Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
2014 januárjában volt az első FreeSync bejelentés, tehát a másfél évhez közelebb vagyunk mint a kettőhöz.

Új technológia, kevés vele a tapasztalat, szerintem egyáltalán nem tiszta még, hogy a monitor gyártók bénáznak, vagy maga a technológia defektes. Az összevetés vásárlási szempontból természetesen jogos, de ez csak az adott monitorra kivetíthető, magáról a technológiára nem lehet vonatkoztatni még. A cikk pedig úgy lett linkelve, hogy bukott a FreeSync a G-Sync ellen. Ez a következtetés igencsak korai még.
-
-Solt-
veterán
Köszi a válaszokat Urak.
-
-Solt-
veterán
Az ilyen vakteszteken kijött eredményeknek én képtelen vagyok hinni. Csinált ilyet az AMD is, kétlem, hogy itt a topikban a többség elhinné, vagy egyetértene a végeredményével. [link]
Ettől függetlenül a megállapításaid java részével egyetértek, de azért pár dologgal kiegészíteném.
Kiválasztottak két olyan FreeSync monitort, ami tudottan problémás, így eleve nem igazán van értelme még összehasonlítani őket. BenQ AsusAz Asus esetében jött egy új firmware ami állítólag sokat javított rajta, de a tesztben nem szerepel, hogy a vakteszten résztvevő monitoron melyik firmware van. Az általam linkelt teszteken jól látszik, hogy 60Hz-n mindkét FreeSync-s monitor csak 2-s Lag Classification besorolást kapott, míg a két G-Sync monitor bőven 1-s besorolású, Asus, Acer. Innen nézve még hízelgő is a kapott végeredmény!
Jelenleg nincs még olyan FreeSync monitor a piacon, amivel rendesen lehetne prezentálni a technológiát. Nemrég volt itt hír a PH-n, hogy jönnek a Samsung megoldásai, illetve pár napos hír, hogy az Eizo is jönni fog FreeSync technológiával. Bízom benne, hogy a Dell is beáll a sorba, és akkor már lehet majd következtetéseket levonni.
Egyébként aki monitor kérdésben hiteles információt akar, az a TFT Central, vagy a Prad tesztjeit nézze meg.

-
-Solt-
veterán
Azért írtam, hogy jelenleg, mert a VR és a DX12 miatt még változhat a véleményem... előbbi nekem kiemelten fontos, tehát, ha ott realizálódik az emlegetett szoftveres és hardveres előnye, akkor szó nélkül perkálok.
Jelenleg viszont egy 980Ti sajnos jobb választás... főleg 1080p-re.
A HDMI 2.0 meg nálam vicc kategória... gumicsontnak jó, de én ezt sem bánnám, ha HDMI csatlakozó sem lenne rajta!

-
-Solt-
veterán
válasz
Televan74
üzenetére
Ez így van! Nekem 100x szimpatikusabb az AMD, de szimpátiából nem fogom magam szívatni! Szó nélkül venném a Fury X-t, ha vagy olcsóbb lenne mint a 980Ti, vagy ugyanannyiért azt tudná, és értem ezalatt a tuning képességet is. Az ugyanannyiért (jelenleg) kevesebb nem pálya...
-
-Solt-
veterán
Ha nem állandóan azon munkálkodnál, miképpen lehet belekötni abba amit írok, akkor nem kéne állandóan ezeket a felesleges köröket megfutni.
Egy büdös szóval nem írtam, hogy az általad jelzett problémák nem valósak. Annyit írtam, hogy elenyésző réteget érintenek, és mint ilyen, a jelezett probléma (HDMI 2.0 hiánya) gumicsontnak kiváló. A Fury legkisebb baja, hogy nincs rajta HDMI 2.0... ha egy bitang erős kártya lenne, ez kb a kutyát nem érdekelné.
-
-Solt-
veterán
Mert ugye az átlag az, hogy valaki fél millióért vesz 2db vga-t, hogy a 60 fps meglegyen neki a 4K TV-n! Akinek meg csak egy ilyen kártyája van, az biztos sokkal boldogabb lenne, ha HDMI 2.0-n kapná azt a 30 FPS-t!

@Televan: Gumicsontnak jó ez a HDMI 2.0 hiszti, érdemben kb a júzerek 0.1%-t érinti.

-
-Solt-
veterán
Egy példát hoztam arra, hogy a driver mennyire "fogja" az izmosabb AMD kártyákat, amiből arra lehet következtetni, hogy dx12 alatt driver híján önmagukhoz képest jobbak lehetnek, arányosan nagyobbat gyorsulhatnak mint az NV kártyák, mivel azokat nem "fogja" annyira a driver jelenleg sem. Nem beszéltem teszt programokról...

-
-Solt-
veterán
-
-Solt-
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Megnéztem a minimum FPS-k terén 1080p alatt mi a helyzet. A GTX980 54,2 FPS átlagot produkált, a 390X 53,8-t.
(#8426) ffodi: Ez a refet a reffel szerintem továbbra is téves összevetési alap. Azt kell nézni, hogy X összegért mit kapsz összességében, tehát összevetésnél szerintem az ár a döntő tényező.
-
-Solt-
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
A másik topikban csináltam egy ár összehasonlítást: [link]
Ennek alapján nálunk az AMD-s dollár árak kb bruttó 360.-Forintra jönnek ki, ergo az 550 USD-s Furynak kb 198K-n kellett volna nyitnia ezekkel a torz árakkal is, de, ha úgy lennének itthon árazva mint az NV kártyák, akkor kapásból 182K lenne az ára.
Abban teljes mértékben egyetértek, hogy jelenleg itthon nagyon drága, szerintem 175K felett nem alternatíva jelenleg.
-
-Solt-
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Mondjuk olyat, hogy amíg a Fury X és a Fury között lévő 100 USD + vám + áfa különbség (tehát legalább 40K) nem mutatkozik a kártyák között, addig az ilyen árak csak csámcsogásra jók. Arra semmiféleképpen, hogy valaki elkezdjen "balkánozni", főleg annak tükrében, hogy a jelzett kártya nem is magyar nagykerből származna!
Abban egyetértek, hogy 200+K a Furyért rengeteg, de ebből a kezdő árból messzemenő következtetéseket levonni nem lehet. Legalábbis értelmeseket biztos nem.
-
-Solt-
veterán
válasz
üzenetére
De, messze túl lépi... főleg a stílust, troll faktort tekintve!
Tekintélyelvűségről meg kár beszélni, mert a találgatós topikban semmilyen titulusa nincs, az utóbbi pár napban pedig ott durvább volt a helyzet mint itt.Egyébként nem tudom más, hogy van ezzel, de én például magasról teszek arra, hogy kinek mi a titulusa, emiatt nem fogok másképpen állni hozzá!

-
-Solt-
veterán
A probléma fő forrása ahogy én látom, hogy sokszor kijelentő módban értelmezitek Abu feltételes módban írt cikkeit, plusz sokan 1-1 ilyen bejelentés, cikk után már "másnap" várják a legoptimálisabb forgatókönyvet, általánosságban levetítve. A Mantle erre tökéletes példa.

Sokszor pedig nem a kritika tartalmával van a gond, hanem a minőségével, milyenségével. Én például nem emlékszem olyanra, hogy mondjuk gbors kritikus kijelentéséből flém alakult volna ki.
Az értelmes, alátámasztott, kulturáltan tálalt negatív kritikával szerintem senkinek nem lenne problémája pro és kontra egyaránt. -
-Solt-
veterán
válasz
Milka 78
üzenetére
Ilyen példái szerintem mindenkinek vannak...

A csalódottsággal nem vagy egyedül, egy picivel én is többet vártam, nem csak teljesítményben, de körítésben is. Ennyi idő után azt vártam, hogy VRM hőfok, zörgés, sípolás sztorik nem lesznek, mert ezek túl nagystílű "engedmények", az ilyenre azonnal ugranak a tesztoldalak, júzerek még akkor is, ha ezek nagy része szerintem fel van fújva.
Ha pedig elfogultság nélkül átlapozod a két topik utóbbi pár napos termését, szerintem a kárörvendés szó hamarabb fog eszedbe jutni mint a csalódottság. Az egésznek egy ilyen hullagyalázás íze van, holott ennyire azért szerencsére nem gyászos a helyzet!

-
-Solt-
veterán
Azért 1-2 kivételtől eltekintve vannak itt értelmes arcok pro és kontra egyaránt, szóval szerintem lenne olyan, aki erre képes lenne!
Sokszor inkább azt látom, hogy a másik bosszantása lényegesebb kérdés, mint az AMD vs NV... 
(#7398) Casanova*: Szerintem ezt a Mantle kérdést kár erőltetni, mert egyértelmű siker történet már most is, és elvileg a java még hátra van. Egyértelműen le lett kommunikálva, ha jól emlékszem, hogy a CPU limit oldása a cél, ergo jelentős javulás ott érhető el, ahol a CPU erő gyengécske. Ezt vitathatatlanul hozta, szóval ennek a végére szerintem pontot lehet tenni. Az iparágra gyakorolt pozitív hatására szerintem meg jó példa, hogy mennyire felgyorsultak az események.
-
-Solt-
veterán
válasz
üzenetére
Azt nem tudom ha ott is kikap a Fury x a Ti-től akkor mit fogsz majd mondani?
Akkor már nem nagyon lesz mit mondani, kénytelenek lesznek jóval aláárazni, különben a kutya nem fogja megvenni. Viszont, ha fordulat történik, akkor gondolom jössz és elnézést kérsz Abu-tól?

-
-Solt-
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
"melyik termékük startolt úgy?"
Ami engem érintett: HD3870, 6950@70, 7970... A középsővel különösen elégedett voltam!

(#7193) Szaby59: Ha ennyiből nem ment át a mondandóm, akkor itt a holtpont, közelebb nem kerülünk, úgyhogy részemről ez is megy a fagyasztóba!

(#7195) daveoff: Az akkor 1020 dolláros Titan nyakára szintén pár hónap múlva jött a GTX780 650 dollárért, igaz akkor legalább arra figyeltek, hogy a Titan kb 10%-l jobb maradt. Most már erre sem...
-
-Solt-
veterán
válasz
üzenetére
Emlékeim szerint te vagy az egyik aki állandóan az FPS számokkal dobálózik. Ezen értékeken látni bármit ebből a tiltásból meg kevesebb VRAM-ból? Nem! Akkor marad továbbra is az amit leírtam... leértékelés mert nem megy valami vs tudatosan egy csúcstermék nyakára hozni olcsóbb terméket ami jobb nála, nem az első alkalommal.
Ha ez a sztori neked ugyanaz, mint 5 hónap után árat csökkenteni, akkor nem nagyon fogunk közös nevezőre jutni!
Ez a kettős mérce lebegtetés meg pont tőled... aranyos! 
-
-Solt-
veterán
válasz
üzenetére
Én úgy látom, hogy inkább te ignorálod azt a nem elhanyagolható tényt, hogy nem ugyanaz egy nem fogyó, beragadó terméket leértékelni azért, hogy vigyék, mint egy csúcs termék nyakára hozni 3 hónappal később egy jóval olcsóbb terméket szándékosan, ami ráadásul még gyorsabb is. Gyanítom, hogy a 295X árát nem csökkentették volna, ha kelendő darab lett volna.
Már a 980Ti bejelentésénél felhoztam a témát, de akkor is süket fülekre talált... értem én, hogy ez kényelmetlen, és sokkal jobb az AMD nyűgjein lovagolni, de mondjuk engem az ilyen húzások jobban eltántorítanak a vásárlástól, mint az, hogy Fury X nem úgy startolt ahogy egyébként én is vártam.
(#7182) szunya1: A GTX780 előtt rágódtam a Titan megvásárlásán, mert mindig is az egy GPU-s csúcs VGA volt nálam a célpont. Az ára a rendelkezésemre állt, sőt most sem éheznék, ha vennék egyet.

-
-Solt-
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem mindenki tisztában vele, hogy nem a két szép szemünkért működnek, csak tudod azért mégsem mindegy, hogy mekkora marhának vagyunk nézve. Nekem az a döbbenet, hogy ez a termék és árpolitika simán átmegy sok embernek a szűrőjén, sőt még örömtáncot is lejtenek afölött, hogy egy ilyen cég szép lassan konkurencia nélkül marad... ha konkurencia mellett ezt megcsinálják, mi lesz, ha nem lesz konkurencia?
-
-Solt-
veterán
Valóban, az NV-n tényleg nem lehetne más fogást találni, csak TX árát!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na de most komolyan... tényleg ugyanaz a szituáció megvenni a 980Ti-t pár héttel megjelenés után, majd a következő szériáig használni abban a boldog tudatban, hogy fölé nem fog érkezni semmi az NV-től cirka 1 évig, mint megvenni a Titant és 3 hónap múlva azon pislogni, hogy 350 dollárral olcsóbban ott egy gyorsabb kártya házon belülről?
Egy ilyet egyszer be lehet szívni, de akinek másodszorra ez nem bassza a csőrét, és ennek ellenére megint belemegy egy ilyenbe, az vagy milliomos, vagy...

(#7176) Szaby59: Én nem problémázok rajta, tőlem hármasával is vehetik, csak az érdekel, hogy mi jár annak a fejében, akit ez nem zavar. Még az Apple-nek sincs bőr a pofáján 3 hónap után kihozni egy jobb iPhone-t... még ők is várnak egy évet ezzel!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-Solt-
veterán
Tehát kifejezetten jól esik nekik, hogy 3 hónappal az 1000 dolláros kártya megjelenése után kiad az NV egy olyan kártyát, ami kb 600 dollárért még gyorsabb is! Gondolom ezek után a következő Titant ugyanúgy megveszik majd rögtön...
(#7148) do3om: Ezt inkább nem kommentálom.
(#7149) h1mpi: Csak nem mindegy mennyi idő elteltével. Egyébként nekem hulla mindegy... akinek ezt beveszi a gyomra, annak jó vásárlást jövőre is.
-
-Solt-
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem akkor is ott kéne lennie egy Mantle eredménynek is, de részemről ez a kérdés lezárva!

Egyelőre valami szerintem nem gömbölyű, mert máshol meg partiban vannak: [link]
Viszont itt meg olyan Assetto Corsa eredmények vannak, amiket nem igazán értek... a 290X-m többet hoz.
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ha ezek driver gondok, akkor az nagyon amatőr húzás... én nagyon drukkolok nekik, sokkal szimpatikusabbak mint az NV, de ha egy cég ennyire önmaga ellensége...

-
-Solt-
veterán
válasz
FLATRONW
üzenetére
Csak az az előny túl kevés, ahhoz közeli értékeket a DX11-es mód csiszolásával is ellehet érni.
Túl kevés az, hogy egy 290 a 980 előtt van minimum FPS-ben?

Jó hogy jön az átdolgozott driver, de már későn.
Egy olyan driver ami plusz teljesítményt hoz, bármikor jól jön szerintem.
Az a szomorú, hogy ezt a kis előnyt is csak az alacsonyabb hardverelérésnek köszönhetik.
Ez miért szomorú? No meg mi a kis előny? Mert amit a Sniper Elite 3 alatt látni, az szerintem nem kis előny.
Az is igaz, hogy elég kevés AMD-s játék készült (pedig milyen sok fejlesztő áll mögöttük)
Ez egy "friss" történet, ennek a gyümölcse mostanában mutatkozhat meg. Az egészből mi játékosok meg akkor profitálhatunk, ha elterjednek azok a játékmotorok, amelyek az alapoktól a Low-Level API-k valamelyikére épülnek. Évek óta szívunk az ArmA széria alacsony látótávjával... hol lehetnénk már, ha nem lett volna évekig behúzva a kézifék.
de amelyekbe be is építették a Mantlet ott sem minden esetben működött jól.
Ez szerintem bőven benne van a pakliban... annyira más irány az előzőekhez képest, hogy semmi meglepő nincs abban, hogy nem tökéletes az első pillanattól. Szerintem.
-
-Solt-
veterán
válasz
FLATRONW
üzenetére
Ahol Mantle van, ott a DX11 módra nem fordítanak akkora figyelmet ha jól tudom, tehát az összehasonlítás úgy kerek, hogy AMD-n Mantle, NV-n DX11. Így máris ott a hiányolt előny AMD-n.

Jön az átdolgozott driver, meglátjuk, hogy az mennyit ad még hozzá a DX11-s teljesítményhez. Ennek az API-nak a CPU limit a fő kerékkötője, DX12 alatt más lesz a limitáló tényező, tehát abból, hogy az NV driverek jobban szerepeltek DX11 alatt, nem következik, hogy a DX12 alatt is ez lesz a helyzet. Főleg, hogy a driverek úgy ahogy ma ismerjük őket, megszűnnek.
A DX12 egyelőre szerintem még eléggé kérdőjeles... benne van a pakliban, hogy Hawaii "életre kel".
-
-Solt-
veterán
És meg is mutatták, ott ahol a CPU a szűk keresztmetszet, pont ott segít. Jobban ez akkor fog megmutatkozni, amikor játékok az elejétől úgy lesznek megírva, hogy kihasználják a low-level api-k előnyeit. Például látótáv... amíg a BF4 is produkálja azt a durván 1km-t, addig felesleges összehasonlítani.
A DX11 korlátai évek óta megvannak. Ezt az tudja a legjobban, aki olyan játékkal szeretne játszani, ahol fontos a magas látótáv, és az ebből következő jóval magasabb objektum szám. (pl ArmA3)
(#6793) players111: És APU teszteken hozta is!
Az elején megmondták, hogy a CPU limit feloldására szolgál, aki ennek ellenére GPU limites szituban vár tőle csodát, az így járt! 
-
-Solt-
veterán
Ezzel én tisztában vagyok! Azokra gondoltam akik annak ellenére megveszik, hogy tudják mi az ábra!
A többség azt a kártyát veszi meg, amit a környezete (haver, xy játék fóruma, stb) sugall felé. Olyan kártya nincs, amin gond nélkül megy minden... olyan van, aminek a hibáit vagy észre sem vesszük, vagy olyan hibái vannak, ami nem zavar, nem érint minket, és ezért összességében elégedettek vagyunk vele.
A vízhűtés említése szerintem rossz példa... aki nem ért hozzá, annak az a komoly, erős, stb, amit már vízzel kell hűteni. Ezt a saját fülemmel halottam két konzol huszártól.
-
-
-Solt-
veterán
"Felre ertetted akkor, a GW van, lesz, az AMD ellene nem tud tenni, de kikene valamivel szolgalni a vasarloikat, mert elfogjak veszteni oket."
Bízom benne, hogy ez a "kiszolgálás" az új API-kal és az Abu által sorolt stúdiókkal karöltve megtörténik, de remélem az irányon, nyíltságon nem változtatnak. Tán az is jót tesz majd, hogy kevesebbet lehet a "szar" AMD driverekre hivatkozni.

-
-Solt-
veterán
Nem tamogatom se erkolcsileg, se mashogy, de ez van!!!
A hozzászólásaid nem ezt tükrözik, de lehet én értek félre valamit.
de nem sajat maga ellensege, hogy elturje a day1 problemakat amit az AMD sajat maga idez elo
Hogy ezeket ki idézi elő, az lehetne vita tárgya, de ehhez most meleg van!
A júzer akkor saját maga ellensége, ha türelmetlen, illetve, ha minden aprósággal a vásárlási szokásai befolyásolhatóak. Tételezzük fel, hogy ezek a problémák nem hardvercserére ösztönöznék a vásárlókat, hanem arra, hogy a következő alkalommal nem vennék meg az adott kiadó termékét, vagy csak jóval megjelenés után, fél áron. Vajon akkor is lenne ennyi probléma, illetve működne-e a jelenlegi NV-s üzletpolitika?(#6296) imi123: Természetesen nem. Azért veszek AMD kártyát, mert nekem semmi gondom vele, és mert az AMD üzletpolitikája szimpatikusabb. Van egy pont, ameddig a szimpátia dönti el a választásom... a magam ellensége én sem vagyok, de az ingerküszöböm jóval magasabban van annál, hogy XY játék az első napon, vagy az első 3 hónapban, hogy működik. Már rég beálltam arra a sok csalódás miatt, hogy szoftvert csak nagy leárazáskor veszek fél évvel a megjelenés után... addigra jellemzően a hibák száma is a töredékére csökken.
(#6297) gbors: Nyugtass meg, hogy az én hozzászólásaimban nem vélsz felfedezni ilyet!

-
-Solt-
veterán
Ezert kellett volna a sajatjukat megcsinalni sok-sok evvel ezelott, es akkor most lennenek szoftverek amik profitalnak a GCN erossegeibol, es az NV-re varna a hetek-honapok alatt elvegezheto optimalizacio.
Ez tényleg milyen jó lenne a júzereknek...
Biztos bennem van a hiba, de az optimális felállás nálam az lenne, ha ilyenekre egyik irányban sem kellene várni...Nem mondtam sehol, hogy ez jo dolog amit az NV csinal, de forum/FB/Twitter stb. kommentekkel nem lehet ellene tenni, pont.
Nem mondtad sehol, hogy ez jó dolog, de van egy olyan érzésem, hogy ezt az üzletpolitikát rendszeresen támogatod vásárlással, ráadásul erkölcsileg is kiállsz mellette, mert követendő példának tekinted.
A felhasznalok tehetnenek ellene, ha elegedetlenenek lennenek
Na ebben egyetértünk!

ha lenne is versenykepes AMD alternativa akkor se vennek meg, mert nem kivancsiak a day1 teljesitmeny problemakra a jatekok nagy reszenel, amiken hetek-honap alatt javit az AMD (mar ha javit egyatalan), de tokeletes sose lesz.
A túlzásra, általánosításra nem reagálnék, de azért annyit hozzáfűznék, hogy ezek az elégedetlenek majd gondolkozzanak el azon, hogy melyik a nagyobb elégedetlenség... várni pár hetet javításra, vagy támogatni azt az üzletpolitikát amit az NV követ, és majd az AMD eltűnésével aranyáron venni a hardvereket.
Bármilyen problémával találkozik az ember szembe, mindig a kiváltó okot kell keresni, mert a felületi kezelés hosszabb távon még nagyobb problémát szül.
-
-Solt-
veterán
Pont azt kellett volna idoben felismerjek (ugy 8-10 evvel ezelott), hogy a sajat fekete dobozukat megalkossak, mostmar ~22%-os piaci reszesedessel ha akarnak se tudnak elkesziteni, hogy sikeres is legyen.
Olvastam már itt pár megdöbbentő mondatot, de ez viszi a prímet... nem fér a fejembe, hogy egy felhasználó miképpen képes azt kívánni, hogy minél jobban szívatva legyen.
-
-Solt-
veterán
válasz
FLATRONW
üzenetére
Vagy azt ismerte fel, hogy túl sok embert és erőforrást köt le a driverekkel való szarakodás, ráadásul sokszor a tőlük független nyűgök miatt is ők vannak felelősségre vonva...
Az AMD teljesen másképpen áll hozzá a driver kérdéshez, azt hiszem Abu ezt taglalta is itt. Erre nekem jó példa az ETS2, ahol a 290X alig hoz több FPS-t mint a GTX780, mégis előbbivel stabilabb értékeket kapok. Ha a GPU kihasználtság 50-60% fölött van, akkor forgás közben a GTX780 nem tudja tartani a fix 60 FPS-t. Nézel előre, stabil fix 60 FPS, elkezdesz forgolódni, beesik 50-55-re, majd amikor megállsz, újra visszaugrik 60-ra... ugyanez a 290X esetén csont stabil végig még akkor is, ha a GPU 100%-n teker!
Ebből nekem nem az következik, hogy az AMD nem tesz semmit szoftveresen, pedig ez egy DX9-s játék... Az, hogy az NV-nék elsődleges cél az FPS szám, még nem jelenti azt, hogy ők tesznek meg mindent a hardverek jobb kihasználásáért. Főleg amikor NV-s címekben megy a felesleges erőforrás zabálás...
-
-Solt-
veterán
válasz
üzenetére
Bármilyen meglepő, számomra az a probléma, ami nekem gondot okoz! Na most, ha egy gond nálam nem jelentkezik, akkor én tőlem telesírhatja a fél világ a zinternetet, az a probléma számomra akkor sem fog létezni!

Már csak azért sem, mert amilyen beírások érkeznek a 290X topikba, néha elgondolkozom rajta, hogy 1-2 ember munka után egyáltalán, hogy talál haza. Olyan alapvető hibákat vétenek, majd habzószájjal elkezdenek szarozni mindent, hogy az már fájdalmas. A legutolsó mókus ha jól emlékszem szimplán feltolta a jobb sarokba az OverDrive csúszkát, majd csodálkozott, hogy az eszközillesztő nem válaszol, vagy valami ilyesmi... mondjuk ő legalább nem szarozta az AMD-t a saját hülyesége miatt, ha jól emlékszem.

Az NV ezt megoldja azzal, hogy a gyári szoftverből nem tudsz tuningolni... lehet az AMD-nek is ezt kéne.
Egyébként, ha már gond... gond a BS, sajnos sok olyan kártya van, ami dobálja, én is belefutottam. Visszaveszem 1350-ről 1300MHz-re a memória órajelet és tökéletes, vagyis nem tudja a gyári frekvenciát, ergo mehet vissza garanciába! Sok júzer a mai napig ül olyan kártyán, ami ezt csinálja, de ahelyett, hogy visszavinné, megy a szarozás... ez is júzer error.
-
-Solt-
veterán
válasz
üzenetére
Nem kezdeném előröl, ennyi időm nincs!

Egy pici még akad... ZeroCore gondom nem volt, írtam már a múltkor, pedig jó ideig használtam 7970GHz-t DVI kábellel. Abban a vitában is többen írták neked, hogy ők sem tapasztaltak ilyet, ennek ellenére állandóan előrángatod mint valami általános problémát. CF dettó... profilt nem írhatsz, tény. Volt a 6990-m, azért adtam el, mert voltak szoftveres nyűgök vele, viszont ezek java része a játékhoz volt köthető, nem az AMD-hez. ( például Akadás a BF3-ban ) A grafikai hibákat meg megint csak hagyjuk... hónapokig vibrált ETS2 alatt az árnyék a GTX780-l, egy büdös szót nem szóltam, mert tudtam, hogy előbb-utóbb jó lesz. Ugyanez igaz az AMD-re is... a mai napig egy olyan játékot ismerek, amiben végleges gyártófüggő grafikai hiba van. Idővel minden megoldódik, ennyi...
És akkor az én időm itt fogyott el, nem kezdem el iderángatni az NV-s párokat, elég volt egyszer.

-
-Solt-
veterán
válasz
üzenetére
Nem céloztam rá, olvasd el még egyszer mit írtam!

Hogy jönnek az ilyen vélt vagy valós hibák ahhoz amit írtam? Az AMD évek óta fejleszti a hardvereit, mindig bemutat valami újítást, amiből aztán az adott körülmények között szinte semmi nem lesz, mert a szoftveres réteg nem követi az újításokat... Ennek következtében szarba kerültek... egy útjuk volt, ha a szoftveres oldalon jelentős változások jönnek. Mi történt? Legkisebbként átvertek egy olyan szoftveres előrelépést, ami nekik kedvez a legjobban, plusz ehhez még hozzájön az is, hogy számos nagy stúdióval összeszűrték a levet.
Na most, ha valaki ennyit sem ismer el nekik, és azt sem látja, hogy a gyakorlatilag vert helyzetből újra olyan helyzetbe kerültek, ahonnan van valami esélyük, akkor azzal nem nagyon van értelme ilyenekről tárgyalni!

Az elégedetlen AMD júzerekhez megy annyit, ha akkora esélyem lenne a lottó ötösre, mint amennyi ezekből a panaszkodásokból a júzer error, akkor nem sok gondom lenne a továbbiakban.
Az alvás után nem ébredő VGA-t azt hiszem már megbeszéltük... a CF-t is, meg a grafikai bugokat is... ha nem haragszol nem kezdem el előröl az NV-s párjukat idecitálni! 
Szerk: Te meg azt értsd meg, hogy ezeknek a kártyáknak a DX12/Vulkan alatt IS meg kell állniuk a helyüket... most megállják a helyüket, meglátjuk, hogy a Maxwell is megállja-e a helyét majd low-level alatt úgy, hogy tartsa a jelenlegi fölényét.
-
-Solt-
veterán
Erre írtam, hogy, ha részvényes lennék, felállva tapsolnék!
De sajnos nem vagyok az, így csak azt látom, hogy a haszonszerzésnek azt a formáját választják, ami nekem nem tetszik! Lehetne ezt úgyis csinálni, hogy közben mi is jól járjunk... állítom, ha az NV azt a fejlesztési utat választja mint az AMD, akkor most nem itt tartanánk. Sokkal előrébb járhatna a PC-s játékipar, így kevesebben pártoltak volna át konzolra, és a nagyobb eladások miatt, az árak sem itt tartanának.Természetesen az AMD-t sem tartom szeretet szolgálatnak, de a véleményem szerint nagyon nem mindegy, hogy valaki a fejlesztésekkel akar több pénzt beszedni, vagy konzerválni akarja azt az állapotot ami neki (nekünk nem) éppen jó, és abból akarja a legtöbb hasznot húzni. A lépés érthető, de erről az oldalról szerintem nem támogatandó, főleg nem olyan júzerek részéről, akik a háttérrel, miértekkel is jobban tisztában vannak mint az átlag júzerek.
A 3. szereplő valóban jól jönne, de erre a jelenleg folyamatosan szűkülő piacra nem hiszem, hogy bárki is szívesen áldozna pénzt, főleg nem két ilyen szereplővel szemben mint az NV és az AMD.
A jelenlegi helyzet szerintem nem az AMD hibája, sokkal inkább az NV-é. Utóbbi nagyobb, erősebb, így, ha ő úgy dönt, hogy nem követi a kisebbet a fejlesztésekben, akkor nem sok minden fog történni, főleg, ha a start gombon az MS ujja van. Én zseniálisnak vélem az AMD utóbbi másfél évét, ahogy a sarokba szorított helyzetből úgy kormányozták ki magukat, hogy szinte minden úgy alakult, ahogy nekik jó. Remélem ez a bevételekben is meglátszik majd idén, jó lenne ha visszakapaszkodnának legalább 35-40%-ra.
(#6081) Szaby59: Hol írtam olyat, hogy minőségi fölénye volt az AMD-nek? De, ha már minőség... majd a low-level API-k elterjedésével kiderül, hogy valóban igaz-e az, hogy a DX miatt voltak "feleslegesek" az AMD fejlesztései... ha így van, akkor a rebrand sem lesz ütőkártya, mert bőven mondhatják majd, hogy minek fejlesszünk rajtuk, amikor eddig sem a hardverrel volt a gond.
-
-Solt-
veterán
válasz
üzenetére
Mennyiségi mutatókkal engem a minőségről nem tudsz meggyőzni! Az számomra nem érv, hogy valamiből többet vesznek, ez még önmagában egyáltalán nem igazolja a minőségi fölényt.

Az tény, hogy valamiért az NV-vel elnézőbbek a júzerek, és van egy kialakult az NV jobb és pont mentalitás, amit a saját tapasztalataim alapján indokolatlannak érzek. Sokszor leírtam már itt is, én a HD3850/70 óta ingázom a két gyártó között, lényegi eltérés szoftveres oldalról szerintem nincs. Az egyik itt jobb, a másik ott, az egyik ebben szar, a másik abban, de ez a 20/80%-s arány teljesen indokolatlan.
-
-Solt-
veterán
Csak tudod lehetne úgy is a kapitalistát játszani, hogy közben nem áll meg a fejlődés... legyenek azzal jobbak, hogy innovatívabbak, fejlettebbek, több a jobb ötletük amivel évről évre többet kapunk mi játékosok, és ne abban legyenek jobbak, hogy erőfölényből miképpen kell behúzni a kéziféket.
Ha részvényes lennék, állva tapsolnék az NV-nek, de júzer szempontból nem tudom megérteni, hogy miért tapsoltok nekik... az ilyen jobb support és társai mantra pedig csak önigazolás, semmi más.

-
-Solt-
veterán
Itt nem az a kérdés, hogy melyik gyártó mászik rá a másikra
Pedig szerintem ez lényeges kérdés, mert nem mindegy, hogy 1 év múlva mire mész azzal a kártyával amiért most vagyonokat adtál... idáig bátran lehetett vásárolni, mert szinte semmi lényeges változás nem történt már jó ideje... én is elvoltam 2 évig a 780-l és korrekt árcsökkenés mellett (2 év alatt kb érték feleződés) el tudtam adni. Ha az új API-k alatt a Hawaii jobban szerepel mint a Maxwell, akkor kinéz a utóbbinak egy az átlagosnál nagyobb értékcsökkenés, aminek nem hiszem, hogy a tulajok örülni fognak... főleg a 980 felett.
Ez szerintem független attól, hogy nagy lépés lesz a gyártástechnológiában... ahogy jön majd a W10 és a DX12 tesztek, átrendeződhet az erősorrend, és ezzel az árak is, de itt is sok múlik majd azon, mennyi és milyen játék érkezik az új APIk-ra. Persze mint írtam ez mind feltételezés, bőven benne van a forgatókönyvben az is amit te írsz.
Meglátjuk... mindenesetre érdekes lesz mondjuk egy év múlva elővenni, hogy ki mit ötletelt!

-
-Solt-
veterán
Milyen nyelven írjam le, hogy ne foglalkozz velem? Egyébként ez a hsz megint jól mutatja, hogy az értelmes kommunikációra, még csak hajlandóságot sem mutatsz! Ha nem vagy valamiben biztos, akkor kérdezz rá, mert megint olyan dologról beszélsz, amihez közöm nincs... Belegondolsz valamit a mondandómba, aztán kezdődik a keresztes hadjárat! Öreg vagyok én már ehhez, keress magadnak valami másik játszótársat.
A szövegkörnyezetből szerintem egyértelmű, hogy a furmarkról beszéltem... Hogy innen miképpen jutottál idáig, az legyen a te dolgod, de, ha valami több értelmű is lehet, akkor véleményezés helyett inkább gondolkozz, kérdezz, vagy csinálj bármit, ami építő jellegű. Ezzel elkerülheted azt, hogy így beégj!
Szóval kérlek szépen sokadjára, hagyd figyelmen kívül amit írok!
-
-Solt-
veterán
válasz
CsonkaImo
üzenetére
Ez ilyen, ezt megcsinálja NV kártyákon is, mert irdatlan CPU limit van. Minden "szarnak" számolja a fizikáját, repülési modelljét... nézel egyenesen fix 60FPS, elnézel balra leesik 35-re, mert 20 kilométerrel arrébb megy az adok-kapok!
Helivel leereszkedsz földközelbe, felveri a port, felezi az FPS-t...
Kiállt egy low-level API-ért, de ez az a "játék", amiben a következő 10 évben tuti nem lesz! 
Mielőtt bármennyit beleöl, regisztráljon ide: [vmh59] Itt olyan emberkéktől kaphat naprakész infókat, akik naponta játszanak vele órákat... sok a pilóta is, előfordul, hogy ismerősbe is belefut.

-
-
-Solt-
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
De ott is a helye... nem a 290X hivatott versenyezni a 980-l!

-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Itt el is dől a történet... nem hiszem, el, hogy ezt eddig nem vették észre!
-
-Solt-
veterán
Értelmezd amit leírtam, csak próbáld meg, ott a válasz arra amit keresel! Annyit segítek, hogy az amit most leírtál, totál irreleváns, sejtésem sincs miképpen lyukadtál ki ide a mondandómból! Egyre inkább gyanítom, hogy nem ugyanazt a nyelvet beszéljük...
A stílusodról kénytelen vagyok beszélni, mert az számomra gyerekes és irritáló, ergo nem kívánok rád energiát pazarolni a továbbiakban. Megpróbáltam már nem egyszer, de mindig parttalan vita a történet vége, erre pedig semmi szükségem! Nem egy emberrel szöges ellentétben áll a véleményem, mégis megy a kulturált vita... veled nem, pont. Nézzük egymást levegőnek, ez a legjobb megoldás mindenki számára!
Ja, és ha kérhetem, a moderátorokkal való fenyegetőzést se kezd el megint privátban! Köszönöm!
-
-Solt-
veterán
válasz
üzenetére
Még jó, hogy odaírtam, hogy feltételezés!
Egyébként gbors cikke is felveti ezt, mint lehetséges kimenetel... A korábbi DX-re hivatkozás nem pálya, teljesen más a szitu... Ennél közelebb pedig úgysem jutunk, tehát marad a majd meglátjuk... 
(#5295) TTomax: Ne haragudj, de a stílusod annyira idegen tőlem, hogy amíg azon érdemben nem változtatsz, én nem kívánok kommunikálni veled semmilyen formában.
Értelmesen leírtam a mondandóm, ha ennyi ment át belőle sokadjára is, akkor úgysincs értelme a kommunikációnak. Párszor belementem már a játékba, elég volt.
-
-Solt-
veterán
válasz
üzenetére
Ha csak a BIS (DayZ) fél, egy éven belül átáll a DX12-re, és emiatt beelőznek a régebbi AMD kártyák, már jöhetnek a kérdőjelek az NV tulajokban... (akik az érintett játékkal játszanak). Minél több engine vált, vagy jelenik meg DX12/Vulcanra játék, annál nagyobbat fog csökkenni az értékük... És ugye a jelek szerint itt hamarabb megy végbe a váltás, mint a DX korábbi változatainál.
Nem a természetes avulásról beszélek, hanem arról, hogy egy 1 éves VGA ára egy szintre kerül egy 3 éves VGA árával.
Feltételes módban beszélünk, mielőtt valamelyik élharcos támadna!

-
-Solt-
veterán
Ha a fogyasztást a hő miatt mondod, akkor van legalább 3 olyan 290X verzió normál áron, aminek nincs gond a hűtésével... ha az áramfogyasztás miatt mondod, akkor kétlem, hogy felhasználói szokásoktól függően az az évi pár ezer forint érdemben számítana...
A driver kérdés hitvita, hogy a te szavaiddal éljek, és ezt tapasztalatból tudom. Mindkettővel vannak gondok!
Csak két példa az elmúlt pár napos "szívásomból" a 780-l...- Win7, DP kábel, hidegen nem ad képet a 780, áramtalanítanom kell, és csak utána megy. 8.1-n semmi gond.
- Crysis 1, ha nem készítek egyedi felbontás profilt, nem megy a 60Hz 1080p-n... pedig ez NV logós játék.Tudnám még ezeket sorolni az elmúlt 2 évből, csak amíg NV oldalon erre a júzerek úgy reagálnak, hogy semmi gond, megoldjuk, addig ugyanezért a másik oldalon megy az "őrjöngés"!

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Tesla topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Projektor topic
- Battlefield 6
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- LEGO klub
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- További aktív témák...
- Gigabyte RTX 4070 Super Windforce OC 12 GB (2 év garanciával)
- NVIDIA TITAN RTX 24GB (dobozos) - nagyon furcsa kishibával
- SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB - 2+ ÉV ALZA GARANCIA
- GIGABYTE GeForce RTX 3080 10GB OC GDDR6X 320bit WaterForce
- MSI GeForce RTX 4060 Ti VENTUS 2X BLACK 16G OC Garanciális
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)