-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal1ty1984
őstag
nekem volt gtx 670 ugyanezzel a hütéssel és annak sem volt semmi hangja.csodálkoztam is nagyot.a ventik lapátai máshogy vannak megoldva+inditáskor ellenkezöen pörögnek,hogy a port leverjék a lamellákrol ami megint+pont a lighting mellett.nekem egy bajom van vele,mégpedig az,hogy attöl a sok kék ledtöl olyan mint egy karácsonyfa
-
A Lightning bordája nem tűnik komolyabbnak, mint a Dual-X megoldásé és az anno megfogdosott/kipróbált Twinfrozr 3 vagy 4-s VGA sem volt a legkomolyabb borda ügyileg.
Anno 680-nál is írták, hogy alapon jó, de tuninggal nagyon megjön a hangja, ez így reális sztori lehet, de majd meséltek. -
zack
nagyúr
Ezzel most nagy mázlim van, hogy szóltatok.
Tegnap néztem még én is...Akkor 140k volt, így kiesett a pikszisből. Nagyon kemény, hogy 1 nap alatt ennyit esett az ára. De aki 2 napja még megvette 140k-ért az most tuti eret vág.
Sound Blaster Zx + Lightning-gal kijövök 95k-ból. Jaj de nem fájt ez most. -
gyuszaa
őstag
+ Never settle
Mik a tapasztalatok ezzel a gpu reactorral?
(#31891) daveoff
Azért ott is elég szép áresés volt, igen jó ajánlat.. én is megvettem volna, ha nem holnapra várnám a kártyát már. De ez is hab a tortán, nem panaszkodom, végül ipon-ból van mókolva 70-ért a vapor-x.
-
Foxmulder89
senior tag
Mert a Planetside2 csak két magot képes használni, sajnos. Bár én nem játszom vele, de úgy néz ki dolgoznak a "többmagositásán".
A GCN-es konzolokkal sokkal könnyebb lesz multi platformra játékot irni/portolni, szép lassan végre ki is lesznek használva azok a magok. -
-
MM
őstag
Akkor az utolsó kételyeket is eloszlatva:
A felső képen a #31653 hozzászólásomban beszúrt kép felső sarka látható.
Kombustor 2.4; CPU Burn in; MSI, post process nélkül, Opengl2 módban!!!!
(Ugye azt írtad nekem, OpenGL módban futtassam, de csak OpenGL 2 és OpenGL 3 között lehet választani... az elsőt választottam)És akkor minden ugyanez, csak OpenGL 3 módban - ahogy te is futtattad!!!
Így egyből kijött a különbség, az 1000Mhz vs 1070Mhz között, és levonhatjuk a tanulságot, hogy SEMMIVEL SEM ROSSZABB az R9280X, mint a 7970...
-
zack
nagyúr
A kevesebb fps nem lehet driverből adódóan?
Csak más széria...Azért 7970-re volt idejük tökéletesíteni a drivereket.
De ha ez tényleg igaz, hogy ez a 280X egy költség optimalizált megoldás, melyik 7970 ami most "must have"-nek tekinthető? Ha minden jól megy, és ha hétfőn elviszik a bringámat, aktuálissá válik.
-
MM
őstag
A nagyobb fogyasztás nem értem miért lenne furcsa, mikor nagyobb órajelen és feszültséggel ment a kártya?
(És ennek ellenére kisebb ventilátor fordulattal alacsonyabb hőmérsékleten...)A minimális FPS-beli eltérés simán lehet driver és beállítás kérdése, ezt meg fogom nézni majd újabb driverrel is, illetve én nem is szoktam semmit állítani a driver beállításokban.
a tesztben OpenGL2 és OpenGL 3 volt, "sima" OpenGL nem. A 2-essel futtattam.
-
-
MM
őstag
-
MM
őstag
Majd csinálok olyat, hogy Afterburnerrel látsszon az órajel, de az nem mutatja a GPU feszt sem rendesen, ezért szúrtam be inkább az Asus programot.
De én néztem vele, nem viccből írtam, amit írtam az előző hsz-ben...másrészt láthatod, hogy a z FPS min/max stabil, ha dobálta volna, vagy belassul, sokkal nagyobb különbség lenne...
Két tweak programot pedig nem futtatok egyszerre, mióta még a 7950-el összeakadt a Trixx és az Afterburner...
-
-
Jogos, el is felejtettem, hogy a Boost mennyire kiszámíthatatlan 0%-n, ha nem is lineáris növekedés figyelhető meg mindenhol szimpla órajel emeléssel, de közelít a hatása hozzá.
Akkor nem tudok mást, mint, hogy vagy a +20%-os eredményt imitálom, vagy csak 925 és 1190 lesz. -
radi8tor
MODERÁTOR
Fórumos szemmel viszont 31594 darab hozzászólás született 7950/7970 témában, míg ha átneveznénk a topicot, akkor azt gondolná az ember, hogy már ennyit beszéltek az új kártyáról (mert őt csak az új érdekli) és kiderül hogy csak 50-100 HSZ vonatkozik rá.
Másik szemmel viszont aki nem kíváncsi az új szériára az ilyen módon megteheti, hogy nem látogat oda át. -
Whit3Rav3n
senior tag
Jah ahogy nézem ez a toxic meg matrix meg stb-ket nem érinti, ott a gyártók simán csak átnevezték a 7970-t 280x-re és kész. Pcb, hütés meg órajelek maradtak a régiek.
@Raggie: A DX11.2 leginkább amiatt kell mert a konzolok a DX 11 limitáció nélkül olyan optimalizált effekteket meg designokat használnak amiket nem lehet átportolni DX 11-re mert túlhaladja a limitációit. Ilyen esetben DX11-re teljesen újra kéne írni ezeket a dolgokat amik leginkább nem fognak megtörténni hanem inkább kiveszik a pc verzióbol. Szóval jelenleg a DX11.2 nagy elönye az hogy normálisan át lehet vele portolni game-eket pc-re, ugyanez igaz mantle-re is, az meg gyorsabb is lehet mint a dx11.2 bár kérdéses hogy mennyire fognak foglalkozni vele.
-
Olympos
aktív tag
-
Whit3Rav3n
senior tag
A hütés egy dolog de ezen már 7970-nél is olcsósítottak eleget, hiszen a hivatalos tdp-je nem igazán alacsonyabb 280-nak meg az órajelek sem sokkal rosszabbak ezért nagyon sokat nem tudnak azért spórolni rajta.
@Tirexi: Az a teszt azért elég vicc kategória hogy gyakorlatilag minden terhelö effektet kikapcsoltak a game-ben. Az eredeti metro egyébként is max grafon inkább az amd-nek kedvez a sok komplex shader miatt.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Az msi gamer-el nem tudom mi a bajod pcb kép alapján ugyanaz a vrm felépítése mint a ref 7970-nek csak rajta van ott is a refen lehagyott fázis. Asus-rol most nem találtam rendes képet de ha launch-ra azonnal kész voltak a custom design-al akkor logikus hogy nagy redesign-t nem tudtak más gyártók sem csinálni.
-
-
zolee5016
őstag
Nekem a tied is ódivatú----
Szarkazmus off....
Én ált 2 Matrix-ot cserélgetek.a 3.az mindig ugyanaz...a 285....ugyanis azzal fizikázok vagy az 580,vagy a 7970 alá..akarom mondani fölé.... -
törölt tag
Szia!
Hát, azt nem tudom miért nem egyezik a két GPU érték a teszt alatt,(később utánna nézek ennek,jelenleg elég elfoglalt vagyok) de itt egy teszt a 670 topikból,ahol szintén nem ugyan az az értékek monitorozódnak. Ez már egy tuningos teszt volt. Nem szúrtam el semmit! A 7950 nem az én gépemben dolgozik, ismerős küldte a tesztet. A 7870,660Ti volt az én gépemben és teszteltem, és most a 670-es kari. Ahogy mondtam korábban is, én semmit sem állítottam a kártyákon, nem is szeretem a tuningot! Ha lesz időm csinálok egy tesztet és MSI AB-vel együtt linkelem a képet hogy bizonyítsam, nem tuningoltam. Az én hozzá értésem ott kimerül hogy azért nem az nv oldalán látott értéket látod, mert boostol a kari, de ez már az AMD-nél is így van.Gondolom ezt Te sokkal jobban érted/tudod! Nem is vitatom szakmai hozzáértésedet!
Szeretnék tisztázni egy dolgot! Nem vitázni akartam/akarok! Vannak emberek akik megveszik a kártyát és mindenféle tuning progik használata nélkül csak simán használni szeretnék! Én is ezek közzé tartozom. És azt hiszem joggal várnám el főleg egy 80-90k-s kártya esetében hogy legalább az egy lépcsővel kisebb szériát meghaladja a képessége tuning nélkül.Éppen ezért lepődtem meg a teszt alatt elért pontszámokon,és kérdeztem meg itt,hogy akkor most a karival van baj, vagy esetleg a komplett géppel. Értem én hogy tuningal jó adagot ráver, de nem vagyok annak a híve hogy addig nyúzzam amíg csak lehet.
-
daveoff
veterán
Teljesen egyetértek, ha ebből az irányból közelítjük meg a dolgot. De Te is tudod, hogy a piacot nem fogja érdekelni, hogy melyiken milyen VRM borda van a kártyán, hogy milyen minőségű a PCB. Többség nem is ért hozzá ilyen szinten, csak azt nézik, hogy mennyi az új ára az "új" szériának. De kezdem úgy érezni, hogy meg kéne szabadulnom a kártyámtól, megvárom mennyi lesz az r9 290, és lehet váltok.
-
törölt tag
Tévedsz! Egyáltalán nincs tuning a 670-eskarin. Minden gyári alap értéken van.
A teszt lehet NV párti,de a 7870-es kari hozta ua a teljesítményt. Értem én hogy nem itt jön elő a különbség, de ezt még nem tapasztaltam egy karinál sem. Meglepődtem rendesen és ennyi. Én legalábbis nem azért veszek egy kártyát hogy alapból jól megcibáljam. Ha alapon erősebb a 670, sőt még a 660Ti is, akkor elgondolkodtató kicsit."Most ismételjem magamat????
Na jó ha már a keresőt nem tudod használni! "
Kár ennyire fellengzősen beszélni. Nem hiszem hogy adtam rá okot.
Jah,és ahogy fentebb írtam, "brutál" tuningal hoztad azt a pontszámot. Nekem a 670 alap órajeleken van. És mellékesen egy ref modellről van szó.(bár ez lehet nem számít) -
daveoff
veterán
Én nem így ismerem a piacot, de legyen igazatok. Majd úgyis mindenki azzal jön, hogy a 7970 egy 2 éves kártya, a 280x meg most jelent meg. A használt piacon biztos veszít valamennyit az értékéből, mondjuk ez egy generációváltásnál elfogadható is lenne, de ez csak egy átnevezés lesz.
-
haddent
addikt
Megintcsak azt tudom mondani, hogy én is erre céloztam, csak félreértettél / félreérthető voltam. Az egészből azt próbáltam kihozni, hogy az nvidia reális háttérsztori nélkül tornászta fel az árait oda ahova, az AMD -nek van valam gyengekifogása (bár kétlem, hogy ez az ár teljes mértékben = fejlesztési költségek + szokásos profit-tal).
-
haddent
addikt
Igen ezzel egyetértek, és igazából nem kétfélét mondunk... Legalábbis én is erre próbáltam célozni, csak még egy olyan plusszal, hogy a Titan, a 290X stb... ára bőven nem tükrözik a plussz anyag és technológiaköltséget pl. 680 / 7970 -hez és árukhoz képest. Huhh.. jól bonyolultan írtam le.. na mindegy úgysem mi döntünk róla..
-
en csak a jatekot nezem es a far cry proci igenyes es ott is jobb az i3, bar ha most nem jatekra kell hanem konvertal stb akkor oks legyen amd...
szerintem dragabb tobbetfogyaszt es inkabb roszabb jatekban mint az i3. volt 965 be m
(#30870) ricshard444 nem ajanlgatom az i3 t de a phenom mint vga kihajtot probalom lebeszelni
illeve hogy arrol a valtas a 6 magosra tortenjen.
-
i3 nekem sem kéne, nem komplett aki mai játékokra magasabb szintű minőség mellé azt ajánlja, de mióta opció egy i3 komolyabb játékokhoz?
Aki Mediumon meg Lowon elpötyög az oké, de 7850+ mellé bukó.
Mikor bejöttek ezek a 2 mag 4 szálas i3-k akkor volt nagy divat ajánlgatni őket, de sajna láttam akció közben, és nem éppen acélos, annál még egy ilyen P2 is jobb az esetek 70%-ban /4 magot kihasználó programokhoz/
Mindenki azt vesz amit szeretne/amire telik, annyi biztos, hogy jelenleg 2013 végén i3 Gamer gépbe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest