- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
- Nem maradhat AI nélkül a strapaszekció sem
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz
zsintai1987 #2671 üzenetére
5800X elhullik...
-
syberia
veterán
válasz
Zsombors97 #2073 üzenetére
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
válasz
xmercedesx #1920 üzenetére
Az 51% az új 100%, értem!
-
syberia
veterán
Itt a bizonyíték, hogy az 10th Gen Intel a nyerő! annyira nagy rá a kereslet, hogy....már akciózni kell őket!!
-
syberia
veterán
Van baj a fejekben.
Amúgy nem szerencsés a vak hit (bármilyen cégben), mert könnyen visszaélhetnek vele. Például így, vagy most az új tokozás bevezetésével, ami már tegnap elavultnak számított. Amúgy valahol érthető, 250 wattos fogyasztást a 9. generációs lapjaik nem bírnának ki, ekkora beégést még az Intel sem akar.
(#1518): Szerintem nem csak a maximális fps-t kéne figyelembe venni, persze aki versenyszerűen multizik, ott lehet létjogosultsága a kék oldal előnyének.
-
syberia
veterán
válasz
Petykemano #1497 üzenetére
"egy 20x nagyobb, 10x több főt foglalkoztató, 1000x profitábilisabb és vertikálisan integráltabb cég 2x akkora fogyasztással képes csak versenyképes terméket piacra dobni."
Én azért abban reménykedem, nem marad túl sokáig ennyire kiegyenlítetlen a fogyasztás/teljesítmény mutató. Láttuk az évek alatt, főleg a Zen 2 előtti időkben, hogyan befolyásolja az árakat, ha lemarad az egyik konkurens cég a másiktól.
Az sem mellékes szempont a fogyasztás szemszögéből, hogy az új Intel csúcsprocesszorokhoz erősebb tápegységre lesz szükség, főleg ha még tuningolni is szeretne a felhasználó. A hűtésről nem is beszélve, a másik oldalon a legtöbb esetben a gyári megoldás is elégséges. -
syberia
veterán
Az szép. De sajnos felejtős lett a Comedy Lake: Sorry Intel...Its Too Late 😢 i9-10900K & i5-10600K Review & Benchmarks
-
syberia
veterán
Ryzen 3 3300X vs. Intel i7-7700K
Nem semmi, ezt főleg az ár/érték arányra értem. Remélhetőleg a használt piaci árak követni fogják, mert az mégsem járja, hogy egy négymagos Intel árából kijön egy hasonló sebességű, új AMD. És majdnem vettél egy lapot a különbözetből.
(#1475): 250 dodóért azért elkapkodták.
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
válasz
Petykemano #1375 üzenetére
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
válasz
Malibutomi #1348 üzenetére
Nem akarja teljesen földbe taposni az Intelt, de a piac ezt a hiányosságot pótolja:
(#1335) palfitom: Szegény tápegységek....roston süthetik majd az alaplapokat.
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Zombieload V2 TAA Performance Impact Benchmarks On Cascade Lake
A javítás után 8%-ot lassulást mértek.
Feladvány: hány db javítás után lesz 100% a lassulás mértéke?
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
válasz
Petykemano #1296 üzenetére
Ha több alkalmazás, vagy a böngésző nyitva marad párhuzamosan egy több cpu szálra optimalizált játékkal, akkor mennyi teljesítményveszteség történik? Talán jó lenne ilyen téren is tesztelni a processzorokat, kíváncsi vagyok melyik oldalon lenne jobban érezhető a plusz kihasználtsága a processzornak.
-
syberia
veterán
A fogyasztás/teljesítmény mutatóban a Zen 2 simán megveri a konkurens Intel processzorokat. A többszálas teljesítményt összehasonlítva szintén az AMD a jobb, adott cpu kategóriában egyértelmű az előnye.
(#1293) holczy: Pár éve a többség még azt gondolta, hogy 4 fizikai mag még jó sokáig elég lesz játékra. Simán eljöhet az a korszak, hogy 6-8 fizikai mag lesz a játékos gépek alapfelszereltsége.
-
syberia
veterán
válasz
Petykemano #1257 üzenetére
Ez a meccs még nincs lejátszva!
-
syberia
veterán
válasz
Petykemano #1190 üzenetére
Egészen biztos vagyok benne, hogy lehetett volna nagyobb fejlődés, ha ez lett volna az Intel kitűzött célja. A profit fontosabb volt szvsz. Talán úgy voltak vele, hogy a komoly előnyüket kis léptékű generációnkénti gyorsulással is tartani tudják a konkurencia előtt. Mára ez a hitük szinte teljesen megdőlt, látjuk milyen kapkodás és ígérgetés megy most ott.
-
syberia
veterán
válasz
Petykemano #1172 üzenetére
1 év alatt szépen megfordult a trend a legnagyobb európai piacon, legalábbis asztali processzorból az AMD oldalára billent a mérleg nyelve.
-
syberia
veterán
Lesz itt meglepetés hamarosan, az eddigiekből kiindulva bizony nagyon jó ár/érték aránnyal érkeznek az új AMD processzorok. Szerintem nem lesznek ennyivel drágábbak a 8+ magos példányok, az nem segítené a piacszerzésüket. Most pedig talán ez a fő céljuk.
(#1160) hokuszpk : Erről nem hallottam eddig, szvsz nyár közepe a valószínűbb.
-
syberia
veterán
16 mag, 32 szálon, közel 5 GHz turbó órajel, és ez belefér 125W TDP keretbe. Ez a kék oldalon sem lenne kis mutatvány.
Intel Core i9-7960X 16-Core 2.8GHz mennyibe kerül, mekkora órajelen megy, ehhez jön 165W TDP.
(#1139) s.bala31 : Rendben van, de azért nem teljesen OFF
-
syberia
veterán
válasz
Petykemano #1124 üzenetére
Lassan szegény terminátornak csak AMD fog jutni....
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged