- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
-
Rive
veterán
...azt hiszem marad így, mert nem igazán van hely ebben az icikepicike házban még egy icikepicike ventilátornak sem a CPU-n...
Nem az a lényeg, hogy a CPU-n legyen venti, hanem, hogy a hűtőbordáján keresztül legyen valami stabil légáramlat.
Érdemes rászánni pár percet, mert pláne egy kicsi, kompakt házban nagy gondokat tud okozni.
-
Fenyő
őstag
Igen az alapból eléggé melegszik, dx4-100-sokat már ventivel szerelgették, szóval az normális, hogy passzívan süt, de elvileg stabilnak kell maradnia, de ha zavar szerelhetsz rá egy 4 centis ventit, vagy mehet a dosidle az autoexec.bat végére és ha nem kell kakaó visszább veszi a fogyasztást.
Madara-san: a 7.1 az az OSR2-es Win95 saját bejáratú dosa, de persze használható stand-alone is, 100% kompatibilis a 6.22-vel, ahogy a PC-dos 7 is, de abban nincs FAT32. A Free-Dos tud pl még Fat32-őt, de annak a kompatibilitása nem az igazi a ms 6.22-vel. -
zotyesz66
őstag
Szerintem arra mindenképpen kéne venti. Volt nekem régen egy HP Vectra 486 gépem eredetileg valami SX33 procival, aztán szereztem hozzá egy DX50-et (nem DX2) és nem volt hajlandó venti nélkül elindulni, addig nem engedett tovább a BIOS, amíg nem tettem rá valami propellert.
-
Rive
veterán
A 286os necces, nincs egyetlen cache IC sem benne, vagy attól még mehet?
Egyetlen 286-os gépben se volt cache
Valszeg egy olyan lapot sikerült alakítanod, amiben a fő memória volt az alaplapon, IC-foglalatokban.
Kéne egy fotó. Ha van valami más memória (fogalalat?) a lapon, akkor mehet. Ha nincs.... -
Fenyő
őstag
Igen ezek bootolható imagek, ezzel már tudsz rendszert csinálni a hdd-re (fdsik+aktív partíció majd format c:/s vagy ha már fájlrendszer a merevlemezen elég a sys c: is), a többi dosost fájlt elég akár átmásolni is, de ha már van rendszered a hdd-n akkor a 3 lemezes telepítőt is elindíthatod, mondjuk a dosos fájlok több mint felét szinte biztos nem fogod amúgy használni.
-
Fenyő
őstag
XT-re én inkább 3.31-es Dos ajánlom, már kezeli a nagy (FAT16) partíciókat, de kb 10kb-al kevesebb hagyományos memóriát eszik, mint a 6.x, ami jól jöhet a játékokhoz. Érdekességképen mehet rá mondjuk egy 2-es Windows is. Van XT-és és 286-os gépen is összerakva, teletömve játékokkal is, szóval ha sok tipp kell majd előkapom őket, ami XT-én is megy és Bacsis nem említett a teljesség igénye nélkül; Banatron (kukacos, akár 3-an is lehet, ha ez szempont), Cat, Commander Keen (a 4 még biztos), Defender of Crown, Digger, Jbird, Operation Wolf, Packman, Pipe Mania, Tapper, Test Drive 2, Twilight, Street Rod stb.
286-oson már nagyon sok minden elfut, ha nem ragaszkodsz az MS dos-hoz, az IBM Pc-dos 7.0-ás 100% kompatibilis vele és szintén kevesebb memóriát eszik, a Windows 3.1 is egész jól elketyeg már ezeken a vasakon. 286-os játék tippek; Dyna Blaster, Gods, Golden Axe (megy XT-én, csak lassú), Lotus, Monster Bash, Onestep, Pinball Fantasies, Scorch, Sensible Soccer, Street Fighter 2, Ugh, Volfied, Wolfeinstein 3D, Zool stb.
Stratégiát, kalandjátékok szándékosan nem írtam, gondolom, nem lesznek órákig a gépek előtt a gyerkőcök.
3-486-osba meg bele sem kezdek mert azon már iszonyat sok minden fut, de azért oprendszer tippeket adok; szóval 386-486DX2-ig Dos+Win 3.11, 486DX4-100 min 16 megától P1MMX 64 megáig win95.
Szerk; Bootdiskek pl itt vagy itt, de sok helyen fellehető, már bootolható formába csomagoltan. -
bacsis
Közösségépítő
jahh, sajna ez Office, ez nem jó nekem
XT-re szigorúan DOS, bár mehet sztem a 6.22 is rá, játékok rá pl: Arkanoid, Prehistorik, Grand Prix, Prince Of Persia, Dangerous Dave1 hűű és most több nem jut eszembepedig van rengeteg
ezek még mennek CGA-n is
286-ra már fel lehet tuszakolni egy Win3.1-et de sztem annál is maradjon a DOS6.22 kiegészítve a játékokat, pl Wolf3D, Prehistorik2, Stunts, Bumpy, Dangerous Dave, Simcity, Street Road.
A 386-ra mehet a Win3.x de ha játékok lesznek bemutatva akkor azon is inkább a DOS-os játékokat kéne futtatni, pl Panzer General, Simfarm, Test Drive3, F15, ha valami combosabb 386-os akkor a Doom is eldöcög rajta
486-ra mehet a Win95, majd a Dukenukem3D Simcity2000, Jaz Jack rabbit1/2, NFS1, Ignition, Settlers2Pentiumra háát ha 200-as akkor azon már szépen megy a 98, és akkor arra mehet a Blood, Quake, Quake2, Need For Speed2/3 GTA, és itt már tényleg határ a csillagos ég
-
Fenyő
őstag
486-osra 16 megával vagy dos+win 3.11 vagy win 95-öt tennék, Linuxból maiak közül még a legkisebb igényű is kevés hozzá, vmi korabeli disztró lenne csak jó hozzá, PPro-ra Ms vonalon Win95 Osr2-üt vagy NT 4.0-át ajánlom, Linuxból szintén vmi korabelit, de mehet vmi újabb is (2000-2003 közötti).
Billentyűzethez ps2-re átalakító rém olcsó (pl), persze ez csak akkor megoldás ha van sok ps2-es billencsed, de ha mégsem azt könnyebb beszerezni, viszont soros egér az macera lesz és ott az átalakítósdi sem működik.
Gban, csak az asszony nehogy meglássa miket irkálsz ide, mert kapni fogsz, amúgy Isten éltesse őket.
-
Exian
addikt
Nos pakoltam még egy keveset (holnap kezdem becipelni a helyszínre a holmikat, bár igaz, hogy még lehet, hogy hónapok múlva fog csak létrejönni
), találtam még 1-2 érdekességet házon belül
pl. hasonló lapot, mint amit mutattam, csak épp Harris 286os 25MHz-es integrált procival, meg egy komplett Compaq desktop gépet, Pentium Pro lappal procival együtt (hatalmas, nehéz, téglalap alakú a proci), és ami a lényeg, megtaláltam az első "komolyabb" 486os gépemet Intel OverDrive 100as procival, ami aztán routerként üzemelt évekig Linux-szal, mikor meglett az első P1-es masinám.
Ezen kívül kaptunk egy felajánlást egy gyűjtőtől, ha minden igaz, lesz egy 20-25 gépből álló komplett, működő sorozat a legrégebbi gépektől kezdve, C64-en keresztül az Amigákig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- PS Plus előfizetések
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest