- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
válasz
Purple_46 #33125 üzenetére
Ha van BIOS kapcsoló a kártyán akkor kikapcsolt állapotban váltsd át, majd próbáld így telepíteni. Ha működik akkor valszeg csákányt vettél ( még jó hogy HA-n nem kötelező kiírni a termék előéletét, már ha itt vetted).
Ez esetben gyári bios-t megkeresni és vissza flasshelni. -
lacus83
senior tag
válasz
Purple_46 #32674 üzenetére
Akit ilyen módon átvertek az majd jelzi a megfelelő topikban, és valahogy rendeződik.
Nem csak bányász kártyát lehet venni az új árak is lent vannak, és ha áprilisban vége az AMD promóciónak lesznek ezek még olcsóbbak is.
Sőt majdnem eladni sem érdemes most,mivel lent van a használt piac is. Persze köszönhető ez a le csengett arany láznak és a konkurencia új szériájának.
De itt szerintem zárjuk is ezt a témát.
Ajánlom a téma tudnivalók olvasását -
válasz
Purple_46 #32671 üzenetére
Nekem a bányászás letagadása kb. az a műfaj, mint a kilométeróra visszatekerése az autók esetében. Védekezésként annyit tennék, hogy egyrészt 1+ év garancia nélkül nem veszek ilyen kártyát, másrészt explicit rákérdezek, bányászott-e. Ha nemleges választ kapok, és a kártyán bányász-BIOS-t találok, akkor az eladó explicite becsapott - ez más műfaj, mint a bányászás nem szerepeltetése a hirdetésben, amire rá lehet húzni, hogy az eladó nem tartotta fontosnak, a vevő meg nem volt elég körültekintő.
Ha pedig valaki nagyon parás, akkor ne vegyen ilyen kártyát használtan, amúgy is vannak újan kitűnő ajánlatok. -
Speed®
titán
válasz
Purple_46 #32614 üzenetére
Amennyiben nem bányászatra volt használva, megtalálod a vevőt rá. Ha 1050TIket el lehet adni többért, akkor ez sem megoldhatatlan..keress neki helyet ;p
Külső jegyekben nem látszik, maximum avatott szem számára (csapágyasra hajtott venti, fluxos nyák, nagy hőterhelés nyomai a vRAMok mentén, stb.), gépbe kerülve a legtöbbnek a mókolt BIOS-a és azzal járó problémás üzemelése szúrhat szemet. A legbiztosabb, ha nem veszel csokorban VGAkat tartalmazó számlával és minimális garival..normális papír legyen és 2+ év vagy inkább nézz szét boltokban, ha ennyire rá vagy parázva a témára.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Purple_46 #32614 üzenetére
Újat veszel akkor biztos.
Én 8db RX580 -at (Saphire 8gb Nitro +) néztem meg ( apróról ) Mindről kiderült beszélgetések alatt , hogy bányászott. Sajnos a piacon legtöbbje erre volt használva,. Végül kifogtam egyet ami hibátlan és garantáltan nem MINER kari.Nekem 3-3,5 hónap ba telt.
-
Deer76
aktív tag
válasz
Purple_46 #32607 üzenetére
Nekem 486DX volt utoljára AMD asztali processzorom illetve édesanyám AM2 (5600+) Athlonja lett Haswell Celeronra lecserélve úgy egy éve. (Van egy netbookom, az AMD Bulldozer C-50). Nem vagyok semmilyen fan (se AMD, se intel, se nvidia, stb.). Mindig az ár-érték arányt nézem és, hogy mennyit szánnék rá.
-
Deer76
aktív tag
válasz
Purple_46 #32591 üzenetére
Szia!
Egy malomban őrlünk. Nekem is i5-3470 van 16GB RAM és egy fapad H61M alaplap társaságában meg egy Radeon 470 4GB. Nézve az árakat úgy döntöttem, hogy nem éri meg a i7-3770, inkább fokozatosan átváltok AM4-re. A procijaink ma már max. egy Ryzen 3-mal vagy i3-mal vehetik fel a versenyt (bár lassabbak azoknál). Most várom a Zen 2-t. Nem egyszerre akarok váltani, hanem majd fokozatosan veszem meg az alkatrészeket, akkor nem lesz egyszerre sok.
-
turbokappa
senior tag
válasz
Purple_46 #32591 üzenetére
Az intel most zsákutca, mondom ezt hogy csak inteles konfigjaim voltak, ill van most is. 1151v2 , i7 8700, ezt még tudom fejleszteni 9900k-ig, de drága. Az amd most sokkal jobb ár/értékkel bír, sokat várunk a 3xxx szériatól,jó hír hogy nem kell új lapot venni hozzá.
Visszatérve a problémádra, vagy platformot váltasz, vagy a lapodba a lehető legnagyobb procit veszet.
Én most azt vettem észre, hogy a játékok egyre prociigényesebbek, viszont ezzel párhuzamosan követelik a felsőkategóriás videókártyákat. A gyártók jól rájátszanak erre : pl a Denuvó védelme miatt a kaby i7-ek is majdnem 100% mentek az AC-ban, de itt a mero exodus ( tegnap teszteltem rx 580 +8700), akkora fps dropok vannak benne hogy ihaj a 60fps-ről beesik 20 alá, pedig all core 4.3 Ghz megy a proci is. Ezt lehet orvosolni a cfg-ben pár dolgot 0-ra kell írni . -
kago akira
tag
válasz
Purple_46 #32582 üzenetére
Nem ajanlok semmit mert nem tudom mik a lehetosegeid. Nekem kb kindegy volt mennyit koltok platformcserere, nem 20e forint az ami szamitott.
Ha tenyleg minden csepp fps szamit akkor intel mert abban jobb viszont dragabb lesz a proci es valszeg rgy 4magos fer csak bele.
Ha fontos a jovo es nem szamit pl a hutes plussz ara vagy a homersekletet nem akarod total minimalra ereszteni akkor jo az amd is. Valszeg rgy 1600x is jo de en sosem szerettem a regebbi teknikát foleg most hogy jon a 3x es szeria lassan.
En szamolnak azzal is.
En egyet javaslok kicsit nezz utanna. Ird fel mik a te fontos kriteriumaid es mik amik csak fontosak. Ird fel mennyi penzed van es ezek alapja kijon hogy mennyi pluszt kapsz x forintert
-
kago akira
tag
válasz
Purple_46 #32576 üzenetére
Én ugyan ebben a cipőben jártam mint te. Csak kb fél éve. Akkor padlon volt használt intel ár es maxon a memoria.
Sokat tanakodtam de sajnos be kellett látnom hogy nincs ertelme a 3470rol lepni mert drága a 3770 nem hogy a k ami vel lenne esetleg ertelme gyorsulni.
Ha jól rémlik akkor 45-48 volt a 3770k az alaplapom ert kb 20at a 16gb ram meg 20at ez igy kb 90e
A ryzen 2600x meg 60, lap 24, ram 46. Igy ez 130.
A kulonbseg kb 40e ami majdnem 50% de cserebe mindenen van 3 év garancia, 12 szál es egy irdatlan eros jovot allo proci.
En bevallom nem voltam hajlando bő 7év után megint egy 4magos procit venni használtan. Ennyi ev utan illik mostmar rendes procik után nezni szerintem.
Valasztásomba az is beleszólt hogy a VR meg a 4790eket is megzabálja igy nem volt alternativa ez alatt mar semmi.
---------------------------------------------------------------------------------
Ez az uj wattman csodás lett ventillátor reszről. Eddig csomoszor beakadt es maxra alitotta magát meg ossze omlott. De amiota bejott ez a kordináta rendszeres profilozás full halk es huvos lett a nitroplusszom.
-
Speed®
titán
válasz
Purple_46 #32572 üzenetére
i7-2600 megy allcore 4GHzen a lapodban, a 3770 meg 4.2Gn, kb. ~10%al gyorsabb összességében, így nem feltétlenül éri meg a ~1.5Xes árat (20 körül-alatt meg lehet csípni a 2600at HAn), szerintem felesleges erőltetni a 3770et. Ha jó hűtőd is van, még egy 2600K is lehet alternatíva, azok 25 körül tudnak 4.5GHzet, ahol a 3770 féle 4.2G tempó megvan, csak értelemszerűen nagyobb fűtőérték mellett. De ha szerencsés darab, ez sem szentírás
Az 580 kitekeréséhez a sima 2600@4G is teljesen megfelel, használtam anno sokáigA 3770hez szükséges difit meg inkább +8GB RAMba fektesd, összességében előrébb leszel így a géppel
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest