Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fenyő

    őstag

    válasz Exian #25058 üzenetére

    XT-re én inkább 3.31-es Dos ajánlom, már kezeli a nagy (FAT16) partíciókat, de kb 10kb-al kevesebb hagyományos memóriát eszik, mint a 6.x, ami jól jöhet a játékokhoz. Érdekességképen mehet rá mondjuk egy 2-es Windows is. Van XT-és és 286-os gépen is összerakva, teletömve játékokkal is, szóval ha sok tipp kell majd előkapom őket, ami XT-én is megy és Bacsis nem említett a teljesség igénye nélkül; Banatron (kukacos, akár 3-an is lehet, ha ez szempont), Cat, Commander Keen (a 4 még biztos), Defender of Crown, Digger, Jbird, Operation Wolf, Packman, Pipe Mania, Tapper, Test Drive 2, Twilight, Street Rod stb.
    286-oson már nagyon sok minden elfut, ha nem ragaszkodsz az MS dos-hoz, az IBM Pc-dos 7.0-ás 100% kompatibilis vele és szintén kevesebb memóriát eszik, a Windows 3.1 is egész jól elketyeg már ezeken a vasakon. 286-os játék tippek; Dyna Blaster, Gods, Golden Axe (megy XT-én, csak lassú), Lotus, Monster Bash, Onestep, Pinball Fantasies, Scorch, Sensible Soccer, Street Fighter 2, Ugh, Volfied, Wolfeinstein 3D, Zool stb.
    Stratégiát, kalandjátékok szándékosan nem írtam, gondolom, nem lesznek órákig a gépek előtt a gyerkőcök. :DDD
    3-486-osba meg bele sem kezdek mert azon már iszonyat sok minden fut, de azért oprendszer tippeket adok; szóval 386-486DX2-ig Dos+Win 3.11, 486DX4-100 min 16 megától P1MMX 64 megáig win95.
    Szerk; Bootdiskek pl itt vagy itt, de sok helyen fellehető, már bootolható formába csomagoltan.

    [ Szerkesztve ]

    Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Új hozzászólás Aktív témák