- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
NdrewSunix #33656 üzenetére
A DiRT Rally 2.0-ban nincsen benchmark!
Különben is gondold át, 1475-ön hibázott, de 25MHz-cel lejjebb jónak tűnik akkor vegyél vissza még 25MHz-et és használd 1425 MHz-en a GPU-t. Kell-e krokodilkönnyeket hullatnod az elveszett 50MHz miatt? Nem mert a 3.3% kb hasonló FPS veszteséget jelent amiért nem éri meg a biztonságos játékot kockáztatni.
A memóriatuning kisebb eredménnyel jár általában mint a GPU tuning, bár erősen játékfüggő. -
fagy53
nagyúr
A bios nem nézi a valós fesz értéket, szinteket állít be és rendeli pl a frekihez. Azt a tényleges, műszeresen kimérhető feszültséget melyet a bios kezel simán meg lehet emelni mert a mint látható a wattman nem a mért adattal dolgozik csak olvas a biosból, ahol pl 1.150V van pl az utolsó szinthez rendelve.
A kártya ugyan bányász volt, de a bios gyári és megkímélt a VGA. Ennyit erről..... -
fagy53
nagyúr
válasz
ClintEastwoo #33343 üzenetére
Szerintem az átírt bios a hunyó, bányász kártya lévén a max fesz 1.500V. Ez indokolja az extrém melegedést, nem is kell ehhez max terheléssel működnie a kártyának, mivel a Wattman beállításoknál az AMD három frekihez is a max feszt rendeli, a 1.150 V-ot. Más kérdés, hogy a wattman miért nem a biosba lévő értéket olvassa ki, miért egy előre meghatározott értéket / 1.150V/ kezel?
A GPUZ mért, valós értéket mutat, jelen esetben ez a mérvadó amit a nagy fogyasztás, bődületes venti fordulat mutat.
Egy dolog lehet még, hogy nem a biost írták át, hanem hardveresen emelték meg a feszt, ez a körülményesebb, de a gyári bios marad és csak méréssel vagy a GPUz buktathatja le ezek szerint. -
fagy53
nagyúr
válasz
zolee1984 #32915 üzenetére
+1 a BF1-re...
Time Spy, Fire Strike, Superposition simán többször lement, a BF1-nál felrobbant egy "lánglovag" és kifagyott a gép.F.B.I: azok a benchmarkok jók, melyek jobban használják a vmemóriát, ilyen pl az Unigine Superposition tesztje, de mint a fentiekből látszik ez sem tökéletes..
-
fagy53
nagyúr
Jelenleg a téli üzemmódban egyelőre az 1330/1900 MHz a nyerő, max fesz 0.980V és 140W power limit.
Ennyi FHD 60Hz-es monitorral nekem mindenre elég, nyáron kicsit visszaveszek ezekből az értékekből.
A szebb megjelenítést meg mint minden ATi/AMD kártyánál itt is nagyra értékelem, a perf/ power-t meg felejtsük el..Ez utóbbit ugyanis a perf/price kompenzálja.
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Bekerült a gépembe egy MSI RX 570 ARMOR 8GB OC, váltva a GTX 1050Ti-t. Nem töröltem az NV drivert, bármikor visszatehetem a GTX-et, biztos, ami biztos.
Nagyon jó áron megy most ez a kifutó RX 500 sorozat és a 8GB sokat nyomott a cserénél. Tényleg 30-40%-al gyorsabb az újdonság, de ehhez közel 60%-al többet fogyaszt, a hatásfoka egyértelműen rosszabb...
Nem játszom sokat így nekem ez a csere egyértelműen megérte, csak ez a Watt dolog szálka a szememben.
A majd kétszer olyan hosszú kártya befért a gépembe és szépen működik.
Amiért írtam az a tuning, elolvastam most az összefoglalót és látva, hogy pontosan aszerint jártam el korábban ahogyan ott le van írva, már csak az lenne a kérdésem, hogy mások tapasztalata alapján az 1300/1850MHz-et 0.980V-os GPU fesszel tekintsem végleges értéknek, vagy vannak jobb értékek amiért érdemes próbálkoznom, hozzáteszem nekem már ennyi is elég a boldogságomhoz és tetszik a kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest