Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
Aktív témák
-
Padree
senior tag
Jóvan, csak korekt aza lap. 1,6V körül kap a procid az +5%=1,68V +10%=1,76V de lehet többet kap alapból 1,65V v. 1,7V. Mindenesetre a +5% az tuti nem okoz bajt.
AIDA RAM poncámaim vannak otthon (333 vs. 400 FSB+RAM) 7főre ha neflejetem el behozom hogy lássad teis. De jelent számszerűen legalábbis, érzésre nem néztem (rohattul melexik így alapon is a szerkóm - szar ház). Ojan játékoknál ahol intenzíven használja a procit meg a RAMot (az újabbaknál tuti) szerintem érezhető, de ezt kikell próbálnod majd, ha nem érzik akkor énis aszondom felesleges. -
Padree
senior tag
Nemkell ráállítani, konkrétan arra vagyok kíváncsi hogy elméletileg mennyi a max. amit belehet állítani.
Éninkább konrét értéket tűznék ki előszőr, mongyuk a 400Mhz FSB-t, szinkronban a RAMmal (azis 400). Ha nemmegy (nembútol, hibátír akkor) egy kis +5% fesz emelés még nem lehet gond. Ha nemmegy neerőltesd, majd megkonzultáljuk. Baja ennyitől nem lehet (legfeljebb kikelmajd ''süsd'' a BIOS-át, vanerre jumper: clear CMOS - bennevana gépkönyvben hogykell).
Vagy eleinte lépkedjél nagyobbakat 10-20Mhz utánna kisebbeket, ahogy látod mikor nem stabil a rencer. Túlsok feszt neadj neki! Először inkább anélkül csináld! Aztánmajd hétfőn elmondod meddig jutottál.
Énpéel a Bartonom (2500+, 333FSB) egyből felraktam 400FSB-re, nemlépkettem, de tudtam hogy sokaknak megy úgy. A te Sempronod nembiztos hogy megy - legalábbis ojat nemolvastam hogy 2500+ Sempron 400FSB-n megy, de aztse hogy nem megy. Próbálgatni kell. De ha úgyérzed nemvagy biztos magadban akkor necsináld. Próbakép felteheted 400ra, a Vcore-t nem piszkálod, megnézed megy-e, így baja nem lehet, max nembútol-sípol (ekkor kikapcs, clear CMOS, bekapcs), vagy bútol de fagy v. ijenojan hiba (akkor ismét clr CMOS). -
Padree
senior tag
Azijen fantasy micsodák valahogy sosem fogtak meg: ijen lófarkú, macskafejű spinék, 50kilós alabárddal hasogattyák a disznófejformájú húvertankokat ... sosem tuttam magam beleélni. Valóság, kőkemény valóság - eztaz egyet bírom. A gyűrűkurát se láttam egyetse meg herripottert se. Dehát kinek miteccik, nemítélekel senkit ijesmiér.
Egyébbként a nevekkel kapcsolatba egyetértek, jóa fantázianév mer könnyebb megjegyezni. De a normális számozás is fontos (lenne).
Tökjó ahogy szerelmet vallottál a procidnak, ha véletlen összjön valami kis akció akkor azt vedd fel videóra, ojat még úccse láttunk
!
Csak hüjülök megne sértőggyél!
-
Padree
senior tag
válasz
eziskamu
üzenetére
15e alatt nemúsznád meg hogy gyorsabbat találj, nemérimeg cserélni. A cache nemtom mennyire befojásolja. Utasításkészletügyileg pedig ugyanazt tudják a Duronod - Sempronok (kivéve a Parisos) - Bartonok. A SSE2 ésa SSE3 gyorsít ezena videóbuheráláson deezekbe nincsen, ellenben van az új CeleronD-kben, ijentéren elis verik rendesen az azonos árú Sempronokat (igaz hozzájuk alaplapcsere is kellene).
-
Padree
senior tag
Ezszép dolog volt, téleg
.
De nem ők ajánlották a KT400as lapot? Amennyire én emléxem róla, nemigazán volt sikeres csipszet, kiis adták utánna a KT600at majd a KT880-at Socket A-ra. Nememléxem a specifikációira, asznemtom tudja-e a 400FSB-t és a 400Mhz RAM sebességet (úgyrémlik 333FSB 400RAM). Ellenben olcsó, 8e-körül van. Gondolom te utánnanéztél és úgy dönöttél mellette - én egy kicsit tartok tőlük (lehet feleslegesen). -
Padree
senior tag
Szerintem a Sempronoknál nem is ojan lényeges hogy lockos-e vagy sem a szorzója. Elég magas FSB-n (333Mhz) járnak alapból, viszonylag alacsony szorzóval (2200+ esetében 9x). A szorzót általában azér szokták mahinálni hogy nagyobb FSB-t érjenek el - ez a 266Mhz-es XP-k esetében így lehetséges (lejjebb a szorzót, feljebb az FSB-t). A kisebbik Sempronoknak elvileg vinniük kellene a 400FSB-t (eztegy normális /új/ lapnak tudnia kell), a fölött megmár sokmindentől függ a tuning eredményessége. Aki Sempront vesz nemhiszem hogy spéci lapot vesz mellé de méginkább nemvesz spéci RAMokat.
/Más a hejzet ha a lap nem viszi a 400FSB-t./ -
Padree
senior tag
Az attólfügg hogy szorzólockos-e, szerintem igen. Annó voltak Bartonok amik lockosak voltak meg amik nem, a sorszámuk alapján meg lehetett állapítani, volt valahol táblázat, az enyém lockos. Azt nemtom a Sempronnál is ígyvane, meghogy vane és ha van akkor hol a táblázat.
Azta ventit nemismerem, én tuti egy sima 2500Ft-os, de márkás, 8centis ventiset vettem volna - deén márcsakijen ''low-end mexállott'' vagyok. Mennyi volt amúgy?
[Szerkesztve] -
Padree
senior tag
Azijen autómata szabájzós hűtőket tudtommal a beléjük épített termosztát vezérli: melexik a CPU - emelkedika fordulaccáma a ventinek, hidegebb-lassul. Az alaplap nem jáccik be, küldegy stabil 5V-ot, föld, mega szenzor kábel. Vagy vanojan lap ami változtatja a CPU hőfoka alapján az 5V-ot? (Énmég nemhallottam ijenről.)
-
Padree
senior tag
Kisebb Sempronok (2200+ - 2400+) tuning eredményei érdekelnének! Ki foglalkozott ijennel, ki mennyit ért el velük? Elég a végeredmény is (Mhz) de részletezve (konfig, feszkó, hűtő, hőfok stb.) jobblenne!
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jövedelem
- Próba
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
!
.