- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
Pikari #99065 üzenetére
Az intel sem torte ossze magat, a fogyasztasbol teljesen nyilvanvalo volt, hogy egy tartalek nelkuli architektura, amit nem lehet kb semerre sem skalazni normalisan. Az intel procik meg epp azert lettek olyanok, amilyenek - eleg volt a konkurencia ellen.
A ryzennel a skalazhatosag es az okos olcson gyarthato architektura lett a lenyeg, tanultak a hibabol. Aztan a szerencse is a kezukre jatszott, hogy az intel elbukta a gyartoi versenyt, igy mar nem kellett folyamatosan lepeshatranybol kitalalni vmit, ami versenykepes, olcsobb gyartastechnologiaval.
-
arn
félisten
A q2 az ugyanaz a motor meg mint a q1, max frissebb verzio.
-
arn
félisten
válasz
Pikari #99007 üzenetére
A dukeot speciel lehet benchelni… a kezdokepen vgaban 15 fps korul van dx2on, dx4en 22. Egyaltalan nem lassu jatek, a full 3d jatekok, mint a fade to black, mw2, a screamer, hioctane, slipstream szvsz lassabb volt 95bol - csak akkoriban mar nem a vga szamitott menonek, hanem normalisabb gepeken svgaban jatszottak (mint a videon). Ugy mar csak 6 es 9 fps a dx2 es a dx4. A 96os jatekok meg mar vgaban is kevesek voltak dx4en (gp2, quake, stb).
-
arn
félisten
A multkori “mennyi fps keves” margojara, es hogy mennyire voltak lassuak a korai 3ds kartyak - hogy prezentaltak a mechwarrior2ot az akkori csucsgepen
Ehhez nagyon hasonlo socket5 gepet epitettem.
[link]Nyilvan nagyobb felbontasban fut, mert dx4en is szebben ment vga felbontas mellett. De azert az erzodik, hogy nem az fps volt az elsodleges szempont, legalabbis nem a mai szempontjaink szerint. En ekkoriban csereltem le a dlct dx4re, ami brutal gyorsnak tunt, aztan nehany korabeli 3ds jatek hasonlo slideshow mint a fenti video, de ez nem igazan akadalyozott meg abban, hogy elvezzuk.
Csak derulni tudok rajta, amikor manapsag panaszkodnak, hogy 120 fps alatt nincs elet.
-
arn
félisten
Ilyenre is szivesen epitenem a retro tesztkonfigokat, csak ne lenne ilyen arcpiritoan draga.
[link] -
arn
félisten
válasz
Pikari #98940 üzenetére
Nah jo, de a renderelt kep is ua? Ugy lenne fair az osszevetes… ugyanaz a felbontas es filterek. Ha procin ha csak egy texturafiltert beteszel, toredekere esik a teljesitmeny.
Persze ertem, hogy a user tobbet var, de lenyegeben a korabeli virge annyiba kerult mint egy 2ds kartya, sot meg ott is az olcsobbak koze tartozott, es epp ezert lett sikeres a 3dfx, magasabb felbontas filterekkel. Ha a voodoo kepet probalnad swesen reprodukalni, slideshow lenne.
-
arn
félisten
Semmit se nyujt, csak az init kell awehoz, ugyis minden a romot hasznalja. Nekem regen nem volt, retroban meg agyonajnaroztak, igy elegge meglepett, hogy dos alol gyakorlatilag nem patchelheto, egy dosos jatekot meg nem fogok win alol tweakelni. Igy dos ala eleve olyan awe kerult, amin foglalat sincs.
Ha az ember jobb midire vagyik, ott a roland, az rombol is jo.
De a 94+ jatekok azert nem rosszak awen, illetve korhubb hangnak tunik, mint egy a korabeli szinthez mar tul jo sc55 (foleg az ujabb canvasok), vagy gm rap10. Mindenre lehet jo zenet irni, inkabb akkor szol benan, ha valszeg meg se nagyon hallgattak rajta.
A kesoi mt32 implementaciok sem tul jok, pl a lost vikingsben nehany zene jo, nehany meg osszevissza szol meg az fmhez kepest is, de a sierra jatekok mindig elmeny vele.
-
arn
félisten
válasz
Pikari #98920 üzenetére
Ne felejtsd ki, hogy dos alatt akkoriban a 10-15fps mar jol jatszhato volt, a 25 meg uberallat. Ez csak a 3d gyorsitassal valtozott kesobb, es epp ezert volt szurrealis, hogy szebb grafika mellett is gyorsabb volt voodoon.
Vhol ezert is erthetetlen, hogy a korabeli csucsgepet epitok csalodottak, mert nem a mai normaknak megfelelo szinten fut. -
arn
félisten
Nah ez erdekes a nativ apikat osszeveto video a kezdetleges kartyakkal [link]
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98885 üzenetére
Vagy a megjelenes elott, megjelenessel egyidoben. Itt is ujdonsagokrol ir. A virgerol az osszes chip, amit talaltam 96 ev kozepei gyartas, a vga museumon asszem 20adik het volt a legkorabbi. Mire ebbol termek lett a boltban, az x honap min.
Pcmagban juniusban irtak rola, de mar szerepel a cikkben a hamarosan megjeleno voodoo. A highend 3d kartyak tesztjeben meg glintek vannak tobb ezer dollarert.
96 oktoberi ujsagban mar voodoo van az egyik gepben. Szoval volt vagy fel ev elonye kiteljesedni, de mivel a cpu render ment tobbnyire (quake, gp2 - illetve az aktualis slagerek patchelt verzioit portoltak az elso kartyakra), veszett fejsze nyele volt az egesz, es ezert vonult be a virge 3d lassitokent a hwtortenelembe.
A d3d juniusban jott (dx2), de annyira kezdetleges volt az egesz, hogy decemberre mar dx5nel tartottak, dx6ig mar 98ig varni kellett. A dx5 meg a voodoo nyitotta meg a pcs 3d vilagot lenyegeben, ami elotte tortent az porhintes.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98843 üzenetére
Olednel speciel egyaltalan nem banto, hogy a monitorkeret helyett fekete pixelek vannak. Azon lepodtem meg, hogy 4:3 tamogatasa van, pedig sok racio manapsag mar ebben nincs.
Az erdekes lenne, ha 1:1 modot tamogatna, mert az kb egy 12”os kepet adna, arra crt emulaciot adva szvsz nagyon hasonlo kepe lenne egy 14es crthez. -
arn
félisten
beszaras... irtam a samsungnak, hogy az oled monitoruk 70hz mellett (nem tudom mennyire tipikus problema manapsag
), warm boot utan nem ad kepet, csak cold boottal. egy levelvaltas utan egy nap mulva kuldtek egy uj firmwaret, ami orvosolta a problemat.
azt inkabb nem reszleteztem, hogy a dos felhasznalokkal fontos piacot veszitenek
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98809 üzenetére
A tobbseg a quaket swmodban jatszotta, mert a glquake csak 97ben jott, es gyk a voodoo volt az egyetlen, amin normalisan futott. Kesobb persze ment minden ujabb megjelent kartyan, ami tudott openglt.
GLQuake came with a driver enabling the subset of OpenGL used by the game to function on the 3dfx Voodoo Graphics card, the only consumer-level card at the time capable of running GLQuake well. Previously, John Carmack had experimented with a version of Quake specifically written for the Rendition Vérité chip used in the Creative Labs PCI 3D Blaster card. This version had met with only limited success, and Carmack decided to write for generic APIs in the future rather than tailoring for specific hardware.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98800 üzenetére
Dos alatt? Milyen evjaratbol? Vagy hogy erted?
A riva128 gyorsabb dos alatt, mint akarmely masik kartya, ami addig megjelent. A masik tipp az ark, de az tenyleg csak dos alatt villog, siman lenyomja a kesobbi agyonsztarolt tsenget, ugy hogy nincsenek a kompatibilitasi hulyesegei. Viszont a kimenete nem a legjobb.
Meg az is kerdes mibe teszed, pl dos alol swrendereel a leggyorsabb mmx is szuk kereszetmetszet, elenyeszo kulonbseg lesz a kartyak kozott, ha egy gyors p3ban hajtod meg, ott mar latszik az elteres, csakhogy ott mar vannak gyorsabb agps kartyak (pl geforce).
Nyalazd at a benchmark tablamat, valaszt kapsz mindenre.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98782 üzenetére
Ugye…
dos alapvetoen olyan frissitessel megy, amit a hw ad, nehany kartyanal lehet jumperelni. Minden tipikus felbontasnak megvolt az elterjedt frissitese, igy ha ettol probalsz elterni sokfele gondod lehet, mert nincs semmi sem felkeszitve erre.
Vga, 320x200 - az 640x400 70hz lesz kimeneten
320x240 - 640x480 60hz
640x480 - 640x480 60hz
800x600 - ez a legtobb kartyan 56hzMeg vannak ilyen mindenfele egzotikus felezett felbontasok, de azok altalaban a duplazott kimenetnek megfelelo frissiteset hasznaljak. A meg egzotikusabbak meg ki tudja…
Epp ez a “szep” a dosos kimenetben, hogy ahany kartya es felbontas annyifele kimenet.
Kesobbi univbenel mar lehetett frissitest tesztelni, de a kimenet eleg osszevissza, ott sanszos, hogy az univbe is tamogatott mar vmi forceolast, de ezt sose probaltam. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98773 üzenetére
Jol gondold meg… itt pro crtvel vetik ossze
[link]
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98766 üzenetére
Isten latja lelkemet, 14-17es crt akartam a sarokba a munkahelyi setup melle
Csak amikor rajottem, hogy egy jobb, ide passzolo asztal 600 eur, akkor keztem gondolkodni, hogy lehet megis az aktualis frontendhez kellene hozzailleszteni, a 170 euros ossc olcsobb volt, es hat igen az oled meg a studiomonitor meg olyan kepet es hangot ad, aminek kozeleben nincs semmi a 90es evekbol. Szoval marad a kenyelem egy idore, de 750 (+import bunti) nem tervezek scalert venni
Ha talalok olcsobban vmi hasznalt asztalt, akkor eloveszem a crt otletet megint, de ez igy most tetszik.
-
arn
félisten
Hmmm… ez a retro4k eleg penge konzolra, ezen is van crt emulacio, aki nem szereti a pixeleket. [link]
Viszont az osscs tapasztalatokbol nem tudom, hogy mennyire lehet jo valasztas pcs vgara. Most hogy kiprobaltam tobbfele kartyat, nem egyszeru tortenet.
Pl a vision864 a kedvencem a kepminosege miatt vlbnel, aztan epp ezzel volt a legtobb gond, mert dobalta a jelet modvaltasnal. A bemeneti szintet kellett lecsokkenteni ehhez, ez konzolon nem gond, mert a kimenetek ugyanazok, konnyu profilozni, de minden vga mas, es a felhasznalobaratsaga miatt lehet epp ilyesmiket nem lehet allitani rajta.
A profiloknak jo lenne nevet adni, mert a kedvencekre szivesen belovom, de a fene emlekszik ra, hogy a 0 volt az x, az 1 meg az y kartya. Valszeg gepvaltasnal marad az allitgatas az elejen. -
arn
félisten
válasz
Pikari #98743 üzenetére
A virget azert vettek mert olcso volt, nem a 3d miatt. Amugy meg a fenet nem szolt nagyot a voodoo, a szar drv teljesen altalanos volt akkoriban, de 3dfxen legalabb a glide jol ment. Nem veletlenul lett akkora rajongotabora, es az elso par evben oket kellett felulmulni. A tnt volt az elso igazan epkezlab konkurencia, addig az vett mast jatekra, akinek nem volt ra penze.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98741 üzenetére
Dos keves kivetellel a swrenderol szolt. A dx wines api, mindazt amit dos alol megcsinaltak azt win alol dx alatt csinaltak meg. Ahogy kijott a d3d 97 korul, mar nyilvanvalo volt, hogy masnak sok eselye nem lesz labdaba rugni win alatt - akkoriban meg tobb jatek jott sw es hw 3d renderrel, de a sw render hamar limitalova valt. 97 volt a valtopont dos es win kozott, vhol epp a 3d miatt.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98732 üzenetére
Nem tudom miert gyakran a bejelentesi idot nezik, a virgek vmikor 96 masodik feleben kezdtek megjelenni a piacon, aztan fel even belul meg ott volt mar a 3dfx. Ezert nem volt kb semmi eselye. Meg az amerikai ujsagokban sem esik szo rola ev kozepe elott, a magyar chipben meg ekkoriban triokat teszteltek.
Mar irtam tobbszor, hogy a riva128 az egyik legjobb dosos kartya, a legkompatibilitebb, a vbe3 biossal (a kortars s3akban gyakran 1.2 volt). A kimenet minosege kerdeses, mert annal van jobb (csak asusaim voltak). Szvsz epp win alatt nincs sok ertelme az agyonbugos drvekkel.
A 233mmx 97 kozepe, a riva128 par honappal kesobb jott.
-
arn
félisten
Ha ugy gondoljatok, hogy beteg a retro setupotok, akkor ezt nezzetek meg
[link] -
arn
félisten
Bakker, egy modult kotottem be, aztan 12 kabel log ki a gepbol, ehhez kepest az egyszal usbc nem kis fejlodes.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98702 üzenetére
A winxp korszak utani jatekok jo esellyel futnak modern gepen is, mindenfele emulatorozas nelkul. Azokat a gepeket szinte elo se veszem, beragadtam a 90es evekbe
-
arn
félisten
Termeszetesen, ha nincs szukseged az erosebb jel szintjere, jobban jarsz az erositetlen jellel, en arra ertettem, hogyha maxon vezerled ki, es utanakotsz vmit, elonyosebbnek mertem az erositett jelet, valszinuleg vmi mas is belebeszelt a hangkartya alapzajan tul. Mixerre kotve mindegyiket hasonlo szintre huzom be.
Analog hanghoz a pc mindig is tul zajos volt, nem erre terveztek. Nezd meg a mereseket, rmaaval mertem, kiexportaltam oket. Fulest is erdemes dedikalt fuleserositovel hasznalni, es nem a korabeli hangkartyak bena kijarataival kinlodni.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98636 üzenetére
Studiomonitoron es oleden nezve sem hiszem, hogy emulalva ez sokkal jobb lehetne a korabeli jatekokkal, de hianyozna az egyes hwek jellegzetessege, mar awe32on sem olyan elvezetes az opl3as zene, hiaba jobb a hw. Nyilvan egy jo minosegu zenen verezne az egesz, de nem azt hallgatok rajta.
A fenti analogiaddal elve - Ha vhs minosegu lenne a filmed, sokat nem dobna rajta, hogy videomagnoval vagy bluray lejatszoval jatszod le.
-
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98622 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy ne csinaljak, csak a miertekre voltam kivancsi, megerteni a motivaciot.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98614 üzenetére
Nincs sok ertelme, mert swesen sokminden emulalhato. Ez a pontosan korulhatarolhato gep, mint fogalom a dedikalt hwekkel mar amugy is egy kiveszoben levo fogalom, a kozeljovo gepei egyre inkabb tobb eroforrasbol oldjak meg a feladatot, es mellekes, hogy az a hw fizikailag hol van (lsd ai modellek).
Retrozasbol valoszinubb egy olyan scenario, mint az a multkori gusos megoldas, hogy egy retro interfacen keresztul kommunikal vmi modern hwel, es a modern hw allitja elo a kivant jeleket, amit a retro hw regi hwnek erzekel. Ha ezt atulteted modern gepbe, lenyegeben egy shortcutot csinalsz, total felesleges a regi hwreszeket belekavarni.De azt hiszem itt is kell a motivacio, es a hobbiszemlelet, mert ezek a megoldasok nem csak modern de regi tudast is igenyelnek, lenyegeben nagy komplex projektbol egy keves embert erdeklo nehezen monetarizalhato kimenetet kapsz. Igy kodolva van, hogy ezek a retro megoldasok mindig is vmi barkacsszintu dolgok maradnak (mint az ossc).
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98612 üzenetére
A fiatalok elmenyt keresnek, nem erdekli, hogy min fut. Nem fog fel evet gondolkodni rajta, hogy a sok penzert vett regi vas szarabb minosegben hogy keltheto eletre. Xboxon is jatszhatsz sonicot, doomot, stb.
A befektetes reszebol ne hagyd azt sem, hogy mennyi munkaorat fektettel bele, es hogy mennyi munkaoraba kerulne eladni, es hogy milyen szakertelem kell ehhez. Ezt vond le a nyeresegbol. Amig hobby, ez nem szempont, de akinek nem hobbyja az nem biztos, hogy olyan fenyesnek latja ezt a lehetoseget.Ez is, ahogy a penzugyi befektetesek is egy szakma, es aki nem akarja a szabadidejet ezzel tolteni, mashogy eli meg a “penzcsinalast”. Az a szerencses, ha a hobby es a befektetes egybeesik, amugy csak egy munka, es en masodallasra nem vagyom.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98611 üzenetére
Az a gond, hogy ezek nem hoznak ilyen jellegu erteket, inkabb mint egy szent dbkaja a templomban, ami miatt odatodulnak a nepek, hogy a regi hiresseg kis dbkajat tettem a gepembe, meg ha az emulator jobb is lehet.
Szvsz ertekesebb lenne, amit csinal, ha pontos replikakat csinalna, foleg a legritkabb dbokrol. Ugy szorosan kotodne az eredetihez, es annak hasznalhatosagaval, araval egyutt mozogna az egesz. Most legyartja az aktualis modern gepekbe levo kartyakat, amik szinten elavulnak, igy lesz egy ketszeresen elavult vas, amihez kell egy kevesbe elavult, az osszes kinjaval, hogy eletre kelthesd
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98608 üzenetére
A fel nem hasznalt chipekbol fabrikalni vmit, jopofa dolog (meg ha reszemrol hasznalati erteke nincs is), de nehany projekt mar legyartott kartyakat semmisit meg, hogy alkatreszekhez jusson. Nem hiszem hogy igy lehet kozelebb kerulni a korabeli hwekhez… meg ugy sem, ha felesleges minden hwt megtartani, mert ami ma retro tucat, 30 ev mulva ritka lehet.
Azt is nehez kiszamitani, hogy milyen retro hw ertekelodik fel a jovoben. Pl ott az a feature connector projekt, amiben lenne racio, lehet a feature connectoros “modernebb” kartyak kulonlegesse valnak.
Ugyanakkor fenntartom a velemenyem, hogy ekkora igeny retro hwekre korszakos jelenseg, mert az a generacio, aki ebben elt, most eli ki a nosztalgiaszenvedelyet, de ez el fog tunni, es azok a hwek maradnak igazan ertekesek, amik az ujabb generacionak is erdekesek maradnak vmiert. Ez inkabb keszulekszint lehet, amit lehet direktben hasznalni, az ilyen semmihez sem illesztheto alkatreszek kevesbe jelentenek valamit a jovo generaciojanak.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98595 üzenetére
Ok, de valasz mire? Nincs penzed az eredetire? Nem fut a program?
En ket fo okot latok, hogy az emberek retro gepet epitenek, pusztan a hw szeretete, szeretnenek vmit megepiteni, birtokolni ami regen nem lehetett, nosztalgia, stb. Vagy mar nem fut vmi, es ehhez kell vas. Ez egyik sem.Az keszito reszerol persze izgalmas, igazabol hosszabb tavon nem fenntarthato projekt, de a vasarlokat szeretnem megerteni, hogy miert adnak ki ennyi penzt vmi felmegoldasra. Rengeteg, regi nekem kedves hw van, de miert akarnam oket egy modern vagy felmodern gepbe belerakni oket, mit oldottam meg vele?
Mintha egy tmodell alkatreszeit kezdenem belepakolni egy teslaba.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98593 üzenetére
Miben jobb?
-
arn
félisten
Azt nem tudja vki, hogy a wdc vinyok miert nem makkannak meg a masodik eide csatornan? Akarhogy jumpereltem (amugy is zavaros a szokasos master, slave, cs mellett a single, multi meg neutral modok), fel sem porog, ha lehuzom az idekabelt, vagy atdugom a primaryre, akkor rendesen megy. Wdc 31200 konkretan - a hasonlo koru fireball 1280at semmi ilyesmit nem csinal, mindkettorol megy, ahogy kell. Ugyan nem probaltam, de valszeg az elsodlegesen rendesen menne master, slave stb modban a masik vinyo mellett.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98537 üzenetére
az aureal eleg haklis mas kartyakra, meg figyelj oda az isa timingra, bar nem tudom milyen lap (asusoknal gond szokott lenni)
-
arn
félisten
válasz
frescho #98524 üzenetére
Ez gyanitom a full analog kijelzoknel volt, de mi a helyzet a digitalis crtekkel, amik a modot probaltak detektalni, aztan annak megfeleloen beallitasokat alkalmazni? Eleve a tortenet meg szokott ott fenekleni, hogy a 640x400 es a 720x400 is “400p”. Crtn sok jelentosege nem volt, mert mindent ugyanakkora feluletre probaltak kitolni, felbontastol fuggetlenul.
Szoval ami erdekelne, hogy pl a korrekt fazist hogy kellett e egyaltalan detektalni… vagy ilyen szempontbol az analog/digitalis crt egy kutya? Az aprobb elcsuszason tul inkabb a kep tisztasaga erdekel, az ilyen hullamzo es csikos kep kiszurese.
Nem vilagos, hogy a kijelzok mukodesbeli elteresebol fakad, vagy a kijelzok tokeletlensegebol. Meg sima ips lcdn sem annyira szembetuno, de az oled eleg erzekeny kijelzo mindenfele hibakra, a tipikus 90s crt meg eleve messze volt ettol szinttol.
-
arn
félisten
regen a vga kartyak kimenete es a monitor hogy volt egymashoz illesztve? osscn (is) lehet allitani egy csomo mindent a jel mintavetelezesnel, amire en nagyon nem emlekszem, hogy korabban monitornal lehetett hasonlot. ennek hatasa eleg jol latszik az oled kimenten, pl ha nem teljesen tiszta nemi kalibracioval helyrebillen.
vision968 => 640x400as profilt hasznaltam 13h es karakteres modhoz sima 180 fokos mintavetelezes, par pixellel kellett eltolni. mongy ez az egyik legjobb analog kimenetu kartyam.
wd90c33 => 640x400on csikos a kep karakteres modban (et4000en lattam hasonlot, csak tftn nem tudtam ezt allitani), 720x400as parameterekkel 90 fokra allitva valt jova a kep, 640x480nal is 90 fokra kellett allitani a mintavetelezesi fazist, amugy kicsit szellemkepes volt. igy viszont penge kepe lett.
csak ugy felmerult bennem, hogy nem ezek a finomhangolas beli kulonbsegek hoztak nagyobb kimenet beli kulonbseget?
lehet tenyleg kellene csinalni egy adatbazist erre ajanlott parameterekkel, mert ugyan nagyjabol kovetik a szabvanyt, de kisebb nagyobb elteresek vannak.
-
arn
félisten
fb eladason… prototipus dx4 93 vegerol
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98481 üzenetére
Hogy sztereo, nem sztereo. Szvsz magasabb mintavetelezest is hasznal sb16on, mint pl sbpron. 16bitet valszeg nem tud. Tehat rendesen tamogat mindent sb-sb16 vonalon.
A hangok szama azzal fugg ossze, hogy mennyi hangot kever ra swesen a ket csatornara. Ha 8, akkor parhuzamosan annyi hang szolal meg max sztereoban. Itt lenne ertelme a gus hwmixnek, mert ott 32 csatorna van, es nem kellene a procinak swmixet csinalni.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98477 üzenetére
Blaster. Gust csak ott erdemes, ahol van hwmix. De ugy remlik bizonyos verzioig tamogatott a doom is hwmixet, csak kiszedtek belole.
Vmiert a gus swmixes implementacioja amugy sem szerencses, pl doom alatt egy csomo eroforrast zabal (kevesebb fpst kapsz, mint blasterrel) meg tobb late dosos jatekban a lib vmiert rosszul van konfiguralva, es nem jol hasznalja. De ez utobbinak nem is neztem utana igy retro szinten, miert volt, meg a 90es evekben kinlodtam vele (midasnal asszem).
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98466 üzenetére
Szvsz felesleges egyszerre a letezo osszes kartyadat rakotni. Pragmatikusan gondolkodva azt erdemes rakotni, amik parhuzamosan szolalnak meg (pl sbpro mt32vel). Mert vagy folyamatosan allitgatni fogod, vagy dugdosni a dugokat, igazabol egyik sem tart tovabb. Pl az alapzajok is osszeadodhatnak, gondolom nem akarod parhuzamosan hallgatni mindet. Ha jol be akarod allitani a kibemeno szinteket azt programonkent kell megtenni.
Nalam 2-3 kutyunel sosics tobb a gepben, es rakotve, ergo egy hatcsatornas mixer eleg a megfelelo kabelszettel.
-
arn
félisten
Dune2 utanerzes… nem nagyon kovetem mar a mai jatekokat, csak az xbox elofizetesben jott fel, nem is friss
[link]
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98452 üzenetére
Az akkori oled (asszem 2020as cx volt) sotetben jo volt, egy vilagos nappaliban nem (vmi het meternyi ablakunk van a nappaliban). A masik, hogy 77es oled kellene, az meg nem ket ft, annyiert meg legyen mindenutt jol hasznalhato.
Az lg fele woled hibaja a foltosodas, ami epp sotetben jon elo - ez pl a samsung fele olednel nincs, es nagyobb a szinter is. Szoval sotetben bugos volt, nappal meg gyengebb, nekem meg nem volt kedvem a tovabbi panellottohoz. [link]
Ez az oled dolog meg nincs lefutva, a miniled is egesz jo kihivo (jelenleg dragabb is), es ha sikerulne a meretet addig csokkenteni, hogy gyk sok jelentosege nincs, hogy minden hatterpixel vilagit vagy csak egy 4-9-16os block, lehet jobb technologia lenne - es ez elvezethetne a microledig, ahol minden pixel kapcsolgathato. Az se lenne hatrany, ha nem kellene a pixelelrendezessel trukkozni, ami szinten az oled hatranya. Mindket irany fejlodni fog, jelenleg nehez megmondani melyik lesz praktikusabb.
A samsung g8 eleve kalibralt, de van sajat kalibracios appja, amit nem probaltam.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98449 üzenetére
G8 oled. Meg a lg c 43as oleden gondolkodtam monitornak, ott azert hianyzik par dolog. A 34es uw eddig is bejott, igy igazabol csak a kepminoseg ujdonsag (meg hogy ennyire korrekt retrozasra).
Tvnek volt mar korabban oledem, de visszavaltottam lcdre: nem volt eleg homogen a szurke, meg a fenyero keves volt nappal - fenylett az egesz. A mostani evok mar talan bevalnanak, de majd legkozelebb.
-
arn
félisten
Oleden van ilyen ambientlight szeruseg, demokat nezni vele nagy poen
nyomatja a falra a kepernyo szinet folyamatosan.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98415 üzenetére
en epp az ilyen csucsdbokat kerulom, zero nosztalgiafaktor es a dos borzasztoan nez ki rajta.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98410 üzenetére
Ha csak a kepet nezem nem hiszem, hogy barmilyen parameterben jobb lenne a crt. A nosztalgiafaktor az mas teszta, mert az meg mindig vonz, csak annyiba kerult volna egy oda passzolo asztal, hogy inkabb mas iranyba indultam el. Most gyk ugyanoda be tudom dugni a macbookot, mint a 30 eveset.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98398 üzenetére
Visszakuldtem, mert retronak ok volt, de normal hasznalatra keves, 10+ eve is jobb lcdm volt. Ugy voltam vele, ha az ossc nem valik be, meg mindig vehetek egyet.
A kov lepes 4:3as eizo, vagy vmi regi wide gamut dell lett volna, de azt hiszem mindegyik messze van ettol a keptol, ugy hogy azok nem tudnak nativ 70hzet.
-
arn
félisten
Mar regota ugy hasznalom a macbookot, hogy radugom az usbct, a gep a fo kijelzo (azon van a bar), es a touchpadot meg billt hasznalom rajta, a kijelzo meg a kiterjesztett - egyik oldalon irom a kodot, a masikon meg latom az eredmenyt (bongeszo, konzol, ilyesmi).
120hz, hdr, vrr is siman megy rajta.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98395 üzenetére
Kisebbre veheted a kepet, ha az tetszik, meg rakhatsz ra overscant meg ilyesmi. En pixeleket akarok
-
arn
félisten
Nah asszem itt a retro monitorvalogatas vegetert
g8 oled, 175hz vrr, 4:3 support, gyk zero lag. Csak siman rakotom az ossct, aztan igy nez ki
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest