- Android szakmai topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
FatCutter
tag
Ha nem akarsz vele nagyon foglalkozni, akkor BIOS-ban nyomj egy "load bios (optimized) default"-ot. Mentsd el, reboot és a ramokat állítsd XMP-vel a gyári specifikációjukra. Vagy annak közelébe. 3,8GHz-ig tudja az all core turbót magától. Ne foszd meg magadat a teljesítmény egy részétől. Sok sikert!
A 2200G nem fogja megfőzni magát még "auto" feszeken sem.
-
FatCutter
tag
Fix milyen órajelre? Milyen szorzó? Feszek mind auto-n?
Max a gyári all core turbó órajelet viszik fix beállításokkal. 2400G-nél ez 3,9GHz azaz 39-es szorzó.
2200G nél úgy tudom max 3,8GHz az elérhető stabil. -0,1V offset Vcore-ral.
---
Az, hogy ugrál, nem gond. Valószínüleg a Win alatt "Kiegyensúlyozott energiaséma" van beállítva, és működik a proci C&Q funkciója is.
Én nem aggódnék.------
apatyas: ja, Asus lap. Azokat most nem akarom megismerni. Az MSI-knek barátságos BIOS-a van.
-
apatyas
Korrektor
Végső esetben, ha az alaplapi biossal nem boldogulsz, marad az AMD Ryzen Master program, amennyiben winen vagy.
Amit ott beírsz, emlékeim szerint bekerül a biosba, nem csak akkor amikor ez fut épp. De kipróbálom..Tévedtem. És még csak nem is tölti vissza a következő futtatáskor újraindítás után. -
apatyas
Korrektor
Megkerestem az alaplapod ( ASUS TUF B450M-PLUS ) kézikönyvét, az alapján gondolom az advanced menüben voltál már. A VDDCR CPU voltage -ot látom a kézikönyvben, az a magfeszed. Gondolom, lejjebb görgetve előjön vmi szorzó, vagy órajel állítási lehetőség is.
Vki, akinek ilyen v hasonló lapja van, mondhatna vmi közelebbi tanácsot. Rég láttam már Asus biost. -
apatyas
Korrektor
Szia!
egyszerű eset: betöltöd az XMP profilt a memóriára, és kicsit megpróbálod offsettel alulfeszelni (-50mV, -100mV) a cpu-t auto frekvencia és egyéb beállítások mellett.
komplikáltabb: fix frekit állítasz minden magra, ekkor az eredeti turbó freki 3.9GHz értelmes fesszel elérhető, 1.31V körül. Az újabb biosok ennél a beállításnál már nem veszik vissza üresjáratban a feszt sajnos, a korábbiak még voltak olyan kedvesek. Lehet, hogy 4GHz-t be tudsz állítani fixen, de ahhoz már fesz fog kelleni (1.45V talán, nemtom), nem biztos hogy érdemes, és kifejezetten jó hűtés is kell hozzá a fogyasztás miatt.Ha megy a ram annyin ami rá van írva, akkor az iGPU-t feltolhatod 1500MHz vagy afölé, GFX core voltage 1.25V körül. Megesik, hogy 1400MHz környékén nem akar menni, hibázik stb, de felette meg igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5800X 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 2700X / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest