Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz HSM #33793 üzenetére

Fölösleges ennyit magyaráznod. Ha bármiben, bármikor hiba jön elő, akkor nem stabil a rendszered (mondjuk én pl. hetekig tesztelek - pl. még most is -, nem 1-2 próba után hagyom úgy a rendszert). Mint te is írtad, ez számodra többszörösen visszaköszönő probléma (ergo nem tesztelsz megfelelően). Sehol nem állítottam, hogy az enyém a legjobb módszer, mindenesetre én nem szoktam szembesülni ilyesmivel (sem CPU, sem VGA tuning esetén) egészen azóta, hogy megtanultam (elég régen): a stabilnak látszó tuningból mindig vissza kell venni. :R Lehet, hogy nem érek el 20-25% tuningot AMD kártyával (mint azt fennen hangoztatták anno 7870 és 7950 tulajok), viszont nincs is gondom a megjelenítéssel. 7870XT-ből is csak 13% jött ki (alapfesz, 1.104Vmax), mint ált. az AMD kártyáimból (10-11%, kivéve a "futottak még" kategóriát), ez van. GTX560-ból 25% extra jött ki. Igen, tudom, hogy AMD pontosabban belövi a kártyái képességeit, ezt nem kell megemlítened. :R

Azt tudod-e, hogy miképp lehetne V emeléssel nyerni egy kis extra kraftot? Hiába állítom fix 1.2V-ra a feszt pl, az ott marad, az órajeleket meg leveszi a driver 925MHz-re, hiába van 1175-re állítva. 1200 sajna garantált hibafaktor, feszültségtől függetlenül.

RetepNyaraB: Sajnálom, hogy ennyire irritál, ha segíteni próbálok. Mégis, mi okom lenne kekeckedni? :F A microstuttering AMD driver probléma, ezt C topicban is megmondták. Akadásmentesen fut a játék (még mindig 1280x1024-ben mint ezt többször is említettem), aztán pl. egy hirtelen fordulónál alig érzékelhetően fellép a jelenség, de nem mindig, vsz. a VRAM-ot nem kezeli rendesen a meghajtó. Majd teszek föl képet, ha minden teszttel végeztem, de egyébként mások szerint Full HD-ben is akadásmentesen kéne szaladnia W2-nek, csak most nem tudom, e topicban írták, C-ban, vagy W2-ben. :B Megj.: GTX560-on full HD-ben csak árnyékokat és AA szintet kellett visszavenni a zökkenőmentes játékhoz, tehát nem ördögtől való a játék legszebb megjelenítéssel való futtatása.

Mellesleg a Metro Last Light, is 35FPS körüli átlaggal szalad, csak PX-et ki kell kapcsolni, mert azzal annyi neki, gondol egyet, és leesik 5-6FPS-re nV kártya híján. Crysis 3 szintén maxon, megingás nélkül, folyamatos kép. És, mint azt szintén többX említettem: ha max beállításról beszélek, az valóban az AA-t és minden egyebet beleértve.

Mielőtt gondolkodás helyett megint megsértődnél, felvetem (nem tudván, milyen beállításokat használsz konkrétan, és nem feltéve, hogy ezek rosszak): ha nem 100-as a cpu v. a vga tuning, akkor is akadozhatnak a játékok, mert pl. lemegy egy stabilitás teszt, de közben - akár alig érzékelhetően - hibajavítózik a proci, játékoknál az ilyen garantálja a szaggató grafikát.

Ja, a szőrös has vakarása (bárkié), távolról sem garantálja a stabilitást, és a gyakorlati tapasztalatok alapján nagy mértékben akadályozza a megfelelő beállítások megtalálását is, legalábbis amíg az illető hasa nincs megfelelő összeköttetésben a hardverrel. ;)

Új hozzászólás Aktív témák