- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Mert a Ryzennek kb a RAM a lelke...
R7 nem is baj ha visszakúszik, azzal a hőtermeléssel a consumer gépek nem tudnak mit kezdeni 10 perc és máris hátrányban van a 2500U-val szemben. Ha a 2x00U szériára gondolsz. A 3xxx széria tavasszal kerül a kezembe ha minden igaz mivel ha nem gariznak (miután túl leszek ezen az 1 hónapon most kell a gép) kell nézek valami mást akkor tuti egy 3500U-ra fogok pályázni.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
#63718632 #264 üzenetére
Nálam napi szinten teljesít szolgálatot az Acer 2500U-val so far so good!
Office cuccok, VS2019, XAMP, VSCode, CodeBlocks néha egy kis játék ha lyukasom van... igaz azt a kótla gyári Hynix ramot meg ergya HDD-t már rég kibeleztem belőle.
Igaz megy vissza majd szervizre... sose láttam még HDMI csati hibát laptopon, eddig. Konkrétan egy láb felfelé áll a csatin nem is értem csak külön táskában cipelem betakarva pamut tokkal még a fedlap is karcmentes... remélem nem hajtanak el de így a villogó képpel projektoron egy pöppet bajos. Csak arra várok, hogy a Zh időszak leteljen... igaz utána meg kéne a noti a projekt munkához... oh sh!t sehogy se lesz ez jó...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Micsurin #237 üzenetére
MS store exkluzívok alatt viszont nem tudni mikor melyik kártya fut ugyanis a legtöbb játék nem támogatja a rivatunert (Horizon 4), vagy egyszerűen mivel rejtett a mappa elég nehezen lehet átállítani mivel fusson.
Kicsit úgy érzem megint a gyártok tojnak az AMD fejére ami a supportot illetve annak teljes hiányát jelenti. Még véletlenül sem tudunk állítani a RAM - VRAM foglaláson, így erősen érdekelne youtuben a gameplayek mi alapján jöttek össze, ugyanis ha lenne szabad memória sem kap az IGP. 16GB-tal azért lehet futok még egy kört, valószínű amúgy is kell bővítsek sajnos.
-
Micsurin
nagyúr
Bazi nagyot csalódtam igazából a cuccban érdekes, hogy vannak játékok ahol nagyon jól működik (MS store címek jellemzően) de többségében a Vega nem tudja felvenni a versenyt a gépben levő 535 2GB-vel sem.
-
Micsurin
nagyúr
2x8GB kell minimum...* És saját tapasztalatra.
Ígértem lesz teszt amint lesz időm, Rysen ramra érzékeny nem csak az óra jelet kell nézni, CL közel sem mindegy.*vega lecsíp élből 1GB-t és használattól függően többet is ha van alatta ram meglepő eredményeket hoz.
Ezek a videóban Peak teljesítmények az MX elfog melegedni egy félóra óra után a Vega ellenben tudja tartani a hőfokot keress vissza tettem fel képeket milyen hőfokot tart nekem stabilan. Amint melegszik az MX levesz az órajelből...Rysen nagyon megéri de per pill csak ha szeretsz kísérletezni és a laptopot is hajlandó vagy buherálni. Általában Radeon 530 vagy 535 lesz a 2500U mellé az élből gyatra... Lesz 4GB ramod vagyis rögtön kukáznod kell a gyári ramokat és cserélni...
-
Micsurin
nagyúr
Nincs elfelejtve a kis Ryzen5 és a játékos cikk, csak az érettségi meg az emelt infó nagyon aláfaragott az időbeosztásomnak!
De sikerült azért a State of Decay 2-vel is meghajtani, 1080P mediumon 35-45 FPS közt mozog két óra után ezeket a hőfokokat sikerült lencsevégre kapni:
Igaz van alatta egy 4 ventis hűtőpad (Spirit of Gamer), kíváncsiságból lehet kipróbálom több paddal majd, ha nem a Vega 8 + Ryzen kombó fut hanem a Radeon 535 + Ryzen verzió akkor viszonylag hamar letud throttlingolni a gép hűtőpad nélkül. (535 gyanús a dologban a csíkszélessége miatt (28 nm), mivel ha jól tévedek ez egy húzott órajelű Radeon 530 2GB GDDR5)
Amúgy érdekes, hogy a 15W TDP milyen durván visszafogja a kis noteszt. Egy komolyabb hűtéssel szerintem elbírna ez 20W-ot esetleg az AMD által meghatározott 25-öt.
Nem csak játék:
Kicsit játszottam az energia gazdálkodással (2 cellás az akku ne várjunk csodákat) és így Acces + Excel + Visual Studio trió mellett 60%-os fényerőn olyan 3,5-4 óra között bír (Acces > VS > Excel volt kb. a fogyasztási sorrend) egy i5-3337U után egyértelmű teljesítményben nagy ugrás de meglepetésemre akkuidőben is az a VAIO-ba volt egy bő 1,5x ekkora akku és az is éppen csak karcolta az 5 órát 50%-os fényerőn. (Ellenben takarékos módban meg meg tudott rottyanni egy nagyobb adatbázistól....) -
Micsurin
nagyúr
Nem kopogtam le elég hamar ugyanis a Radeon Softwares nem enged váltani... az energia takarékos és a nagy teljesítményű is az 535-öt erőlteti a Horizon 4-re....Akkor jöhet is a tiltsuk le módszer mint régen az Intel HD esetén....Próbálom majd csökkenteni a kommentek számát inkább kezdek egy Logoutot már ha tényleg van akit érdekel mit tud a kis Rysen 5...
-
Micsurin
nagyúr
Akkor ezt így itt hagynám... 720P, Vsynv off, Low Preset mindenhol. Crew 2-ből az utolsó a valid, első kettő az még próblémázos volt kimászott a képből valamiért 720P-ben...
CAM-mal szoktam monitorozni, jó cucc.
Crew 2 Vega 8-cal futott, minden tiszteletem a kis Ryzené....
For Honor az 535-tel, oda kell stabilan a 2GB Vram különben csúnya vége lesz a matcheknek.
149-ért, 18+ a ram, nagyon korrekt és jó vétel volt. Azt merem mondani, hogy az AMD leküzdötte a driveres problémákat. (Azt hiszem Crew alatt a hőfokok magukért beszélnek.)Holnap várat még magára:
WoW - 1080P (Raid)
Apex Legends
Fortnite(ebbe belefogok betegedni...)
Destiny 2
BF4, BF1
Battlefront 2
Forza Horizon 4Ők azok akik komolyabb AA címek és biztosan futnak Vegaval, ahogy lesz időm szépen teszek majd fel képeket / vidiket is, de most azt hiszem elteszem magam éjjelre....
Addig is az ő vidijeit ajánlom a 2500U témában meglepő a kis cucc teljesítménye. Hozzá/m/ hasonló fél casual gamereknek ideális utazó eszköz!
-
Micsurin
nagyúr
Bent a két HyperX, első érdekesség... Task manager szerint 1333Mhz-n futunk, elég érdekes tekintve a BIOS-nak nincs DRAM opciója így ha nem tudok XMP-t állítani felesleges volt a dolog...Nézek egy CPU-Z meg Speccyt mi az igazság...Mindenesetre még Operában is érezni a tempó különbséget. Nem tudom a +4GB-t vagy a 2133 Cl15 vs 2400 CL14-et mivel nem tudom min futok...Háát, ez igen sajnálatos...User error, sok volt ma a 8 órás matek felkészítő..
CPU-Z adatait mindig *2... így közel 2400mhz-n futunk, jöhet a teszt egy kis izzasztással.
-
Micsurin
nagyúr
Vasárnap dobok fel egy kis tapasztalatot 2500U + DualChannellel kapcsolatban. (Vega 8-ra leszek kíváncsi mit gurít majd 2x4GB 2400Mhz HyperX társaságában.
)
Acer A315-41g-r0tyVan egy sanda gyanúm, hogy bucira veri úgy a dedikált 535-öt... És a hőfok is kulturált marad.
Btw alapesetben a 4GB rammal se rossz de érezhetően elcsúszik a dolog a Ramon , Acer gyárilag csak 2133Mhz Hynix egységet tesz bele, érdekesség a gyári CL15 az újak CL14 dual channel mellet megint nem hanyagolható apróság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Távcső topik
- iPad topik
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest