- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szasanyi #27041 üzenetére
Egyértelmű hogy egyéni igény, viszont aki nekem azt mondja, hogy pl látja FHD vagy a felett felbontásnál, használati (legalább 80cm-es) távolságból a 2/4/8 AA közti különbséget, hát azt toboroznám órásnak, az tuti.
Persze tudom, az igazi véristvan csak akkor boldog "hamindenmaxonvanmertanélkülszarazegész".
Még akkor is ha gyakorlati különbség látványban nem is lesz.....
-
haddent
addikt
válasz
szasanyi #27029 üzenetére
Bizony... nekem is 1500 -on ketyeg, de csak azért, mert gyári feszen tudja. 79xx -en a memória sávszél nagyon nem "bottleneck", mint ugye az évek óta csúcson lévő Keplernél. (nem szarkazmus..de)
Legalábbis nekem 79xx -nél 1500-ról 1800-ra hozott átlag 1 darab kemény FPS -t, GTX670 -en meg vagy 10 -et. Azt hiszem talán a Tomb Raider-nél (és most ne gyertek azzal, hogy az AMD játék, mert a memóriához annak nincs köze..) -
sixpak
nagyúr
válasz
szasanyi #26965 üzenetére
Hi. Ez az i5 3570 mennyivel erősebb mint az én öreg 2500k-m? Én is alapon használom, de a vga 1000mhz-en megy, vajon egy egészséges tuning a cpu részéről hozna némi változást? Gondolom csak a min. fps-ek lennének egy kicsit magasabbak, ha egyáltalán észrevehető lenne valami változás.
-
-
-
TTomax
félisten
válasz
szasanyi #26786 üzenetére
Ehhez NV kártya kell... nekem ugyanez a monitor van csak 24"-ban [link]... ez egy aktív 120Hzes vision cert. monitor,az egyik legjobb és leggyorsabb a kategóriában... a fiukkal tesztje ebből szempontból nem sokat ér,passzív módban persze nem terhel semmit,próbálnák ki aktívban lenne pislogás,csak hát azt meg a tridef nem nagyon támogatja rendesen...Azért van itt pár fajta 3D,nem mindegy melyikről beszélünk...
(#26788) SVLaller
Passziv modban milyen extra terhelést vártál?Ugyanaz a felbontás,amiből felezett jut szemenként...még ha interlaced lenne... -
SVLaller
senior tag
válasz
szasanyi #26786 üzenetére
ez pár percnyi log az fps-ről Crysis 3 alatt. először ki volt kapcsolva a 3D aztán a log kb. felénél bekapcsoltam. csak azt kérdeztem, hogy látsz-e különbséget a két rész között, mert én nem nagyon. ha van is 1-2 fps maximum.
remélem így érthetőbb:vagyis pont fordítva, először volt kikapcsolva a 3D, de remélem érthető.
-
-
haddent
addikt
válasz
szasanyi #26762 üzenetére
Nálam MSI AB szerint 1094mV a gyári fesz., ezzel 100% stabilan tud 1000/1500MHz -et bármivel terhelem bármeddig. (1050 is megyeget, de az kicsit döcögős néhány játéknál, szóval nem az igazi.)
Max. tuning 1200 ami stabil mindenhol, de itt iszonyat fogyasztása és így hőtermelése van, és nagyon keveset hoz 1150 -hez képest ami simán tartható és hűthető még, szóval én max. tuningra is inkább a kevesebbet, 1150 -et mondanám amit 1200mV -al tud.
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #26759 üzenetére
A bal felső csak az órajelben mutat többet, a lényeg a GPU-Z. CSak annyi volt a "trükk", hogy ablakos módban futott a C3, így elé tudtam tenni a képen a GPU-Z-t, amin látszik minden fontosabb adat.
Bár sajnos óvatosnak kell vele lenni, mert akad kártya, aminél nem a valós feszt írja fesznek, hanem a BIOS-os értéket.
Nálam jó volt, ellenőriztem.
(#26762) szasanyi: Kettő van, a nálam járt kártyákon az egyik mérte a GPU tápkörét, a másik meg a memória tápkörét, utóbbi volt a VRAM VRM.
Azt kárt hasonlítgatni, hogy mit tud alapfeszen, mert 1V-tól 1,256V-ig mindenféle alapfesz van, ami nagyon nem mindegy.
Nekem kb. 1150/1575-öt megy alapfeszen a PC V2, de hát úgy könyű, hogy 1,188V az alapfeszem...
-
HSM
félisten
-
Speed®
titán
válasz
szasanyi #26753 üzenetére
1.1V@1100/1.2V@1200 azért nem nevezhető agyonfeszelésnek
Tény, utóbbin már hangosnak véltem a hűtést, de azért mégiscsak -1 slot és kissebb ventik. Az biztos, hogy hűtésben a jelenlegid a legjobb megoldás (gyári szinten ofcourse). Kíváncsi leszek, meddig jutsz, ill. mennyivel viszi az 1200at, ha viszi
-
lowzor
veterán
válasz
szasanyi #26642 üzenetére
Esetleg kérhetnél tőle magasabb órajeles teszteket, hátha többet is megy alapfeszen. Nekem pl 1150/1700-at simán ment alapfeszen a Powercolorom, minimális fesz emeléssel 1200/1700-at is. Cole86-nál ugyanez a kártya megy 1300-at is. Szóval kártya-kártya között elég nagy különbségek lehetnek.
-
lowzor
veterán
-
lowzor
veterán
válasz
szasanyi #26633 üzenetére
Az a baj, hogy 720p-n megy, tehát a BF3-ban marha nagy procilimit lehet, tehát nem reális a hőfok. De amúgy marha jó ez a hűtés, meg a kártya is nagyon minőségi, meg tekintélyt parancsoló, szóval nem lőnél mellé vele. Ha a 75-ből tudnál alkudni, az úgy nagyon jó lenne.
Amúgy már a 660Ti-t is meguntad? -
Motion_Blur
félisten
válasz
szasanyi #26619 üzenetére
66 fok reális, nekem is annyi most 28 fokos szobában a 7970 DCII, normál 23 fokban pedig nem megy 61-62 fölé. Hangja most is nulla kb.
Inkább VRM hőmérséklet magas ezeknél a kártyáknál, nálam idle 70 fok körül van, load 100+ fok. De állítólag ez nem probléma, bírniuk kell.
-
-
haddent
addikt
válasz
szasanyi #26619 üzenetére
Az összesről amiről én tudok nem boostosak, de bármikor beüthet. De nagyon nem valószínű szerintem. Nem szól ellene semmi, egyik legjobb 7950
Reális érték: 80 felett semmiképp szerintem...
A hőfok ugye attól függ... Azt tudom, hogy az utóbbi kibírhatatlan napokban nekem BF3 -ban 1000/1500 -on alapfeszen, VSync nélkül bizony volt, hogy 10C -al melegebb volt, mint 66C. De nálam semmi légkondi meg semmi nincs#26618 Rolcsi1 egy próbát megér! Azt tudom, hogy ipon nem nagyon foglalkozik ilyesmikkel, hardverker meg egy bizonyos zajszint felett már hajlik a cserére. (Megkérdeztem őket multkor amikor nekem kellett)
-
Gróf...
aktív tag
válasz
szasanyi #26109 üzenetére
-2 "Éljen május elseje... (és másodika is!)
Ennek vajon mi a bűne?
Már kezdek úgy gondolkodni mint itt sokan: "Minél olcsóbban, minél butábbat, aztán majd csak lesz valami"
És még egy idézet kedvenc gépjárművezető oktatómtól: "Ha piros a lámpa, az természetes. Ha zöld, akkor örülünk és megyünk." -
Gróf...
aktív tag
válasz
szasanyi #25802 üzenetére
Ez már tényleg megfogalmazhatatlan, hogy nem elég a pénzbeli lehúzás, de még meg is fingatják az embert, ha egy terméket meg akar vásárolni. Régen ezt úgy mondták: "Térdig lejártam a lábam"
Kezdtem megbarátkozni a HIS-el, de így nem sok esélyem. A vége az lesz, hogy hozatok a német ismerősömmel egy lightningot, oszt mindenki elmegy ahova gondolom! -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szasanyi #24647 üzenetére
Mínusz egy év. Már van játék, ami kedvezőbb GCN-en, mint Kepleren. Pl.: DiRT Showdown, Sniper Elite V2, Ghost Recon: Future Soldier, Sleeping Dogs, Hitman: Absolution, Nexuiz, Tomb Raider, Bioshock Infinite. Utóbbi kettő inkább technikai problémákban nyilvánul meg, mint átlag sebességben. Ezek közül, ami a GCN tényleges hardveres előnyét használja, az a DiRT Showdown, a Sniper Elite V2, a Ghost Recon: Future Soldier, a Sleeping Dogs és a Nexuiz. A többi az részben Nokiás doboz.
Ha az előnynél DX11.1-re gondolsz, akkor ezt az API-t támogatja a GRID 2, a Battlefield 4 és a Total War: ROME 2. Ha a PRT képességre gondolsz, akkor az érkező ID Tech 5 motorra épülő játékok támogatják.
Ha a DX11.1-en túlmutató képességekre gondolsz, akkor először várjuk meg amíg lesz hozzá új API. -
válasz
szasanyi #24647 üzenetére
Nem én fejlesztem sem a DX-et, sem a játékokat nem én írom, így sajnos erre nem tudok választ adni. Így hogy bedörrennek az új konzolom, tipp alapján min 2 év. Persze mind ezt laikusként mondom. Abu talán tud kézzelfoghatóbb, vagy legalább is jobban körvonalazott információkkal szolgálni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szasanyi #24571 üzenetére
A fejlesztők nem így fejlesztenek. A GCN-t már elkezdték használni nem egy játékban. Bár nem a GCN miatt alakult így, de nyilván a compute shader általános terjedéséből ez profitált a legjobban. Ha a Kepler számítana, akkor nem az AMD-vel partnerkedne a Crytek, a DICE, a EIDOS Montreal, az Ubisoft Montreal és a többi nagyobb fejlesztő.
Az nem érdeke a cégeknek, hogy a Kepler teljesítményét kicsinálják, de erre nem is törekednek. Ahol a Kepler és a GCN között nagy a különbség (mint a DiRT Showdown, a Sniper Elite V2, a Ghost Recon: Future Soldier, a Sleeping Dogs, a Hitman: Absolution, a Nexuiz) ott sem azt nézték, hogy a Keplert fogjuk vissza, hanem azt, hogy gyorsítsanak az effekteken, csak amit alkalmaznak, abból többet nyer a GCN.
Nem akarok a nagy konzolvárásba beleszólni, de a PS4 és az új Xbox pontosan azt fogja jelenteni, hogy ha az APU extra képességeit direkten kihasználó játékot PC-re portolnak, akkor neked annak a futtatásához szükséges lesz egy Kaveri APU-ra. Enélkül a PC-s portot le kell butítani, ami megtehető, de nem ez a PC-sek kedvenc mondatrésze. Az NV pont ezért figyel a PC exkluzív játékokra, mert a konzolportok jó részéhez muszáj lesz full AMD platformot venned, vagy később ARM-os alapokon NV platformot, de ahhoz ARM-ra is kell port a programból. -
HSM
félisten
válasz
szasanyi #24571 üzenetére
Hát igen, játékfejlesztői részről jól látod a helyzetet. Csak az itt a baj, hogy így szvsz a Kepler húzza vissza a PC-t. Mert a Tahiti abszolút a compute irányú játékokra van kigyúrva, míg a kepler azért nem annyira.
De ahogy mondod, szerencsére a PS4 hozhat némi fejlődést, hogy ne ugyanúgy nézzenek ki a játékok, mint 5 évvel ezelőtt....Nem véletlen húzta nálam az 5850 3 évig, mikor korábban max évente cseréltem VGA-t...
(#24572) radi8tor1: Azért mert ez van a topicban, hogy "FÚÚÚJ BÚÚÚSZT!" és már előre menekül tőle boldog boldogtalan. Nekem már a második Tahiti kártyám BOOST-al, és egyikkel se hátráltatott semmiben a BOOST, miután rájöttem, hogy +20% kell neki a boldogsághoz és kész.
Soha semmi játék nem vette visszább még az órajeleket arról, amit beállítottam +20%-on. Se 1050-en, se 925-ön, se 1200-on, mikor tesztelgettem.
Semmi valódi hátrányát nem tapasztaltam, a fixed voltage tuning miatti +10-20W nagyságrendű üresjárati fogyinövekedést leszámítva.
Persze, vannak szar BOOST-BIOS-ú kártyák, de ott nem a BOOST a ludas, hanem a gyártó csinált szar BIOS-t.(#24573) ZetorGumi: ....
-
BeLucZ
addikt
válasz
szasanyi #24461 üzenetére
Kíváncsi vagyok 670-esből milyet fogok ki, mert eddig valahogy sosem sikerült ilyen tuningherceg gpukat kifognom, 7970 is átlagos volt ilyen szempontból, igaz anno az 580-ashoz nem nyúltam, szüzen adtam el; lehet vitte volna a 900 mhzet
kövi szériára kíváncsi vagyok hogy alakulnak majd az erőviszonyok
-
haddent
addikt
válasz
szasanyi #24459 üzenetére
Hát ez így elég kiábrándult "életútnak" tűnik
Eleve egy 570 -ről egy 7950 azért nem *akkora óriási* ugrás, de a 7950 -ről (főleg ha jól emlékszem talán te voltál az egyik akinek egészen szép tuningot ment a PCS+?) 670 alá menni?
Megérte? Vagy direkt ilyen nVidia -as dolgokkal tolod?
Nem téríteni próbálok (meg már veszett kutya ugye), de én is 460->7950->7970->670->7950, és a 670 és a 7950 is elég szép tuningot mentek, és nem érzek semmi különbséget, csak annyit, hogy a pénztárcámban maradt +20k, meg néhány helyen ahol egyszerűen a 670 megfogta magát és elfogyott (konkrétan beakadt), ott a 7950 max kicsit lejjebb vesz az FPS -ből.
Na tehát tényleg csak nem fér a fejembe, hogy a 660ti és a 7950 hogy versenghet nálad?(Na most nyilván nem a vad physx és nvidia nyomatott metro -ról beszélek, meg nem is a tomb raiderről)
-
glspeter1
őstag
válasz
szasanyi #24455 üzenetére
Hát igen, elég játékfüggő, hogy hol melyik megy jobban.
A poén, hogy én inkább pont olyan játékokkal játszok, amiknél az Nv (BF3 és most a Metro lesz a kedvencem) megy jobban, de a PhysX-et talán még anno a 8800GTX-el se használtam. Bár nem is látom előnyét (sokat nem is foglalkoztam vele). Ellenben a 7970 papíron jobb paraméterekkel rendelkezik, mint a 670, ezért se nagyon tudok dönteni.
2GB ram meg biztosan elég lenne, mert még egy játékkal se ment 1,5GB fölé. -
BeLucZ
addikt
válasz
szasanyi #24450 üzenetére
neeeee, áruló
csak viccelek, holnaptól én is gtx 670 tulaj leszek, de főleg a CF miatti csalódás és a kiváncsiság vezetett ide, maga a 7970 istenkirály kártya és úgy fogom megőrizni az emlékeimben mint az eddigi legjobb, legerősebb vgam, önmagában nálam number 1 ( az 580asról vagyok még hasonló véleménnyel)
-
BullKoxa
őstag
válasz
szasanyi #23845 üzenetére
7950 VaporX-m van ami eredetileg Boostos! Mind két bios rajta boostos, és a lényeg ami zavar az órajel ugráláson kívül, hogy pillanatokra, de a gyári biosokal felugrik a Gpu feszültsége 1.498v-ra ami nagyon b..sza a szememet.
Pontosan ilyenem van SAPPHIRE VAPOR-X HD 7950 3GB GDDR5 OC with Boost
-
Gtaati
őstag
válasz
szasanyi #23427 üzenetére
Kérdezném miért érdemes biost cserélni mit lehet vele nyerni? Mert 7870-ről váltottam ott a bios cserét csináltam az éppen legújabb aktuálisra de nem vettem észre semmi változást. Itt tudom h két bios van menet közben is váltható, és nagyobb órajelet meg agresszívebb hűtés profilt kapunk, ahogy olvastam. Ezen felül a bios cserékkel mit lehet elérni? Köszönöm!
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #23215 üzenetére
A Powercolor a PCS+ verzióra nem rakott [link], a másik, V2-re, ami szintén sokaknak van a fórumon, azon bizony van, nem is pici. [link]
De nem az a lényeg, van-e borda, hanem hogy milyen az a VRM, milyen a terhelés amit kap, milyen a szellőzése... Bazinagy borda alatt is lehet 120 fokos egy VRM, és kopaszon is lehet max 60 fok... -
HSM
félisten
válasz
szasanyi #23199 üzenetére
Szerintem ez felbontás/részletesség független. Ha 1080p-ben magas részletességgel jó az FPS, akkor 800*600 is jó marad, még akkor is, ha az 1080p-s móka tisztán CPU-limites volt, csak épp a VGA fog mondjuk 80% helyett 40%-on tekerni. Ha valakinek nem rögeszméje, hogy "kihajtsa" a VGA-ját, akkor ez nem fogja zavarni.
(#23198) sixpak: Szerintem arra is igaz.
Valamivel gyengébb, mert a 3570k kezeli az 1600-as ramokat, azonos órajelen gyorsabb 5-6%-al, és a gyári Turbo órajele is picivel magasabb, 3.6-3,8Ghz között állítgatja. De szerintem ez nem fog jelentős különbséget okozni.
-
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #23091 üzenetére
1. Ne a GPU-Z-vel nézd, az a valósat méri, nem azt, amit a BIOS beállítana. Ha erre vagy kíváncsi, pl. a HWiNFO-val tudod megnézni, a szenzoroknál Tahiti-Pro és Ati Internal, majd GPU VDDC mező.
2. Korábban volt erről hsz, hogy a kari ASIC-ja alapján állítja a BIOS a karinak az alapfeszt, 80%-ig van egy, és utána 80% felett még néhány lépcső. Nekem 79,9%-os a csip GPU-Z szerint, és 1,188v az alapfesze BIOS-ból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest