Új hozzászólás Aktív témák

• Forraszto

tag

Hello

Van egy MSI B450 TOMAHAWK MAX alaplap és egy Ryzen 5 3600 CPU, ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni.

Valamiért a vcore feszültség nekem magasnak tűnik, legalábbis ahogy mindenfelé olvasom, az 1.42 körüli érték magas. Ez terhelés alatt, ryzen masterrel nézve, cinebench20-al. 4000Hz-körülig boostol így. Prime, y-crunch és egyéb cpu-nyúzást nem próbáltam, de meglepne ha ott nem menne fel. A hőmérséklet viszont 70-72 fölé nem megy, (Ben Nevis Advanced hűtő), semmilyen terhelésnél, játékok alatt még kisebb.

A kérdésem az, hogy ha már a hőfok ennyi, akkor van értelme birizgálnom, hogy kisebb legyen a vcore? Egyáltalán, miért kell a vcore-t alacsonyan tartani, a hőfok miatt, vagy mert mindegy a hőfok, ha magas a feszültség az árt a cpu-nak? Ha nem árt az 1.42 akkor nem zavar, a hőfok nekem így megfelel, csak azért kérdezem nehogy kinyírja ez a béna PBO.

Beállításaim (ezeket így mindenfelől olvasgatva szedtem össze :) ) :

PBO: enabled
    Global C-state Control: enabled
    Power Supply Idle Control = Low Current Idle
    AMD CoolnQuiet: enabled
    PPC Adjustment: PState 0
    CPPC: enabled
    CPPC Preferred Cores: enabled

BIOS amivel jött, E7C02AMS.360, build date: 2020.04.22. Úgy látom van egy újabb már, "Updated AMD AGESA ComboAm4PI 1.0.0.6", ez nem tudom jelent-e valamit.

Találtam itt a fórumon egy másik beállítási ajánlást, próbáljam meg ezt esetleg, vagy hagyjam a csudába, jó ez így?

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák