-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcwolf79
veterán
válasz
GeneraL_XTX #14833 üzenetére
Kimegy belőle a füst.
-
mcwolf79
veterán
válasz
m0h0senator #14246 üzenetére
Ez milyen beállítással van?
-
mcwolf79
veterán
válasz
m0h0senator #13970 üzenetére
Hardline-ban van Mantle?
-
mcwolf79
veterán
válasz
m0h0senator #13966 üzenetére
Csak tippelem, hogy ez is natív 64 bit-es játék,csakúgy,mint a BF4.
A Rivatuner pedig nem támogatja a 64 bit-et. -
mcwolf79
veterán
válasz
GeneraL_XTX #13477 üzenetére
Sztem nem ad neki (elég) feszt.
Nálam CCC tuningnál 1070 Mhz-es GPU a plafon (max. power limit megadásával) , de Trixx-szel + feszt adva neki szépen lehet nyúzni a Drágaszágomat. -
mcwolf79
veterán
válasz
SkyS1gn #13470 üzenetére
Nálam ami legjobban bevállt a stabilitástesztnek az a legújabb 3DMark Firestrike/graphics test 2 ,valamint a WOT!!!!! Nem tom mit csinál a VGA-val utóbbi, de ami több óra stabil BF4-nél stabilnak tűnt, ott a WOT úgy kivágott az asztalra /vagy lefagyott ,hogy "öröm volt nézni".
-
mcwolf79
veterán
[Itt a Watch dogs driver-ünk]
Tapasztalatokat kérjük megosztani -
mcwolf79
veterán
Valami csak nem kóser a gyári gap-pad-del, mert nálam is a Fujipoly Extreme hozta a kívánt eredményt.
Az EK blokkhoz adott gap-pad-dal +100 mv-tal bőven 85 °C felett volt a VRM1. Felraktam rá kb. 3-szor, mert nem akartam elhinni, hogy ennyire ne hűtsön,de eredmyénytelenül. Azután itt PH-n vettem, azzal 78-80 °C lett.
Most Fujipoly Extreme-mel +100 mv-tal 65°C max.
Szal nem, nem jó a gyári EK ragacs nálam (és ahogy látom, nem csak nálam nem vált be). -
mcwolf79
veterán
Na ismét be kell hódóljak,és le kell ráznom előítéleteimet
Először volt ugyebár a Backplate hatékonysága. Szkeptikus voltam vele szemben, de VRM fronton több mint 10 °C-t nyertem vele.Kellemes csalódás part. 1.
Most a "minőségi" gap-pad-ot kicseréltem Fujipoly Extreme gap-pad-ra. Ezzel szemben is voltak fenntartásaim, de ismét kellemesen kellett csalódnom (megint). Még 15 °C-t nyertem vele.
Anno mikor először ráraktam a vizet a 290-re 87 °C-nál jártam a VRM-nél. Most Backplate-tel és új MINŐSÉGI gap-pad-et használva 63 °C-t sikerült elérnem
-
mcwolf79
veterán
válasz
SkyS1gn #12888 üzenetére
Akkor megnyugodtam, hogy nem csak nálam forrófejő a VRM 1 ha feszelem rendesen a kártyát.
Nekem is víz van rajta, de +200 mV-nál nekem is belenyal a 100 °C-ba.
Mondjuk nem tudom neked mi van még a körben ,nálam egy vékonyabb szimpla,és egy vastagabb dupla radi hűt le egy 4,4-re húzott 3770K-t + a 290-es VGA-t (kb. 1000-es fordulatú ventikkel,gyak. a szivattyú hangosabb). Bár nálam nem is a fagypont volt cél,hanem hogy normális hőfok legyen,és ne throttling-oljon a VGA. -
mcwolf79
veterán
válasz
Malibutomi #11274 üzenetére
Jaja, mert nem igazán támogatja a többmagos CPU-kat .
AMI GÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁZ -
mcwolf79
veterán
[780Ti Witcher 3-ban 35-40 fps-t bít kipumpálni. Lehet készítenia a2. 290-eket]
Elmennek az anyjukba
Optimalizálni luxus
-
mcwolf79
veterán
Más találkozott olyannal,hogy ha CCC-ben emelem a memória órajelét akkor a GPU folyamatosan teljes drafton teker?
14.3-on még nem néztem, de 14.2-n ez jelentkezett.Lehet tényleg vissza kellene térni a WHQL driver-re? Úgyis csak WOT,Diablo3 megymostanában (+ nemsokára Dark Souls 2 ), szal no Mantle cucc.
-
mcwolf79
veterán
Annyian leírtuk már, hogy az AB a 290-nél nem megbízható, ennek ellenére mindig próbálkozik valaki. Azután csodálkozik,hogy fagy, BS-t dobál.
Az ilyennek váljék egészségére!Tessék Trixx-et használni, az kevésbé okoz instabilitást!
Ha pedig monitorozni akarja valaki használja a GPU-Z-t. Igaz az nem látszik a monitoron, de valszeg ki lehet bírni a hiányát.
-
mcwolf79
veterán
Az új MSI AB-ben mit kell csinálni, hogy monitorozza a GPU-nak adott feszt?
Be van pipálva a settings-ben ,de még sincs a helyén.szerk.: megvan
-
mcwolf79
veterán
Üdv!
Ha a GPU kihasználtság ugrál fel-alá akkor az CPU limit?
WOT alatt csinálja ezt. GPU pörög 1130 Mhz-en, de a GPU kihasználtság szinte sosincs 100 %-on. 60-80 % közt ugrál (vagy még lejjebb). -
mcwolf79
veterán
válasz
Sontir Fel #10414 üzenetére
Biztos Zöldre vált
-
mcwolf79
veterán
Ha Trixx-szel tuningolok a power limit-et hogy kell feljebb tolni? Mert ugye ilyen a Trixx-ben nincs.
Upsz!!Bocsi
-
mcwolf79
veterán
Természetesen gap-pad-ot (asszem 1 mm-est, lehet rosszul emléxem. De olyat,amilyet a blokknál írtak).
Itt az aprón vettem az egyik kollegától a legjobb minőségűt.
Legalább 5-ször újraraktam,mert nem akartam elhinni az eredményt, de nem javult. Nem tudom mit ronthattam el. Szétszedtem már pár hűtést ,de sosem volt ilyen gondom. -
mcwolf79
veterán
így van,az enyémben sajna nem megy rá a víz.
[Erről a blokkról van szó] -
mcwolf79
veterán
válasz
N.Ferry #9970 üzenetére
Sztem léggel ennyit biztos nem hozns,mint náálam hozott ,mert léggel viszonylag meg van hűtve a VRM rész.
(bocs a minőségért, de a telóm ennyit tud)
Látszik hogy a VRM-et hűtő bordarész felett teker a venti, így elég jól lehűti.
Nálam a blokkal más a helyzet,mivel csak annyi hőt ad tud leadni,amennyit a blokk arra eső részére átad, mindenféle aktív hűtés nélkül. Backplate-tel természetesen jelentősen megnő a hőleadó felület, ezért ez a jelentős javulás.Persze jó rá, refnyák úgyhogy jó rá.
-
mcwolf79
veterán
válasz
viktor82 #9960 üzenetére
Biztos hozna valamennyit, csak ott a VRM-en lévő bordák (legalábbis ami a hűtésből ott ki van alakítva) közvetlenül kapják a légáramlatot a ventitől. Én mikor levizeztem a rendszert a VRM hőfokon buktam jópár fokot. Nem tudom, hányszor raktam újra, mert nem akartam elhinni,de sajna ez a szitu, mert az én VGA-blokkom nem hűti aktívan a VRM részt. Nekem ezért volt "szükségem" a backplate-re.
Rátehetsz te is egyet, ha van feles 12k-d, de csodákat ne várj tőle szerintem ref hűtésnél. -
mcwolf79
veterán
válasz
mcwolf79 #9957 üzenetére
Nem gondoltam volna, de játék alatt (igaz tuninggal ;1145/1250 + 100 mV offset) tényleg meleg a backplate.
Valszeg ha venti is lenne a házban (mivel csak a radikon van -> ebből 1 van a hátsó 12-es helyen, ami szívja kifelé a levegőt) akkor még jobb lenne a hőfok.
De így is fincsi -
mcwolf79
veterán
válasz
viktor82 #9955 üzenetére
Képet nem tudok csinálni, de itt bekarikáztam azokat a csavarokat amelyeket ki kell szedni,és a backplate-hez adott csavarral ki kell cserélni. Ennyi az egész. Na meg persze a hővezető szalagokat helyére kell tenni. Kb. 5 perces munka ki-és beszereléssel együtt.
Egyébként refnél nem hiszem, hogy hűtés szempontjából szükséges. Legalábbis annyit nem hoz, mert a refhűtésnél azért a VRM-ekről (pontosabban a "bordákról") is fújja lefele a hőt rendesen.
-
mcwolf79
veterán
Na felraktam a backplate-et a 290-re.
Eddig szkeptikus voltam az efféle cuccok hatékonyságát tekintve, de be kell látnom, hogy tévedtem.
A VRM hőfokon bő 10 °C-t hozott a backplate -
mcwolf79
veterán
-
mcwolf79
veterán
válasz
Malibutomi #9412 üzenetére
VRM ?
-
mcwolf79
veterán
válasz
ricshard444 #9257 üzenetére
Valami nálad nagyon nem zöld (nem 100 % hogy VGA fronton) mert ilyen anomáliákkal és nem találkoztam sem a 290-nel,sem a régebbi kártyáimmal.
-
mcwolf79
veterán
GPU VRM hőmérséklete mennyire ment fel?
Én azzal küzdök mióta megvan a VGA-m. Igaz nekem a házamban gyakorlatilag csak a 12-es venti megy, ami a proci mögötti radiátoron a gépből szívja kifele a levegőt. így eléggé áll bent a levegő,és a VRM felmegy Valley alatt 85 °C-ra is. -
mcwolf79
veterán
válasz
akoska07 #8223 üzenetére
Hát ha van fölös pénzed megveheted az X-et, de alig van különbség a kettő közt.
Flash-elni nem mind lehet, amelyikben a shader-eket lehet unlockolni ritka, mint a fehér holló.
Jó esetben az órajel lesz az X-é,értelemszerűen a default feszültség változik.
Szal (szerintem) felejtős. -
mcwolf79
veterán
Üdv!
Szerintetek attól bukhatok majd 400 pontot a 3D Mark Firestrike tesztben (normál mód), hogy a 3770K-n kikapcsoltam a HT-et?
Már csak azért ,mert most próbálkozok az 1100 Mhz-es GPU -val, de kevesebbet kapok,mint 1070-es GPU-val. Jelenleg 4400 Mhz-en megy a CPU,és HT OFF.
Az 1070-ös eredményt (9700 pont) 4200 Mhz-es CPU-val értem el, ott HT ON volt.
Szóval jelenthet ennyit 3D Mark-ban a HT?Most nézem ,hogy a Physix score-on bukok rengeteget (3000 pontot). Ennyit számít a HT ott?
Remélem érthetően fogalmaztam. -
mcwolf79
veterán
válasz
ricshard444 #8108 üzenetére
Jó neked. Nekem a VRAM a legminimálisabb órajelemelést instabilitással hálálja meg.
(legújabb BIOS van fent) -
mcwolf79
veterán
Egyébként csak én tapasztalom, hogy az új béta driver-rel a Valley iszonyat xarul megy???
25-30 fps körül ugrál, a GPU és a VRAM órajele megfelelően felugrik (1070/5000), de borzasztóan fut a Valley. És a hőfok sem emelkedik meg.
A régebbi drive-ekkel fut rendesen. -
mcwolf79
veterán
NA én is megijedtem, hogy beszopom a nagy fagyit. 2-ből 2-szer fagyott Flood zone-on.
Aztán gondoltam a CPU-t is visszaveszem alapra, és a fagyás megszűnt. Eddig mindenhol stabil volt ez a 4,2 Ghz, de úgy látszik a mantli megfekteti. FullHD High beállításon ritkán láttam 110 fps-nél kevesebbet. Mondjuk kb. 2-szer beröccent a játékpár tized másodpercre, ez nem volt jellemző.
De mindent egybevetve eddig jó a Mantle. Én mondjuk nem vártam 45 %-ot, lehet azért nem vagyok elégedetlen. -
mcwolf79
veterán
-
mcwolf79
veterán
Na a 780 off topic-ban már meggyújtották az örömtüzeket, hogy "csak" 10 %-ot hoz a Mantle API
-
mcwolf79
veterán
-
mcwolf79
veterán
válasz
Montesantos #6125 üzenetére
-
mcwolf79
veterán
válasz
Jonahun79 #5871 üzenetére
+1 az előttem szólókhoz
Üvölteni fog mind a sakál, arról nem is beszélve ,hogy (hacsak nincs valami hiperszuper házad 10 ventivel) akkor meg fog főni minden komponens (főleg a VGA-k). Hosszabb távon nem lesz valami egészséges.
Ja, ha víz megy rá akkor mehet a ref.
Mindegy melyik, vedd a legolcsóbbat!
-
mcwolf79
veterán
válasz
Malibutomi #5776 üzenetére
Hőfok tesztelésre a 3dmark alkalmatlan. Pörgesd a Valley-t 20 percig, az kiadja mennyire melegszik fel.
-
mcwolf79
veterán
válasz
Reggie0 #5725 üzenetére
Én azt tudom, hogy Abu nem ajánlotta külső OC progi használatát. Ezért nem használom én sem, hanem csak CCC-ben tuningolok. Nekem az elég.
Valakinek semmi baja sincs a külső OC progikkal. A Guru3D tesztjében kimondottan kérték, hogy ne CCC-vel tuningoljon a user,mert hibákat okoz. Persze most van aki ebben hisz, van aki abban. Lehet választani. Én az AMD-től még sehol sem láttam nyilatkozatot, ahol kéri a user-eket, hogy ezeket a VGA-kat NE tuningolják külsős OC progival, mert hibákat okozhat. -
mcwolf79
veterán
válasz
adamssss #5722 üzenetére
Nem tom mi bajod van az CCC Overdrive funkciójával?
Ha nem akarsz feszt emelni akkor tökéletesen megfelel.De egyébként sztem tökmind1,mivel tuningolsz. AB a legelterjedtebb.
Sztem 1060-1070 környékén érdemes kezdened a GPU tuningot. Azon a környéken szoktak kifingani általában. Afelett már csak a jobbak mennek. -
mcwolf79
veterán
válasz
BraveHeart #5349 üzenetére
Cicergésben tudok nyilatkozni: előfordul,mert "túl magas" a framerate.
-
mcwolf79
veterán
[ASUS R9-290 DirectCUII_OC review]
Fincsi
És 70 EUR-val olcsóbb,mint a 780
-
mcwolf79
veterán
[Új béta]
Semmi egetverő,csak a Kaveri APU-knak a támogatása lett legfőképp belepakolva. -
mcwolf79
veterán
-
mcwolf79
veterán
Rossz helyre ment
-
mcwolf79
veterán
Azért csodálkozok az Elpida-n,mert nekem is az van a VGA-n,és szinte már minimális emelésnél is instabil lesz a rendszer.
A 84 °C custom hűtésnél ... Hát mondhatni szokatlan. Bár valszeg legalább csendes.
Idle sosem volt baj a Gigák hangjával, terhelésnél szokott relatív "hangos" lenni. Bár ennél Quiet módban valszeg kussban van. -
mcwolf79
veterán
válasz
Howkeddlee #4890 üzenetére
Milyen VRAM van rajta vajon? A képen nem látszik sajna. Nem gyenge, hogy 6 Ghz fölé tudtak menni vele
Azért az a 84 °C quiet módban nem gyenge -
mcwolf79
veterán
Eléggé OFF, de a 3D topic picit kihalt:
Ki akartam próbálni a BF4-et 3D-ben.
Samsung Syncmaster SA950 monitorom van a hozzá tartozó szemüveggel.
A játék elindul 3D-ben, szóval azzal nincs probléma, de az egeret nem jeleníti meg, sőt a billentyűzetre sem reagál.
Az X360 kontroller működik ,de azzal játszon fps-t PC-n az,akinek 6 anyja van.
Találkozott már ezzel valaki? A hivatalos fórumon felvetették ezt, de válasz még nem jött rá.
Thx -
mcwolf79
veterán
válasz
Daszkalosz19 #4503 üzenetére
Ez új számodra?
Erről beszélünk már megjelenés óta, hogy ilyen bődületes hangja van a refhűtésnek.
Én személy szerint annak ajánlanám a refet, aki vagy lecseréli valami custom hűtésre, levizezi, vagy tanyán él egyedül. -
mcwolf79
veterán
válasz
Malibutomi #4091 üzenetére
Én voltam az a pesszimista
Azóta nekem is itt figyel a vizes 290, a VGA kereken 100k volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged