- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beretvás
veterán
-
ViZion
félisten
-
Televan74
nagyúr
válasz
Beretvás #10394 üzenetére
Talán igen. Arra meg van a zsé, az 1080 eladása csak pótcselekvés.Nem is adom lejjebb az árát.Ha ennyiért elmegy akkor kibekkelem valahogy egy custom Vegáig, bár most hogy csak a baleset miatt 1 lapos maradt azért több gondot okozna a PC -m hiánya,de lenne egy pozitív hozadéka, a fórumon is kevesebbet írnék.
-
Televan74
nagyúr
AMD -nek valószínűleg erre az évre marad a Vega10 mint high end kategória.[link] -így a Volta eljövetele sem sürgős,főleg úgy hogy kártya sincs lassan a piacon.
Remélem 1-2 hét és megjön 170k -ért az MSI Vega56 Airboost kártya.Játék alatti hangjára vagyok kíváncsi, ha nem lesz orkán akkor maradhat. -
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #10381 üzenetére
Ez így tiszta sor..
Azért kívánkozott belőlem ki a korábbi, mert rendre ahhoz volt kötve hogy éppen hova szálltak a VGA & RAM árak, na ahhoz semmi köze nincsen csak most éppen az a trendi duma.
Btw.., a kijelző maradt, nem szívesen spoilerezném szerintem miért mert befolyásolhatja azt hogyan lesz kifelé mutatva a jövő deee.., na mindegy.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Beretvás #10382 üzenetére
Custom Vega56 200k -s nagykeres nettó ár! Eléggé húúú kategória. Vissza is vittem a GTX1080 árát 220k -ra.
MSI Vega56 AirBoost meg nem érkezett meg a héten.Még várok rá,de már nem sok kedvem van hozzá.Közben tegnap a jó édes anyám a laptopot megkínálta egy kis kávéval és utána letörölte és használta még vagy 5 órán keresztül.Aztán csak a néma csönd lett volna,ha én idegesen ne ordibálok vele.Be sem akar kapcsolni.Most az enyémet használják,mert újat mostanában nem kapnak. Majd hétfőn beszélek a szervizzel,hogy egyáltalán érdemes e vele foglalkozni,biztos az lesz a válasza hogy küldjem csak fel állapot felmérésre, aztán fizetek a semmire 10-15.000Ft -ot.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #10374 üzenetére
A pénz fontosabb, mint a gép. Nagyjából ennyi. Vannak tervek erre az évre, amihez ha úgy alakul, pénz kell, és inkább ez, mint a hitel, vagy majd a "kérek valakitől.."
Kezdéshez elég ami megmarad, és ha azt nézem, nagyjából elég jól maradt.
Szal, Neked kívülről lehet totál értelmetlen, számomra arra, hogy itt álljon benne közel 350-400k arra, hogy facebook-ozzak, felesleges volt. Ezt a mostani vas is tudja, sőt..
B terv megvan, gép maradt, bár ezen is filóztam, hogy kiszórom, dex szintje a telóhoz elég lett volna. Konzolon meg játszok néha, ha akarok. Live-on is van annyi játékom kb. mint Steam-en, amiből szintén 4-5 játékot indítottam el, néha.. Így a box ~150k volt, a Ryzen szett 50k, vagyis még a Ti árából is maradt, amit félre tettem.
A monitor még itt van, az valszeg marad is, de lehet, hogy nem.. Ez majd még kiderül.
Hiába golden chip.. Ennyi elég volt, másra kell az ára, lesz jobb helye is. Nem így szerettem volna, de arra, hogy itt álljon abból Nekem a tudaton kívül nem lesz jobb. Azt is tudom, hogy érhetett volna sokkal többet is, de nem fél év múlva akartam eladni, hanem most.
Elmondhatom, hogy volt ilyen is.. Ez van.. Majd lesz más.
-
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #10373 üzenetére
Parancsolj.
Ez tiCta szeLerem...
Vótmá', de kőmég: [link] -
Apucy01
őstag
az ilyenre egyből ugrom...
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #10367 üzenetére
"Úgy érzem tényleg jókor szálltam ki a pc masterrace-ből.."
Jah, alig árnyalja a képet h totál ok nélkül/értelmetlenül..
Golden 6700K, 1080Ti, WQHD 144Hz kijelző, minimum 2évig nem kellett volna hozzányúlj, _minimum_.
Akik mostanság fejlesztenének azokat megértem de a konzolról vagy FHD*60Hz-ről korábban High-End PC épített de most visszalépő galuskákat viszont nem érzékelem.
-
Gyuri27
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Televan74 #10364 üzenetére
Beszélgettem ma egy sráccal pont erről, tényleg elég kemény mozognak ebben.... Főként ha valaki nagyban csinálja..
Árak.. 1060GB ~150k, Strix 1070 ~250k most.. WTF?!!?!? A 1070 strix bő 1 hét alatt majdnem 100k-t drágult.. Úgy érzem tényleg jókor szálltam ki a pc masterrace-ből...
-
Televan74
nagyúr
-
Apucy01
őstag
ja hát az piros a procid meg sugárszenyezett azé kék mi?
lesz itt kövezés! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Beretvás #10359 üzenetére
Főként úgy, hogy a 3.5 megy 1.2V körül.. Na persze lehet az sem avx stabil, nem próbáltam.
Sakkozok egy kört a ramokkal, szinte tuti, hogy ott van valami csuklás, tényleg semmit nem foglalkoztam vele. Főként ha esetleg sikerülne 1V NB fesszel.
Tényleg a ram beállítás annyi volt, hogy megkerestem mi az amin betölt még a win.
-
-
-
Gyuri27
félisten
Itt vagyok. Itt voltam. Hozom a fájást a kékekre. LUL mekkora sz@r fos cég az intel. Te jó isten.
Ami megy megy az kabaré. Patch, bios, lassulás, fagyás, megint lassulás stb-stb.
Nem vagyok full kancsó (csak majdnem). Viszont tanuljátok meg mindennek következménye van.
A p4 korszakban az intel megszopatott, meglopott, átvert. Vettük a szar kazánokat és a semmirevaló cerkákat. Mikor azt athlon meg a sempi félárért porba alázott mindent. Aztán az intel megvett minden tesztet, gyártót kilóra. Mi, ti pedig tovább vettük a szarjait. Ott kezdődött minden.
Ha akkor a népek nem az intel marketing szart fújják, ha akkor kinyílik mindenki szeme (tudatos vásárlás rulez) az intel nem lett volna ennyire egyeduralkodó és nem tolná le a szarát a torkunkon.
Most hagyjuk ezt az egész kupit. Egy dologra koncentráljuk. Az intel vezért pofán verte valaki?
Volt sajtó közlemény, hogy: fijjúk elbasztuk ne hari? Srácok lemondunk 2 évre arról, hogy gennyesre keressük magunkat elég lesz a tisztes haszon. Az ez által megmaradt pénzt arra költjük, hogy ti ne szopjatok? Szó volt kártéritésről, bocsánatkérésről?
Mindenki hibázhat. Ez tény. Az élete során mindenki hibázni is fog. Az is tény. Csak az nem mindegy, hogy e hiba után van e f@szunk, gerincünk azt vállalni. Utána meg nem újra meg újra megtenni azt.
Nos ezért nem vagyok én barátja az intelnek. Én is beszoptam a p4-t. Sosem voltam tehetős. Kis pénzből építettem gépet mindig. Aztán szoptam vele. Mert mikor hozzám került az az athlon meg a szempi rájöttem mekkora örök vagyok. Persze tanultam belőle. Figyelmesebb, óvatosabb vagyok. Jobban tájékozódom. A másik tanulság az az volt, hogy az ugyanolyan szerencsétlenek mellé kell állni amilyen mindig is voltam és mindig is leszek. Így az amd-nek adom azt a kis pénzt amikor megtehetem. Nem baj ha lassabb. Nem baj ha melegebb. -
hackeeeee
Jómunkásember
Noh úgy néz ki megvan a cucc gazdája.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #10320 üzenetére
Én ezt csak bevétel szempontból nézem. Vagyis, a gyártónak abból a szempontból mindegy, mert a bevétele megvan, az eladott hardverekből, vga, táp, lap, stb stb, sőt, még stresszel is, hogy nincs elég hardver a piacon, hogy kiszolgálja az igényeket.
Szoftverekről beszéltünk.
HW szinten, lásd táp, lap, cpu, stb szinte biztos, hogy megvaan a bevétel, csak a bányászok által vásárolt hardverekből is, ha ezt globálisan nézzük.
A konzol gaming egy olyan téma, hogy nem tud venni 400k-ért 4K gaming-re PC-t, semmi izgalom, veszel konzolt ~200-ért, ha van hozzá TV-d, és kisgyerek boldog. De ez már relatív.
Ez már egy elég régi téma, hogy hogyan próbálnak fellépni ellene, de több éve sem léptek fel ellene.. Pedig "akartak". Csak akkor (elvileg) bedőlt magától. Most nem nagyon akar.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #10318 üzenetére
Nagyon szűken értelmezed a dolgot, tágítsd kicsit a látóköröd.
A Gamerség és az RGB fénykorát éljül, világít a táp, a bill, a kijelző alján LED világítja az asztalt és ez mind a PC Gamingre épül, abba fektettek rengeteg bizalmat és pénzt.
Most summázd a különböző HW gyártó cégeket, monitoroktól a tápokig akik erre külön gyártósorokat húztak, technológiát fejlesztettek és próbáld meg megtippelni hogy az ő a szóbanforgó pénzük és érdekeik seggén mekkora pattanást jelenthet a Konzol piac/gaming.., annak érdekei, befolyása, csak úgy viszonyításképpen..Segítek, mikroszkóppal sem találnád meg..
Ráadásul ez csak egyetlen perspektíva.., millió ponton támadható, hetente jelennek meg új hírek/cikkek h egyes országok/kormányok hogyan kívánnak fellépni ellene.
Ez semmi más csak idő kérdése, _szerintem_.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #10317 üzenetére
Nekem már volt olyan érdeklődőm aki azt mondta, hogy inkább vesz PS4-et.
Az a gond, hogy több hónapja mindenki ezt mondja, hogy "nem sokáig", azóta is tart..
A gyártónak abból a szempontból mindegy, hogy az eladásait szinten tartja. A fejlesztőket pedig a konzolpiac féligmeddig eltartja..
-
Habugi
addikt
válasz
ViZion #10314 üzenetére
Komment nélkül: [link]
Itt egy másik.., jóval szerényebb megközelítés: [link]
70db 1080Ti, 80ezer dodót költött a rigekre, ideális esetben ez 10hónap alatt jön neki vissza.
Persze ez egy novemberi video és ha épp bitcoint nyomatott akkor 20+, viszont ez sokat nem jelent mert fogja magát, átáll ETH-ra is csoki.Kérdés meddig fenntartható ez..?!
Hát már nem sokáig.., az emberek nem fognak/tudnak VGA-t venni, a PC Gaming lassan leapad, nem éri majd meg játékot fejleszteni.., mint folyamat persze.
Veszed a különböző játékfejlesztő/kiadó cégeket, summázod az érdekeiket.., onnantól h nekik elkezd fájni így vagy úgy de ki lesz fingatva a cryptomining. Valszeg lobby indul és az lesz amit jósoltam AMD/NV oldalról, külön kártyát miningra és játékra, átjárhatóság nélkül. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csecsit csókolom mindenkinek.
Rákérdezek itt is, csak, hogy ne az legyen, hogy nem szóltam, szóval, valszeg elengedem a PC masterrace vonalat egy időre, sőt félig már elengedtem, mert a vga már elment.
Szóval, valszeg menne a proci, és a lap is. Elvileg nagyjából mindenki tudja, hogy mit tud, mint lehet kicsikarni belőle, rendes hűtéssel 24/7. Innen esetleg érdekelne valakit? Árak ofkorsz a realitás talaján maradnak.
-
Apucy01
őstag
válasz
Habugi #10301 üzenetére
Igazad van Prof.
De sajnos ez egyszer majd azt vonja maga után hogy egyre több ember mond búcsút a pc nek és jön a konzol....a múlt héten 4 ismi tette végleg hidegre a vasat és vett box ot mert vagy a vga volt irdatlan drága amit szeretett volna vagy a ramot nem birta megfizetni.
Ez nem fog jóhoz vezetni én úgy érezem, mit gondolsz nekem miért nincs még kész a ryzsa? minden meg van csak a ram és a vga nincs tegyem bele a 380 at??
-
Habugi
addikt
válasz
ViZion #10283 üzenetére
Nagyon fasza helyen laksz, már azalapján amit fentről meg lehet állapítani.
(#10286) Apucy01:
Jóhogy.., tisztára olyan mint az egykori Gimnáziumi némettanárnőm..
(#10297) Apucy01:
Nem pukkan az sehova sajnos, a közeljövőben nem is fog.
Ennek az agyrémnek egyetlen megoldása van/elképzelhető hosszútávon, az pedig annyi hogy az AMD/NV megoldja akár softveresen akár hardveresen, hogy párhuzamosan létezhessen egymás mellett játékra ill. miningra használható VGA.
A bibi annyi, amíg ez nem pénzügyi érdekük addig ez nem fog megtörténni és miért is válna pénzügyi érdekükké, ennyi VGA-juk negyed/féléven belül még sosem fogyott.(#10300) ViZion:
"Emlékeztek? Ezt kerestem.."
Most hogy mondod basszus.., de hallod apám az sem tegnap volt.
Ha jól rémlik annyira emlékeztél hogy az ominózus/keresett szám klippjében egy figura táncol étterem/benzinkút/ilyesmi előtt.., ebből kellett volna összeraknunk.Btw.., csípem ezt a számot, a klippjét ezelőtt még sohashem láttam és most már legalább tudom a címét is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Filmgyűjtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged