Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Melyik a 2 közül a jobb proci: A4 5300 vagy A6 3650?
Csak egy metin2 nevű játékra lenne a gép. Melyik proci bírhat el több klienst?
-
válasz
nyakdam
üzenetére
Meg lehet csinálni szoftveresen:
1. Tedd fel az AMD overdrive-ot.
2. Core/Voltage fül
3. Turbo Core Control gombra katt
4. vedd ki a pipát a az Enable Turbo Core elől
5. OK gomb
6. ???
7. Profit!!!Ilyenkor a turbó kikapcsol, de beállíthatod alapnak a turbó órajelet, az csak a TDP-t emeli. S nem fog többé lemenni 3 GHz-re IGP terhelésnél. Hogy miért csak így lehet, azt nem tudom.

Annyi követelmény van azt hiszem, hogy a BIOS-ban a turbónak engedélyezve kell hogy legyen.
-
nyakdam
aktív tag
válasz
szivacs1987
üzenetére
Az én MSI lapomon nem lehet, mert 3D p-state állapot amit nem lehet csak külső progival módosítani. DVGA mellett oda húzom a procit és a feszt ahová akarom, de IGP mellett mindig csak 3Ghz-n megy.
-
PuMbA
titán
válasz
szivacs1987
üzenetére
Hogy halt meg a 840?

-
nyakdam
aktív tag
válasz
szivacs1987
üzenetére
Próbálgatni kell. A GPU-hoz NB fesz kell szerintem, nálam a GPU 960-on stabil +0,01V NB fesszel.
Nálam megy a turbó(egyébként GPU terhelésnél leveszi 3Ghz-re a procit és csak ha nem használja akkor dobja fentebb.).
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy itt a fórumon nincs olyan hozzászólás, ami elég jól leírja/összefoglalja az OC menetét, kb. cpu/apu fesz MHz párosokat?
Most cserélem(garancia) a 840-emet(meghalt) 7700k-ra.
Nem a minél nagyobb teljesítmény a célom, hanem a hőmérséklet csökkentése inkább, persze nem ész nélküli teljesítmény vesztés mellett.
Itt is érdemes kikapcsolni a turbót, mit az FX-ek esetében?
A közös a cpu/apu fesze vagy eltérhetnek?Előre is köszi.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Semmi, csak a pöckök tartják. Ami amúgy rendeltetésszerű, csak picit meg van toldva, hogy magasabb legyen, így pont akkora, mint amilyennek kell lennie.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Ugyanez van, 4 helyen. Rendesen ráhúzza így is.

-
Noctua NH L9x65 lett a befutó. De sajnos pórul jártam ezzel is, mert mint kiderült, olyan alaplapot igényelne, aminek az alaphűtőlefogatójához van hátlap. Hát az ASRock FM2A88X-ITX+ laphoz nem volt. Úgyhogy gányoltam saját lefogatást: [link]
Tanulság: nézzetek mindig utána, hogy van-e hátlap az alaplapotokhoz és a hűtő igényel-e ilyet.
-
MasterMark
titán
válasz
szabadoslac
üzenetére
Inkább számít a sávszélesség, mint a késleltetés.
-
CsMike
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi a segítséget , 2133mhz-n használom jelenleg a hyperx-et eddig nincs semmi hiba nála

-
CsMike
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
és semmi baja nem volt vagy lesz ?én is néztem hogy fel kellene tolni 2133-ra ?
-
CsMike
tag
válasz
szabadoslac
üzenetére
hali meg tudom oldani ingyen a cserét csak az corsair 2133mhz cl11 . az nem lesz lassabb mint a 1866mhz cl10 ?
-
MasterMark
titán
válasz
szabadoslac
üzenetére
Szerintem le se kell cserélni, olyan RAM-ok mentek nálam 2133-on is simán.
-
CsMike
tag
helló a10 7860k- húzása érdekelne ha van valakinek ezzel tapasztalata megírná mit bírt ? jelenleg 3.6ghz turbó 4 ghz - ről van 3.9 ghz és turbó 4.3ghz 800mhz igp-vel eddig stabil prime 95 alatt és gamek alatt is . ram 2*4gb kit hyperx blue 1866mhz cl10
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Szia! Én nemrég cseréltem le az A8-7600-ot egy 880K-ra, mivel nekem is dedikált RX460 van.
Az én tapasztalatom szerint a 880K-val stabilabb a gép. Korábbi írásomban ezt ki is fejtettem. Érezhető a különbség játékok alatt is (alaplap: Asus A88X-Plus).
Ami tudni érdemes, hogy a 880K-nak nagyobb az étvágya, így a hőtermelése is magasabb.
A gyári hűtőjével 4,2Ghz-en meghajtva max. 60-62 fokig melegszik, 4,3-on 63-64 fok.
Max. működési hőmérséklet 72,4fok, tehát azért 4,3-on is lehet hosszú távon is üzemeltetni. Persze a fenti értéket függnek attól milyen szellőzése van a háznak. -
válasz
30z.Samu
üzenetére
Ipon árgrafikon már 2016.04.02. óta listázza.

Az órajele jóval magasabb mint az A8-7600-é, +900MHz alapon, az azért már tisztességes. Ha nem fájna sokba a csere, akkor megpróbálhatod, bár nem tudom egy RX 460 mellett mennyire lehetne érezni a difit. Elvileg ehhez Wraith hűtő jár már, vagy a másik 125W TDP-re tervezett. Ja meg ennek forrasztott a kupakja, gondolom így azért bírna némi tuningot is.
A8-7600-nál turbó be van kapcsolva? Mert ha igen, akkor azért kisebb az órajeltöbblete az Athlonnak. (feltételezem IGP-t nem használva többet tud turbózni a mostani APU, s akkor nem 3,1GHz-en járnak a magok)
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Nézelődtem a honlapokon kíváncsiságból, erre ráakadtam erre.
Ez mióta van piacon? Eddig sose láttam. Szerintetek érdemes elgondolkodni egy proci cserén, ha nem kell az IGP vagy hagyjam a francba? -
Molyzsa
aktív tag
-
törölt tag
Csak annyi még, hogy ha valaki hasonló alaplapot használ, akkor a Realtek kezelő felületén, jobb felül van a spec beállítás. Ott a második opciót kell választani, így már megjelenik a füles kezelő felülete.
-
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
üzenetére
Hali!
Nekem is volt ilyen probléma, hogy felugrott állandóan az üzenet.
Én az előlapi hangkimenet kábelét igazítottam úgy, hogy ne legyen összegubancolva a tápegység kábeleivel (árnyékoltabb helyen vezettem az alaplaptól az előlapig), azóta nincs probléma.
Esetleg egy próbát megér. -
törölt tag
Csak most olvasom az alaplap honlapján, hogy a realtek alc1150 hez tartozó Purity sound kimenete az előlapon van és amiben egy 115dB SNR DAC with Differential Amplifier, TI® 5532 Premium Headset Amplifier dolgozik.
Egyébként a realtek kezelőfelületén mutatja is, hogy ha hátra dugom akkor az ikon átvált hangfalra. Ha előlre akkor fejesre és sokkal erőteljesebb dinamikusabb a hangja. Eszközkezelőben néztem, de nincs ütközés.
Szal passz. Megkérdem az asrock supportot. -
törölt tag
Na meg van. Az előlapi kimenetet valamiért nem komálja, pedig az a fejhallgató lenne.
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
üzenetére
Én a realtek honlapjáról töltöttem le az akkori legfrissebb drivert és ez után kezdődtek a gubanok.
Régi alaplapomA hang cicergett, ezért akartam másik drivert hozzá.
Sehogy se tudtam megoldani a problémát. Aztán Behalt az alaplapon két memória foglalat és így csak 4 GB maradt ami kevésnek tűnt a 64 bit-es oprendszerhez. Vettem új alkatrészeket (alaplap, ram, proci) és kezdődtek elölről a gondok. Megspékelve azzal, hogy Lan kapcsolatot nem tudtam létrehozni, a 8 GB ramból néha csak 4 GB-ot látott a Win7. Szervízbe küldtem a lapot és a ramokat, ram cserélve lett és a lapon állítólag frissítettek biost és drivereket. Összeraktam a gépet, ram OK., de lan továbbra se volt jó, bár legalább már megjelent a tálcán egy felkiáltójel kíséretében. Közben még jelentettem a szolgáltatónak, hogy car a net, kivizsgálták és közölték, hogy kijönnek megnézni. Szerelő laptopján jó a net, telefonokon jó a net, de az én gépemen és egy saját laptopon car. Lecseréltettem a Wifi-s modemet egy másikra és megszűntek a sebességi problémák. Vettem a gépbe egy SSD meghajtót is, összeraktam a gépet és látom, hogy villog a lan port led-je. Jééé megjavult lan.
Szóval már tudnék Win10-et is használni, ha akarnék.
Persze időközben megszűntek a hang gondjaim is. Nem tudom mitől és hogyan, mert kb 4x raktam újra a rendszert és mindig előjöttek a problémák. Remélem most már minden rendben lesz. kopkopkop.
Várjál... közben eszembe jutott valami. Volt egy másik ikon is ami fejhallgató volt, azt idő közben tiltottam. Lehet az volt a gond? :s Most így néz ki.
-
törölt tag
Akkor ez vírus lehet. Mert nem volt hardver változás. Szoftvert se cseréltem csak egyszer elkezdte a hülyeségét. Volt egy pár progi amit átmentettem telóra aztán diskpart clean majd oprendszer után mentek vissza a progik a vinyóra. Lehet köztük van a ludas.
Esetleg bios beállítás? Van egy AMD High definition Audio device és egy Realtek.
Hülye kérdés,de akkor most ez két külön hardver? Mert akkor lehet az egyiket tiltani kellene. Lehet ez a gond. -
J.C.G.
aktív tag
válasz
üzenetére
Ugyan ez a hiba állt fent nálam is hónapokig. realtek driver telepítése után elkezdte feldobálni ezeket az ablakokat. Mindegy volt, hogy elöl vagy hátul volt bedugva a fejes. Ezen kívül még a videók nézése közben vagy a hang akadt meg vagy a videó is. Rengeteget cumiztam ezzel. Építettem egy új gépet amibe átkerült a régi vinyó és ugyan ez volt az egyik hiba. Szerintem szoftveres gubanc van vele.
-
törölt tag
Nem tudom alaplapi vagy szoftveres lehet a gond de a realtek driver feltelepítése után a win folyamatosan dobálja az értesítéseket, hogy hol kihúztak, hol bedugtak egy jack fejhallgatót. A füles előlapon van csatlakoztatva, hozzá sem nyúlok és még is felváltva dobálja. Csak akkor szűnik meg, ha kihúzom. Próbáltam az alaplaphoz tartozó illetve a legfrissebb realtek driverrel is. Vírus vagy ütközik valahol valami? Újraraktam az egész rendszert. Diskpart ban töröltem mindent, de hiába.

-
Molyzsa
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Ebben lehet valami.
Az alaplap tud OC tuningot (beállítja a még stabil busz sebességet).
Az alap órajelet 3194MHz-re a turbót 3.9-re emelte így.
Hogy teljes terhelésen mennyi a valós órajel a négy magnál jó kérdés.
De még ha ennyi órajel eltérés van akkor is keveset produkált arányaiban a 3DMark alatt. -
Molyzsa
aktív tag
válasz
üzenetére
Az IPG ki volt kapcsolva. A TDP a Biosban Autón és a max 65 watton (A8 65wattos) is volt beállítva. Nem befolyásolta az eredményt érdemben.
A 880K proci TDP-je 95 watt. Ha ezt elbírja az alaplap akkor pont nem a kissebbel kellene problémáznia nem?
A VRM se melegedhetett túl, mert meg van oldva jól a ház hűtése + borda is van rajta. -
Molyzsa
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem gondolom, mert ugyan az az alaplap, és az A8-on egy Freezer 7 Pro Rev.2 hűtő volt. Nem volt melege.
Ha nem volt meghúzva 3%-al a busz sebesség akkor is hasonló eredményt produkált. -
Molyzsa
aktív tag
Sziasztok!
Igaz, hogy nem javasoltátok, de én csak átcseréltem az A8-7600-os procimat egy X4-880K-ra.
Semmi más hardver nem változott, és még is ekkora különbség jött ki 3DMark-ba.
(VGA: Gigabyte RX460 4GB)Ez hogy lehetséges??
A Combined score-t eleve kicsinyeltem az A8-7600-nál korábban is mert egy ASUS R7-250-es VGA kártyával sokkal jobb eredményt produkált, mint az RX-460-al...A 880K-s proci 42-es szorzóval 103 MHz busz sebességen megy (4325MHz).
Az A8-7600-os 38-as szorzóval szintén 103 MHz busz sebességen ment (3914MHz).A 880K PassMark eredménye (itt látható a többi hardverelem is):
http://www.passmark.com/baselines/V9/display.php?id=76749544488 -
pengwin
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
A Vega is a felső kategóriába érkezik először, de szerintem nem kell sok idő és teljes generáció lesz belőle, elvégre selejtes chip lesz abból is, és gyanítom azokat nem kulcstartóként akarja majd eladni az AMD.
Az biztos, hogy eleinte Vegából is két chipet gyártanak majd (mint a Polarisból), viszont még a kisebb Vega is nagyobb lesz (részegységek száma alapján) mint az RX 480. Boritékolhatóan lesz majd belőle vágott verzió, de én személy szerint akár egy még kisebb, harmadik Vega chipet is el tudok képzelni.
Addig meg egy RX 460-nal simán ki lehet húzni. -
pengwin
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
Azt azért észben kell tartani, hogy első körben az Intel HEDT kategóriájába érkezik majd a Zen, úgy tűnik a teljesítménye is ahhoz hasonló lesz. Ezt figyelembe kell venni, mielőtt valaki kijelenti, hogy a Ryzen drága lesz: elvégre ez nem igazán a fogyasztói kategória.
Szerintem már felesleges DDR3 RAM-ot venni... főleg Kaveri mellé, a jelenlegi RAM árak mellett... a kukába megy a pénz.
Pl. én 2015 augusztusában kb. a mostani ár feléért vettem 2*8GB-os Corsair Vengeance LP RAM-ot. Mostani áron meg sem fordulna a fejemben a fejlesztés.
-
30z.Samu
titán
-
pengwin
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
Szerintem megéri majd, ha tényleg 4 fizikai mag lesz az alja a kínálatnak akkor az HT-vel és anélkül is jó ajánlatnak ígérkezik.
Meg mindegyik Ryzen tuningolható lesz, és gyanítom nem most kezdi el az AMD az Intel gagyi kupak alatti pasztázását utánozni... szóval szerintem lesznek ott előnyök rendesen.Én is váltok majd rá, csak nem azonnal. Minkfelénk linuxon a sietség nem feltétlen jó dolog új hardverek esetében.
-
válasz
30z.Samu
üzenetére
Szerintem érdemes lesz, de nem az elején, mert a 8 mag+HT példányokkal kezdenek, ha minden igaz. A 4 magos (+HT) példányok lesznek majd érdekesek a halandóknak szerintem, de akkor már lehet a Raven Ridge-ig is érdemes várni, Polaris vagy Vega IGP-vel.

Utóbbi nyár vége, ősz, jelenlegi pletykák szerint, csúszás persze lehet.
-
30z.Samu
titán
Sziasztok!
Rég írtam ide...
Igazából nem is a jelenlegi platform vezérelt, hanem a Ryzen. Annyi lenne a kérdésem, hogy az eddigiek alapján szerintetek érdemes beruházni rá? Nekem jelenleg a játék mellett játszik a videóvágás is és még kicsit bizonytalan vagyok, hogy érdemes lesz-e a Ryzen-re beruházni. A CES-en bíztató volt, csak elsőre kicsit borsosnak tűnik az ára az Intelhez képest is. Válaszotok előre is köszi!

-
válasz
renamed
üzenetére
Az A4-6210 nem Kaveri, hanem Beema, szóval itt erősen off.
Ha a hűtés bírja, egy A6-6310 / A8-6410 mehet bele, de nem tudom mennyit számít a turbó a hétköznapokban (csutkára terhelve gondolom nem sokat, mert beleütközik a TDP limitbe).
A6-6310: 1,8GHz alap, 2,4GHz turbó órajel
A8-6410: 2GHz alap, 2,4GHz turbóA mostani A4-6210 is alapon 1,8GHz-en jár (turbó nincs). Az A8 lehet némi előre lépés, de lehet nem lennél elégedett a fejlődéssel. Carrizo-L nem tudom bele megy e a notiba, azok már kicsit komolyabb órajelelőnyt adnak, pl: az A8-7410 már 2,2GHz alapon, 2,5GHz turbó.
Kérdezz be a notebook alkatrész csere topikba, hogy mit lehet betenni a fentiekből a gépedbe, meg hogy mennyibe kerülne, lehet nem érdemes az egésszel foglalkozni.
-
renamed
csendes tag
sziasztok,
Adott egy Lenovo G50 - A4-6210 laptop, processzor kezd szűkös lenni a hétköznapi használat során. Lehet benne cserélni és ha igen akkor mit ajánlanátok?
-
törölt tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Akkor mehet megint a matek, hogy mit mire. Pedig sokaknak sikerült kicsikarni a stabil futást fórumok szerint. Alulfeszeléssel lehet jobb eredményt elérni vagy adjak neki inkább kraftott?
-
törölt tag
Mi lehet a gond?
Sikerült a gpu-t (a107850K) 1028mhz ra állítani, újratelepítem a wint. Minden pöpec addig a pontig amíg magától vagy általam fel nem települ a amd driver, de akkor sem azonnal csak kicsit később. Semmilyen terhelő progi nem fut, de egyszercsak elsötétül a képernyő. Szerintem minden ugyan úgy fut a háttérben. Próbáltam dvi és hdmi vel is de ugyan az. -
Takhanto
őstag
Újabb kérdés, ha alaplapban van R7/R5 vga, akkor ugye nincs szükségem olyan procira amin van szintén gpu (R7) ? Melyik erősebb, R7-es integrált alaplapi vagy processzorban integrált R7-es?
-
válasz
Takhanto
üzenetére
Február vége, márciust mondanak a Ryzen megjelenésére. Az IGP-s Zen procik majd csak nyár végén jönnek, gondolom annyit nem várnál. De mivel ebben a negyedévben jön a Ryzen, feltételezem lehet majd kapni a Bristol Ridge APU-kat is, legalább is már hónapokkal ezelőtt bemutatták őket, szintén AM4-be. De persze nem vagyok Lisa Su, szóval nem tudom hogy végül megjelennek e dobozos, megvásárolható formában, vagy maradnak OEM gépekben a BR APU-k.
-
válasz
Molyzsa
üzenetére
Persze, jól sikerült a Kaby Lake. De játékra ma már nem vennék 2 magos procit.
No most akkor meg nézd meg, hogy mennyibe kerül egy Kaby Lake i5. Így értettem az árcsökkenést, hogy ebben a szegmensben is lejjebb megy kicsit, ha lesz értelmes alternatíva a Ryzen személyében.Ha sürgős a vásárlás, akkor most kell venni, de ha tud az ember várni, én most tuti nem kapkodnám el a vételt.
(#6120) Takhanto: IGP-ben a legjobb most az FM2+ foglalat igen. De halott platform, nem jön bele már semmi új. Ha tudsz várni, neked is inkább azt javasolnám, hogy várj. Aztán ha megvan mit tud az AM4-es Bristol Ridge, és mennyiért, még mindig vehetsz Kaverit.
-
Takhanto
őstag
Sziasztok! AMD-re szeretnék váltani. Kérdésem az lenne, hogy külső videókartya nélkül melyik procival menne gond nélkül COD MW3 - al? Milyen foglalattal érdemes nézelődni?
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
A Kaby Lake magos Intel procik az eddigi tesztek alapján elég jól sikerültek. Például egy G4560-as már 22Kilóért beszerezhető külföldről (ereje majdnem egy I3-6100-essel vetekszik).
Tehát az ár sem rossz, nem gondolom, hogy az AMD Ryzen miatt ettől jelentősen lentebb menne az ára a közeljövőben. Tuti már úgy dobták piacra a terméket, hogy az pariban legyen az AMD újdonságával árban és teljesítményben is.És még ott van a tény, hogy az AMD az utóbbi években soha nem tartotta a megjelenési határidőket, tehát én még mernék rá fogadni, hogy itthon az év közepéig nem lesz elérhető a Ryzen, főleg nem a 4 magos szegmens.
Csak emiatt forog már a platformváltáson az agyam...
-
lenox
veterán
válasz
pengwin
üzenetére
Csak az i3 (illetve utolso generacional mar a pentium/celeron) gyenge logikai magja olyan eros, mint a az apu magjai, tehat ami egyenletesen terheli a magokat, abban egyforma erosek, ami meg nem, abban jobb az intel, es gyakran talalkozni olyan programmal, ami nem egyenletesen terhel. De ryzen-nel valtozhat a helyzet.
-
-
pengwin
addikt
válasz
Molyzsa
üzenetére
Intelnél 2 szál osztozik egy magon, míg AMD-nél két mag osztozik pár speciális alkatrészen.
Az i3-nak csak két tényleges magja van, a két logikai mag csak max. 20-30℅-ot dob a teljesítményükön, mert azon a két szálon csak a két fizikai mag saját szálai által nem hasznosított erőforrások érhetőek el. Ezért a két logikai szál jóval gyengébb.
Ezzel szemben egy két modulos AMD APU összes magja ugyanolyan erős, csak osztoznak pár részegységen. Ami jó koncepció volt, csak kevés programot optimalizáltak rá, ezért sose tudta kiaknázni az elméleti teljesítményét. -
J.C.G.
aktív tag
Köszönöm a gyors válaszotokat!

Tehát erre a célra egy olcsó proci is megteszi?
Nekem a régi Phenom II X2 550-est majdnem 100%-ra terhelt. Emiatt gondolnám, hogy pl egy pentium már necces lenne. Nem? Mint nem hozzáértő arra gondolok, hogy jobban járok egy 4 magossal, mint egy 2 magos procival. Persze lehet, hogy butaság és annyival erősebb lenne már egy pentium is? -
varmi2
nagyúr
válasz
Molyzsa
üzenetére
A8-tól felfelé 4 magos. bár nem a hagyományos magok alkotják. Itt egy leírás.
-
Molyzsa
aktív tag
Én úgy tudom, hogy az fm2+ procik is két modulból (2mag) és két-két (összesen 4db) logikai processzorból állnak (az APU részével mot nem foglalkozom).
Na most mondjuk egy I3-6100-is két magos, de ott meg ott a HT technológia, vagyis ott is 4 szálat lát az oprendszer.
Ha az I3-as ezen a szintén logikai 1db szálon veri kenterbe az X4-es proci 1 szálát, akkor konkrétan mindegy, hogy az X4-es 4 magos vagy 4 logikai szálas, akkor is erősebb lesz tőle több szálon is az I3.
Vagy az I3-as ha az 1 magjához tartozó mindkét szálát kénytelen használni, akkor feleződik az 1 szál számolási teljesítménye is? Ez nem igaz a két modulos megoldás miatt az AMD-re is?Egyébként a legnagyobb bajom most az, hogy nem látom az fm2+ jövőjét (fejlesztés szempontjából), bár a mostani A8 7600-osommal egy RX460-as társaságában tökéletesen fut a DOOM 2016-is (a rendszer ssd-vel van megtámogatva).
Egy LGA1151 platformon váltással gondolom azért nyernék egy kis teljesítményt (csak alaplap (27ezer) és proci csere (36ezer)... :-) ).
-
varmi2
nagyúr
Ilyen felhasználásbál nincs jeletősége. Ha van egy program, amit használsz és nem skálázódik jól sok magra. Tehát nem fut jól sok szállon, akkor jobb az i3 mert bár csak két dizikai magja van, de egyenként erősebb, mint az fm2+os xpu mafok. De ha van olyan progi, ami sok szálon is jól fut, akkor mivel négy magos, behozza a hátrányát. Ez netezésben meg hasonló dolgokban nem lehet észre venni. De játékoknál, renderelésnél, meg hasonló cpu igényea dolgoknál igen.
-
pengwin
addikt
Általános asztali felhasználásra igazából már mindegy (értsd: nem létszükséglet az erős egy szál), mert a modenrnebb Windows-ok már elég jól el tudják osztani több szál között az ilyen asztali alkalmazásokat, de majd valaki kijavít, ha tévedek.
Egy 2 modulos/4 magos APU is simán elegendő az általad írt felhasználásra egy megfelelően gyors SSD-vel. -
J.C.G.
aktív tag
-
törölt tag
Azt szeretném megkérdezni,hogy akkor is megmarad a dual RAM, ha teszek még 2x4Gb ugyan olyan RAM ot a gépbe? A Quad ot gondolom még nem támogatja ez a chipset.
-
Molyzsa
aktív tag
Sziasztok!
Véleményetek szerint játék terén mennyi pluszt jelentene, ha a jelenlegi A8 7600-os procimat cserélném egy X4 880K-ra?
Egy dedikált RX460-as Vga-m van (4Gb-os).
Alaplap: ASUS A88X-Plus
RAM 2*8GB 1866Mhz Corsair.Érdemes rááldozni?
-
J.C.G.
aktív tag
Érdekes állatfaj a PC. Ugye nem volt jó eddig a vezetékes netem, de most jó lett.
Vettem egy SSD-t a gépbe és újra raktam a Win-t, aztán azt vettem észre, hogy villognak a ledek.
Eddig 3x raktam újra a régi HDD-on, de nem sikerült életet lehelnem belé, most meg működik magától.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Zbook 15u G5 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ez mióta van piacon? Eddig sose láttam. Szerintetek érdemes elgondolkodni egy proci cserén, ha nem kell az IGP vagy hagyjam a francba?