- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasonlóképpen jártam én is.Az L-es ATX házba nem ment bele az AWE32, kb fél centi volt a gond. A HDD tartó lefut a ház aljáig, ez volt útban, fogóval kicsit elhajlítottam, így fért be a kártya.SB32- vel ugyanez a helyzet az M- es házban.Az SB32 pnp- s, meg nem tudnám a helyére az AWE32- t betenni.
-
törölt tag
-
Ay eee teljesitmenye es bemutatasi ara nem volt aranyban az eltelt idovel. Kb 10x teljesitmeny, gyengebb kijelzo es a szolgaltatasok sem notek radikalisan. Ha 40k-ert adtak volna es most kerulne 15-be, az korrekt lenne. Raadasul ugy harangozak be, mint ha valami zsenialisat talaltak volna ki.
Mas pelda: N770 vs iPhone vagy N900. A fejlesztes nem radikalis, evekig altattak a technikat. Kozben mar az N800-ba is lehetett volna 2G-t tenni es a Maemoval tok jo lett volna.
Kicsit visszakanyarodva: Az allitolagos Apple tabletet megvizsgalva a kollegakkal rajottunk, hogy ezt 3 eve vizionaltuk. Valami kis fogyasztasu, de eros CPU (arm) nagy RAM, hogy abbol dolgozzon, flash disk es valami open konnyen portolhato OS (OSX, GNU/linux, BSD...) Kell egy megfelelo meretu (5-7 col) kijelzo touch screen-nel es megfelelo felbontassal (min 1024x600, de inkabb 1280x720) Ingyenes fejlesztoi kornyezet es egy SW exchange/bolt. A meretet korlatozni kell, lehetoleg a kijelzon ne logjon nagyon tul semmi. Kellenek a szokasos sallangok: wifi, USB, bluetooth, HD gyoritas es minimum 3 oras hasznalati ido.
-
törölt tag
Eddig nem sikerült elindítanom. Arra panaszkodik, hogy DirectX 6.1 vagy újabb kell neki. A Win2000-ben alapból DirectX7.0 van. De a DxDiag nem akar elindulni...
Most azzal kísérletezem, hogy WinMe-t rakok fel.
Megjegyzem a SuperPI kb. 10%-kal gyorsabban futott le Win2000 alatt mint Win98-on. Szóval nem hiszem, hogy az OS elviszi az erőforrásokat.
-
Érdekes.Én sem néztem utána.Sőt még szóba sem került soha.De szerintem az órajelgenerátor jelét osztja lejjebb. Ez alaplaponként változhat. Van olyan 486, ami a turbo kiengedése után, lassúbb mint egy 386.Az enyémek közül is az említett ilyen.A landmark teszt ennél turbo nélkül 20 MHz 286 egyenértéket jelez, turboval ugyanez 170 MHz.A TD3- at nem próbáltam, de a 90 előtti játékok is - pld ufo - szépen mennek.
-
betaraztam egy kb 100kp-s kamera leirast es egy monstre 386sx tesztet. De talaltam egy erdekes munkaallomasokrol szolot is, ahol akar 1.8 milliot is eltapsolhatott a kedves vevo egy szamitogepre.
Amugy nem a scan a gond, hanem az utofeldolgozas, mert vagni-forgatni-konvertalni kell egyesevel a kepeket.
-
Penyus
senior tag
Ja, ertem. Akkor ez az LS-120 a biosokban
Igen erdekel engem is 1db! Meg hozza "kazetta" is.
Kazetta (c) By Magdi neni egykori kozepiskolai ofom. Mondta egyszer hogy Peti, visszahoztam a kazettadat. Valamit adtam neki 1.44es flokin.
Haver oreganyja meg a nintendo cartridge-ra mondta hogy kákics.bacsis az a tua mar igen!
-
zoltanz
nagyúr
A softbios elötti gépeket nem nagyon ismerem, így ezzel kapcsolatban nem tudok válaszolni sem.
Sokfelé jártam gépeket karbantartani az országban abban az időben, lehet, hogy kifogtam, de akkor is volt gagyi gép rendesen.
Az, hogy egy keveset használt tápegység amit megfelelő körűlmények között tároltak nem párás, pors, helyen és állandó hőmérséklet és páratartalom mellet nem csodálkozom, hogy még jó.
-
A regi szep 'Varganya' tapok Volt meg voros MGTSZ is, de a lista vegtelen
Akkoriban a legtobb gondot a hozzaertes es a 'kompatibilitas' jelentette. Ha nem jol volt kitalalva, hogy mit melyik DMA-IRQ-PORT kiosztasra raktal, akkor ott biza szep akadasok voltak. A DOS-ban es -hoz levo kulonbozo TSR-ek is kulonbozo anomaliakat okoztak. A hw-ek butasagait ma sw-bol lehet korrigalni, mert a windows interfaceket hasznaljuk oket. Azelott regiszter szinten programoztunk...
-
zoltanz
nagyúr
Most szerinted én találom ki ezt, hogy kötözködhesek hmm?
Ilyenek voltak az alaplapok nem minden, de volt szészámmal.Én használt nyugatról behozott gépekben lévő tápegységekre gondolok, amik ki tudja melyik pincében porsodtak évekig, elötte sem tartották karban őket és 24/7 ben járatva használták évekig. Ez mind tudjuk nem éppen tesz jót az élettartamnak...
-
zoltanz
nagyúr
-
törölt tag
(#7075) DBob: btw, ha kell játék ajánlás a teszthez, szóljál
Már szólok is! Kell! A lényeg, hogy fusson 486-oson és valami egzakt benchmark értéket jelenítsen meg a képernyőn.
Egyébként várok más benchmark tippeket is, amelyek elfutnak 486-oson. Ugyanis már tervezem a weblapom olyan irányű bővítését, hogy "bárki" ( akinek megadom a jogot
) tötlhessen fel benchmark értékeket a konfigjáról. Igy lenne egy olyan lista is a weblapon ahol a felhasználó neve mellett ( akár több ) konfig is szerepelne különféle benchmark értékekkel amelyeket szükség szerint lehetne szűrni.
Persze ennek a weblap módosításnak csak akkor állok neki, miután sikerült feltöltenem a CPU listámat. Tegnap végeztem a 6x86-osokkal, így már csak a Pentiumok és a socket370-es Intel procik vannak hátra ( meg egy rakás vegyes felvágott processzor ).
-
Ranagol_5
őstag
Hát, egy helyen találtam meg azokat a tipusu festabokat az egész neten. Szóval az alaplapokon lévők nem olyan nagyon gyakoriak. Egyébként simán veszel egy hasonló tudásu IC-t, nem kötelező ugyan azt a tipust, ha tudsz másmilyen márkájut, de ugyan olyan képeségekkel. Japánból meg bármit meg lehet rendelni.
Amúgymeg akik jártak japánban, tudják, hogy ott mindennel találkozhatsz a boltban. Vannak olyan helyek, ahol egy városrésznyi területen emeletes házakban vannak minden lakásban üzletek, ahol elektro alkatrészeket árulnak.
-
-
törölt tag
Hm... kíváncsiságból megnéztem, hogy az Intel milyen üzemi hőmérsékletet specifikál a mobil Celeronjaira ( az összes eddigi típusra ): 100°C.
szerk.: Természetesen ez a max. hőfok amire az Intel garantálja, hogy itt még működőképes marad a processzor. Gondlom ez az amit tartósan elvisel. A chipet alkotó szílícium olyan 150-160°C környékén viszont garantáltan tönkremegy.
-
törölt tag
Például a Pentium Overdrive-ok mind gyárilag ragasztott bordások.
Csak a tüzesebb példányokhoz adtak ventilátort...Egyébként Pentium-ot még nem nagyon használtam, de nekem olyasmi rémlik, hogy csak az első példányok voltak "tüzesek". A kisebb csíkszélességgel gyártottakra mintha borda sem kellett volna. Legalábbis a fém kupakos, P55C-ből láttam már olyat ami borda nélkül ment.
szerk.: Van valakinek a Pentium-ok fogyasztásáról valami táblázata?
-
törölt tag
-
törölt tag
Ha neked megfelel egy Pentium Pro-ra csere, akkor részemről rendben.
Persze, ha egy kilónyi Pentium Pro procid van, akkor megírhatnád a sspec kódját azoknak amelyek valamelyikét elcserélnéd vagy eladnád. Igyekezszem elkerülni, hogy az egyforma típusú procik landoljanak nálam...
-
agyam elszállll.... ez most friss volt Nekem, nem vagyok még ilyen öreg
ez a text demo király volt, igaz "csak" egy kis video konvertálás eredménye, de basszus.... azért király volt!
a macska a végébe rendesen belenyávog
atom király!és a winyó ciripelése? milyen máááár... emléxem még mikor a wolf3d-t toltuk MFM wincsiről, kisképernyőn, 286-on akkor volt még ilyen hangja a gépnek
köszi a tippet, nyomom is tovább
-
lehet hogy az maradt meg, de pl sokat szoptam a bepalizott erősítő nélküli userekkel... kellett nekik a külső erőlködő, elötte meg ráraktak valami hangszórót és vígan elvoltak vele
a bass/treble fail-el úgy vagyok, hogy alapból Én is így vagyok vele, mármint ha lehet nem bizgerálom, de volt hogy kellett volna pl.: ratyi hangszóró ahol nem volt magas, illetve éjszakai műszakban kellett még, mikor fülesem nem volt...
sajna nekem nagyon későn adatott meg, hogy hifi-re tehessem a gépet így Nekem kellett ez erősítés...re: (#5334) Oliverda
na ez egy szép SB16
igen, relatív kevés játéknak kell az SB16 dos drivere -
Különösebben nincs, az egyiken van ASP chip is. A hangminősége mindegyiknek hasonnló, csak kisebb hangképbeli eltérések vannak, melyet esetleg nagy végfokon hallok ki - kissé lágyabb vagy keményebb hangkép, a középmagas tartomány pici eltérése.Talán gyártási szórás, vagy az alkalmazott alkatrészek.
-
Egy elfekvő SB128 volt nálam egy ideig, nem is gondoltam volna hogy ilyen jó. Az öcsém gépébe építettem, de a hullámtáblát ki sem próbáltam, mivel csak egy szobányira van nem lesz nehéz. A Live-on viszont csodálkoztam én is hogy DOS alatt szépen megy a gyári driverrel. Még az SB16-AWE kártyákhoz általam írt rezidens hangerőszabályzó is működik rendesen rajta. A DOS kompatibilitás jónak-teljesnek tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest