- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
janos666 #3296 üzenetére
Talán a 30fps konzol gaming említése volt a sarkítás...
Azért van többször leírva és más szemszögből mert bizonyos egységsugarúak nem bírnak felfogni két grafikont. Onnan indult, hogy fos a 8/16 Ryzen merhát 120k és annyiba kerül a 7700K is ami ráadásul gyorsabb 5-20%-kal játékban. Ezt kellett volna úgy értelmezni némi sütnivalóval, hogy ha 2x annyi maggal lassabb, renderben meg szarrá veri akkor nem a proci rossz hanem aki a szar tesztet nézi.Ha ez van akkor goto 2. pont: Vagyis 4/8 Ryzent kell venni, ami láss csodát, épp ugyanolyan gyors mint a 8/16 olyan játékban ami nem használja ki. (Gyengébbek kedvvért: ezért volt a 7700K is hasonlóan gyors vagy gyorsabb, mint a 8/16). És akkor itt meg ugyanúgy kapsz -5-20%-ot, csak 60-70k-ért.
Kör bezárva.
Ez a hatalmas, összeesküvéselméletnek tűnő körbemagyarázás. Egy darab 8/16 és egy darab 4/8 teszt.
Nehéz lehet egy két egyenletből álló rendszeren átlátni.ON:
@t72killer:
Te azt hiszem a 10GHz-es 1-2 magos P4-et keresed az SC2-höz. Elég rég túlhaladt rajta a piac.
A többihez meg egy sok, gyenge magos felépítés lenne hatékony (árban és fogyasztásban is).
És még olcsó is legyen...Ilyen igényre nem nagyon van megoldás.
-
válasz
janos666 #3296 üzenetére
A "picit"-tel ellennék, a mínusz 30-40%-kal viszont kevésbbé
(Starcraft2). Ezt csak új modellel tudja "addig csavargati az AMD, hogy úgy nézzen ki, mint a cinebencs"...
-
nkmedve
őstag
válasz
janos666 #3289 üzenetére
"Az a Fry Cry Pimal eredmény szerintem minden, csak nem jó."
Egy játék amiben nyilvánvalóan valami gond van. Kb. úgy tűnik mintha Intelen használná a több magot, Ryzen-en pedig csak 1-2-t. Valószinűleg jön rá javitás, ha pedig nem akkor sincs nagy gond mivel a minimum 60 FPS fölött van minden Ryzen-en, ami a játékosok kb. 95%-ának bőven jó.
"A Maffia-ban 4/8-as Ryzen kell, hogy befogják a 4/4 Intel-t"
Azt ne felejtsük el, hogy a 4/8-as Ryzen olcsóbb lesz mint egy Intel 4/4, innentől pedig semmi gond nincs. A minimum FPS pedig még jobb is a Ryzen-en, ami sokkal fontosabb mint az átlag.
"Annyira, hogy erre én már lassan azt mondom, hogy kár erőltetni a játékteszteket, ez a Ryzen egyszerűen nem erre való."
Ez igy erős sarkitás, a valóságban minden az ár függvénye. Ha ez nem igy lenne akkor az Intel a 7700K-n kivül nem adna el egy szem procit sem a játékosoknak (hasonló logikával akkor pl. egy 7600K sem való játékra mivel lassabb mint a 7700K).
Azzal egyetértek, hogy jelenleg a 8 magos Ryzen-ek kevésbé optimálisak játékra mint az Intel hasonlóan árazott termékei, a 4 és 6 magosok az árazásukat figyelembe véve viszont már teljesen versenyképesek ilyen tekintetben.
Alig néhány játék van ahol lényegesen gyorsabb az Intel, legtöbb helyen néhány % a különbség. Mindezt úgy, hogy mindenki Intelre optimalizált az elmúlt kb. 10 évben (ez nem is volt nehéz, mivel a Nehalem óta az arhitektúra alig változott). Ha bárki azt várta, hogy a Ryzen hirtelen eltapossa az Intel-t játékokban (kissebb költségvetéssel és rosszabb gyártástechnológiával) akkor ott nem az AMD-vel van a gond.
Jelenleg az van, hogy ha valaki 120 vagy 144Hz-en játszik, annak egyértelműen a 7700K a legjobb választás. Mindenki másnak pedig jó alternativa egy 4/6-os Ryzen sokkal olcsóbban. Ha pedig nem csak játszik az ember, akkor a 8 magos Ryzen-ek is teljesen jók, főleg egy húzott 1700. -
Ragnar_
addikt
válasz
janos666 #3296 üzenetére
"Nyilván lehet vele játszani (hah! van aki boldog fix 30fps-el konzolon!
annyit meg tuti kiprésel a 2+2 Ryzen is)"
A teszteknél még a min. FPS is 60 fölött van ezért nem értem a 30 FPS-ezést, másrészt ha gyenge a VGA akkor mindegy milyen procival hajtod. Sőt van sok VGA limites játék is mint. pl. a For Honor ahol kb annyi a lényeg hogy proci legyen a gépbe... És a legtöbb játékban a -10-15% miatti "a Ryzen nem erre való" (a 8/16-os Ryzen többszálú alkalmazásra munkára jobb, mint egy 7700k, de az nem jelenti azt, hogy játékra reménytelen ugyanúgy mint egy 6900k pl.) megjelőlés is kicsit erős, ha a min. FPS eket is nézed akkor méginkább nem. Ilyen megfontolásból azt is mondhatád, hogy a 1080 VGA nem játékra való, mert a 1080Ti 30%-al jobban megy ...
Pont azt nem állítottam, hogy kabyról érdemes lenne Ryzenre váltani, és pont azt sem, hogy a Ryzen jobb játékra, de ár/értékben aki régebbi konfigról vált, a Ryzen totálisan alternatíva, és nem kerül olyan hátrányba, mint annó az FX szériánál. Ha meg a játékok elkezdenek több magot optimálisan használni, ott idővel egy 8/16-os Ryzen behozhatatlanul jobb lehet egy 4/8-as 7700k-nál, ez is lehet szempont ha valaki nem 1 évre vesz procit. A sok játéktesztet nem azért csinálják, hogy veled kitoljanak, hanem azért, mert R5 még nincs és próbálják modelezni letiltásokkal a hamarosan megjelenő procitípusokat. Én semmit nem sarkítottam, minden amit állítottam ott van a tesztekben.
-
törölt tag
válasz
janos666 #3296 üzenetére
Az unalmas az amikor ugy osztjak itt az eszt egyesek mintha lenne fogalmuk arrol amit mondanak.
Az alatalam jatszott jatekoknal hibahataron belul van a kulonbseg 4790k es Ryzen kozott 1440p-ben, innentol kezdve barmilyen erveles fals es hiteltelen. Ha ezen sikerul tullepni, akkor lehet beszelgetni.
-
HavocS
senior tag
-
Ragnar_
addikt
válasz
janos666 #3289 üzenetére
Majdnem jól látod a helyzetet, átlag 10-15% + FPS, gyakorlatilag semmit nem jelent, nem valószínű, hogy egyértelműen ráböknél melyik konfig megy 100FPS-el és melyik 120- al, ha ki lenne kapcsolva az FPS kijelző. Far Cry primal az egyetlen játék a tesztből ahol azt lehet mondani, hogy az Intel jelentősen jobban megy.(Valószínűleg kapott is az UBI egy kisebb bőröndöt az Inteltől, az látszik, hogy a For Honorra már nem küldött bőröndöt az Intel) Ha erre te azt mondod, hogy a Ryzen játékra nem alkalmas, hajrá. De ott az F1 2016 ahol a 2+2-es Ryzen 4GHz-en jobban megy, mint az i5 4.8 GHz-en. A Maffiánál szerintem valamit elnéztél, mert ismét a 2+2-es 4GHz-es Ryzen megy 4.8 GHz-es i5 szinten. De mindenki maga dönti el, hogy milyen procit vesz, az tény, hogy akinek kaby i7/i5 procija van annak nincs miért váltania játékok miatt egyelőre, mivel sok játékban még mindig az órajel számít nem a threadek.
-
HSM
félisten
válasz
janos666 #2872 üzenetére
Szerintem ennek a CCX hisztériának nagyobb a füstje, mint a lángja. Minimális energiabefektetéssel (optializálással) át lehet hidalni szvsz a legtöbb esetben a skálázódási nehézségeket a programokban, és akkor nem marad más, csak a nyers erő.
Amit most látunk, az eléggé a legrosszabb eset, amikor még semmi nincs optimalizálva, és már így is teljesen jól megy.
Nézd csak pl. ezt az idézetet a Techspot tesztjéből:
"One thing I did notice is that all the games I have looked at so far -- which is considerably more than the four shown here -- were smooth on the Ryzen processors. GTA 5 for example plays really well on the Core i7-7700K, but every now and then a small stutter can be noticed, while the 1800X runs as smooth as silk, sans stuttering from what I observed.
I found a similar situation when testing Battlefield 1. Performance was smooth with the Ryzen processors while every now and then the quad-core 7700K had a small hiccup. These were rare but it was something I didn't notice when using the 1800X and 1700X. But as smooth as the experience was, it doesn't change the fact that gamers running a high refresh rate monitor may be better served by a higher clocked Core i7-6700K or 7700K."
[link]A HEDT alján is jó cuccok vannak, egy nagy baj van, az áruk, ami a komplex lapok miatt sosem lesz versenyképes az AM4-el.
-
-Solt-
veterán
válasz
janos666 #2791 üzenetére
Ez nem attól függ, hogy hányszor írod le! Egy változó frissítési frekvenciával megáldott monitor szinkronban van a GPU felől érkező képkockákkal, míg egy hagyományos (60Hz-s) monitor csak 60 FPS esetén van szinkronban az érkező képkockákkal. Innentől szerintem már nem bonyolult eljutni odáig, hogy mondjuk 40 FPS esetén melyiken lesz folyamatosabb a kép. A FreeSync esetében ezt az egészet egy firmware szabályozza, még csak külön elektronika sincs hozzá... szerinted mennyiben más a panel benne, mint egy hagyományos LCD monitorban? A kérdés költői...
Részemről ennyi, elmondtam amit akartam, nem kívánom tovább ragozni...
@szerk: Rendszeresen azt érzem ahányszor "vitázom" veled, vagy mással látlak vitázni, hogy addig tekered, forgatod a témát és hozol be a képbe plusz szálat, amíg a másiknak el nem fogy a türelme és fel nem adja. A vita lényege nem az, hogy győztesen kerülj ki belőle, hanem az, hogy fejlődj általa.
A BFI-re pont azért nem reagálok, mert nem tartozik ide, csak egy újabb szál ami a kilátástalan off irányába tereli az egész történetet. Pont erről beszéltem pár sorral feljebb.
Tényleg befejeztem, ehhez már öreg vagyok.
-
-Solt-
veterán
válasz
janos666 #2782 üzenetére
Nem, hanem azt, hogy ugyan olyan a mozgóképfelbontás adaptív, mint fix frissítés mellett
Az a következő lépés, hogy fix frissítés esetén pulzálhat a kijelző, be lehet iktatni fekete-időket, amiktől jelentősen folytonosabb lesz az élmény és élesebb lesz a mozgókép (UFO Test BFI szimuláció), míg adaptív sync mellett ez gyakorlatilag nem játszik (talán lehetne vele kínlódni, de csak bonyolultan és korlátozottan működne, ezért nem is erőltetik).
Az első mondattal azt állítod, hogy nincs különbség, a másodiknál meg azt, hogy van! A FreeSync/G-Sync lényege, hogy a kijelző frissítését egy adott határértéken belül a GPU felől érkező képkockákhoz igazítja, ennyi. Tehát még egyszer, azonos frissítési frekvencián nem folytonosabb, nem élesebb egy hagyományos kijelző képe mint egy G-Sync/FreeSync monitor képe. Az
"egyetlen"különbség, hogy V-Sync nélkül a hagyományos monitoron van képtörés, a FreeSync/G-Sync képes monitoron pedig nincs.Ettől még a 30 vs 60 FPS közötti különbség evidens, hogy megmarad, de ennek és az UFO tesztednek az égvilágon semmi köze a G-Sync/FreeSync pároshoz! Abba már bele sem megyek, hogy adott esetben a 40 FPS folyamatosabb képet ad egy 40Hz-n ketyegő FreeSync monitoron, mint egy 60Hz-n ketyegő hagyományos monitoron, mivel az FPS szám és a képernyő frissítési frekvenciája azonos!
-
törölt tag
válasz
janos666 #2785 üzenetére
Most meg 30 alatti példákat hozol fel. A 40 és a 45 is 50 alatt van, számottevően... De olyan monitornál ahol szélesebb a range, vagy épp megvan oldva a frame duplázás még 30-40 között is sokkal jobb az élmény. Tehát monitor és panelfüggő a dolog, nem elsősorban adaptive sync, mert az bizony nagyon jó ott ahol működik.
-
törölt tag
-
-Solt-
veterán
válasz
janos666 #2770 üzenetére
Amiről beszélsz, annak szerintem semmi köze a FreeSync/G-Sync pároshoz. Ezek "csak" a képtörést szüntetik meg, ettől még a 60Hz vs 120Hz közti különbség nyilván megmarad. Attól mert valami FreeSync képes és 60Hz-s nem lesz olyan éles rajta a mozgó kép mint egy nem FreeSync-s 120Hz-s monitoron. Láttam már nem egy G-Sync/FreeSync monitort 60Hz környékén üzemelni, az égvilágon semmivel nem rosszabb a képe mint bármelyik 60Hz-s monitornak, viszont megvan az az előnye, hogy nem kell V-Sync a képtörés megszüntetéséhez, ezáltal kisebb az input lag.
Az egésznek pont az a lényege, hogy gyengébb rendszeren is megszüntethető a képtörés V-Sync nélkül, ergo csökkenthető az input lag úgy, hogy közben nem lesz képtörésed, stutteringed.
-
törölt tag
válasz
janos666 #2770 üzenetére
" ha pedig 60 körül mozog, akkor csak az alacsony input lag marad meg (amihez nem előfeltétel az adaptív sync"
Ööö meg az, hogy nem lesz tearing amihez normál esetben Vsync kéne ami hozza a lagot ?
40-75-ös Freesync monitorom van amit 40-60 használok és egyáltalán nem darabos még ezzel a kis tartománnyal is ég és föld a különbség. A 40-60 Fsync kb. 55-60 Vsync érzésnek felel meg csak lag nélkül.
Nyilván ha ez alá megy akkor már gond van, pont erre hoztam fel, hogy akár 1 FPS is lényeges különbség lehet, főleg ha a tartomány minimuma magasabb és nincs megoldva a frame duplázás...
A Freesync/Gsync nem fog 100Hz-es élményt 60 Hz-en hozni, nem is ez a célja. -
törölt tag
válasz
janos666 #2760 üzenetére
Szerencsére nem csak Vsync van (bár ott is pár FPS az a határ amivel még nem érzékelhető a drop - annyira), freesync mellett akár 1 FPS is "óriási" különbség lehet, mert az egyiknél még a tartományban vagy és "smooth" tearing nélkül, a másiknál meg választhatsz, hogy tearing vagy lagos Vsync.
-
HSM
félisten
-
-
HSM
félisten
válasz
janos666 #2698 üzenetére
Az a probléma, hogy nincs minden szempontból "ideális" megoldás. Az Intel-féle kössünk össze minden magot minden másikkal megoldásnak is megvannak a maga kompromisszumai. Csak ugye eddig alternatíva nélkül azokat természetesnek fogadtuk el, minden előnyével és hátrányával együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpársportok
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged