- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsida.kornel
tag
Most kicsit sajnálom hogy "csak" 235-ért odaadtam a nitrot, de akkor még én voltam a legdrágább a 245ös árral, gondoltam ennyit elengedek, ugyis 170-ért vettem.
Ahogy az árak alakulnak lehet 2 hét mulva 260ba is vitték volna .[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
válasz Dexter68 #14426 üzenetére
Nekem az 5700xt csinált hasonlót, mikor kipróbáltam egy másik PCI slotban, hogy meszebb a procitól hűvösebb e, amikor visszatettem hasonló dolgokat produkált, áramtalanítottam, kivettem es ugyanoda visszatettem utána soha többet nem fordult elő, igaz nem is vettem ki többet, csak most mikor elvitték.
-
zsida.kornel
tag
válasz zsida.kornel #14382 üzenetére
Én is csendes megfigyelőbe váltok, 235-ért elkelt a Nitrom
-
zsida.kornel
tag
Annyira nem válnék meg tőle, szóval felteszem valami irreális áron, aztán ha valaki nagyon szeretné, had vigye.
-
zsida.kornel
tag
Szerintetek 5700XT nitro+ mennyiért menne el most? Még durván 2 év alzás garival, 240 körül csábítóak a 2080super-ek
-
zsida.kornel
tag
válasz Capricornus #14231 üzenetére
Mondjuk lehet megérne egy próbát másik rammal, nálam először patriot steel series c16/3200as ram volt, de csak 2866-on indult vele a gép, és csak akkor ha nem az előírt ram slotokba tettem, próbáltam ryzen dram calculatort, mindent. Futtass egy memtest86-ot, ha dob hibát lehet a ram a gebasz.
Cseréltem c16/3200as hyperx predatorra, azota eltelt egy év és azóta semmi kifagyás/kékhalál.[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
válasz Krisz0418 #14200 üzenetére
Próbáld meg így, egy időben nekem volt valami gebasz a driverrel, és valahogy mindig maxon volt az órajel (az E-péniszt óriásra növelte, de fps-ben észre sem lehetett venni ), de a kövi update-el eltűnt, utána próbálkoztam ezzel a módszerrel, nagyjából kitartja az órajelet, de amúgy nekem semmivel se lett jobb, sőt volt olyan játék amiben pont ettől kezdett el szaggatni.
(5700XT Nitro+)
-
zsida.kornel
tag
Sziasztok!
Minap kötötten rá a TV-met (LG 55um7050plc) a gépemre (hama 2.0b-s hdmi kábellel), szembetűnt hogy a laptopomról volt 1440p-ben 100hz, most a gépemről nincs. 5700XT nitro+ ketyeg benne, hol tudnám ezt beállítani, windows-os felületen minden felbontáson max 60hz a frissítés. -
zsida.kornel
tag
Újra kellet raknom a drivert windows-os baszakodás miatt, ugyanazt a drivert tettem vissza, eddig faszán tartotta az órajelet akkor is amikor nem volt kihasználva a kártya, 2010-2020 mhz körül ment játékok alatt. Most ugyanazzal a driverrel pl csgoba 1400mhz fölé nem is megy. Valahogy ezt meg lehet piszkálni vagy előtte csak bugos volt?
Egész boldog voltam hogy végre rendesen működik -
zsida.kornel
tag
Azta, nekem a legújabb driver van clean windowsal már aznap feltettem, amióta kintvan. Azóta nyúzom, de minden ugyanolyan mint eddig, sehol semmi hiba nálam. (Tesztelt játékok: Forza Horizon 4, Hunt:Showdown, CS:GO) Huntban és Forzában még mindig előfordul hogy a menüben elkezd szétesni a kép, de ameddig játék közben nem csinálja, addig úgy döntöttem nem nagyon érdekel.
-
zsida.kornel
tag
válasz galaktikus #7024 üzenetére
2100-as boost clock a pulsba? he-he
Ja most nézem hogy mindegyikhez azt írja
[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Kezdett instabil lenni a winem, úgyhogy csináltam egy clean installt, legyalultam mindent. Vajon fel merjem tenni az msi afterburnert, tartsam magam távol a gonosztól?
-
zsida.kornel
tag
válasz Cyberboy42 #6940 üzenetére
Upsz, nem válaszolni akartam, sorry
Nem tudom mennyire új, én most vettem észre
Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.2.1[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Újabb hibát észleltem, nem tudom hogy mennyire van köze a VGA-hoz de gyanítom, hogy igen.
Másodszor történt meg, hogy mikor kapcsolnám ki a gépet, kattintok a start menüben a kikapcs gombra (rákattintani már nem tudok), aztán megfagy a kép, és a gép semmire sem reagál. Numlock/caps lock-ra a visszajelző lámpáik fénye sem változik. Ha jól emlékszem mindkét esetben hosszú állás után történt, semmilyen debug led nem világít az alaplapon. Előző alkalommal nem, de most a monitor is kikapcsolt, ezért gyanakszom a vga-ra. Valakinek volt már hasonló? Reset után minden működik rendesen. -
zsida.kornel
tag
Akkor kezdtem el ossze vissza telepítgetni hogy na akkor most ez driver gond, vagy mitől lehet de nem javult meg valahol olvastam ,ha széttkapod a kártyát és a tekercseket bevonod hőáló szilikonos takonnyal, akkor sokkal halkabb lesz, de nekem ennyit nem ér meg.
[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
válasz Tomko78 #6697 üzenetére
Ezt a bállítást próbáld ki: [link]
Nekem ezzel kevesebbet ment a nitro mint az auto UV-val, olyan 5280 körül ment ezzel(auto UV 5360), nyilván ez csak 2000-ig engedi, viszont hűvösebb volt sokkal, és jobb eredményt kaptam mint amit te kiraktál. Pislants rá, hátha neked is hoz egy kis teljesítménytöbletet, illetve halkabb lesz a kártya. -
zsida.kornel
tag
Nekem EVGA SuperNova 650 G3 van, Nitro+-al, nekem eleinte semmi gond nem volt vele, aztán egy DDU után elkezdett ciceregni az asztalon minden mozdulatra, játékokba meg magas fps-re. frissítettem a drivereket, az chipset driver után már csak játékokban cicergett, de megint frissítettem, hátha jobb lesz, most ujra cicereg mindenhol, de annyira nem vészes, kb akkora hangja van mint egy 5400rpm-es laptopvinyónak miközben ír. Már megszoktam, de kitudja lehet összeakadt valami, majd nemsokára lezs egy win újratelepítés, majd kiderül hogy csak "bejáratódtak" a kondik és a tekercsek azért kezdte el, vagy valmibe bekevert a DDU.
-
zsida.kornel
tag
Csak nem hagy nyugodni, így nekiálltám megint oc-zgatni, persze max 1,2V-ig húzom csak.
-
zsida.kornel
tag
Azért érdekes hogy ADAM1337 kártyája is boostol 2050-ig, az én nitrom annyira nem szerencsés darab, nemigazán bírja az OC-t, sőt a 2041-re állítva, (wattmanban ez a "gyári" neki) 0% áramkorláttal a feszt se nagyon tudom levinni 1115mV alá. Elég nagy lotto ez a vga vásárlás is úgy látom, de könnyen lehet hogy itt nagyon sok minden közre játszik, pl alaplap, táp, stb. De nekem 1115mV allat már az SP is kifagy, arról nem is beszélve ha belenyúlok az áramkorlátba, akkor egyből meg is hal, kb akármilyen fesz melett. Egy rakás videót láttam, van akinek a refkártya 2000-en megy 1v alatt (ha jól emlékszem)+ 30% korláttal, és azt allítja hogy ez atomstabil és ezt minden kártya viszi
Amúgy ASUS lapom van, a ventiket azért se sikerült összelőni a vga hőfokkal, van egy alap progija (asus ai suite/fanxpert), ahhoz le kellet szedni az asus gpu tweak II-t hogy megjelenjen a fan xpertben a vga (persze ez sem működött ), akkor láttam hogy auto undervolton 2020 helyett, 2041 van beállítva frekinek, szóval lehet az MSI-nél is belepiszkál a wattman a frekibe mondván, hogy " megy az többet is".
Oké hogy engedné boostolni, de azért ha be van állítva egy korlát, ott meg kéne állnia. Ennyi erővel beállítanam 5ghz-re, és addig boostolna ameddig tud, és akkor kis sem szabadna fagyni, mert más limitálná.[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Neked Az auto UV hogy lőte be 1125mV-ra?
Nekem 2019es driverek 1128-ra lőték, de mióta a 2020-as drivert használom, azóta 1148-1152 mV közé állítja az auto UV mindig.
Másik csoda hogy auto uv melett nem is boostolhatna 2043mhz-re, mert a te MSI kártyádnak a boost órajele kisebb gyáriba mint 2043mhz, arról nem is beszélve, hogy azt sosem érik el.
(NITRO+)[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Valaki észlelte már amúgy, hogy a beállított értékek nem felelnek meg a valós értékeknek? Pl gyárilag 2041/1151, nálam undervoltal ez kb 2001/1156-nak felel meg. Ha 1132-t állítok be, az 1140-ig is elkúszik. Régebbi driverrel kisebb volt az alulfesz (1132) és a boost szépen kiment kb 2020 mhz+ig, de ha belepiszkáltam, vagy benyomtam az auto OC-t, utána ameddig nem nyomtam egy ddu-t, addig akármit állítgattam, csak 1999-ig boostolt. Az új driverrel kb 2001mhz volt a max. Ez valami AMD-s fícsör mint az asztal jobbkattnál a az "AMD beállításokv"?
-
zsida.kornel
tag
Valaki tud egy olyan progit dobni nekem, amivel a házventiket gpu hőfok alapján tudom szabályozni? ASUS STRIX B450-F lapom van, de ha indítok egy SP-t akkor rájöttem közbe hogy azért rosszak a hőfokjaim, mert az 1200-as ventik 500-on pörögnek mert a proci hideg, eközben a VGA meg főz, de a ventik a procit figyelik.
-
zsida.kornel
tag
Már túl vagyok rajta, a ventik furcsamód nem rázzák, bár ott rendesen meghúztam a csavarokat. Esetleg annyi hibája van még hogy a felső hátsó venti nemigen akart beférni, betuszkoltam, de nem egy életbiztosítás, elég merev a tápom CPU kábele, és nem igen akar azon a kicsi helyen elférni. Majd ha lesz egy kis szabadidőm lehet újrarendezem az egészet, de szigorúan csak akkor, ha nagyon unatkozok.
[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Szerintem összetévesztetted, nekem egy Zalman S2 van, ami 11000 Forint, szóval ami ennél olcsóbb és még praktikus is meg szép is, az nem létezik
Feltéve ha nekem akartál válaszolni/ az én házikómra gondoltál, amennyiben a kollégáéra, hát igen, szép meg jó, de számomra felesleges pénzkidobás egy drágább ház.
(Mondjuk a wincsi úgy rázza a házat, hogy amint lesz pénz egy másik ssdre, azonnal megy ki a gépből)[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
válasz zsida.kornel #6193 üzenetére
-
zsida.kornel
tag
válasz zsida.kornel #6193 üzenetére
És még
2100/1195(érdekes módon most lefut):
2010/1050(gyári auto undervolt):Nem ad valami nagy különbséget nálam
Ez első két mérésben a hőfok bugos, végig néztem vivatuner+HWinfo kombóval és kb 73-ig ment fel mindkét alkalommal a GPU hőfok.[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Konkrétan kb semmit
Visszatettem a régi drivert (12.1), 2100/1200-on kifagyott, 2080/1190-en így futott végig. Annál a bench-nél nem tudom mi történhetett, végig se futott, fűtött mint az állat, meg még a venti is sugárhajtómű lett. Érdekes, a fogyasztás sem sokkal kevesebb, de a fokok jók, és erőben is baráti -
zsida.kornel
tag
Hát nekem nem sok vizet zavar, de szerintem hagyom is
2020mhz 1127mV:
2080mhz 1190mV:
(viszont itt érdekes módon nem mentek fel a hőfokok és a venti sem pörgött túl nagyon)
Ennyit tudtam belőle kihozni úgy hogy ne fagyjon ki a Superpostion
(csak halkan hozzáteszem hogy a 20.1.1-es driverrel undervoltal ment 5309 pontot)[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
válasz zsida.kornel #6185 üzenetére
Visszateszem a régi drivert, mert ilyenkor ha kifagy a radeon vezérlőpultot meg sem lehet nyitni utána, szóval az fagy ki igazán.
-
zsida.kornel
tag
Az alábbi házikóm van, a körök helyén Arctic P12-es ventik vannak bent (illetve elöl legalul egy BQ shadow wings II), esetleg ha dobna rajta valamit, akkor az X-ek helyére is tunék bedobni, VGA a legfelső slotban van, fölötte pedig mindig max RPM-en (800RPM-es procihűtő ventik) egy SCYTHE NINJA 5 Hűti a 3600X-em.
VGA és procihűtő között kb 3 centi hely van, valamint a plexit még kiljebb emeltem fél centivel, így jobban be tud fújni az első venti.
Megéri betenni az X-ek helyére még azt a két ventit?[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Megpróbáltam belepiszkálni az XT-m lelki világába, de szerintem maradok az auto undervoltnál. Ezek a hőfokok nem is tetszenek, meg ki is fagyott a superposition közbe.
Nitro +, 20.1.1 driver, 2100mhz, 1200mV, ram gyári.
Kicsit átment hajszárítóba (lásd ~2600 RPM), ez így normális vagy ennyit tud egy jobb custom hűtése? láttom itt már másoknál durvább OC-t is víz nélkül, igaz, én "amatőr" vagyok.
Mennyit segíthet, ha még dobok két 120-as rendszerventit a vga alá, ami közvetlen rá fújja a cuccot?[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
-
zsida.kornel
tag
válasz Predator2 #5788 üzenetére
Nitro+ -nál nekem és az egyik fórumtársnak( meg redditen is írták, szóval benne van hogy mindenkinek csak nem vették észre) terhelés alatt ritkán felvillan az RGB fehéren, ez zavaró tud lenni, de olyan kis pillanatra villan hogy nemtudod felfogni mi történt, csak ha a kártyát nézed.
-
zsida.kornel
tag
válasz AlienApollo #5585 üzenetére
Ha fehérre allítod a ledet, nem villan fel
Na ez a next level gondolkodás.
(Szintén egy nitro+ tulaj) -
zsida.kornel
tag
-
zsida.kornel
tag
válasz zsida.kornel #5440 üzenetére
Visszatettem a NEKEM jól bevált 19.9.2-t, és megszűnt a vibrálás a menüben szóval még asszem várnom kell míg jön pár update, de lehet dobok egy visszajelzést az amd-nek.
-
zsida.kornel
tag
Itt egy kis videó hogy mit művel a kártyám a Forzában. Ha nincs bent az auto undervolt, akkor is megjelenek, de akkor kevésbé.
Update: Hunt ShowDown-ban a Steam overlay is szintén zenész
[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Más is tapasztalt olyant Forza Horizon 4-ben az új driverrel, hogy menübe lépve néha bugos lesz a háttér, ha belépek az AMD overlay-be akkor néha abban is átlátszóvá válnak darabok, a mosott háttér helyett, ingame semmi gond. Most pontosan nem tudom leírni hogy mi történi de a lényeg az hogy kb a képernyő közepéig nekem vagyjából 1centi magas tégalalap-on random telejsen más kép van, a téglalap random helyen van, mintha ott abban a részben kihagyná a képet, vagy késne, vagy nem tudom, kicsit olyan mintha tearing lenne, de szeritnem nem az, vsyncel is csinája. Próbálok képernyőfelvételt csinálni és bedobom hamarosan.
-
zsida.kornel
tag
válasz Walter_White #5155 üzenetére
Mi? 4.0-ás pci b450-en?
-
zsida.kornel
tag
Jelentem a 2020-as driver 60hz-en sem veszi vissza egy monitorral a ram órajelet, 200 és 700 között mozog, +7-8 fok idle, de ezzel a driverrel sokkal halkabb a kártyám whine-ja szóval marad :D
-
zsida.kornel
tag
válasz zsida.kornel #4802 üzenetére
Most nézem hogy rossz drivert raktam fel, ez nem a legújabb , észre se vettem, hogy véletlen rosz setupot indítottam 😂
-
zsida.kornel
tag
válasz Albigator #4801 üzenetére
Új driverrel nálam:
Oké hogy nem függ a processzortól de ilyen kicsi változás szinte annak is betudható.
nemhiszem hogy nálad akkora probléma lenne, olyan egetverő különbségek nincsenek, nameg nemhiszem hogy a z a 40mhz ami nálad hiányzik, 3 fps-nél többet jelentene.[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
EVGA SuperNova 650 G3 moduláris gold tápról hajtom, használ még valaki hasonlót? Enyém egy hónapos, teljesen meg vagyok vele elégedve, eleinte 1 ágon volt bekötve, most kettőn, semmit nem változott.
Mennyire számít jó minőségű tápnak? -
zsida.kornel
tag
-
zsida.kornel
tag
válasz Hellwhatever #4685 üzenetére
Most meg vissza a régi driver. Ha viszateszem akkor áltában megszűnik a hiba és újra fenn áll az a helyzelt, hogy csak játékokban jön elő, asztalon nem.
-
zsida.kornel
tag
Na, feltettem a 19.12.1-es driver.
Az eddig elviselhető hangú kártyám már az asztalon is serceg. Játékban magas fps mellet konkrétan úgy visít mint, egy disznó amit éppen vágnak. Viszont a driver nem lett rosz egyik ddu után kezdte el csinálni, előtte semmi hangja nem volt, szerintetek szűz wint neki, vagy próbáljam gariztatni?
Eddig amit próbáltam, ugye ddu nyilván, amd display driver cleanup utility, bios reset, egy rakás chipset driver, két külön tápkábel, vga ki-be pci letöröl tisztítóval stb, meg egy marék szotyi.
Sapphire 5700XT NITRO+
így már kezd igazán zavarni -
zsida.kornel
tag
Nekem
- Asus Rog Strix B450-F
- 3600X
- 2*8gb 3200mhz hyperx predator
- RX 5700 XT Nitro+
- EVGA SuperNova 650 G3Nekem azon kívül hogy terhelés alatt van némi coil whine (FPS függő a hangja).
Eleinte volt green screen ( zöld lett a kijelző és restart kellett)
Már ugymond hibamentes. Néha megröccen, de teljes mértékben elégedett vagyok vele.
Esetleg néha még olyant veszek észre hogy megakad a kép a hang is megakad, és darál, kb egy fél másodpercig, vagy rövidebb ideig.[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
persze, de én így is boldog vagyok vele, azért nem 9700k árban volt. majd megnézzük ha lesz időm és beállítgatom, még egyenlőre alapon fut csak. Szerintem újra is pasztázom mert nem biztos hogy teljesen jól sikerült, a hőfok felkuszik 75 körülre bench alatt, de a hűtű meg szinte hideg, vagy ötletem sincs. (scythe ninja 5) annak ellenélre hogy lebeszéltek erről a hűtőről, imádom, a ventik olyan halkak hogy hűűű
-
zsida.kornel
tag
válasz KaiotEch #4532 üzenetére
Rosszul írja ki? Egyszer az egyik haverom járt úgy hogy rendelt egy refhűtős 5700-at, nézegette hogy valamit elbaszott, mert a windows XT-nek érzékeli, újrarakta vagy 10-szer a drivert, még mindig xt, megnézte a számlát, ott nem xt volt. aztán megnéztea dobozt, és véletlen XT-t küldtek ref 5700 árban (kazycomputers vagymi)
Bár a pontjaid alapján a tiéd sima 5700 , nem volt ekkora szerencséd[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
válasz Albigator #4494 üzenetére
A jogtiszta win az egy olyan fogalom amit nem tudok hova tenni. Nekem egy ebay-en 500 forintért vásárol OEM kulcsom van, nyilván semmi nincs róla hogy ott vettem, de OEM, mert csak nekem működik. A windowsom pedig a microsoftól letöltött eszközzel került egy usbre, és arról a gépemre, de akkor ez most miért is lenne roszabb mint egy "jogtiszta"?
Sőt a kulcs párosodott az alplapommal is valahogy, vagy valamivel a gépből, mert azóta ha újratelepítem és netet kap már aktiválja is magát.[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Most nézem a Sapphire TriXX-ben van egy save Bios gomb, amit nem is értek, lementeni letudja, de fel nem tud tölteni semmit? De legalább ilyent tud, feltéve ha egyáltalán a biost menti le
(csinál egy bios.rom nevű fájlt, oda ahova akarom. visszatölteni viszont nem tud semmit, vagyis nemigen látok rá opciót.)
A TriXX-el készült reportban ezeket írja:Card name: AMD Radeon RX 5700 XT
GPU: Navi 10
Device Id: 1002-731F : 1DA2-E409
Die Size: 251 mm²
Bus Interface: PCI-Express x16 4.0 @ x16 3.0
Memory Size: 8192 MB
Memory Type: GDDR6
Memory Bus Width: 256 bit
ROPs: 64
TMUs: 160
Shaders: 2560
Driver: 26.20.13003.1007 / Adrenalin 19.9.2
BIOS Version: 017.001.000.049.000000
Board ID: 113-D1990103-O09
UEFI Support: Yes
Clocks: 1770 / 1750 MHz(#4485) Albigator: Ha esetleg érdekel, meg tudod nézni hogy neked is ez a bios van e fent.
TriXX szerint a Primary Biost ahsználom.[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
válasz Albigator #4482 üzenetére
Esetleg ha ad valaki leírást, lementem neked a VBIOS-t az én nitrómról( bár jobban örülnék ha lenne valaki más vállakozó szellemű kolléga mert én már a programot megnyitni is félek, most minden működik rendesen fogjuk rá)
, az is lehet hogy a tiédbe belenyúltak, elbaszták, és inkább visszaküldték, azért lehet hogy neked az oc bios kevésbé powerfull mint az silent. De ez megint csak egy ötletSzerk:
Hopp ezek szerint én a valamilyen BIOS pizícióban vagyok : :
[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
válasz SzlobiG #4478 üzenetére
Hát az enyém 0%-on van, és szépen boostol 2020Mhz-ig HWINFO szerint, igaz jobban is fűt mint az övé, de 30W-al többet is bekajál. Szóval nemhiszem hogy a power limit számítana, azért nemhiszem hogy ekkora különbség lenne a kártyák között. De nem akarok okoskodni, persze egy próbát megér, kitudja
(nekem a kapcsoló a hátlap fele néző állásban van ami elvileg az OC bios, de sehol sem írják, és a vga-ra sincs ráírva, nem is értem ezt hogy gondolták ). -
zsida.kornel
tag
válasz zsida.kornel #4444 üzenetére
Mennyire ,megbízható a legújabb driver? én még mindig 9.2-n vagyok, semmit nem állítgattam sehol, csak a vsync van "alapértelmezetten be/alkalmazás vállasztja" álláson, Bővített szinkronnal kifagyott egy csomó game, és ez vált be a legjobban.
-
zsida.kornel
tag
Esetleg olyant vettem még észre hogy, mikor indítok egy játékot, és még bemelegedőben van a kártya, 1-2-t döccen, ilyenkor arra pillanatra nem is cicereg a kártyám, de ugye balszerencsémre, csak az enyém whine-ol Megakad a kép egy pillanatra, az fps meg leesik, majd vissza, és utána megy szépen, gond nélkül, nincsenek akadások.
-
zsida.kornel
tag
Itt az én Nitro+-om tesztje, ehhez tudsz viszonyítani, zalman S2 házban, egy venti van elöl a vga előtt (most érkezik egy 5-ös csomag arctic venti, nem kell aggódni ), ház oldala le volt véve, nekem annyira nem pörgött fel, kultúrált hangja van szerintem. Érdekes hogy a teszt alatt az első bordarészből szinte hideg levegő jött, középpen a ramoknál meg szinte forró. A végén megint hűvösebb.
(Recomended driver, kapcsoló OC állásban)Szerk:
Most nézem neked nem mutatja a hwinfo a GPU fan-t?[ Szerkesztve ]
-
-
zsida.kornel
tag
válasz Albigator #4399 üzenetére
Majd ha hazaérek mérek én is egy superpositiont holnap, szinten ugyanez a kártya 3600x mellet. Nekem fhd-ban is kihajtják az igényesebb játékok. Vagyis forzában látom, az tuti,
Sajnos az enyémnek meg olyan hangja van terhelés alatt mint egy zárlatos trafónak , hallat egy "csöpp" coil whine-t terhelés alatt, vagyis inkább magas fps alatt. De most már nem érdekel, ha bekapcsol a vinyó, elnyomja a hangját . Érdekes, egy DDU óta szar, eleinte az asztalon is cicergett egér mozgatásra, de most feltettem egy másik chipset drivert és már csak játékban csinálja. Ne is kérdezzétek mi köze az alaplapi chipset driverének a vga coil whine-jához. Talán a feszültségekkel babrál valamit. -
zsida.kornel
tag
Most léptem ki a forzából, minden maxon 99 szazalékon pörög végig a VGA egy 3600x mellett.
// egy vicces dolog amit észrevettem, ha bekapcsolom az alaplapon hogy az rgb led a procihőfok szerint világítson, akkor cinebench szerint 500 ponttal csökken a multi core teljesítmény, sok erő kell hogy kiszámolja hány fokos a proci
ez most a vga-tól független, bár van ahol jelent pár fpst. Ilyenekre is figyeljünk oda, nem feltétlen a vga lehet a ludas. Bár nagyon úgy tűnik.[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
-
zsida.kornel
tag
válasz JóképűIdegen #4242 üzenetére
Én szétszedtem a gépet, és mikor összeraktam fehér pöttyök szaladgáltak a mindenhol a kijelzőn (zajos volt a a kép), terhelés nélkül is, mondom mia f***, kivettem, visszatettem, és azóta sehol semmi, Rendesen csatlakozik a táp és pci slot része is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- Külpolitika
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bundle topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest