Hirdetés
- Android szakmai topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Diktálni lehet rá, tölteni soha nem kell
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
SzlobiG
üzenetére
"Hűtés tervezés tekintetében a két gyártó össze sem hasonlítható..."
Azért ezt így kijelenteni kicsit erös, föleg hogy ez a vélekedés az nv egy darab hütésére alapul ami a 780-titan-ti sorozaton van. Azóta megy ez a melldöngetés a hütésre.
Másrészt nyilvánvaló, hogy a 290-en az amd nem rakott a hütésbe túl sok energiát. Ne gondoljuk már hogy gpu-t tudnak tervezni, de egy hütés bonyolultsága már meghaladja a képességeiket.
Valószínü a 295-re épp a refhütöt ért sok kritika miatt kerül ilyen hütés. -
Malibutomi
nagyúr
Na fél óra szétmoddolt skyrim után 1200/1450-en max GPU 71fok, venti 54% (2232rpm), VRM-ek max 73 és 46
-
Malibutomi
nagyúr
Nekem 1150-hez 1.2 körüli fesz kell.
-
Malibutomi
nagyúr
Már van is új volt mod a beta 19-hez [link]
-
Malibutomi
nagyúr
Ez csak most tűnt fel, én csináltam valamit, vagy az új AB már +200mv-ot enged alapból?
Mellette viszont az rbby volt mod nem müködik grrr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
hdekakas
üzenetére
Ugrálástól függetlenül írom, hogy nincs olyan proci szerintem ami 290cf mellet nem limitál.
Én kezdésnek megnézném 1-1 kártyával.
Egy dolgot meg a cf-el kipróbálhatnál:
Tedd a kártyákat alapra, és afterburnerben settings alul - unofficial overclocking - enabled without powerplay.Így maxon mennek a kártyák még asztalon is, így kellene megnézni visszaesik-e a kihasználtság. Csak höfokokra figyelj.
-
Malibutomi
nagyúr
Aterburner Beta 19 [link]
-
Malibutomi
nagyúr
Abban a tesztben tényleg nagyon magas a höfok, nem tudom mennyire reális de pl. guru3d tesztben a matrix 77fok, lightning 65 fok
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
matteo_szg
üzenetére
Vannak már fent review-k a lightninghoz képest nem voltak töle elájulva sehol. Ez persze csak a hütésre vonatkozik, de ott sokkal gyengébben muzsikál a 290x matrix.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Hát igen. Nagyon össze van rakva. Tömör mint egy féltégla.

-
Malibutomi
nagyúr
Nem húztam a procit, 4,4-en ment. MEg a lagutóbbi frissítések óta jóval kevesebb CPU pontot ad a Firestrike.
Régen 4.7-en 13.000 felett adott, most 4.4-en 11.200 körül, 4.7-en 11.700-11.800(#10433) Tomdriver
A max az mindig a peak, általában felugrik sokkal magasabbra egyszer egyszer mint amit átlagban kap. Én inkább az AB kijelzőt nézem. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Na igen a hangerő nem mindegy

Amúgy szerintem a GPU-nk kb egyforma, mert visszanéztem neked milyen feszekkel megy, és ez is kb azt kéri.
Alapfesz 1.14-1.15
1100 +25mv (1.16-1.17)
1170 + 100mv (1.22-1.24)
1200 + 150mv (1.26-.127)
1250 + 230mv (1.3-1.32)Kb. az 1200 még simán halkan vállalható 24/7-re auto ventin. 15 perc valley után 1200-on 74 fokos, 61% ventivel. Nem mondható hangosnak

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
Nah jókor mennek le az árak mikor eladnám az enyémet. Eh.
-
Malibutomi
nagyúr
Ha valaki szeretné kitolni az AB volt limitet, egy jó kis program erre Rbby258 volt mod. [link]
Csak el kell inditani, megadni mire akarod rakni az értéket, nyomni egy send-et, aztán afterburnerben egy applyt, és be van állítva a megadott érték.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
290 cf =|= 7970cf
(#10161) HSM
Nem is alaphoz képest mondtam, hanem hamár bent van mondjuk 2 szívó-1kifújó venti rendesen elhelyezve, ahhoz már szinte felesleges még 3-4 ventit berakni, nem lesz annyival jobb. Inkább csak zajosabb. -
Malibutomi
nagyúr
Nekem a 690-ben két befújó 14-es van alul és elöl, hátul ki egy 120-as, meg felül kettö ki a H110-en. Az összes venti minimumon jár, nincs zaj. Tök jó hüvös minden. Én próbáltam régebben ide venti- oda venti- lyuk lezár- nem zár. Aztán megállapítottam hogy ha egy házban van mondjuk 3 venti, akkor ott +2-3 ventivel meg akármilyen ügyeskedéssel is max 1-2 fokot lehet nyerni. Ha valaki nem elégedett, és tényleg érezhetö 5-6 fokos változást akar, akkor a házcsere a jó megoldás.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
thomasvold
üzenetére
1,6kg
-
-
Malibutomi
nagyúr
Mondjuk ehhez a játékhoz tök felesleges. Mmo-hoz meg tényleg durva grafikájú játékhoz több értelme lenne.
Pl. a Star Citizen-nél jó nagy lehet a különbség. Mmo, durva grafika, rengeteg számolnivaló. -
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
A 7970 ultrán mantle alatt azt hiszem ki tud futni a vramból.
-
Malibutomi
nagyúr
Tettem egy érdekeset az offba, ami érinti a garis ügyeket, ha valaki nem olvasta. [link]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Tetszene, ha le tudnám tölteni, de mindig broken archive

Pedig birom az ilyen sandbox témákat -
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Miből van a kép amúgy?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Szinte semmit nem profitálsz. Max pár fps-t
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nekem is kell + fesz 1100-ra, lehet neked is alacsony az alapfesz.
Nekem alapon 1070-et megy, 1100 az +40mv, de az még simán jó. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
1100-hoz szerintem nem kell sok fesz, lehet elviszi alapfeszen is. Ott simán 70-75 fok körül lesz a kártya maximum.
A fesz emelgetést nem annyira szereti a Gaming, inkább csendességre lőtték be, nincsenek rajta nagyfordulatú ventik. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Mivel játszol sokat?
A legtöbb játékban ha vsync be van kapcsolva, akkor 1100-on ha járatod addig sem megy fel. -
Malibutomi
nagyúr
XFX 290DD teszt[link]
Nem sajnálták a hűtőből az anyagot ránézésre:

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
AB nélkül nem vibrál? Nincs valami profil beállítva?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Valóban több a problem a 290 sorozattal, de ez inkább a gyártók trehánysága (zörgős venti, nem bírja a gyári OC-t stb), nem konkrétan az AMD hibája.
Én is bele-beleolvasok az NV topicokba, és azért az "AMD-ről NV-re váltottam és eddig a játékok 90%-a fagyott, meg artifactolt, most pedig minden okés, sőt azóta 4 centivel nagyobb a bicepszem átmérője is is..." hozzászólásokat fenntartásokkal kezelem.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
A gaming app tudja így 3 menetben állítani, de ha van afterburnered, akkor oda állítod ahová szeretnéd

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Utóbbi
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
A fogyasztás ugyanúgy eltér a GTX-eknél is.
Egyik tesztben kevesebbet fogyasztanak mint az R9-ek, a másikban ugyanannyit.
Nem mindegy ki mit mér. Pl: [link]AKi csak a maximumot nézi azt látja hogy úristen. De az furmerk alatt van mérve, ahol ahogy fentebb írtam nincs ezekben védelem, a gtx-ben van.
Ellenben az Average és a Peak, mindkettő Crysis alatt van mérve, tök ugyanaz a 290X-nek mint a 780Ti-nek. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Bizonyos szempontból jobban álluk mint pl az amcsik. Ha nem lenne a bányász dolog, ezek a kártyák talán mennének 130 helyett 115-120 körül, de az a legalja szerintem mivel 100 körül voltak a ref-ek. Ehhez képest kint inkább 150$ körüli az áremelkedés ami testvérek között is 30-35.000Ft plusz lenne.
Usa-ban a nem ref 290-ek egy árban vannak a ref 290X-el.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Házimozi belépő szinten
- OTP Bank topic
- Android szakmai topik
- Medence topik
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest