Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fred23

    nagyúr

    válasz gordonfreemN #7585 üzenetére

    Ha jól emlékszem, nekem 1.08125 V a SoC fesz, és ez elég a 3200 MHz-hez nálam. De 3333-hoz már feltenném 1.1 V-ra, jó is, hogy eszembe juttattad... -viszont mi ugye 12 nm-es procival vagyunk, és így a 2400G-sek más esetek. Nekik egy picivel több fesz ajánlott.
    Saját tippem, hogy nekünk elég mindenre 1.1 V is, vagyis ezt beállítva már nem az IMC-n fog múlni, ha nem tudja a RAM a kért órajelet. De simán tévedhetek is, szóval lehet, hogy érdemes ezzel is próbálkozni egyes esetekben. 3xxxG-s procikkal (12 nm) viszont én 1.15 V fölé tuti nem mennék.
    14 nm-en ellenben 1.2 V simán mehet, talán több is; és könnyen lehet, hogy valakinek ez kell pont egy stabil 3200 MHz-hez.

    Most meg nem mondanám, hogy jól csináltad -e, az én BIOS-om (ASRock) sokkal fapadosabb sajnos. De CB R20 alapján mondjuk jók lehetnek, amiket beállítottál. CPU fesz kicsit soknak tűnik, de a sajátomra nem emlékszem, meg ott én kicsit egyébként is kirívó eset vagyok az alulfeszeléssel. Azért ha megnézed amiket eddig betettem képeket, talán látsz rajtuk valami hasznosat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák