különböző generációt így érdemes összehasonlítani, ennyi a fejlődés, szerintem nem rossz. Elvileg AMD is lesz legalább ennyivel gyorsabb, csak ugye ők nem űzik ilyen nagyban a lehúzást....
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
Lehet, hogy kicsit erős volt az a bizonyos jelző, de ez a tényeken nem változtak. Szerintem AMD-nek egyik szegmensben sincs versenyképes processzora, ha kizárólag a CPU erőre korlátozódunk. Amúgy fogalmad sincs milyen a viszonyom az AMD-hez, de ebbe nem is akarok belemenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged