- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsida.kornel
tag
válasz zsida.kornel #14382 üzenetére
Én is csendes megfigyelőbe váltok, 235-ért elkelt a Nitrom
-
Majom19
tag
válasz arnoldito #14398 üzenetére
Nem. Megint elkezdte.
Ma újrarakom. Aztán megpróbálom eszközkezelővel telepíteni a drivert adrenalin nélkül. Egy próbát megér.
Fastboot ki, multi hang driverek tiltva, performance mód, discord, chrome hardveres gyorsítás, game bar kikapcsolva. Friss driverek. Xmp on/of al is csinálja. Processzor auto oc kikapcsolva biosban. Így 3600mhz-n megy, de ígyis csinálja.
Eseménynaplóban windows power kernel 41. Kritikus hiba. De ez csak ujraindítás után van a hiba okát elvileg nem naplózza.
Csak kártya csere óta produkálja a hibát.Igen
-
Majom19
tag
válasz arnoldito #14386 üzenetére
Igen csinálta. Beállítottam és rá 5 percre crashelt. Így újratelepítettem a gépet. Lekopogom azóta semmi baja. Ugye volt kártyacsere miatt ddu meg ilyesmik elég sokat szenvedtem, mire felment az amd szoftvere. Egyszerüen nem települt. Meg minden másra is hisztizett. Aang driverek se a net nem volt jó.
Igen
-
beef
őstag
válasz Lendova #14389 üzenetére
Ilyenkor elég a P1 feszültséget egy picit feljebb tolni. Valószínűleg a 800mV-ra sincs szükség, hogy stabil legyen.
Nekem is ez segített, meg játékok közben volt néha fagyás. Azon meg a power limit +30 - 50%. Persze nekem a P3 feszültség is a gyárinál visszább van véve és az okozza. -
-
Lendova
őstag
RX 480-nál és most az 5700XT-nél is mindig szívtam a Wattman-es under volt-tal, mert restart vagy cold boot után visszaált alapra. De! Nemrég valaki írta, hogy meg kell növelni az alacsonyabb power state-ekhez tartozó feszültséget, mert az kevés lehet gyárilag.
Yep, nálam is az volt.
Talán 3 hete használom így, se reset, se crash nem volt eddig.All fiat goes to zero.
-
Pitterix
őstag
Srácok úgy néz ki megadta magát az MSI 5600xt-m. Még 2 hónapos sem volt, ráadásul csak úgy használtam, ah kaptam.1előre búcsúzok a topiktól. Nem tudom, gariba mit tudnak tenni...
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
zsida.kornel
tag
Annyira nem válnék meg tőle, szóval felteszem valami irreális áron, aztán ha valaki nagyon szeretné, had vigye.
-
atee
őstag
-
odorgg
addikt
válasz zsida.kornel #14379 üzenetére
Mivel most a bánya áraz be mindent, lényegében egy sima 5700 többet ér mint a 2080
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
zsida.kornel
tag
Szerintetek 5700XT nitro+ mennyiért menne el most? Még durván 2 év alzás garival, 240 körül csábítóak a 2080super-ek
-
Kolbi_30
őstag
válasz mrpazu #14377 üzenetére
Lehet a kártya is hibás, de pl a játékban is lehet valami,vagy akár Windows is. Nálam is egy másik kártya crashel egy windows frissítés után, az összes driverrel, aztán jött egy kisebb patch megint insideren, és most stabil minden. Ha teszteken stabil, akkor lehet szoftveres baj.
[ Szerkesztve ]
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
mrpazu
csendes tag
Sziasztok!
Asrock Radeon RX 5700 XT Phantom Gaming 8G OC
Alap profillall, single player játékokban stabil, online gameben crash-el.
Tesztekben stabil volt. Cyberpunk 2077 crash-el.
Asrock tweak-el default profil szintén crash, silent modba stabil.
Hibás a kártya? -
Majom19
tag
Sziasztok.
Valakinek rx5600xt vagy 5700xt-vel hasonló probléma?
Zöld képernyő majd a gép újraindul. Napi egyszer. Van hogy ha betölt a windows.
Kártya undervoltal és kézi fan controllal megy max 55fok.
Teljesítmény módra állítottam. Elvileg legújabb driverek. Win10 fastboot kikapcsolva.
Sapphire pulse rx5600xt.
Köret:
Ryzen5 3600: 68k Scythe mugen 5 revb
Gigabyte B450 AORUS ELITE alaplap
16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16 (2x8GB) (F4-3200C16D-16GIS)
250GB Kingston SSD M.2 NVMe A2000 meghajtó (SA2000M8/250G)
Chieftec 700W Smart tápegység (GPS-700A8) dobozosIgen
-
Pitterix
őstag
Rajtam kívül van esetleg valakinek MSI 5600xt?
Érdekelne, hogy frissített e az illető rajta BIOS-t?"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
gyolas1990
csendes tag
válasz Szpisti #14367 üzenetére
A megadott fekvencia alá boost-ol mindig a kártya. Nekem a sima RX5700-as 1950 Mhz-re belőve max 1900-1910-et tud.
Rakd fel 2150 Mhz-re hátha bírja a megadott fesszel.
[ Szerkesztve ]
AeroCool Atomic v2 | Gigabyte B650M Gaming X AX | AMD Ryzen 5 7600 | Patriot Viper Venom 2x16GB | AMD RX 7800 XT 16GB | SK Hynix PC801 512 GB M.2 NVME | 1TB Samsung 860 EVO SSD | Samsung Odyssey G7 C32G75T
-
privacy99
senior tag
Sziasztok! Tavaly Novemberben vettem egy Sapphire Nitro+ RX5700 XT SE-t. Eléggé jó áron volt még, és be is vált, igazából csak az érdekelne, hogy a terhelt hőmérséklet rendben van-e.
Olvasgattam külföldi fórumokat, azok alapján igen, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. Durva játék közben, folyamatos 98-99% használattal több óra után olyan 76-78 fokig megy fel, egyszer láttam talán eddig 80-on, felette sosem. Folyamatosan 2060 Mhz-en dolgozik, vagy akár picit felette, ebből is azt gondolom, hogy rendben van. Tuning nincs, és nincs is tervben.
-
-
arnoldito
senior tag
Kár most itt kapadozni, lehet kezd a lufi engedni!?
[link] -
Plebi
senior tag
-
fanti
addikt
válasz varmi2 #14349 üzenetére
Szia!
Tudnál nekem segíteni abban, hogy miképp kell kryptovalutát bányászni?
Egy 3900X és egy RX 5700XT-vel érdemes elkezdeni?Nagyon felkeltette az érdeklődésemet az amit írtál és nagyon megköszönném ha segítenél nekem privátban. Még sosem csináltam ilyesmit eddig.
Köszönöm szépen előre is!
-
varmi2
nagyúr
válasz Televan74 #14352 üzenetére
Ott csak bios modd volt, és azt sérelmezték. Azok a kártyák is hibátlanok, ha vissza megy az eredeti bios, vagy lefuttatásra kerül egy pach, ami elhiteti a driverrel, hogy az a bios is alá van írva.
Szerintem ha egy kártya topikjában szó van róla, hogy mennyi pontot hoz 3d markban, vagy egy adott játékban mennyi az fps, akkor annak is van hely, hogy mennyit hash-el egy krypto valutában, és az mennyi pénzt jelent.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Televan74
nagyúr
válasz varmi2 #14351 üzenetére
Röhögve, akkor miért van az hogy az előző bányászláz után sokan panaszkodtak a bányából kidobott RX5x0 kártyákra. Maradjunk annyiban hogy ezek a kártyák játékra lettek kitalálva, az hogy más bányászik vele az ő felelősége. Játék alatt is ment már tönkre vga a gépembe. Egy Vega56 Pulse volt, de az elég hamar kiderül hogy hibás, talán ha egy hónapot használtam.
De kérlek a bányász dolgokkal, marad a topikjában.[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
varmi2
nagyúr
válasz Televan74 #14350 üzenetére
Ha játszol vele napi x órában az károsabb a vga-nak, mint a bánya. Két okból is.
1: játék közben után nagy a hőingáns, ami miatt előbb utóbb elreped a bga lábai,
2: ez a hardver úgy van tervezve hogy 180-200Wot is simán kibír, ugye játék közben ez meg is van, sőt akár mégtöbb, bányában 100W a fogyasztás, tehát minden komponens röhögve elviseli nagyon sok éven át.
Természtesen mindenki maga dönti el, hogy mit kezd a hardverével. Csak gondoltam szólok, ha valaki nem lenne tisztában a dolgokkal.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Televan74
nagyúr
válasz varmi2 #14346 üzenetére
Kb annyi jött ki a kalkulátor szerint, de én nem kockáztatom a kártyám épségét. Havi 30.000 Ft jól jönne, nekem játékra kell a kártya a nap 7-8 órájában. Tehát az a profit máris kiesne a napi nyerségből. Akinek van rá befektetni való plusz pénze csinálja nem azt mondom. De annak általában ott a jó gamer config is a 2-3 bányagép mellett. Ezt nagyon sokan nem tudják megtenni. Én azt mondom akinek egy kártya megvásárlására is alig volt pénze ,ne tegye.
Mindenbe beleugatok!!!
-
varmi2
nagyúr
Nem néztem be 1200huf körül naponta leszámolva az áramot.
Én egy rx5700xt+rx580 8Gb, +ryzen 3600 együtt napi 2k fölött termelek, volt hogy 3k is összejött egy nap alatt, persze ebből még nincs levonva az áram.
Itt ültök egy pénztermelő gépen, de nem használjátok ki. Bánya alatt az rx 5700xt kb 100Wal elvan. Tehát nem károsodik semmi, egy játék károsabb......
Szerintetek miért tüntek el ezek a kártyák a boltokból? ÉS miért ment fel az aprón is az ár?[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
Simán 8 dollár felett becsül naponta igaz becslés de elég pontos szokott lenni.
Jól irja mert nekem proci is megy most hogy kipróbáltam.
1000 sima.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
varmi2
nagyúr
Nem értem, hogy miért nem bányásztok a vga-val, mikor nincs játék. Napi több mint egy ezrest keresnétek az áram árán felül.
-
Eagle16
addikt
Remélem rosszul láttam, hogy reggel az aprón 180k-ért ment el egy ref. Asrock 5700 non-XT...
Ilyenkor sajnálom hogy nincs IGP a Ryzen-ben₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
atee
őstag
válasz Pitterix #14331 üzenetére
Amikor az első bányászláz kirobbant. Akkor a 480 as kártyámat 120k ért adtam el. 84 ért vettem.
Viszont akkor sikerült 130 ért 1080 as kártyát venni gyorsan.
Most is drágábban menne el az 5700xt, de nincs mit megvenni helyette ami nem is sokkal drágább és előre lépés is. Majdnem sikerült, de lemaradtam a 200k alatti 3060ti ről az eladó jóvoltából...Arra meg nem nagyon van esély, hogy hirtelen ellepi a piacot a sok vga. Szerintem ez is szándékos..a gyártóknak kifejezetten jó ez, hogy drágábban is mennek el a bányászok meg instant megvesznek minden új genes kártyát.
Szóval, ha megint beomlik a bánya... akkor lesznek normális áron a rigből kivett kártyák. Mint ahogy ez volt legutóbb is.
Mondjuk ahogy egyes elemzők gondolják bőven 100ezer dollár fölé is mehet idén a bitcoin. Ez nem túl biztató nekünk egyszerű felhasználóknak![ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
Televan74
nagyúr
válasz arnoldito #14334 üzenetére
Akkor aki játszani akar annak marad a konzol! Ha így haladunk a PC mint játékplatform tényleg halott lesz. Nem éri meg PC -re költeni. Inkább veszek 149.000 Ft -ért egy PS5 lemez nélküli verziót, mint hogy egy középkategóriás kártyára 250.000 Ft körüli összeget költsek. Azt sem tudnám mihez kezdjek ha most kellene gariztatnom a 5700 -as kártyámat.
EVGA -nál én előjegyeztem egy 3060Ti -t,de szerintem ott se lesz semmi egy darabig.
A cégeknek egyszerűbb ha a gyártól elviszik a kártyákat a bányászok. Nem hinném hogy sokan bevállalnák a plusz munkát hogy a gamereket szolgálják ki.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
Pitterix
őstag
Ahogy itt olvasgatok, azért jó páran eladják a kártyájukat. Ugye nekem is van egy 1hónapos MSI Gaming X 5600xt-m, de ha most eladom, vajon van rá esély belátható időn belül, hogy tudok helyette jobbat venni jó árért? Gondolom ez is elmenne min 150k-ért...
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
MZsoltee
veterán
válasz #32839680 #14327 üzenetére
4GB-os VGA-t keress. Azok lényegesen olcsóbbak. Nem tudom mennyire igaz, de a bányászathoz már nem igaziak a 4GB-os vga-k. Nekem ezt 45k-ba sikerült elhozni és lusta voltam nem akartam postázni sem.
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
MZsoltee
veterán
Énis elbúcsúzoma topictól. Elkelt az 5700XT Aorus. Jó VGA, lehet majd lesz még ilyenem, de majd' 200kért elment. Jött helyette egy RX 580 4GB a sapphire-től.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
arabus
addikt
válasz #32839680 #14322 üzenetére
Azt még igen.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
-
arabus
addikt
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arnoldito
senior tag
válasz Create. #14311 üzenetére
Igen az az egy ami 180k, de azért még lehet nem kapkodnék, most fizesd ki, majd egyszer küldik, mire ideér addigra itthon is megkapod annyiért. Én hányszor beszívtam ezzel. A házamat németből vettem, mire meghozta tesóm itthon is lehetett kapni, és 1000ft-al olcsóbb is volt. Ugyan ez volt az R9 Fury AMD karival is, 2 rendeltem, majd rá egy hónapra gyorsan eladtam, mert ugyan annyi volt itthon, a használt ára meg beesett...
-
arnoldito
senior tag
válasz Televan74 #14307 üzenetére
Szerintem kevertek valamit, mert az EVGA leírja, hogy minden esetben Tajvanról jön a csomag. Na most akkor hogyan is úszod meg az Áfa+2% vámot? Lényegében sehogy. És akkor pontosan annyi a VGA mintha otthon vennék. Talán akkor, ha németben berendeled, vagy hollandba, majd ott megúszod és onnan küldik haza.
-
R3laX
addikt
válasz Televan74 #14307 üzenetére
Ez az, hogy így is megúszod -100.000-ből... Magyarország már nem a normál polgároknak való... ugye a tavalyról megemelkedett 400.000-es bruttó átlagfizetéssel (az már más, hogy a legtöbb minimálbéres már munkanélküli, akkor persze hogy emelkedik az átlag).
Jókor kell lenni jó helyen .
Nekem még nem sürgős, pont munkakereső vagyok . Csak nézelődtem, hogy lehetne 0-ból kihozni .[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
EU oldalról kell rendelni, vagyis feliratkozni, csak áfát kell fizetni. 165.000 Ft körül van most a XC ára. És ebben beleszámoltam a 27% áfát is.
Nálunk az Aqua -ba van most 289.990 Ft -ért.
Az hogy mikorra lesz az EVGA -tól az már más kérdés!
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
R3laX
addikt
OFF
Na, tegnapról mára. LIMIT 1 PER HOUSEHOLD. Korrekt [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest