Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Képek és árak még be nem mutatott Motorolákhoz
- iPhone topik
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macka
veterán
válasz
GIORGIONE76 #12198 üzenetére
Elvileg elég neki, 1660 Ti-n is ennyi volt, de nem csinálta.
-
Macka
veterán
válasz
GIORGIONE76 #12196 üzenetére
Ja igen, Ryzen 2600 @4ghz.
-
Macka
veterán
Sziasztok, beléptem a klubba egy 5600 xt pulse be-vel. 1660ti-t váltott.
Csak WOT-ozok 1440p-ben.
Viszont elég rendesen mikrolaggol, ahogy látom, pedig 90-100 fps-em van.
Valami tippetek? Esetleg beállítás? Legfrissebb wqhl driver. -
tomic
addikt
MSI Radeon RX 5600 XT Mech OC kàrtyàval van valakinek tapasztalata?
Melegedés, hűtő hangja milyen ? -
Sontir Fel
őstag
-
válasz
Sontir Fel #12180 üzenetére
A tufot meg se próbálbám, kerülendő.
-
Gyuffa
tag
válasz
Sontir Fel #12180 üzenetére
Lehetséges hogy ha nem marad más megpróbálom, azt csak ugye ezt jó lenne megtudni ki és miért dobta vissza
Viszont 136-ért találtam Pulse-t 5700xt-be -
Sontir Fel
őstag
-
Alcsi69
senior tag
válasz
Hegyirabló #12176 üzenetére
Aerocool ventik is nagyon királyak.
-
válasz
Hegyirabló #12176 üzenetére
[link] pontosan ezek vannak, szerintem nem rosszak. Bár most fogom cserélni azt is fractal designra, mondjuk kb feleslges csere lesz szerintem.
-
válasz
Hegyirabló #12174 üzenetére
Ezek se profi hűtők, 800rpm-en megy id cooling pl-12025 ha jól emlékszem. 1200rpm felett jön meg a hangja, 2000rpm-et tudna, de ott már brutál hangos.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Create. #12173 üzenetére
Igen, benyomtam, kicsit csökkent is a hőmérséklet. Nincsenek olyan profi ventik a házban, mint Neked, elől két 12cm (Arctic P12+Xilence 120), a tetőn egy Scytech slim, jelenleg ennyi, most nézegetek a slim helyett egy 140-est, hátulra meg egy 120-ast a gyárilag telepített helyett, jó eséllyel Be Quiet!-ek lesznek. Meg eléggé csendesben is forognak.
-
válasz
Hegyirabló #12172 üzenetére
Az auto undervoltot bekapcsoltad?
meg igen, lehet a házad se olyan szellős.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Hegyirabló #12167 üzenetére
természetesen igen. Most megy egy 1080p youtube videó és egy rockstar games gtav letöltés és így 40 fok.
-
Hegyirabló
veterán
-
válasz
egyedülülő #12162 üzenetére
Elhiszem, de egyébként vagy 15fps-ről beszélgetünk a 100+os tartományban a 2060s és a 2070s közt. Ahol jobb a 2070s, mint az 5700xt, ott a 2060s is jobban fut(mármint ugyanúgy tartja a 2070s-hez azt a 15% különbséget)így az 5700xt-hez közelebb kerül. De elfogadom az érvelésed és az alátámasztásod, a 2070s-el inkább pariban van az 5700xt ezek alapján, mint a 2060s-el.
[ Szerkesztve ]
-
egyedülülő
őstag
válasz
Create. #12158 üzenetére
Még egy dolgot tennék csak hozzá. Van egy subreddit amit követek sok éve. Ott egy srác minden egyes nvidia driverfrissítésnél teszteli az fps mutatókat, stb. Minimum/average/maximum. Onnan mindig tudom mikor nem érdemes már letölteni egy adott driver.
Szóval a megállapítása szerint a legfrissebb 451.67 es frissítés semmi kiemelkedőt nem hozott. Voltak játékok amik nyertek pár fps-t, volt ahol romlottak az értékek. Ez alapján a legfrissebb driver nem hozhatott semmi olyat amitől hirtelen a 2060Super a 2070Super, ezáltal az 5700xt fejére nőhetett volna. -
válasz
egyedülülő #12157 üzenetére
Nincs fent olyan, ami új is lenne, meg 2060s-el van, ezt az egyet találtam, de ez meg 4k [link]
de igazából mind1, én is azt hinném el, amit én magam teszteltem. Lehet előtte pár gamet le kellene tesztelnem majd, amiben van beépített bench.[ Szerkesztve ]
-
válasz
egyedülülő #12152 üzenetére
Én direkt új driveres videókat néztem. Tipikusan amiben az 5700xt jó vagy még jobb is mint a 2070s az a forza, world war z, battlefield v (ezen kívül még van 1-2, csak kiemeltem párat), a többiben inkább a 2060superhez van közelebb. Én azok közül egyikkel se játszom, nekem ilyen szempontból ezek nem rekevánsak.
akkor olyat linkelj, mert amit te linkeltél az se realtime.😀
[ Szerkesztve ]
-
egyedülülő
őstag
válasz
Alcsi69 #12153 üzenetére
Tudod jobban hiszek azoknak a videóknak amikben realtime mutatják az fps-eket. Nekem nem mondja senki, hogy driverből így felhozza magát a 2060super. Ezt úgy mondom, hogy a 2010 óta csak nvidia kártyáim vannak/voltak és sok megfordult nálam az évek alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
válasz
egyedülülő #12152 üzenetére
Ez régebbi videó mint amit Create. linkelt. Viszont valóban nagyon össze vissza vannak ezek a tesztek.
-
válasz
gery14 #12147 üzenetére
Inkább a 2070/2060superhez van közelebb. Nagyon minimális különbség van. Sose értettem, hogy miért a 2070superhez mérik, 1-2cím van amiben beéri, a többi a 2060superhez van nagyon közel. Én nem élem meg visszalépésként, mint ahogy a 2060superről 5700xt sem volt előrelépés. Fhd-hoz mindkét kártya bőven elég. Ennyi a különbség kb. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Mi a helyzet most a driverekkel? Szenvedős még vagy már van normális, stabilnak tűnő verzió?
Nem szívesen költenék ~50k-val többet 2070S-re ha már annyira közel van teljesítményben az XT. -
gery14
senior tag
Hát ha 5700xt cserél az ember max 2070 S re... én sose lepnék vissza teljesítményben
Nekem nv volt előtte ee elszáltak az árakkal anyit meg nem ér pluszban egy 2070s..
és kb pariban vannak az XT vel.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
egyedülülő #12144 üzenetére
Sima, asus rog strix. A teljesítménye elég, meg amikkel játszok kb azonos szint.
-
Nekem is jött egy csereajánlat rtx 2070-re, bár nekem semmi gondom nincs az 5700xt-vel valószínűleg élek a cserével és kipróbálom azt is. Túl rég van meg ez a kártya😀 azt nem tudom, hogy ha cserélek, akkor valaki szeretne topikgazda lenni vagy maradjak?
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Csá arcok, léptem innen, lejjebb, sima 1660ra.
-
válasz
Hegyirabló #12134 üzenetére
-
TBMC
addikt
válasz
Hegyirabló #12129 üzenetére
Nem tudom
OCn kivul semmit nem allitottam rajta. A hazban minden perf.quiten megy, a fanokat illetoen. Tobb oras netezes, yt utan sem megy fole. Baratnom hasznalja, en csak jatekra
, minden masra mac. (nem vagyok windows parti sajna)
-
sutyi^
senior tag
válasz
#32839680 #12132 üzenetére
Marad a piacon a "rendes" 5600XT és az PULSE "BE".
5700XT NITRO és PULSE-ból is jön "BE", de ettől még a rendet NITRO a piacon marad.
Ezek új olcsóbb SKU-k és nem a már piacon lévőket váltóak. Ki van hagyva a csicsa belőlük és valamivel alacsonyabb a boost órajel.
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Kb 4 év után tértem vissza AMD-re, és megmondom őszintén nem tudom jól beállítani az 5600xt-t. Igaz eddig csak 2 játékkal néztem, RdR2 és Gta5, de az első Vulkan alatt lagott. Bench alapján jóval gyorsabb mint az 1660-am, de akad. Egy mezei 75Hz-es monitorom van, második kijelző pedig a Tv. Nv alatt a FastSycn opciót, vagy a kikapcsolt funkciót használtam,, de nem volt lagg és nagyon képtörés sem.
A másik gond pedig bekapcsolás után jelentkezik, a monitor nem kap jelet egyszerűen, és csak részét segítségével tudom életre kelteni. A Biost alapra raktam persze
Ja és annyit a legfrissebb driver van fent.
-
válasz
Hegyirabló #12129 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Gyuffa
tag
válasz
Sontir Fel #12126 üzenetére
az valóban jól hangzik, az előbb megnéztem de jelenleg megpróbálom az alzát elkerülni
Bontott, félig meddig használt vga-t meg nem kívánok venni.
Nézek itt hardveren vannak jó árusok -
TBMC
addikt
válasz
Sontir Fel #12126 üzenetére
nekem egy relatív "kis" mATX házban van, egy szép nagy sapphire oc 5700 xt nitro, folyamatos terhelésen 76fok felé még nem ment - netezés, taszkok mellett pedig 34-35fokon muzsikál.
Radeon szoftverben gpu oc van aktiválva (standard beállítások nekem volt flickering, ocn tökéletes
)
Front ventik és a gpu között kb 0,8mm van
alig sikerült betuszakolni a házba a setup összerakásakor. A ház aljához képest pedig 4.6mm.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Gyuffa #12109 üzenetére
A ref kártyákról nincs tapasztalatom, de jól szellőzik a házam, szerintem itt nem lenne vészes. Kérdés, hogy nálad hogyan karcolna. Ahogy látom épp van az Alzánál 131félért 2 év garis msi mech oc. Lehet érdemes lenne utána nézni.
(#12111) Exelsior
Az igen jó vételA TUF-ról csak rosszat olvastam, de gondolom a strixnél nem lehet probléma
-
Lacmaster
tag
Akkor már én is
Nekem 3600 alatt ketyeg egy Asus B450f lapban, Nitro 5700XT...Első nap benyaltam a legfrissebb driverrel, majd itt olvastam, hogy a 20.4.2 stabil
Azóta ezt használom és én igazából nem vagyok rosszban a rendszeremmel...
Én szeretem a virágokat és onnan kapom a legtöbbet, bocsi ( ha valami nagyon jó és nekem tetszik, akkor eredeti is van ), de én egyedül Ac origins- nél találkozok droppal! Detroit megy rendesen!Videó megosztón lestem egy beállítást én azzal használom kellemes hőmérsékletekkel!! Nem gondolnám sem az AMD sem a különböző hardvereiről hogy rosszabb mint a másik cég, sőt...Pont most láttam a PCX videót amiben a srác mondja, ők 90%-ban intel pártiakLegyen! Én szeretek hobbi szinten belepiszkálni amit a képességeim engednek, nekem nem gond egy kis undervoltage...Itt elmagyarázza az aki jobban tudja és működik, ennyi!Nem hiszem hogy bármivel is rosszabb mint a zöldek, árban meg biztos....
-
Macka
veterán
Az 5600 XT Pulse BE-röl mit lehet tudni?
-
válasz
Hegyirabló #12122 üzenetére
Aha, lesz olyan fül, hogy teljesítmény, hangolás, bár most nincs előttem.
-
válasz
Hegyirabló #12120 üzenetére
Annyi elég, ha rányomsz az auto undervoltra. Szerintem mással nem érdemes foglalkozni. Amennyiben nem tapasztalsz hibát (Mem órajel beragadás, black screen), én mást nem babrálnék rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, mert nem néztem utána, de szerintem legalább negyed év nyammogás után megvettem végre - részben kényszerből most - az új kártyát. Sapphire RX 5700 XT Nitro+.
Olvastam itt még régebben, hogy nem árt finomhangolni.
Segítene ebben nekem valaki, sosem csináltam még ilyet?!
Köszönöm!
-
Gyuffa
tag
Vissza kertem az arat inkabb. Varok egy jobb vetelre. Hatha..
-
odorgg
addikt
válasz
Gyuffa #12113 üzenetére
Kb minden 5700 tudja az 5700XT órajeleit, csak be kell állítani. Az XT teljesítményéhez, átlag +50Mhz kell neki a GPU-ra, az XT GPU órajeléhez képest.
Az 5600Xt még mindig feszlokos nem, 1V -nál nincs feljebb? Vagy van már rá megoldás? Mert amíg nincs, addig eléggé le lesz maradva egy mezei 5700-tól, ahol 1,2V-ig el lehet menni vidáman.
-
Exelsior
senior tag
válasz
Sontir Fel #12107 üzenetére
Én is 110-ért vettem 3 év garival az itt az aprón ASUS Strix-et. Ki lehet fogni. Alzás nekem is a Gari szóval édes mindegy viszont árban nem mindegy mit kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuffa
tag
válasz
Sontir Fel #12107 üzenetére
Van olyan amit erdemes megvenni ezek kozul? Vagy ami jo valasztas lenne az inkabb mar 120 felett lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest