- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hoorus
őstag
válasz
szasanyi #18862 üzenetére
Bőven áron alul hozzá tudnék jutni, úgyhogy az ár szempontját most ne nézzük, tudom, hogy drága..
Inkább az érdekelne, hogy mennyire hangos a hűtése?
Tuningban nem hiszem, hogy nagyon sokat menne, mert ugye alapból 1100/6000-en fut, de ez különösebben nem is érdekel.
Az viszont mindenképp, hogy mennyire megbízható/hangos?!
-
Kirir
tag
válasz
szasanyi #18768 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, a tápegység fontosságával tisztában vagyok. A tuningról is tudom, hogy szerencse kérdése, de hátha lehet olyan valós kijelentést megfogalmazni, hogy XY gyártó adott típusa ÁLTALÁBAN jól tuningolható.
A csendesség és megbízhatóság szempontjából melyik gyártó (Asus, XFX, Gigapyte, Sapphire, HIS), mely típusait ajánljátok? Illetve érdemesebb OC típusú modellekkel próbálkozni vagy éppen hogy nem, mert már egy kicsit tuningolva van és ekkora tuningot nem OC-s, olcsóbb modellekkel is el lehet érni? Vagy az OC minimális tuning igény esetén jobb, mivel alapból tuningolt? -
ZozzHUN
addikt
válasz
szasanyi #18720 üzenetére
Constant voltage-val is leveszi az idle órajeleket és a feszültséget, királyság, boost kilőve bios csere nélkül
Idle 300/150-en van 950mV-vel.
szasanyi: Felraktam non boost bios-okat, többet is, de mindegyik ugyanazt csinálja. Kilövi a boost-ot, ASIC alapján 1087mV-t ad a kártyának terhelés alatt. Ez így jó is lenne, viszont idle feszültségnek 850mV-t ad, ami kifagyasztja a gpu-t sokszor
-
-
karesz501
senior tag
-
karesz501
senior tag
-
Raggie
őstag
válasz
szasanyi #18485 üzenetére
Persze
. Csak ők nem járnak a PH fórumra!
(egyébként ekézik őket elegen emiatt szerintem)
Hogy ne csak off-topic legyek:
Már nagyon várom az 1-ejét(fizetésnap), mert boldog tulaja leszek egy Sapphire HD 7950 OC-nek ( Link )Feszemeléssel nem akarok egyből bajlódni. Szerintetek menni fog 1000 MHz-en a karesz alapfeszen?
-
Raggie
őstag
válasz
szasanyi #18464 üzenetére
Ez sajnos igaz, ám egyáltalán nem egy jó állapot. Nyilvánvalóan így éri meg a hardvergyártóknak, de én személy szerint ezt nem tartom pozitívnak sem a PC-s piac megítélését sem a játékosok játékélményét illetően.
Az egyetlen olyan csapat aki már régóta komoly munkát fordít mind a minőségre mind az optimalizálásra az a Valve. Tessék negnézni a Source Engine-t. Ez egy 9 éves grafikai motor, amit azóta ráncfelvarrtak minimálisan, de még mindig nagyon szép (persze nem DX11-es és nem ultraélethű, de szép) és 100FPS-el fut a HD4000-en!!! És amikor kijött 9éve, akkor is nagyon jól futtatható volt felsőközép kategóriás vasakon is.
A felhasználói grafikus kártyák eladásából messze nioncs akkora haszna egyik cégnek sem, mint a professzionális/munkaállomásokba való egységek eladásából. Ez kizárólag a programozók hanyagsága vagy beleszarása, hogy nem optimalizálják jobban a játékot. Még anno a Crysis 2-ről ki is derült, hogy teljesen felesleges prociterhelést termel a játékmenet 80%-ában(nem látszó hatalmas víztömeg folyamatos számolása).
Én szeretem a Crytek stúdiót, mert tényleg nagyszerű amit ki tudnak hozni a számítógépes grafikából, de igazán dolgozhatnának alaposabban.
Uff!
Ezt ki kellett adnom magamból, mert sajnos egyre több stúdió gondolkozik így manapság. -
BeLucZ
addikt
válasz
szasanyi #18464 üzenetére
kiprobáltam lowon is, még ugyis szép
csak a texture resolution legyen very highon mert az ugyis a vramot eszi, teljesitményre sztem nincs sok hatása, mediumon már nagyon klafa, highon gyönyörű, very high eszement szép, de igazából markáns különbség nincs a grafikai szintek közt szerintem ha az összképet nézem, mindenesetre a játék tetszik, jobban bejön mint 2ik rész sokkal, csak tudnám hogy a bejátszásokban miért van cpu limit
amikor csak egy sima scene, semmi fizikai nincs benne szinte, framelimit nincs és valós időben rendereli a motor a jelenetet
psycho nem néz ki egy picit furán? nem is igy nézett ki az 1 ben meg warheadben
amúgy az emberi arcokat meg mimikákat brutálisan megcsinálták, élethű nagyon
-
válasz
szasanyi #18457 üzenetére
Yep, én személy szerint örülök, hogy végre az 30k-s és 150k-s vga-s arcok nem ugyanúgy maxon tolják a a játékokat mint én, mert valamiért kidobtam egy csomó pénzt akkor lássam is az erőt. Persze nem egy Crysis szintű játéktól / értsd: nem jött be, gyenge eresztés / hanem másban ami jóval minőségibb. Ezt a grafikát amúgy szerintem 1 vga-val is lehetett volna hozni KEDVES CRYTEK
-
banderasz77
addikt
-
válasz
szasanyi #17928 üzenetére
Az összes 7950 (és HD77x0) -en amin Elpida ram van, azok mind W2032888G -50-F jelzésűek, de igazán a -50-F en van a hangsúly mert az jelöli a sebességét jelen esetben 5.0Gbps(1250.MHz) a Tahiti LE és 7970 -eseken van -60-F ami pedig 6.0Gbps(1500.MHz)
egyébként gyári adatok szerint 1,35.v@1000.MHz és 1,50.v@1250.MHz -re vannak hitelesítve!
A -60-F pedig 1,35.v@1000.MHz és 1,60.v@1500.MHzDe adok egy kis magyarázatot is, tudd melyik jelölés mit jelent!
És ha még bővebb infó kell akkor Katt ide!
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
szasanyi #17959 üzenetére
Nem tudom, nem szedtem szét és nem is fogom. De mivel ez is rev 1.0 valószínűleg ugyanolyan. 1.7 volton nem próbáltam, hőfokkal nincs probléma, de nem biztos, hogy szeretnék.. kinyírni meg nem akarom
-
p87
senior tag
válasz
szasanyi #17930 üzenetére
Én gyorsan megnéztem hoz-e valami gyorsulást.
Dirt Showdown, Crysis WH, Sleeping Dogs, 3dMark 13: nincs gyorsulásUnigine Valley Bench- ben látványos 37,4 fps-ről 40,3-ra gyorsult
Heaven 4.0-ban csak minimális 2 tizedes fps növekedés.Nagyjából ennyi, hátha kiadnak Release note-ot és akkor részletesen megtudjuk mi változott, valószínű szerintem csak Crysis 3-hoz érkezett.
-
BeLucZ
addikt
válasz
szasanyi #17779 üzenetére
ahogy ígértem, feltoltam az arkham cityt, physxet ugye nem kapcsoltam be, mert értelme nincs, mivel nincs dedikált gyorsítóm de azon kívül mindent maxra toltam, ahogy az alábbi képen is látható, 7970 1100/1800on reggelire megette a játékot, direkt kikapcsoltam az fps limitet, 80-130 fpsem van és nincs microlaggom, természetesen vsync is off
Kár hogy nincs benchmark a játékhoz, lefuttatnám szívesen, de tökéletesen játszható volt, vajsima microlaggmentes játék, alapból ugye smoothframe van, de én utálom hogy mindegyik unreal 3as játéknál limitálva van alapból az fps, de legalább kiiktatható a limit
most nem tudom hogy te a maximális részletességet ugy értetted hogy bekapcsoltad a pisixet highra ati kártyán? mert akkor persze hogy szarul megy
mondjuk BL2-ben ugyis tudok játszani, mert ott normálisabban fut cpun a pisix, probáld meg kikapcsolt pisixxel, jól kell hogy menjen, 13.2 béta 5 van nálam mint driver
-
banderasz77
addikt
válasz
szasanyi #17809 üzenetére
Ez pedig a kis i3-al...
Unigine Heaven Benchmark 4.0
FPS:
33.6
Score:
845
Min FPS:
14.2
Max FPS:
73.5
System
Platform:
Windows 7 (build 7601, Service Pack 1) 64bit
CPU model:
Intel(R) Core(TM) i3-3220 CPU @ 3.30GHz (3291MHz) x2
GPU model:
AMD Radeon HD 7900 Series 12.100.17.0 (3072MB) x1
Settings
Render:
Direct3D11
Mode:
1920x1080 8xAA fullscreen
Preset
Custom
Quality
Ultra
Tessellation:
Extreme
Powered by UNIGINE Engine
Unigine Corp. © 2005-2013 -
-
-
Cole86
senior tag
-
BeLucZ
addikt
válasz
szasanyi #17782 üzenetére
már miért ne látnám ugyanazt a látványvilágot? ugyanúgy ráraktam highra a physxet, volt is plusz törmelék, de nekem minimális pluszt adott hozzá, teszem azt ez nem meggyőző érv az nv kari mellett, esküszöm holnap feltolom a batmant és megnézem neked hogy microlaggol e meg hogy megy maxon
eddig amúgy többnyire kifizettem a felárat az nvkra mert jobbak erősebbek voltak, nem egy spórolós szétherélt chipet kaptam( eddig 480-580 nagyon jó volt) gk104 nem jó vétel főleg nem 140 ezerért, nem gondoltam volna hogy visszasírom a fermit
nálam ami számít, hogy jó erős legyen a gpu, ne legyen spórolós, pl amikor megláttam a memsávszélt gk104nél majdnem dobtam egy hátast, gyenge compute teljesitményről ne is beszéljünk, de tökmind1 mit csinál az nv, igy is viszik a kártyáit mint a cukrot, a márkanév meg marketing nagy erővel bír, de aki jobban utánajár a dolgoknak és egyik irányba sem elfogult, az szerintem most jobban jár a tahitivel
physxre visszatérve, igencsak kevés game jött ki mostanság physx támogatással, ezek közül ami nagy név az a batman meg bl2
-
axe125
tag
válasz
szasanyi #17774 üzenetére
Járt nálam egy 670 pár órát.Teljesítménye jó volt.Hangja már kevésbé.Ref hűtőnek elég undorító hangja volt.De ami kicsapta a biztosítékot az a win élményindex.Olyan nyekergő ciripelő hangot adott ki közben a kártya hogy nem akartam elhinni.Még aznap este ment vissza az eladónak.
Kíváncsi leszek a 7950-re.........
-
BeLucZ
addikt
válasz
szasanyi #17779 üzenetére
aha, hát én a pisixet telibesz_rom
kiprobáltam borderlands2ben, a cpum elvitte konkrétan a highot élvezhetően, kb 0 pluszt hozott nekem játékélményben az a pár kis törmelék, batman játékokat nem szeretem, de kötve hinném hogy 7970el ne menne maxon. microlaggom soha egy vgaval sem volt
(#17778) ricshard444 : engem olyan vgaknál hajt a kiváncsiság amiről tudom hogy jobb sokkal, egyértelműen, pl egy titant bevállalnék , mert az végre nem egy szanaszétherélt chip, igaz hogy nem kifejezetten gamer piacra szánták, hanem a profi piac selejt darabjait kapják meg a userek, de azért akkor is nagyon nagyon erős gpu, azt kiprobálnám, csak olyan csillagászati ára lesz, hogy inkább majd szerválok még egy 7970est azt sokkal erősebb lesz mint a titan és a töredékéből megvan
az én szememben a gk104 visszalépés inkább mintsem előre lépés
(#17781) axe125: szinte az összes mai vga ciripel nagy terhelésnél, főleg több ezer fpsek kirajzolásakor, ez teljesen normális, túl sok mindent nem tudsz vele kezdeni
-
ZozzHUN
addikt
válasz
szasanyi #17748 üzenetére
Még nem, most amit utoljára linkeltem azt a bios-t próbálgattam, 1200/1500 @ 1.3v-t adtam neki az új 3dmark combined testet loop-ra, kimentem a gyerekkel az udvarra fél órára, mire visszajöttem WDR volt gondolom, mert asztalt mutatta. Majd megnézem alapon is
szerk.: közben rájöttem, hogy nem alapon volt, hanem 1200/1500-on 1300mV-n (droppolva 1220mV kb)
-
kockaharcos
senior tag
-
válasz
szasanyi #17649 üzenetére
Igen az, és tudom hogy sok. Sapphire 7950 20G-m van tehát elvben rá lehetne applikálni a nonboost biost, csak nem igazán füllik hozzá a fogam.
Mivel ezek a gyári értékek, így ha füstöl a kari, akkor az nem az én hibám, ergo inkább húzom még a feszeket felfelé. Csökkenteni egyébként mivel tudom? -
Chapel
addikt
válasz
szasanyi #17629 üzenetére
Jól látom hogy Neked ilyen vgad van?
Most egy fórumtársnak hála új bolti garisat vehetnék 73k-ért, mik a tapasztalatok vele?
Nem boost bios-os ennyit tudok róla.Azért itt kérdezem, mert hátha másnak is okulására szolgál a válasz, de persze megköszönöm azt is ha privátban írod
-
Borisz76
nagyúr
válasz
szasanyi #17560 üzenetére
Külföldön vagyok emiatt nem igazán tudom megoldani. Az otthoni gépemen van több játék is image-ben de itt kint csak ezek vannak még :
- World Of Tanks
A VGA mellé pedig kaptam egy kupont kóddal és ezt lehet letölteni :
- Crysis 3
- Bioshock InfiniteBár ilyet ( mármint kódos letöltést ) még nem csináltam.
Valaki lenne olyan kedves érthetően leírni lépésről lépésre a menetét ?!
Köszönöm.A kupon szerint kb így kellene ? :
1. Meglátogatom a www.amd.com/neversettlepromo oldalt
2. Elküldöm a kuponon található kódot.
3. Az általam megadott e-mailt ellenörzöm amiben küldenek egy letöltőkódot.
4. Követem az e-mail utasításait és Steam-en vagy az EA Origin oldaláról tölthetek is. -
banderasz77
addikt
válasz
szasanyi #17545 üzenetére
Van az is, de már nem emlékszem, hogy milyen órajelen. Alap vagy 1200/1500.
Akkor így:
Unigine Heaven Benchmark 4.0
FPS:
81.5
Score:
2054
Min FPS:
20.9
Max FPS:
166.5
System
Platform: