- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Magisk
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
-
TPeti
tag
Már írtam korábban, hogy egy Powercolor 5700al bajlódok. Nem akart gyári beállítással menni. Lehet, hogy a tápom nem elég neki? Thermaltake tr2 500w, szerintetek? Thx
https://www.thermaltake.com/C_00002710.htm?id=C_00002710Serpent 750 Nitro TC, Serpent.com
-
törölt tag
Nalam Pulse van, semmi gondom nincs vele, a hetvegen jatszottam azzal hogy huzgaltam a bajszat es hozott 600 ponttal tobbet TimeSpy-ban, de egyreszt nem erdekel a tuning mar, ne menjenek a ventik ezerrel es jo ez alapon is, kap undervoltot, a jatekokban beallitom normalisan es csokolom.
-
lllaca
lelkes újonc
válasz #82819712 #588 üzenetére
Red Devil 100 euróval drágább mint a Pulse? Ez azért elég húzós. Néztem összehasonlítást, és 1 fokkal hűvösebb csak a Red Devil játék közben, illetve valamennyire halkabb. Kezdek eléggé a Pulse felé húzni, főleg így, hogy már rendelni lehet, a Devilről meg még semmi hír, hogy mikor lesz itthon.
-
kemsyt01
csendes tag
Just my 2 cents, muszáj voltam ref 5700-at venni, mert elfüstölt a régi, s ilyen áron nincs jobb vétel. Amennyire féltem a hangjától, egyáltalán nem gáz, idle 31-33 fok, terhelés (játék, nem stress test) alatt 70 pár fokig felmegy, megváltás a régi 95 fokos 280x-hez képest. Igaz ha meghúzom Afterburnerrel a ventit, rendesen porszívó hangja van, de normális körülmények között nem tudtam még odáig fűteni, hogy ennyire kelljen pörgetni (AC Odyssey és Shadow of the Tomb Raiderrel tesztelve, előbb hallom meg az i5 9400f hűtőjének a hangját).
szvsz vállalható a ref 5700, ha valaki ilyenen gondolkodik, nem feltétlen ér meg +20k-t a ref hűtés (vagy győzzetek meg, még visszavihetem ). Persze XT-hez a ref hűtés nagyon gyenge...
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
(A zaj, hőmérséklet, fogyasztás, OC rész 3:24-től kezdődik.)
[ Szerkesztve ]
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
addikt
Sziasztok,
mikorra várhatóak a costum 5700-ak hazánkban? Illetve arról lehet tudni valamit, hogy az 5700-akat tudtommal biososan visszafogták, hogy esetleg a costum kártyák között lesz-e olyan, amit nem? (már nem tudom, hogy hol láttam, de az 5700xt-k képesek voltak a 2000+mhz-t tartani, viszont az sima 5700-ak korlátozva voltak és emiatt nem tudtak egy bizonyos szint fölé menni).
1070-röl váltanék, fhd 144hz-hoz kellene, vagy felskálázva 1440p-re, 2160p-re (nem tudom, hogy amd oldalon van-e ilyen skálázás, mint nvidianal). Illetve ryzen 2600 4ghz-en van, az elég lenne vagy érdemes lenne ryzen 3600-ra lecserélnem azt is?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
EU (Német) ár összehasonlító:
"Szerezd meg hát mind"[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ilyen az amikor Kínában népszerű a manga és a rajzfilm figurák:
avagy miért tűntek el a csajok a videókártya dobozokról.[ Szerkesztve ]
-
Kvg
senior tag
válasz Szeszkazán #226 üzenetére
Képekeben Nem fikázom, minkdenki mag alkot véleményt a látottakról.
Találós kérdés mennyi lesz így a Vram hömérséklete[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz huskydog17 #565 üzenetére
Én nem ironikusnak szántam a hsz-em. Tényleg a 2060S környékén van az 5700.
-
TPeti
tag
Sziasztok!
Ref. Powercolor 5700at vettem két napja. Általában a BF V-el játszom. 5-30 perces időtartamban fekete kép berregés és ujraindulás történik. Eddig egy rx580 volt benne hibátlanul. Lehet h kifogtam egy hibás példányt vagy a BF V-el még nem barátok driver szinten? Mondjuk az is igaz, hogy ha 100Mhz-el visszábbveszem akkor nem hibázik. 84 fok fölé nem megy alapbeállítással sem (junction temp). Találkozott már valaki hasonlóval a sima 5700nál?
Köszi, TP[ Szerkesztve ]
Serpent 750 Nitro TC, Serpent.com
-
Noukoum
veterán
De az 5700 xt az 2070s szint.
A sima 5700 a 2070 párja, szóval nem értem. Miért vennél 2070-et ha gyengebb?jeni igen, nagyon jó vétel ennél olcsóbban használtan se kapod meg (pláne úgy ha szinte nincs is aprón)
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
huskydog17
addikt
Radeon RX 5700 Red Devil Teszt - ComputerBase
Nagyon jó lett, mindkét BIOS-sal nagyon halk, de a Silent BIOS-sal egy zárt házból nem lehet hallani terhelés alatt sem. Not bad.
#564 BReal: Pedig ott van.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
jeni
félisten
ez ép,hogy megjelent de már vissza is küldték
ez is bontott és alapból 3 év garis de már csak 21 hó garival adják[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Ez reális? [link] hogy a Sima 5700 ez tudja?
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
csul1
tag
Sziasztok !
Gyári modellek árát látva reménykedek benne, hogy 140 körül is lesz. Így 160 körül majdnem annyi az ára mint a 2070nek. 😢 Decemberre tervezek venni egyet addigra csak lejjebb megy.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Lehet hogy valaki írta már korábban, de elkezdtek itthon is felbukkanni a custom 5700/XT kártyák (legalábbis be vannak listázva árral) Al*ánál a Pulse, Evoke, Mech, I*onnál pedig a THICC II.
A sima 5700-k 135 és 140 között, az XT-k 160-165 közötti áron vannak.
[ Szerkesztve ]
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
turistakolbi
aktív tag
Ez a típusú hűtő hűti a 2080-am. ami benyakal 250 wattot. ilyen 68 cels körül megáll max terhelésnél. átlagban 64 en rötyög.
Utáltam a gigabytot de ez jó hűtőDe akkoris a Red devil a legjobb eddig.
RGB-t be kell lőni full pirosba!! egy démon bábut a gépházba, ( DIablo II ből )
piros ledek mindenhol. esetleg MŰ pókhálót amit megvilágítanak fehér ledek..Lehet vele játszani az biztos
https://www.twitch.tv/muerte188
-
BReal
addikt
válasz #82819712 #549 üzenetére
Tegnap láttam én is a Newegg-en, csak elfelejtettem linkelni. Gigabyte Gaming 5700 XT is felkerült, az 420 dollár lesz.
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Az ősszel szeretném lecserélni az RX590-esem egy 5700-5700XT-re,Sapphire oldalról terben van egy NITRO+ verzió? Vagy még a PowerColor Red Devil érdekelne,hogy elérhető lesz e itthon.
Köszönöm -
törölt tag
409 dollárért megy az ASRock Radeon RX 5700 XT CHALLENGER D 8G OC videokártya
Tehát euróban ennyiért számítható itt, ezzel csak kicsit drágább mint a ref.[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz turistakolbi #547 üzenetére
A 2GHz@60 fokot kerestem csak.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
törölt tag
Most a Limited Edition és a sima az ugyanaz nem?
Csak egy Ledes egérpad plussz van.
A led kellett mint egy falat kenyér a egérpadba
Az ős AMDsek még emlékeznek az ATI-s időkre mikor egy videókártya doboz tele volt tömve ajándékokkal.
Éves vírusirtó, egér stb....Alapon 2 GHz vagy azt ő állította?
Amúgy tetszetős ez a Devil.[ Szerkesztve ]
-
Kvg
senior tag
Hát ez az eddigi legjobb XT. 2Ghz 60fokon
[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
válasz Malibutomi #541 üzenetére
Esetleg még a köszit hagyd el nézzél meg olyan tesztet is ahol nem Intel procival tesztelték mert azok már nagyon lehuzzák.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
BReal
addikt
válasz Malibutomi #538 üzenetére
Guru3D-t összegeztem gyors, remélem sikerült a matek. 5,7%-kal gyorsabb 11 játék átlaga alapján a 2070S úgy, hogy nincs benne pl. egy Forza Horizon 4 a tesztben. Annak a Techspotos eredményét beletettem: 26%-kal gyorsabb az XT, így 12 játék alapján 3,1% lenne a különbség. A Techpowerupnál 12%-kal gyorsabb a 2070S. Irreálisan nagy a különbség a többi oldalhoz képest. Kb. 5-6% lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
válasz Malibutomi #538 üzenetére
Ja kb pariban vannak!
[link] -
BReal
addikt
válasz Malibutomi #531 üzenetére
Guru3D
Techpowerup
Techspot
AnandtechNézd át őket és Guru3D-nél összegezd az eredményeket, mert nincs egy összefoglaló táblázat. Az biztos, hogy a 2070 és a 2070 Super között van. Átlagolva a félutas teljesítmény biztos megvan, akár közel a 2070S-hez. Újabb, modernebb motorokat használó játékok esetén különösen.
Ja már látom, 1080-ad van. Hát 20+ % az XT javára, nyilván el kell dönteni, megér-e annyit. Akár megnézni, hogy mennyiért tudnád eladni a 1080-at és mennyit kéne ráfizetni.
[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
Inkább a 2070 superrel van egy szinten, van ahol gyorsabb és van ahol picit
lassabb.szerk: Noukoum, sorry ugyanazt irtuk.
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
2070 superrel van pariban. Hol az egyik hol a másik a jobb.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Malibutomi
nagyúr
Akkor mondjuk kb 2070 szint.
Akkor meg egy lepcsot kivarok mit hoznak jovore, altalaban +50% teljesitmenynel cserelek, de max 4-500£ korul Szoval az 1080-al meg akkor elleszek egy kicsit
-
nagyúr
2060 es a 2070 kozott van
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Malibutomi
nagyúr
Most hogy all sz 5700XT valos teljesitmenyben?
Mert a tesztek mutatnak hol 2060 hol 2070-hoz kozelebbi sebesseget is. Ki hogy mer. -
Whysperer
addikt
de most komolyan ember. ,ha az autómnak 90 fok az üzemi hőfok akkor hűtsem 40 fokra? Szeritned leszarom 160-nál vagy 200-nál is akár ,hogy a mondeom hány fokos ,ha az üzemi hőfokon megy?
Ne haragudj meg ,de Te,ha nem lenne MSI afterburner vagy valami szaros szoftware ami mutatja. Fogalmad nem lenne hány fokos a kártyád csak menne a géped és kész. Üzemi hőfokon megy? igen. Szérül a rendszered? nem.
De hogy tesztelhetjük. Eljössz hozzám és ,ha program nélkül megmondod hány fokos a 1080-om WOW classic ban 60 Fps-re beállítva pontosan egy programot meg lázmérőt nem használva max kézrátétellel . vagy hallásra vagy szaglásra , akkor elismerem tévedtem.
Engem 2 dolog érdekel, hogy annyi FPS-m legyen amennyi a Monitor frissítése és ,hogy ne ordítson. Hány fokos pont leszarom ,mert tudom, lehet Te vagy a nagymester ,de a MSI meg a PowerColorba meg a Sapphire-nál nem a CBA Erzsi dolgozik és ő sem hülye,hogy kiadja a piacra úgy,hogy szar!
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Stillx
csendes tag
Itt az a baj, hogy ne a hőfokokkal meg a hangal van a gond hanem az árazással. Mindenki kusba lenne ha 100rugóba adnák. 160-170ért jobban meggondolja az ember, hogy mit vesz!
-
Kansas
addikt
Mindenkinek, aki a hőfokokon lovagol:
A felmerülő kérdések:
- Van thermal throttling?
- A GPU és/vagy a VRAM hőmérséklete kilép az üzemi hőmérséklet-határok közül(tehát amit hivatalosan bírnia kell)?
- Túl hangos a hűtés?Ha a válasz 3 "nem", akkor pont le lehet sz@rni, konkrétan mekkorák a hőfokok. Azt a kártyát kell választani, amelyik olcsóbb, hosszabb ideig garanciális és/vagy jobban tetszik.
Ha az első 2 "igen", a 3. "nem", akkor emelni kell a ventillátorok fordulatszámát és/vagy megnézni, hogy a ház hűtése rendben van-e és szükség esetén korrigálni(beleértve kábelezést is).
Ha az első 2 "nem", a harmadik "igen", akkor olyan kártyát kell nézni, amin több és/vagy nagyobb venti van, esetleg valamelyest lehet a ház hűtésével kompenzálni, hogy visszább vehessen a VGA.
Ha mindhárom "igen", akkor felejtős a kártya, esetleg ha kirívóan olcsó, akkor jó lehet modding-alapnak.OK, tudom, kicsit csalás a 3 kérdés, hisz thermal throttling épp azért van, hogy a komponensek ne léphessenek ki a működési zónájukból...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Whysperer
addikt
-
BReal
addikt
Köszi. A Vega adatlapját nem néztem a Powercolor oldalán, csak az RX 570/580/590-ét, de nem volt feltüntetve a backplate, kép meg nem volt róla hátulról. A vicc, hogy közben néztem videókat, és az RX 570, 580, 590 Red Dragonokon is van backplate. Egyszerűen a Red Dragon oldalán nincs feltüntetve a backplate, míg a Red Devilnél igen.
[ Szerkesztve ]
-
Kvg
senior tag
Puzonvágo111 nek ilyen rakott fel videót netre. AB mér egy 92+ fokot. Ez nem a vrm, hanem a vram.
Előrdulhat hogy egy hogy csendes venti profilnál a 100fokotis eléri a vram, de nem csak ennél több más márkánál is.
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
-
BReal
addikt
A Pulse-t letesztelték a fő oldalak. Teljesen jó hőfokokat és hangot produkált mindenhol. Szóval konkrétan mi a gondod vele?
(#510) Stillx: Most őszintén, minek? Kb. 0-3 fps-sel vannak előrébb a referenciától. Illetve a GPU húzásával minimálisan nő az fps, mert ugye a memóriával van a gond.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Én sem értem. Figyelembe véve az árakat, az eddigi 5 custom RX 5700XT-nél nálam így néz ki a sorrend: Sapphire Pulse, Powercolor Red Devil, MSI Evoke=XFX Thicc, ASUS Strix. Utóbbi hármat árak pontos ismerete nélkül nehéz rangsorolni, de abból kiindulva, mennyire hasonló a hűtési teljesítményük, nem marad más szempont itt sem, mint a várható ár (440-450 $ talán az MSI Evoke és az XFX Thicc, 470-480 körül a Strix), és a kinézet. A Red Devil csak azért nem előzi a Pulse-t, mert 20-30$-ral drágább. A Red Dragon rondíthat még bele a Pulse első helyébe. Kérdés, lesz-e rajta backplate, mert a Red Dragonról azt le szokták spórolni.
-
BReal
addikt
Köszi!
(#488) unrealnoise: Egyébként én azt szoktam ajánlani mindenkinek, hogy nézzen meg kb. fél tucat tesztet, abból már bőven lehet átlagolni. Ha 6-ból 5 azt méri, hogy 10% a különbség, és egynél van csak 5%, akkor ott nem a másik 5 teszt metódusával van gond. A másik pedig, amit ajánlani szoktam, hogy adott játékokban mért teljesítményt nézze valaki. Ha pl. Vulkanos idTech vagy Frostbite motoros játékról, Forzaról, vagy általában DX12-es játékról van szó, ott valószínű jobban teljesít az AMD, ha régebbi motort használó játékról (pl. AC), akkor az NV.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz Phobosz90 #512 üzenetére
Meg Sapphire-tól a prémiumot, hívják bár Nitro-nak, Toxic-nak vagy máshogy.
@(#510) Stillx és (#511) zef: azért a 2-3% teljesítmény-többletért, amit a gyári OC-tól kapsz, nem éri meg a zaj meg az extra fogyasztás, mindkettő aránytalanul jobban nő a teljesítménynél.
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Phobosz90
csendes tag
Még várunk azért egy XTX et is nem?
-
Stillx
csendes tag
Úgy lenne teljes a kép ha a mhz is fel lenne tüntetve!
-
Kvg
senior tag
válasz Televan74 #505 üzenetére
Ezekből az MSI a jobb. A GDDR6 rohadtul melegszik. So so egybe van hűtve a gpu val.
A sahhpire óriási hibát követett el hogy csinált külön borsát a ramra, amire a nagy borda rá tolja a meleg levegőt.
Valamikor 5 év elég volt egy lemez az akkori kevesebbet fogyasztó vram ra.Most sem jobb. Most fejeztem be az írást.
Panasz volt rám nem fejtettem mit miért mondok most megtettem.[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
Kansas
addikt
A véleményed leírhatod, de indoklás nélkül nem várhatod el, hogy komolyan is vegyük - megpróbáltalak rávenni, hogy megindokold, nem tetted. Plusz Shkiz0 fórumtárs figyelmeztetett korábbi "munkásságodra" hivatkozva - amit meg is néztem magamnak...
Innentől kezdve... tudod mi a jó a prémium tagságban?
Hogy a hozzád hasonló trollokat szépen le tudom tiltani, és nem kell a marhaságaikat olvassam...
A megelőlegezett bizalom hatálya lejárt.[ Szerkesztve ]
-
Kvg
senior tag
Ehez neked két óra kellett. Ez kemény na.
Pont az én hsz re regálsz. Miért nem a 480 as topicot olvasod?
Annyira AMD és márka fanatikus vagy t*istaMeg mondanád nekem miért nem irhatok véleményt egy világ piacra szánt termékről?
Amennyiben negatív a véleményem az adott termékről, az miért zavar téged?Fentebb írtam mi a bajom a pulse al. 7870 es hűtő annó elég volt, de az 5700XT hez ez már nagyon kevés. De téged ez ne érdekeljen, elég ha nem fanatikus fórumozók érdekli.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Áh, OK, így már minden világos... abban a topikban nem jártam, köszi a tippet!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest