- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macka
veterán
válasz GIORGIONE76 #12198 üzenetére
Elvileg elég neki, 1660 Ti-n is ennyi volt, de nem csinálta.
-
Macka
veterán
válasz GIORGIONE76 #12196 üzenetére
Ja igen, Ryzen 2600 @4ghz.
-
Macka
veterán
Sziasztok, beléptem a klubba egy 5600 xt pulse be-vel. 1660ti-t váltott.
Csak WOT-ozok 1440p-ben.
Viszont elég rendesen mikrolaggol, ahogy látom, pedig 90-100 fps-em van.
Valami tippetek? Esetleg beállítás? Legfrissebb wqhl driver. -
tomic
addikt
MSI Radeon RX 5600 XT Mech OC kàrtyàval van valakinek tapasztalata?
Melegedés, hűtő hangja milyen ? -
Sontir Fel
őstag
válasz Create. #12182 üzenetére
A 14 napos elállás miatt adnék neki 1 esélyt. Maximum a drága idejét kockáztatja
(#12181) Gyuffa : úgy látom, hogy sokszor olyan kártyák vannak bent, amiket ők használtak a bemutató gépekben. Amúgy meg szerintem mind1, van rajta garancia, elállás. Túé sok gond nem lehet vele.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
addikt
válasz Sontir Fel #12180 üzenetére
A tufot meg se próbálbám, kerülendő.
-
Gyuffa
tag
válasz Sontir Fel #12180 üzenetére
Lehetséges hogy ha nem marad más megpróbálom, azt csak ugye ezt jó lenne megtudni ki és miért dobta vissza
Viszont 136-ért találtam Pulse-t 5700xt-be -
Sontir Fel
őstag
válasz Gyuffa #12128 üzenetére
Van fent 122ért egy Asus tuf 5700xt 21 hó garival. A helyedben lehet tennék vele egy próbát és a legrosszabb esetben élve a 14 napos elálással, visszaküldeném. Így tettem egy 2070s kártyával. Leadtam a kártyát a 10. napon, másnap már utalták is a pénzt.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Hegyirabló
veterán
válasz Create. #12177 üzenetére
Ismerős! Az ilyen felesleges cseréknek én vagyok a császára.
Köszönöm, +(#12178) Alcsi69 szintén!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Alcsi69
senior tag
válasz Hegyirabló #12176 üzenetére
Aerocool ventik is nagyon királyak.
-
addikt
válasz Hegyirabló #12176 üzenetére
[link] pontosan ezek vannak, szerintem nem rosszak. Bár most fogom cserélni azt is fractal designra, mondjuk kb feleslges csere lesz szerintem.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Create. #12175 üzenetére
Még a márkájukat megmondod? Megnézem, sosem lehet tudni, hát ha beválna nekem is. Köszönöm!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
addikt
válasz Hegyirabló #12174 üzenetére
Ezek se profi hűtők, 800rpm-en megy id cooling pl-12025 ha jól emlékszem. 1200rpm felett jön meg a hangja, 2000rpm-et tudna, de ott már brutál hangos.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Create. #12173 üzenetére
Igen, benyomtam, kicsit csökkent is a hőmérséklet. Nincsenek olyan profi ventik a házban, mint Neked, elől két 12cm (Arctic P12+Xilence 120), a tetőn egy Scytech slim, jelenleg ennyi, most nézegetek a slim helyett egy 140-est, hátulra meg egy 120-ast a gyárilag telepített helyett, jó eséllyel Be Quiet!-ek lesznek. Meg eléggé csendesben is forognak.
-
addikt
válasz Hegyirabló #12172 üzenetére
Az auto undervoltot bekapcsoltad?
meg igen, lehet a házad se olyan szellős.[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
-
veterán
-
addikt
válasz Hegyirabló #12167 üzenetére
természetesen igen. Most megy egy 1080p youtube videó és egy rockstar games gtav letöltés és így 40 fok.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Create. #12130 üzenetére
+ (#12136) TBMC
Ezeket az értékeket fan stop mellett kapjátok? Nekem éppen most, levett oldallappal 50 fokos, venti is megy. Mondjuk halk, de nem értem, hogy miért ilyen magas. Öt Firefox van nyitva, egy torrent és egy levelezőkliens, pár segédprogram.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz egyedülülő #12162 üzenetére
Elhiszem, de egyébként vagy 15fps-ről beszélgetünk a 100+os tartományban a 2060s és a 2070s közt. Ahol jobb a 2070s, mint az 5700xt, ott a 2060s is jobban fut(mármint ugyanúgy tartja a 2070s-hez azt a 15% különbséget)így az 5700xt-hez közelebb kerül. De elfogadom az érvelésed és az alátámasztásod, a 2070s-el inkább pariban van az 5700xt ezek alapján, mint a 2060s-el.
[ Szerkesztve ]
-
egyedülülő
őstag
válasz Create. #12158 üzenetére
Még egy dolgot tennék csak hozzá. Van egy subreddit amit követek sok éve. Ott egy srác minden egyes nvidia driverfrissítésnél teszteli az fps mutatókat, stb. Minimum/average/maximum. Onnan mindig tudom mikor nem érdemes már letölteni egy adott driver.
Szóval a megállapítása szerint a legfrissebb 451.67 es frissítés semmi kiemelkedőt nem hozott. Voltak játékok amik nyertek pár fps-t, volt ahol romlottak az értékek. Ez alapján a legfrissebb driver nem hozhatott semmi olyat amitől hirtelen a 2060Super a 2070Super, ezáltal az 5700xt fejére nőhetett volna."Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
egyedülülő
őstag
válasz Create. #12158 üzenetére
Ha megnézed amiket linkeltem megnézheted, hogy fej fej mellett az 5700xt és a 2070super. Ha igaz amit mondasz akkor a 2060super/2070 és a 2070super között marginális eltérés lehetne csak.
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
addikt
válasz egyedülülő #12157 üzenetére
Nincs fent olyan, ami új is lenne, meg 2060s-el van, ezt az egyet találtam, de ez meg 4k [link]
de igazából mind1, én is azt hinném el, amit én magam teszteltem. Lehet előtte pár gamet le kellene tesztelnem majd, amiben van beépített bench.[ Szerkesztve ]
-
egyedülülő
őstag
-
addikt
válasz egyedülülő #12152 üzenetére
Én direkt új driveres videókat néztem. Tipikusan amiben az 5700xt jó vagy még jobb is mint a 2070s az a forza, world war z, battlefield v (ezen kívül még van 1-2, csak kiemeltem párat), a többiben inkább a 2060superhez van közelebb. Én azok közül egyikkel se játszom, nekem ilyen szempontból ezek nem rekevánsak.
akkor olyat linkelj, mert amit te linkeltél az se realtime.😀
[ Szerkesztve ]
-
egyedülülő
őstag
válasz Alcsi69 #12153 üzenetére
Tudod jobban hiszek azoknak a videóknak amikben realtime mutatják az fps-eket. Nekem nem mondja senki, hogy driverből így felhozza magát a 2060super. Ezt úgy mondom, hogy a 2010 óta csak nvidia kártyáim vannak/voltak és sok megfordult nálam az évek alatt.
[ Szerkesztve ]
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
Alcsi69
senior tag
válasz egyedülülő #12152 üzenetére
Ez régebbi videó mint amit Create. linkelt. Viszont valóban nagyon össze vissza vannak ezek a tesztek.
-
addikt
válasz gery14 #12147 üzenetére
Inkább a 2070/2060superhez van közelebb. Nagyon minimális különbség van. Sose értettem, hogy miért a 2070superhez mérik, 1-2cím van amiben beéri, a többi a 2060superhez van nagyon közel. Én nem élem meg visszalépésként, mint ahogy a 2060superről 5700xt sem volt előrelépés. Fhd-hoz mindkét kártya bőven elég. Ennyi a különbség kb. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Mi a helyzet most a driverekkel? Szenvedős még vagy már van normális, stabilnak tűnő verzió?
Nem szívesen költenék ~50k-val többet 2070S-re ha már annyira közel van teljesítményben az XT. -
gery14
senior tag
Hát ha 5700xt cserél az ember max 2070 S re... én sose lepnék vissza teljesítményben Nekem nv volt előtte ee elszáltak az árakkal anyit meg nem ér pluszban egy 2070s.. és kb pariban vannak az XT vel.
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
addikt
válasz egyedülülő #12144 üzenetére
Sima, asus rog strix. A teljesítménye elég, meg amikkel játszok kb azonos szint.
-
addikt
Nekem is jött egy csereajánlat rtx 2070-re, bár nekem semmi gondom nincs az 5700xt-vel valószínűleg élek a cserével és kipróbálom azt is. Túl rég van meg ez a kártya😀 azt nem tudom, hogy ha cserélek, akkor valaki szeretne topikgazda lenni vagy maradjak?
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Csá arcok, léptem innen, lejjebb, sima 1660ra.
-
addikt
válasz Hegyirabló #12134 üzenetére
-
TBMC
addikt
válasz Hegyirabló #12129 üzenetére
Nem tudom OCn kivul semmit nem allitottam rajta. A hazban minden perf.quiten megy, a fanokat illetoen. Tobb oras netezes, yt utan sem megy fole. Baratnom hasznalja, en csak jatekra , minden masra mac. (nem vagyok windows parti sajna)
-
sutyi^
senior tag
válasz #32839680 #12132 üzenetére
Marad a piacon a "rendes" 5600XT és az PULSE "BE".
5700XT NITRO és PULSE-ból is jön "BE", de ettől még a rendet NITRO a piacon marad.
Ezek új olcsóbb SKU-k és nem a már piacon lévőket váltóak. Ki van hagyva a csicsa belőlük és valamivel alacsonyabb a boost órajel.
[ Szerkesztve ]
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Create. #12130 üzenetére
Na jó, most bekapcsolásnál nekem is 33 fokon megy, de fel fog ez menni.
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Kb 4 év után tértem vissza AMD-re, és megmondom őszintén nem tudom jól beállítani az 5600xt-t. Igaz eddig csak 2 játékkal néztem, RdR2 és Gta5, de az első Vulkan alatt lagott. Bench alapján jóval gyorsabb mint az 1660-am, de akad. Egy mezei 75Hz-es monitorom van, második kijelző pedig a Tv. Nv alatt a FastSycn opciót, vagy a kikapcsolt funkciót használtam,, de nem volt lagg és nagyon képtörés sem.
A másik gond pedig bekapcsolás után jelentkezik, a monitor nem kap jelet egyszerűen, és csak részét segítségével tudom életre kelteni. A Biost alapra raktam persze
Ja és annyit a legfrissebb driver van fent.
-
sutyi^
senior tag
Kisebb borda, a ventik nem gyorscsatisak és nem világít rajt a Sapphire logo. Hogy a PCB-n spóroltak-e azt nem tudom. Olyasmi kivitel mint az EVGA RTX 2060 KO kiadása.
Szóval "Óccsósított".
[ Szerkesztve ]
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
addikt
válasz Hegyirabló #12129 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Hogy csinálod, hogy OC-val egy ilyen kicsi házban netezés közben ilyen hűs? Nekem egy fél köbméteres házban 40-42 net közben.
-
Gyuffa
tag
válasz Sontir Fel #12126 üzenetére
az valóban jól hangzik, az előbb megnéztem de jelenleg megpróbálom az alzát elkerülni
Bontott, félig meddig használt vga-t meg nem kívánok venni.
Nézek itt hardveren vannak jó árusok -
TBMC
addikt
válasz Sontir Fel #12126 üzenetére
nekem egy relatív "kis" mATX házban van, egy szép nagy sapphire oc 5700 xt nitro, folyamatos terhelésen 76fok felé még nem ment - netezés, taszkok mellett pedig 34-35fokon muzsikál.
Radeon szoftverben gpu oc van aktiválva (standard beállítások nekem volt flickering, ocn tökéletes )
Front ventik és a gpu között kb 0,8mm van alig sikerült betuszakolni a házba a setup összerakásakor. A ház aljához képest pedig 4.6mm.
-
Sontir Fel
őstag
válasz Gyuffa #12109 üzenetére
A ref kártyákról nincs tapasztalatom, de jól szellőzik a házam, szerintem itt nem lenne vészes. Kérdés, hogy nálad hogyan karcolna. Ahogy látom épp van az Alzánál 131félért 2 év garis msi mech oc. Lehet érdemes lenne utána nézni.
(#12111) Exelsior
Az igen jó vétel A TUF-ról csak rosszat olvastam, de gondolom a strixnél nem lehet problémaBFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Lacmaster
tag
Akkor már én is
Nekem 3600 alatt ketyeg egy Asus B450f lapban, Nitro 5700XT...Első nap benyaltam a legfrissebb driverrel, majd itt olvastam, hogy a 20.4.2 stabil
Azóta ezt használom és én igazából nem vagyok rosszban a rendszeremmel...
Én szeretem a virágokat és onnan kapom a legtöbbet, bocsi ( ha valami nagyon jó és nekem tetszik, akkor eredeti is van ), de én egyedül Ac origins- nél találkozok droppal! Detroit megy rendesen!Videó megosztón lestem egy beállítást én azzal használom kellemes hőmérsékletekkel!! Nem gondolnám sem az AMD sem a különböző hardvereiről hogy rosszabb mint a másik cég, sőt...Pont most láttam a PCX videót amiben a srác mondja, ők 90%-ban intel pártiak Legyen! Én szeretek hobbi szinten belepiszkálni amit a képességeim engednek, nekem nem gond egy kis undervoltage...Itt elmagyarázza az aki jobban tudja és működik, ennyi!Nem hiszem hogy bármivel is rosszabb mint a zöldek, árban meg biztos.... -
Macka
veterán
Az 5600 XT Pulse BE-röl mit lehet tudni?
-
addikt
válasz Hegyirabló #12122 üzenetére
Aha, lesz olyan fül, hogy teljesítmény, hangolás, bár most nincs előttem.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Create. #12121 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Valami rémlik, hogy ezt írtátok korábban is. Ezt a Radeonban, ugye? Bocsi a hülye kérdésért, előző kártyán ilyenek nem voltak.
-
addikt
válasz Hegyirabló #12120 üzenetére
Annyi elég, ha rányomsz az auto undervoltra. Szerintem mással nem érdemes foglalkozni. Amennyiben nem tapasztalsz hibát (Mem órajel beragadás, black screen), én mást nem babrálnék rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, mert nem néztem utána, de szerintem legalább negyed év nyammogás után megvettem végre - részben kényszerből most - az új kártyát. Sapphire RX 5700 XT Nitro+.
Olvastam itt még régebben, hogy nem árt finomhangolni.
Segítene ebben nekem valaki, sosem csináltam még ilyet?!
Köszönöm!
-
Gyuffa
tag
Vissza kertem az arat inkabb. Varok egy jobb vetelre. Hatha..
-
odorgg
addikt
válasz Gyuffa #12113 üzenetére
Kb minden 5700 tudja az 5700XT órajeleit, csak be kell állítani. Az XT teljesítményéhez, átlag +50Mhz kell neki a GPU-ra, az XT GPU órajeléhez képest.
Az 5600Xt még mindig feszlokos nem, 1V -nál nincs feljebb? Vagy van már rá megoldás? Mert amíg nincs, addig eléggé le lesz maradva egy mezei 5700-tól, ahol 1,2V-ig el lehet menni vidáman.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
rvn_10
senior tag
válasz Gyuffa #12103 üzenetére
Szia. Az enyém is ott van gariba már 2 hete, ne is reménykedjek? Kivárják a 30 napot?
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
Exelsior
senior tag
válasz Sontir Fel #12107 üzenetére
Én is 110-ért vettem 3 év garival az itt az aprón ASUS Strix-et. Ki lehet fogni. Alzás nekem is a Gari szóval édes mindegy viszont árban nem mindegy mit kapsz.
[ Szerkesztve ]
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
Gyuffa
tag
válasz Sontir Fel #12107 üzenetére
Van olyan amit erdemes megvenni ezek kozul? Vagy ami jo valasztas lenne az inkabb mar 120 felett lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest