- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sanchez638 #26884 üzenetére
Nálam az usb csati visszaforrasztása segített
De a keretet általában nem is imeri fel a gép csak a benne levő hdd-t -
válasz
Sanchez638 #26879 üzenetére
Ez a mondat nekem is tetszik mivel én meg már elég idős vagyok hozzá, sokszor megtapasztalom ezen állítás igazát. A bölcselet nő a korral, de az elsajátítható tudás véges.
-
válasz
Sanchez638 #26840 üzenetére
Próbáld ki, dönts utána, én a TNT2Pro- tól megváltam, lehengerlően harmat a 3D- s képe, sötét, élettelen, ha pedig feltoltam az alfát vagy a fényerőt befehéredett cserébe a kontraszt meghalt
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638 #26840 üzenetére
Én megtartanék mindegyikből egyet (tartalék is legyen), (egye ezek már nem mai csirkék) ha van elég helyed hova rakni őket.
-
cheatergs
senior tag
válasz
Sanchez638 #26836 üzenetére
Aha, szóval te vitted a TNT2 Ultrámat! Pedig rendesen kapartam érte
-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #26806 üzenetére
Ha ARK szerint is létezik, akkor biza létezik
Ja de ácsi: itt már 478-asnak írják
De a CPU nevében ott a 370
Szóval, kicsit összekuszálták szerintem a cpu-world-on.
-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #26770 üzenetére
Ez az bizony, köszi
Én persze nem versenyeztem vele sohasem, hanem volt valami "szabad vezetés" opció benne, amikor lehetett mászkálni a járművekkel a városban szabadon, versenyen kívül, én mindig csak azzal játszadoztam
Talán még kormányt is ehhez a játékhoz vettem kimondottan.
-
válasz
Sanchez638 #26748 üzenetére
Na az a lesarkazásgátló nem jó XP-hez, azt még sima Tbirdhöz tervezték, aminek más alakú meg magasságú is ezek szerint a magja.
-
válasz
Sanchez638 #26743 üzenetére
Nincs véletlenül lesarkazva a proci? Annó évekkel ezelőtt megdobtak egy ilyen 3000+-es Barcival, amikor még ért is vmit, hogy rossz, meg sarkazott, csináljak vele amit akarok, na az 3000+-en fagyott is, de mivel szorzózármentes, 2800+-ként tökéletesen ment (ami csak egy féllel kisebb szorzót jelent) öcsém KD7-E-es lapjában, szóval első körben nézd meg a procit alacsonyabb szorzóval, ezután a ramokat nézném meg, a szinkron járatás a leggyorsabb SocketA esetében, tehát a 333, de próbáld ki 266-on is stb.
Bacsis: Quake2-ben a consolban (0-val tudod előhívni, ahogy a Quake 1-ben is) timedemo 1 vagy 2 stb kellesz csak beírni. -
válasz
Sanchez638 #26741 üzenetére
Mindegyik kondicserés, csak az egyik indul be. Ja és két féle lap (SL-85DR3-CL
SL-85DR3-L) van de ez látszik is a képen, pontos infót délután tudok adni. Az egyik biztosan eladó lesz! -
dfdfdf
őstag
válasz
Sanchez638 #26738 üzenetére
csorog a nyálam
-
válasz
Sanchez638 #26706 üzenetére
Ha olyan Galaxy ami a 7600-os szérián van az tökéletesen elég rá, az ilyen Primecooler klón, ami meg VF700 budget edition.
Balathruin: Teljesen koppon járatni nem érdemes a karikat szvsz, inkább a max amit bír -10-15 Mhz, úgy hosszútávon sem lesz gond. -
cheatergs
senior tag
válasz
Sanchez638 #26650 üzenetére
A részvétet már érzem.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638 #26613 üzenetére
Nekem csak egy CD-Rom-om "éget le" egyszer váratlanul, szép szürkés füst kíséretében.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #26600 üzenetére
ezt önbégéázásnak nevezik.
Exian: ez szép volt... -
válasz
Sanchez638 #26600 üzenetére
Peltieren megallt a hutes, de az kapta tovabbra is a 10A-t. A 486DX-et sikerrel kiforraszotta az alaplapbol. Szerencsere volt annyi eszem, hogy ne fogjam meg.
-
válasz
Sanchez638 #26549 üzenetére
Nekem túlhajtott procinál fordult elő ez a jelenség.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #26511 üzenetére
Attól függ mi a baja...
Reballlozni nem hiszem.
Kondikat, feteket lazán megéri ha olyan -
zotyesz66
őstag
válasz
Sanchez638 #26453 üzenetére
Hát 2k-t megér. Nekem egy szép MSI-m van elől-hátul ventivel.
itten van -
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638 #26450 üzenetére
Esetleg Geforce 7600GS.
De rakhatsz bele újabb PCI-os VGA-t, és akkor lesz DXVA/Cuda-s videó gyorsítás is. (igaz nem vintage motyó) -
zotyesz66
őstag
válasz
Sanchez638 #26447 üzenetére
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638 #26447 üzenetére
Én amit még raknék bele, és illik is hozzá egy 9600XT vagy GeForce FX5700 Ultra DDR3 (csak ez ritka).
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638 #26444 üzenetére
Nekem az nForce2-ben egy x1650Pro volt, annál több felesleges. Esetleg nagyobb memórisávszél ha HD felbontás feletti képet akarsz vagy több AA-t.
-
válasz
Sanchez638 #26442 üzenetére
Az Nforce2-esek fénykorában a 9800Pro volt a csúcs, ez kb illik is a 3000+-es procihoz, az életciklusa végefelé, akinek erősebb proci volt benne, 6600GT/6800-al vagy X800Pro/XT-vel még kicsit kitolhatta a platformváltást, az erősebb X800/6800-asokat persze nem hajtotta ki teljesen, de azért egy 3000+-es proci mellett ezek sem olyan aránytalanok. Amin még el lehet gondolkodni, de már nem korhű az egy kisebb HD szériás Ati, az alacsony fogyasztás és videógyorsítás okán, ill Nvidia fronton viszonylag jó ár/érték arányú (már amennyire egy agp-és kari lehet az) a 7300GT/7600GS GDRR3 (Galaxynak, Inno-nak voltak ilyen szériái pl) vagy a 7600GT.
-
válasz
Sanchez638 #26442 üzenetére
Attól függ mid van - FX5200 - 5600 - 6600GT, 9200, 9600XT, 9800.
Nekem 9600XT volt anno a 462-es rendszerben a végéig.
Az elején meg egy Abit Siluro GF2, a P3-ból átvéve, egy darabig. -
válasz
Sanchez638 #26440 üzenetére
DDR-es K7-es lapokon már gyakran szokott lenni kieg +12v-os csati, de nem mindegyiken (leginkább az Abitokra jellemző), Asusokon pl még sosem láttam, gondolom, ezek inkább +5vról oldják meg a procitápfeszt.
-
válasz
Sanchez638 #26437 üzenetére
Az Epox picit gyorsabb, amit a gyakorlatban nem igazán veszel észre, viszont az északi hídját nem árt hűteni (vagy olyan procihűtőt alkalmazni, ami az északi bordájára is visz egy kis szellőt), különben csak idő kérdése és megfő, a Via ezzel szemben bőven elmegy passzívan is, őszintén tökmindegy, amelyiknek szebb a színe.
-
válasz
Sanchez638 #26430 üzenetére
Csak személyest írt. Megértem...
-
válasz
Sanchez638 #26423 üzenetére
Hogy lehet slot a?
A leírásban a lap nem olyan, a proci nem olyan -
Ádyka
őstag
válasz
Sanchez638 #26417 üzenetére
Pedig bizony kérjük a részleteket.
-
válasz
Sanchez638 #26372 üzenetére
A feliratok jelentéseit én sem nagyon vágom de itt egy 64M- ás közelfelvétele : [link] - jól látszik a felirat a csippen is, nagyítható.
-
válasz
Sanchez638 #26370 üzenetére
9 bitesből ? Saját fotón nem, mivel nekem nincs, 4M- ás abból a legnagyobb amivel rendelkezem.
-
Balathruin
veterán
válasz
Sanchez638 #26355 üzenetére
Nekem a legrégebbi gépem működik USB billentyűzettel, szóval egy próbát megér. Rákötöd és automatikusan érzékeli, hogy csak az van, de nem árt ha bekapcsolod az USB bill. támogatást (ha van).
-
cheatergs
senior tag
válasz
Sanchez638 #26344 üzenetére
Neten ennyit találtam róla.
Nem lehet, hogy USB-s bill.-el kéne próbálkozni, mert meghalt a PS/2-es port?
-
válasz
Sanchez638 #26350 üzenetére
Be kellene lépnie
clr cmos, elem csere? -
válasz
Sanchez638 #26348 üzenetére
ps2 a bill?
-
válasz
Sanchez638 #26346 üzenetére
Azért én megnézném egy másik rammai, hdd, optika nélkül.
-
válasz
Sanchez638 #26344 üzenetére
Húzz le mindent, cserélj ramot, hátha segít.
Ha nem válik be, cserélj procit egy butábbra ha nem a gyári van benne. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #26306 üzenetére
Biccs plíz, nekem van egy nagy dobozzal...
-
válasz
Sanchez638 #26291 üzenetére
Egyértelmű szerintem az 50 Hz.
Egyrészt mert totál régi (2008-ig forgalmazták, másrészt mert jeleznék a többet, harmadrészt meg akkoriban a 100 az nem nagyon volt jellemző).
Megvenni csak nagyon akciós áron szabad, ha ezért kérdezed.mod: itt is ezt írják
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
Sanchez638 #26251 üzenetére
Regisztrálsz, megadod a címed, paypal-od. Ráböksz, hogy megveszed, paypal-on keresztül levonják a pénzt a pósta költséggel együtt és az eladó póstázza. Nyilván a távolságtól függ mikor ér oda hozzád.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
Sanchez638 #26248 üzenetére
Mit szeretnél tudni?
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
Sanchez638 #26243 üzenetére
Öcsémnek vettem még karácsonykor 8k-ért adapterrel együtt (izraelből
) egy L5410-et. Azóta is az megy neki benne, csak ugye moddolni kellet hozzá az alaplapot. Ugyan ezzel a módszerrel bármelyik ilyen 771-es xeon módosítható, és elég jól húznak, engem is meglepett. Én ez és ez alapján csináltam.
Ebay-en keresgélj. Itt is van egy. 1 dolláros póstával.
Itt pedig hozzá egy proci. Együtt a kettő meg van póstával 10k-ból, és baromi nagy gyorsulást hoz minden szinten. Főleg egy jó SSD-vel.
-
válasz
Sanchez638 #26243 üzenetére
Szerintem ezt kevesen tudják megmondani, alig terjedt el az átalakító, pedig mekkora nagy cucc az, ócsóé lehet gyors procit használni.
-
válasz
Sanchez638 #26241 üzenetére
A 775-ös adapter igen olcsó, mindegyik Xeonhoz érdemes keresni.
Ehhez pláne, a 12M cache okán.
De leginkább kintről rendelve. -
válasz
Sanchez638 #26218 üzenetére
286, 386, 486 nincs a listában
-
válasz
Sanchez638 #26221 üzenetére
Öööööö, ettől nem lettünk okosabbak
-
válasz
Sanchez638 #26218 üzenetére
Erről tudsz feltenni képet?
Kingston 2x1gb Sd, érdekessége, hogy 1-1 chip van mindkettő oldalon.Sosem láttam ilyet, és el sem tudom képzelni az oldalankénti egy chipet
Ez igazi ínyencség lehet. -
válasz
Sanchez638 #26215 üzenetére
Jó a termés arrafelé, magas a szilíciumtartalom a földben
-
válasz
Sanchez638 #26211 üzenetére
Ezek honnan érkeztek? Főleg a K6-III.
FELHÍVÁS: Ha valakinek lenne fölös 486-os hűtője, kérem jelezze nekem! Köszönöm!
-
válasz
Sanchez638 #26211 üzenetére
Láttam az ECS lapod. Ha minden igaz olyanból volt az első duronom, 1400-as.
Kidobták, mert nem indult. Gondoltam, sanszosabb hogy a lap halt meg, egy kis hőlégfúvó, és már kint is volt a proci
Ami hibátlan is volt, legnagyobb örömömre - leváltotta a 900-as cerkás P3 rendszerem, ég és föld volt a különbség, és anyagilag is kijöttem majdnem nullából, hála az amúgy akkor még nem olcsó ingyen procinak. -
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #26202 üzenetére
Még jobb az, amikor mondjuk valaki ismerős gépét bütykölöm otthon, aztán egy-két órán keresztül nyitva van a háza, amikor nem vagyok otthon, ők meg szépen beleköltöztetnek ezt-azt és én meg esetleg nem vettem észre, amikor visszaraktam az oldalát. Nem egyszer jártam már úgy, hogy vittem vissza a gépet a tulajának, aztán valami miatt ott is meg kellett még bontani, és akkor jött elő mondjuk törp-papa teljes életnagyságban a házból, törpilla társaságában
Na ezt magyarázd ki.
Aztán volt olyan, hogy raktam össze új gépet, ilyen nagyon mókás házba, na ná, hogy előtte a lányom kisajátította és az oldalát levéve Barbie házat gyártott belőle
Majdnem megtartottam neki azt a házat (nem volt drága), mert tényleg full babaházat lehetett csinálni belőle egy perc alatt
Full fekete volt belül is, mindene feketére fújva telibe, de ilyen piros meg kék műanyag pöckökkel, leszorítókkal volt telepakolva, szerintem ugyanazon a gyártósoron készült, ahol előtte délelőtt babaházakat nyomattak.
-
zotyesz66
őstag
válasz
Sanchez638 #26185 üzenetére
Sajnos ez speckó cucc, semmihez nem adták, csak ehhez.
Legalábbis így tudom.
-
zotyesz66
őstag
válasz
Sanchez638 #26181 üzenetére
Ez a Voodoo 3 3500 "pumpája"
Enélkül nem fog menni, a csatlakozó hiába hasonlít a DVI-hoz. -
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #26181 üzenetére
Ilyesmi kell az én két dual heados kártyámhoz is. De sajna csak az egyikhez van
Egyik sima PCI slotos kártya, a másik PCI-E, de ugyanazt tudja (két monitor köthető rá teljes értékűen, mintha fizikailag is két külön kártya hajtaná meg őket. Baró).
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638 #26179 üzenetére
Elvileg sima D-sub kell hozzá.
-
válasz
Sanchez638 #26158 üzenetére
Hogyne lehetne, SoftMenü2 van benne
-
válasz
Sanchez638 #26155 üzenetére
Lehet, még ma megmondom
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638 #26133 üzenetére
Írtam PÜ-t. Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638 #26126 üzenetére
Rendes működő Voodoo 3-ra gondolok.
Érdekelne?
-
válasz
Sanchez638 #26090 üzenetére
A Coppermine celeronokon láttam kis méretű fekete alu bordát, azok nem bírtak passzívban menni. Volt hogy beállt rajtuk a venti és fagyogattak.
A P3-on Titan féle nagyobb hűtő elviszi őket passzívban. Akkoriban 20-30w-os asztali procik voltak, bezzeg ma ez számít alacsony fogyasztásúnak.
Emlékszem hogy az első nem gyári hűtőm egy Titan full réz CU5TB volt, P3-at vitt passzívban de egy 2000+-os Palomino is volt alatta 1.9v-al ekkor persze porszívó hangja volt.
P2 ből sok volt gyárilag passzív, van egy compaq deskpro kicsi gépem amiben 500-as P3 512kb L2 gyárilag passzív. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638 #26090 üzenetére
Olyan 1 GHZ-ig elmentek úgy alulfeszelve, gyári hűtővel igen, de P2-esek is.
-
válasz
Sanchez638 #26053 üzenetére
Én lakk ecsetet szoktam használni, ezt a fa nyelűt, aminek a vége piros festékkel van jelölve. Ha valami makacsabb trutyi van a nyákon, akkor gyógyszertári alkoholt szoktam bevetni, de általában csak porral kell megküzdenem.
-
válasz
Sanchez638 #26058 üzenetére
Első lépésben "megfogkefézném".
-
Exian
addikt
válasz
Kromofágot.
Amúgy én kis kefékkel, meg nagyon gyenge szőrű fémkefével szoktam bíbelődni vele, meg egy kevéske alkohol, esetleg Video90, de nem tudom, mi az ami igazán jó és nem árt neki. Engem is érdekelne.
-
válasz
Attól függ, mit akarsz róla letakarítani, és mi van otthon.
Por ellen tüdő, meg fogkefe hatásos, ragacs ellen körömlakklemosó, fogkefével.
Flux, gyanta ellen meg fluxlemosó -
válasz
Sanchez638 #26046 üzenetére
Félve kérdem meg, szerinted kihez mernek odamenni büntetni?
Hozzád, hozzám, vagy azokhoz akik sokan vannak?
Igazából több szempontból is hasznos lenne a törvény, csak még gondolom kialakulóban van a gyakorlati bevezetése. -
válasz
Sanchez638 #26022 üzenetére
Igen, a procik a legritkább esetben pusztulnak meg.
(#26024) Balathruin : kellenek is az ilyen cuccok egy retro háztartásba ! Gondolom occsó lehetett - tipp.
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #25991 üzenetére
Tányér, fej vagy elektronika is lehet.
-
válasz
Sanchez638 #25975 üzenetére
Kár mert az jó cucc lehet.
(B)(#25976) Exian(/B) : a legjobb dosos lejátszó, az ftp- n, amit nemrég említettem ott van a teljes weblapja: [link] - öszzes verzió, történet, tokkal vonóval.
-
válasz
Sanchez638 #25965 üzenetére
Különlegesek mert naggyon retrok
-
válasz
Sanchez638 #25963 üzenetére
Ki mondta, hogy különlegesek
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #25957 üzenetére
Beszéljetek már tovább, hátha lesz nekem is
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638 #25910 üzenetére
Milyen lap van alattuk? Amúgy szerintem is Rush, bár én a V1 -et jobban kedvelem.
-
válasz
Amellé már mehetne (ideálisabb lenne) Voodoo2 is, viszont ha a fenti 2-ből kell választani a Voodoo1 vmivel gyorsabb (kb 10%-al), amit ha beteszel egy TNT/TNT2 mellé, akkor végül is egy erősebb D3D kari mellé lesz glide támogatásod is.
-
válasz
Utóbbira szavaznék mindenképp.
-
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638 #25886 üzenetére
Egyetértek gban-al, ha nincs más lehetőség L kábel és kész, az befér a vga vége alá.
Mindenesetre érdekes hogy már a kábel ellenállásától is lefagy a gép, meg kéne nézni a lamellákat nem zárja e össze valahogy ha rádugod a kábelt. -
válasz
Sanchez638 #25886 üzenetére
használj hajlított (90 fokos) csatis kábelt
-
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638 #25884 üzenetére
és csak ez az egy port fagyogat?
Szerk.: a többit próbáltad? Illetve a kábelt ráprobáltad minden portra? -
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638 #25875 üzenetére
Ez most az a bizonyos sata amin cserélgetted a teszt vinyókat?
-
válasz
Sanchez638 #25881 üzenetére
AZ érintkezők nem érhetnek össze amikor rátolsz valamit?
Nem ismerem a lelkivilágát a SATA kábeloknak, hogy lehet-e bármiféle kapcsolat a lábak között. -
válasz
Sanchez638 #25879 üzenetére
És ha lehúzod a kábelt, nem fagy?
Vagyis egy csupasz kábel is fagyasztja? -
válasz
Sanchez638 #25877 üzenetére
És ha teszel rá?
Egyenesen teszed rá, nem okoz zárlatot? Nincs ott valami "fémforgács"? -
válasz
Sanchez638 #25875 üzenetére
A sata kábel másik végén nincs semmi?
-
válasz
Sanchez638 #25858 üzenetére
Nézz mindkettővel egy crystaldiskmarkot, az sokat elárul.
-
válasz
Sanchez638 #25856 üzenetére
Szerintem simán lassulhat a rendszer és a játék is a lassú vinyó miatt - ugyanez van néha nálam is.
-
válasz
Sanchez638 #25854 üzenetére
a játékok nem sokat kamatoztatnak a gyorsabb ramból, de még a single channel miatt sem buksz szinte semmit.. miféle játék? miféle VGA? jahh és mennyi memória?
-
válasz
Sanchez638 #25852 üzenetére
de mégis mit érzel lassúnak? játékot? film/zene konvertálást? windows betöltődést? csak mert ehehz a 3 dologhoz más hardver kell hogy gyorsuljon,s hiába raksz a gépedbe egy 16magos Opteront, ha mellette csak egy S3 trio van és Crysis4-el akarsz játszani
vaagy, hiába van 4 GPU-s Corossfire rendszered, ha csak egy 20gigás HDD-n van az oprendszer és boot időbe szeretnél javítani...
Remélem érthető a sarkított példáim -
válasz
Sanchez638 #25829 üzenetére
1. a 80-as nagyon lassú, nagyon lassítja a rendszert.
2. a 4 magot alapvetően akkor érzed ha van is ami használja -
válasz
Sanchez638 #25799 üzenetére
Az nagyon kevés, annyival nem lehet átfogni a hardver-szoftver evolúciót.
-
válasz
Sanchez638 #25797 üzenetére
-
válasz
Sanchez638 #25785 üzenetére
akkor nem rekeszthet le az IGP-nek memóriát
-
válasz
Sanchez638 #25783 üzenetére
tegyél bele diszkrét kártyát, és akkro nem fogja
-
válasz
Sanchez638 #25736 üzenetére
Igen kizártnak tartom hogy ne kezelje.
-
pc-user
senior tag
válasz
Sanchez638 #25692 üzenetére
Nekem is volt egy jó kis "péhármasom": asus tusl2-c + Intel Pentium III-S 1266.
Szerintem (de lehet, hogy elfogult vagyok) a gyengébb "pénégyesek" fölött volt...
-
válasz
Sanchez638 #25650 üzenetére
Nekem ez túlmelegedésnek tűnik.
-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #25650 üzenetére
Aha. Érdekes. Lehet kondi is, meg más is
De a kondi csere e legolcsóbb és legegyszerűbben kivitelezhető, én tuti azzal kezdeném.
Más: ezt már nem hiszem el!! Minden régi alaplap billentyűzet miatt hal meg?
Már megint egy 386os, ami nemes egyszerűséggel a billentyűzet csatlakozójának hibája miatt nem indult be egyáltalán (tápot rögtön lerúgja, vagyis be sem kapcsol a táp sem, ha rá van dugva az alaplap, még a venti sem pörög fel).
Kiszedtem a lapot, a bill. csatlakozó minden lábánál szétment a forrasztás, mozgott az egész. Visszaforrasztottam, utána pöccröff indult a lap
Ez már a harmadik, vagy negyedik alaplap a héten, ami billentyűzet miatt nem indult... de eddig jó az arány, mindet tudtam javítani
Ez mondjuk most egyszerűbb volt, mint a többi, azoknál nem a csatlakozó ment szét, hanem a nyákon a szál szakadt meg. Ezt könnyebb volt javítani.
-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #25648 üzenetére
Még annyit, hogy: viszont a hibajelenség miatt érdekesnek tűnik a dolog, kondi kevésbé szokott ilyet művelni, bár előfordulhat. De rossz-gyenge kondi miatt sokkal inkább az szokott lenni, hogy eleve be sem kapcsol a monitor (vagy terhelésnél azonnal leáll, amikor megkapná a videó jelet), vagy pedig nagyon sokára, "bemelegedés" után kapcsol csak be. De ettől függetlenül szerintem a kondik cseréje megoldja a kérdést, ha más hibajelenség nincs.
-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #25646 üzenetére
Jah hát akkor az lesz, borítékolhatod
Ismétlem, cseréld le az ÖSSZES kondit a táppanelon! Ne csak azt, ami púpos kicsit... a hibátlannak tűnőket is. Ha nem cseréled most, cserélheted 2 hét vagy hónap múlva
Most úgy is szét van szedve, úgy is forrasztgatni kell, jobban jársz. 50 Ft darabja max. a kondinak.
Nekem van olyan monitorom, amin ha kell, ha nem, évente cserélem az összes kondit, mert fontos, hogy amikor kell, akkor menjen a monitor, ne álljon meg a legnagyobb munka közben, amikor mondjuk éjjel 2 óra van és nincs egy darab kondim se
És mondjuk nincs cseremonitorom sem ott, ahol az kell... így amikor van időm, cserélem, oszt' emiatt legalább tuti nem lesz baja rövid időn belül.
-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638 #25643 üzenetére
"kicseréltem a rossz kondit" <- itt a gond, lehet
Kondicserekor sohasem csak a LÁTSZÓLAG hibásat, rosszat cseréljük! Hanem szépen az összeset... ugyanis nem mindig van látható nyoma, pl. ha kiszárad, az is épp elég... annak meg nem igen van nyoma mindig.
Szóval cseréld ki első körben az összes fellelhető kondit rajta (a hatalmas pufferkondi kivételével), hátha...
De lehet ez simán más alkatrész hibája is. Szerintem. De ha nem cserélted az összes kondit, akkor hajrá, előbb azzal kell próbálkozni
Nekem volt több monitorom, ami halott volt, de a kondik egytől egyik hibátlannak tűntek, se púposodás, fe kifolyás, se semmi egyéb hibajelenség nem volt egyiken se. Kicseréltem az összeset, és mindegyik monitor életre kelt és azóta is működik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest