- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz
dergander #8747 üzenetére
1 hét múlva már tudni fogjuk a választ, szerintem egy kis ingyen reklámot készítettek maguknak. Amire a boltokba kerül a Zen 2, remélhetőleg nem szöknek meg a magok. Az EPYC tudásából kiindulva egyáltalán nem tűnnek légből kapottnak a-most még-hihetetlennek tűnő specifikációk.
-
Tyrel
őstag
válasz
dergander #7981 üzenetére
Elolvastátok a post-ot?...
Benne van minden, pl. egy Z321QU monitor aktívan, U2311H épp aludt, a gépben is van egy 1070Ti, (összesen) 11 venti, 3 SSD, 1 HDD, az asztalon világítós rutyutyu... nem az érdekelt hogy az abszolút fogyasztása mennyi, hanem az hogy relatív hogyan alakul a fogyasztása a beállítások változtatásának függvényében.
A C'n'Q - ahogy szintén írtam - be volt kapcsolva, kivéve a 3. all-Fix résznél, ott ugyanis az alaplap magától kikapcsolja, és ha erőszakkal visszakapcsolom akkor az újabb BIOS-okkal nincs neki semmi hatása, a régebbiekkel meg fagyni kezd vele a rendszer.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
dergander #7860 üzenetére
Nézd, fentebb azért került a gyengébb VRM-es lapok közé mert 1,4V-on all core 4GHz-es 2700x esetén légáramot kérnek a fetek...azért az már tud kajálni.
Alap opciók megvannak benne, 30e alatt megkapod és összességében nem egy f0s lap...
Pano: nincs vele baj, felszereltsége jó, működik.
-
Pano
addikt
válasz
dergander #7852 üzenetére
Köszi az infót
Igazából engem a tuning és állítgatás teljesen hidegen hagy, lényegében munkához és középkategóriás játékhoz akarom az egészet használni.Alapjáraton i5 8400-at terveztem, de árban most jobb kijön AMD fronton, mondhatni a VGA árának a felét megspórolom, de megmondom őszintén a VRM melegedési problémák megtorpantottak kicsit.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
dergander #7852 üzenetére
Tévedés, nekem az AORUS B450 I PRO WIFI-ben volt és működött is (bár Auto-n hagytam végül).
Más: megváltam az eddigi legszebb buildemtől, mert nem tudtam érdemben mire használni (szokás szerint...), de alig telt el egy nap és már építeném a következőt
Ez valami betegség lesz vagy egyszerűen csak így ütközik ki a kreativitás és az alkotói vágy
Főleg, amikor 60 ezerért látok újonnan boltban Ryzen 7 1700-at LED-es gyári hűtővel...WTF.
-
subaruwrc
félisten
válasz
dergander #7806 üzenetére
jo csak ez kb az utolsó utáni utáni utáni beállítás amihez nyúlni kéne
a ryzen mem oc biblia video és a saját tapasztalataim után úgy érzem.meg az a fesz ha jól rémlik alapból 0.9 és ha jól rémlik a figura a videoban azt mondja hogy az a recommended max.
előbb kéne soc 1.1-et állítani ahogy Maxx is írja plusz a ramfeszt 1.4-re vagy 1.45-re
procODT-te meg 48-53-ra.vddp-hez én pl nem nyúltam és köszöni szépen a 3200 jól elvan b350-ben.
viszont a 3600mhz-es kísérlethez lehet hozzá fogok nyúlni.
btw asrock llc kérdésben úgy néz ki nem fogunk semmit elérni.
írtam a kontakt emberemnek aki konkrétan a developmentnek szegezte a kérdést h miért nincs llc.
hivatalos válasz az hogy mert a b450 chipsetes lapok nem oc-ra vannak és az llc azok kiváltsága marad.
majd megkérdeztem hogy és az jó e hogy cserébe a konkurenciánál meg egy csomó lapban van llc de erre még nem jött válasz
vélhetően nem fogják meggondolni magukat.
sorry
-
válasz
dergander #7806 üzenetére
Mikor még új volt a lap nekem (és a sok ismeretlen beállítási lehetőség) akkor én is állítgattam mindent és pár hetet/hónapot el is ment stabilan, aztán jött a gond (elszállt - se kép se hang kb.) és rájöttem, CPU SoC Voltage 1.1v és XMP 2.0 Loading és no problem. (nem kell annyira csűrni csavarni a dolgot és túl bonyolítani) ja és Taiphoon Burner meg RYZEN DRAM Calculator a 3466MHz-hez 1.38v -ot ír és korábban az szerint volt be állítva, minden teszten átment, de 1x csak elszállt és sima XMP profil betöltéssel és (fix.) CPU SoC Voltage állítással megoldottam.
-
subaruwrc
félisten
válasz
dergander #7726 üzenetére
Hát az nem tett túl jót nekik hogy a bányász láz lecsengett. Sok erőforrás elment arra hogy kiszolgàljàk de amit én a fő bajnak látok hogy sok széria óta nem mutatnak semmi extrát a többiekhez képest. Sőt. Pl ilyen hibákat hogy van dual bios a lapon de valójában nem ér semmit mert nem tudod a jóból vissza írni a rosszat nem engedhetnének meg maguknak. Arról nem beszélve hogy a BIOS milyen puritán es useless mondjuk egy x370m lapon. De mondhatnám az x470 eket is. Az meg aztán tényleg ráadás hogyha egy msi meg egy ASRock tud változatos BIOS felületet kiadni akkor ők miért erőltetik ezt a 3 generációs hulladékot?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
dergander #7237 üzenetére
>Akkor várni kell egy jó bios frissítést...
remény van .... halovány ... és lehet, hogy akkor is pepecselni kell vele.
Ha nem most akkor talán az AGESA 1.0.0.7 -el -
Jacek
veterán
válasz
dergander #7237 üzenetére
Hát lutri, puding probája az evés
Nekem most jött valami uj agesa de nem 1.0.0.6 hanem az Asrock azt írja 1.0.0.4c
SniperX 3400c16-om van, benne van a QVL-ben hogy tudja is a 3400 megy is minden oké.
Eddig 3600 meg sem mukkant, most jött ez a uj bios xmp benyom freki felrak 3600 simán bootol, megy minden nem fagyott ki de nem teszteltem szét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vicces képek
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- DOOM - The Dark Ages
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged