-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cole86
senior tag
Azt nem vágom ebben a toppicban ,h minek valleyket tolni, amikor az kimondottan nvidia program.
3dmark 13 firestrike pl nem jobb?(kerestem összehasonlítási alapként ,de szinte csak valleykat rakott fel mindenki.. )
Akkor megbontanám ezt a láncot, remélem folytatódik ilyen irányba
:
(#13022) Ghoula : ki mondta ,h én fizettem érte? freeware (ingyenes) verzió is létezik belőle, meg hát egyéb ugye.,.
-
Cole86
senior tag
válasz
SkyS1gn #12338 üzenetére
Ultrán nem, csak 90%ban.. azért átlag 50-60megvan 1050/1500on.. a képélesség meg valami brutális.. nem értem ,h lehet ekkora diff ,h elvileg full hd-t tud csak a kijelző.. Kamu a köbön!
Amúgy jaja, elvileg uhd!
(#12340) hdekakas : úgy nem próbáltad ,h tolja rájuk a hideg levegőt befelé?
-
Cole86
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #12117 üzenetére
1
-
Cole86
senior tag
Ez attól függ csak ki az eladó.. ha sajátként használta addig, akkor általában vigyáz rá egy normálisabb tulaj,valamint az eladásnak sem kell olyan oka legyen, mint pl valami rejtett hiba a kariban.. Láss pl engem, én is eladom asus cf-emet, de csak azért, mert van egy kedves kolléga akinek egy kitesztelt és tuningos asus 290es kell olyan áron, amin már én is megvállok tőle és emellett beszámítom a felső kategóriás kártyáját.
Rövid újonnan nem szokott nagyon gáz lenni, de benn van a pakliban, még használtnál azért egy korrektebb eladónál ilyen nem igazán fordul elő.
-
Cole86
senior tag
válasz
Malibutomi #11958 üzenetére
Nálam nem volt korábban ilyen jellegű gond egyik bétával sem..
Szerk: ott valami nem kerek szerintem..
-
Cole86
senior tag
válasz
Malibutomi #11956 üzenetére
Akkor nálad lesz valami gebasz.. mármint auto vagy egyedi profilról beszélsz?
-
Cole86
senior tag
Juhé... talán már jó lesz a zero core, esetleg msivel is kompatibilis mint a 13.12
!
-
Cole86
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11850 üzenetére
Gyengébb chip, esetleg magasabb feszt kér be.. sajnos ez ilyen, szerencse részben.. A gagyibájt amúgy is lespórolja a feszültségmérőt is, ergo simán lehet ,h jóval többet is kap, mint amennyit kiír a gpu-z pl..
-
Cole86
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11815 üzenetére
Az kő kemény! Nálam cf-ben az asus karik mennek fel 83-84 fokig (a felső) az alsó pedig 80-81körül 70% fix ventivel.. igaz 230mmes teliből oldalba kapja őket , alulról 140es az alsót, a ház elejéről 200as tolja be nekik.. felül 200as szív ki és 120as hátul.. megfelelő szellőzés is kell nekik és jó bordázat, konstrukció.. sajnos még azt is el tudom képzelni ,h gyengébb/jobban melegedős chipeket használnak a gigánál az ilyen ratyi olcsó kategóriában, hiszen durván a piac alá vágtak.. lehet az alsó kategóriát kapja nyomott áron az amdtől, amik még menne, de hogy...
-
Cole86
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11792 üzenetére
Ajjjaj.. remélem nem nekem volt igazam azzal kapcs ,h ezt már visszaküldték 1x nekik 8 napon belül...
Ez eléggé gyanus ugye ilyenkor..
(mivel több boltban is kapni hasonló áron, így remélhetőleg ez csupán egy szerencsétlen véletlen ,de azt mondják ,h "olcsó húsnak... ")
-
Cole86
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11756 üzenetére
AZ szép már én is látom, pár boltban valóban csökkentett áron a gigákat, hát ez akkor végkiárusítás kéremszépen..!
-
Cole86
senior tag
Ne nekem legyen igazam ,ez elüt erősen a trendtől és ilyenbe én már futottam bele sajnos.. Ha nincs igazam akkor valaki igen jól járt , de szerintem több darabjuk nincs ilyen áron már..
-
Cole86
senior tag
Új win7, most 14,4essel jónak tűnik teljesen a mantle cf alatt is a bf4...
Msi ab még nincs fenn, lehet ez volt a gond?
-
Cole86
senior tag
válasz
ricshard444 #11671 üzenetére
Most akkor cf van nálad is?
Nekem is csak 13.12 vel tökéletes minden.. mantliii egy nagy 0.... ************
(1 kártyás rendszerekhez okés max jelenleg)
-
Cole86
senior tag
Sajnos még mindig f*s a 14.4el is a bf4.. laggzik vagy inkább beakad néha idegesítően...
Ha valakinek lenne cf rendszere még új driverrel, az írhatna nekem ebben a témában ,h neki mi a tapasztalata bf4el..
Nálam 13.12 whql-el semmi gond, tökéletes.. A többi mind hulladék azóta (mantlik..
)
-
Cole86
senior tag
válasz
hgy1967 #11609 üzenetére
A toxicra sok mindent lehet mondani, csak azt nem ,h sz@r... Minden szinten voltak toxic kártyáim és mindig megérték az árukat, mind dizájban , hűtés megoldásban illetve hangszintben.. Komoly darabok, az egyetlen hátrány a relatív magas ár mellett a 2év gari amit meg lehet említeni.. Erősen ajánlott vétel,ha valaki maximalista!( ez a lightning karikra is igaz, majdnem minden szériában)
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
válasz
ricshard444 #11578 üzenetére
Nekem 116-117fps (de majd linkelem pontosan), igaz i5 3570kval 4900mhzen "csak"...
Ennyit tudnál gyorsulni 2x 8ason ,talán + - (proci és lap függő)..
-
Cole86
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11518 üzenetére
Sajnos ilyenkor a boltban balhézol, ahol szintén ki vannak féli-meddig szolgáltatva a nagykereknek/beszállítóknak..
A gyártó tuti sokkal korrektebb lenne és az is, ha neki küldöd vissza directbe.. (pl corsairs, stb)
-
Cole86
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11510 üzenetére
Úgy úgy.. Érdekes kezdeményezés amúgy, reméljük mások is beszállnak a buliba, mivel igen megnöveli az élményt..
-
Cole86
senior tag
Emberek!
Hallottatok már olyanról ,h egy 290es msi ref kari (pár hónapos,beszámításból volt) üres járatban csíkoz windosban ,ha mozgatja tálcát vagy az ablakokat a member,de csak amíg hideg..?
Terhelés után semmi baja és utána már később sem a tulaj szerint. Nálam emlékeim szerint driveres gond miatt csinált ilyet ref 290es, lehet nála is hasonló a gebasz? Mondjuk akkor minek múlna el a gyári hőmérséklet elérése után?
Én max még arra tudok gondolni ,h valamiért amikor vissza veszi a kari a memória órajelét üresben (300ig) ott nem bírja el, mivel kevés feszt kap..
esetleg új bios,ha később is csinálja?
vélemény?
(legrosszabb esetben gari nyilván)
ui: Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek!
-
Cole86
senior tag
válasz
CsigaGyilkos #11191 üzenetére
Ez eléggé széria függő (is)...
Pl 7950esekből a gigák kimondottak jónak számítottak átlag. (290eseknél ez lehet már máshogy alakul)
Asusnál 7970eseknél volt fix fesz lock stb, az azért nem volt ajánlott.. stb stb..
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
Asus, nem kérdés..
-
Cole86
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11125 üzenetére
Hajrá! Azok igen jó áron mennek mostanság az aprón újként is (gigabyte pl)!
-
Cole86
senior tag
válasz
hdekakas #11066 üzenetére
áhháá.. azt hiszem máshogy tólják ki a levegőt erősen oldalra, lehet hogy az asus többet nyom ki hátul, ezért is bírhatják jobban illetve 2msi így már keményen befúlja forró levegővel a házat (így egymást is).
Szerintem ez a magyarázat. Asusnál zárt azért nagyából oldalt is a lamellás rész, msinél szabadon áramlik ki belőle telibe a lap felé ill a másik irányba..
(#11070) radi8tor1 : hidd el, én már próbáltam hasonlót egy másik lappal és ott 2 slot diff volt a két kari között.. alsó ennyire volt közel, alig kapott már levegőt és +10fokkal volt melegebb mint a felső.. ! Aki már próbálta az tudja..
-
Cole86
senior tag
válasz
Milka 78 #11065 üzenetére
ennek igazán örülök
. Most én már a 295x2esen gondolkodom ,de az ultra brutál árától elmegy a kedvem..
(#11066) hdekakas : hajjaj! Az az alsó tú közel a táphoz, nem kap elég levegőt..
Nálam 2db asus dc2es van, jó szellőző ház , oldalról 230mmes kapja őket telibe maxon, alul 140es, felül 200as, elől 200as, hátul felül 120as.
A kártyák között 1 slotnyi különbség van, érdemes kitámasztani ,h ne lógjon le a felső és így még több levegő tud áramolni köztük.
Nálam felső max 81-83 fokos több óra kemény bf4 alatt (ultra q, res scanning 200!!!!)
Alsó kari 78fok max.Venti profilt érdemes csinálni, nekem 70%on mennek maxon kb, de asusnál már nem is gyorsul utána nagyon tovább, hiszen a maxhoz van közel ott már az rpm..
-
Cole86
senior tag
válasz
Malibutomi #10998 üzenetére
hóhó!
Amúgy érdekes lehet.. elvileg a tdp-je is kevesebb (1nyák, 2x8as +lap, fel sem képes annyit venni mint 2nyákon 2db 290x..) és az ereje is igen csak szép.. A hangró és a gpu hőfokokról már nem is beszélve, főleg ,h kiviszi a meleget a házból! Engem már csak a vrm melegedés aggaszt kicsit ,2 sor egymás mellett csak levegővel hosszú távon.. Fc blockkal hibátlan lenne nagyon, persze még drágább is, de ilyen szinten már jobb választás lett volna!
(#10999) radi8tor1 : még nincs külön toppicja (v mégis?
) és szerintem ide tartozik!
-
Cole86
senior tag
szia!
Most legjobb az egyedi hűtésesek érik meg! nekem volt 290es ref és raktam rá hybridet.. nagyon drága, elképesztő nehéz felrakni rá, sok a hiba lehetőség később és csak 50-55fokig hűti le, egy asus dc2oc 290es meg 70-75fok felé nem igen megy és hangja sincs sok és jobb is a nyákja.. (alu hátlap, egyedi tervezés stb, csak vízhez nem jó)
Szerintem sokkal jobb vétel jó áron egy egyedi hűtéses és a hybridnek is van ventije (némi hangja, a pumpának is rosszabb esetben)..
-
Cole86
senior tag
válasz
#35434496 #10893 üzenetére
De cserébe az ütni is fog keményen és ott nem 1200lesz az álom határ a gpunál alapfeszen, hanem az 1350+ ....
meg hát jóval kevésbé is melegszik érdekes mód...
Találtam valamit... azt a ....
Vörös a lelkem, de a gtx 780 ti egy brutál jól sikerült chip lett minden oldalról..
[ Módosította: radi8tor ]
-
Cole86
senior tag
Szerintetek 4900 mhzes i5ös ivy képes kihajtani 2db 290es asus dc2es-t (1050@1500as tuningon) általában (minden maxon) ?
i7esekkel az a gond ,hogy a ht-t sok game nem szereti, nem is hoz nagyon többletet, sőt valahol micro laggzást okoz..
Erős 4 magot szeretnek a gamek általában ,de sokszor proci limitet látok, főleg bf4ben ultrán, bár ha feltolom a res scant akkor leesik az fps 50-60ra és máris 100-100as a gpu kihasználtság átlagosan..
Hasswel gondolom felejtős, mivel az ivynél alig tud többet és talán még gyengébb a tuning képességük, mivel az enyém ingen jó darab és a lap sem átlagos..
2011 lenne megoldás, de ott egy 6magos megint horror kategória árban..
-
Cole86
senior tag
Azé azé nem rossz az a 290CF, nekem tökéletes 13.12vel szinten mindenhol, ahol van normális támogatás!
Az új béta driverekkel (mantlikkal) problémás már a helyzet, micro és komolyabb laggzások is vannak bf4 alatt, azt még nem sikerült megoldaniuk, talán majd a végleges driver.. amúgy kifogástalan és egy jó gépházban max 81-82fokos a felső kari. alsó 2-3fokkal alatta, progressív ventivel persze)
-
Cole86
senior tag
Hát Urak, végre komolyan megépített, igényes gépeket is látok, áldás szemeimnek..
Sajnos nekem nincs plexi oldallapos kéróm ,de néha leveszem, jó érzés nézegetni.. (szerintem
)
Ennyi látszik belőle..
N.Ferry : nekem storm sniper házam van és annak full nagy plexis oldala volt, de elcseréltem a szellőzés végett.. CF-hez már muszáj..
-
Cole86
senior tag
válasz
daveoff #10233 üzenetére
Pl így?
(sorry a sok porért ,ha valakit zavarna, 1x majd kitakarítom a gépem rendesen
)
Nem árt mondjuk 1 slot minimum a 2 kari közt.. meg egészségesebb és szép nagy házikóba pakolni, igen jó szellőzéssel!
Nekem pl , ha fenn a ház oldala onnan is egy 230mmes kapja oldalba a karikat.. 6-7fokot is képes hűteni rajtuk..
-
Cole86
senior tag
Ezzaaaaazzz... Pankráció!!!!!!
Amúgy pedig a mantle előtti végleges verzióval (13.4 vagy mi) tökéletes volt minden, semmi microlagg, semmi hiba sehol..
vicces, új driverekkel egyre gyérebb lesz az egész...
-
Cole86
senior tag
Na hát ez a 14.3 beta egy hulladék..
(laggzik tőle keményen a bf4 , mantle és dx11 alatt is)
-
Cole86
senior tag
válasz
Jani18 #10159 üzenetére
köszi, megpróbálom!
HSM : Na igen.. de eddig megközelítőleg sem volt sehol limitem, bf4 nagyon keményen eszi a procit, főleg 100fps körül/felett..
Felrakom és remélem csodát fog tenni!
Malibutomi : volt nekem 7970 vapor-x cf.. a nyomába sem ér ennek, azzal ráadásul rengeteg driveres gond volt (microlagg, meg amit akarsz)
Most először érzem azt ,h érdemes tartani 2 karit a gépben, bár nem csöndesek annyira game alatt és nem is hűvösek ,de 80 alatt van a felső még így is és szuper erejük van. Szerintem alsó hangon kb 25%al erősebbek kártyánként!
(csináltam teszteket is)
andro93: Pl 2560as moncsi vagy 4k? esetleg told fel a részletességet a "ress scanner"-t 150-200ig és meglátod miről beszéltem..
-
Cole86
senior tag
Emberek!
Mantle appi nem támogatja a CF-xet? csak mert most felraktam egy 13.12es nevű catát (véglegeset) és game alatt nem ajánlotta fel ,h válthassak dx11 ,ill a mantle közt..
Csak azért érdekelne, mert bár brutális ,de kő kemény proci limitem van egy 4800!!! mhzen üzemelő 3570kval..
ui : igaz 100-120fps fölött ,de akkor is...
Rabbitf_24 : nem várok csodát, mert már így is megkaptam! Álom szépen fut rajta minden, semmi microlagg és szinte mindenhol dupla sebességet hoz, így a mantle csak azért lenne érdekes, mert ott a proci válláról veszi le a terhet ,így ebben az esetben profitálnék belőle..
-
Cole86
senior tag
Újra vissza tért a tékozló fiú a sötét oldalra...
Sziasztok!
Az 1ik kari 1130at megy (másik 1080-1090körül kifúj alapfeszen) ,de valamiért cfben 1050 fölött néhol 200-300fpsnél már láttam kis jeleket ,h nem szeretné ,h tovább húzzam.. az 1550es memória órajel viszont eléggé korrekt!
Itt igazából már nincsenek microlaggzások, valamit igen jól csináltak az AMD-s srácok végre valahára..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged