- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
unclefucka
senior tag
válasz
bacsis #34103 üzenetére
A "Vibra16 dolgot" már végig szívtam anno DOS alatt.
Van színes és fekete Vibra16-om.Először megpróbáltam a színeset, mondván, hogy szép színes... na mondanom se kell, hogy a DOS játékok 99%-a nem működött rendesen. (Win9x alatt viszont ment, mint az álom.)
Aztán betettem a fekete Vibrát, azzal meg ment minden, egészen addig, míg ne akartam "túl régi" játékokat tolni, mert azokkal meg megint nem ment.
Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy szereznem kell egyet a korábban említett trióból.
Végül is a Pro 2.0 jött szembe, így az lett a GUS párja.Később szereztem AWE32-t is, az a "nagy-DOS gépbe" fog belemenni, aminek egy Klamath lesz az alapja.
-
unclefucka
senior tag
válasz
bacsis #34099 üzenetére
Először is vegyük a SET BLASTER változót:
A220 = 220-as cím (0x220), ez jó
I5 = IRQ5 ez is jó
D1 = Low (8bit) DMA1 ez már is hibádzik, hiszen te itt 0-át állítottál
H1 = High (16bit) DMA1 ez sem jó, mert itt meg csak 5-7 van (lehetséges)
P330 = MIDI port ez lényegtelen
T6 = eszköz ID, elvileg ez sem kéne, hogy gondot okozzon.A másik nyűggel kapcsolatban egy kérdés a "mezei" Vibra16 színes, vagy fekete jack-dugókkal van felszerelve?
A színes Vibra16 DOS alatt eléggé esélytelen a normális működésre, a fekete Vibra16 pedig csak korlátozottan kompatibilis, pl. Dune2 tuti nem megy vele, de volt más is. Biztos túl új neki...
Én sima SB16-ot, AWE32-t, vagy SB Pro 2.0 -át javasolnék DOS alá, azok tutira jók.A Gravis-el kapcsolatban nem tudok (túl) okos lenni, mert 386-ban sose próbáltam.
Viszont, ha SB mellé rakod be, akkor még több lesz vele a szívás.A Gravis telepítőjében van egy rész, ahol a lehetséges IRQ-DMA beállításokat lehet tesztelni és az ISA slot-okra is kényes a GUS.
-
-
-
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
bacsis #34023 üzenetére
Nincs nagy igényem. Inkább csak ilyen retro tesztelés lenne. Kíváncsi vagyok, mit bírnak ma az ilyen gépek. Igazóbl pár ezer forintért összerakom, az nem olyan sok.
Van már hozzá egy 850 hmz-s celeronom.
tudom izomagy tuat tudnék venni 400 forintért, de ez már van. Így nem veszek újat.
-
-
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
bacsis #33941 üzenetére
A 30 évet kicsit keveslem.
De jó meglátások, köszi.
Én is így gondolom, hogy a hűtésen műlik főleg. A tápot honnan lehet tudni, hogy jó -e?
A másik a kondik, elvielg azok élettartam is korlátolt. Persze több 10 000 óra, vagy inkább száz.Másik kérdés:
s370-hez mit vennétek?
Gigabyte GA 6VXC74XP vagy Abit ZM6 -
Rive
veterán
válasz
bacsis #33929 üzenetére
...professzionális célokra lettek fejlesztve...
Hát, itt inkább csak arról volt szó, hogy mire vállalt garanciát (és mihez adott professzionális támogatást) a gyártó, nem arról, hogy más mag lett volna a kártyán... Némelyik verziónál konkrét hack is volt, amivel standard cuccból Fire-mifene volt varázsolható.
-
válasz
bacsis #33920 üzenetére
Jólvan, meg is sértődtem.
És olyat tettem amit még soha, vettem egyet a vaterán
Ott még soha semmit, de ez nagyon tuti és az ára is jó volt.
Ráadásul elektromos kapásjelzővel (bacsisnak: sípol, ha a lamellák híján túlmelegszik az orsó (neked: cpu)).
És ha ez nem elég, még tok is van hozzá.
Nem, nem azért hogy ne görbüljön el a lába - nem LGA, van lába, nem 478 vagy 939, csak 4, de azok nem görbülnek (qrvára remélem)
-
-
-
-
válasz
bacsis #33881 üzenetére
Mivel nincs Adlib kártyám ezért próbálkoznék valamelyik régi SB- vel hogy legalább OPL3 legyen.
Ranagol_5 : elindítod a 3DMark- ot majd berántod a taszkkezelőt, kilövöd az explorer.exe folyamatot + még ami biztosan nem kell. Ha lefutott akkor újra kell indítanod az explorer.exe- t mert egyébként süket marad a Win, utána tudod berántani ami még kell a hitelesítéshez, pld CPUz, GPUz, Aida. Titkos recept
-
válasz
bacsis #33872 üzenetére
Van azért néhány. Pld az Arkanoid, az egyik kedvenc, prüttyögővel is jó sőt retrobb de azért Adlib komp hanggal jobb. És hirtelen ami még eszembe jut : Supaplex, Bats, Cyrus. Át kell néznem a retrogame lemezeket, lesz még....
Az időt / dátumot nem menti el, elem van, jó is, akkor mire való ? , vagy kellene egy specifikus progi amivel állítja az órát
, bár ez nemzavar, úgy emléxem XT bootnál mindíg írkálták be az időt.
Hozzáillő házam nincs, ennek hiányában AT minitoronyba megy, nemgond, végülis ez egy nagyon modern XT
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
bacsis #33866 üzenetére
Hát, ezt a lapot megláttam, és gondoltam kipróbálom. Gondoltam, hogy lesznek korlátai. Mindenesetre találtam egy lapot a linkeltből a piacon. Holnap lehet meg is veszem, meg szereztem holnapra egy E7600-at is. Ezek meg majd mennek fel apróra a 855-ös Aopen-nel együtt.
Egyébként ha nem lenne ilyen antituning bajnok, egész korrekt kis lap lenne, meg lepődtem, hogy milyen szépen, stabilan megy gond nélkül. (pedig még az asrock hírhedten nem jó minőségü korszakából van)
-
-
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #33831 üzenetére
Szerintem itt senkinek nincs olyan..... remélem.
Gyér a hardverlista valóban. De a többi "verseny" is arról szólt, hogy a legnagyobb procit és VGA-t rakta bele mindenki tuningolva, oszt annyi.
Jó kis EDO ramok, SLI, meg PCI radeon. Lehet, hogy egy PCI GeForce 6 rosszabb eredményeket kapna... ki tudja.
Na jó, ha nem hát nem. -
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #33827 üzenetére
Klassz. Logoutra nem kerül fel?
Más: Nem tervezünk Socket 8-ra valami hasoló versenyt? Mondjuk 1 magos rendszereken.
Jaa, nem kell beparázni, nem találtam még olyan procit ami indulna 266 MHz-en.
Megint más: Nem olcsón került hozzám egy mobil barton, ami az alábbiakat tudja:
1,575V / 1,536V 2300 MHz
1,65V / 1,616V 2400 MHz
1,75V / 1,696V 2500 MHz
1,875V / 1,808V 2600 MHzA "/" jel után a V droppolt feszültség, ami terhelésre jóval kisebb mint a beállított. Jó eredmények ezek?
Fura, hogy a proci közepén van egy csík amit nem bírok lemosni, pedig kloroformot is adtam neki. Mintha rásült volna valami retek.
-
Xelo5
csendes tag
válasz
bacsis #33818 üzenetére
Közben letekertem 40km-t és szereztem egy Katmai-t 500/100/512 + ajándék hőmérő ami kék háttér világításos & egy 256MB-os Ram ami rossz! Az alaplap ki írja frissítsek biost de szerencsére tovább enged így nem kell de amúgy se tudnék PII 500-nak ismeri fel a PIII-ast
már csak valami hűtőt kell rá fabrikálni mert 42 fokig meg se áll vagy az még jónak számít 100% terhelés alatt? Vagy csak kössem direktbe a ventilátort?
-
Xelo5
csendes tag
válasz
bacsis #33816 üzenetére
Bele tehetek-e kati radeon 9250, sima 9200-ast?
Nviidiában nem vagyok jártas merre induljak és mi az a kategória amit még bele lehet pakolni.Szerk: nem lehet valahogy megpiszkálni a procit hogy felmenjen benne a szorzó vagy a P3-ast hogy vissza menjen 100FSB-re? Sajnos mire oda értem elvitték a 450est.
-
Xelo5
csendes tag
válasz
bacsis #33808 üzenetére
Még régen a proliant5500as gépembe vettem R7000 vgat PCI-ost na itt akárhova állítottam a mindig ugyan úgy szaggatott fullon is 15-20fpst tudott és minimálon is ennyire volt képes
Aztán böngészgettem a netet hogy találok e valami gyorsabb pci-os karit és találtam is egy HD2400PRO-t Powercolor márkájú hmm gondoltam ez már tuti lesz a tápoknak csak nem fog gondot okozni (2x750W rudendans) megvettem 16e volt betettem a gépbe driver fől újra indít és ami ezután fogadott az nem volt hétköznapi a 4 prociból az win csak 1db-ot látott. Kezdtem K-A-zni de a játék pörgött elég szépen, le futtattam néhány tesztet és abból kiderült hogy megvannak a procik de valamiért csak egyet mutat a vvin. Akkor az volt az év fejlesztése.
-
-
Rive
veterán
válasz
bacsis #33786 üzenetére
Régi vinyó önmagában nem fog 'slave' módban működni. Kell elé egy 'master'.
Próbálj meg összeállítani egy működő kétvinyós master-slave párost, és cseréld le a 'slave' vinyót erre a makrancosra...Ui.: persze, semmi garancia, hogy működni fog, de volt már olyan vinyó a kezemben, amelyik - sose jöttem rá, miért - csak 'slave' beállításban ment...
-
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
bacsis #33759 üzenetére
Internetre nem nagyon tudom kötni, nem ér el odáig a wifi jel.
Viszont kezdődnek a problémák.Amikor indul, a bios kiír valami olyasmit, hogy a cput nem tudja hasznáni, menjek be a biosba és cpu soft menüt állítsak. A biosban nem is látszik a cpu típusa. Szerintem alapból állítja 1100 mhz-re.
Linux alól ennyit derítek ki róla:
Processor Information
Socket Designation: Socket A
Type: Central Processor
Family: Athlon
Manufacturer: AMD
ID: 81 06 00 00 FF FB 83 03
Signature: Family 6, Model 8, Stepping 1
Flags:
FPU (Floating-point unit on-chip)
VME (Virtual mode extension)
DE (Debugging extension)
PSE (Page size extension)
TSC (Time stamp counter)
MSR (Model specific registers)
PAE (Physical address extension)
MCE (Machine check exception)
CX8 (CMPXCHG8 instruction supported)
APIC (On-chip APIC hardware supported)
SEP (Fast system call)
MTRR (Memory type range registers)
PGE (Page global enable)
MCA (Machine check architecture)
CMOV (Conditional move instruction supported)
PAT (Page attribute table)
PSE-36 (36-bit page size extension)
MMX (MMX technology supported)
FXSR (Fast floating-point save and restore)
SSE (Streaming SIMD extensions)
Version: AMD Athlon(tm) XP
Voltage: 1.5 V
External Clock: 100 MHz
Max Speed: 3000 MHz
Current Speed: 1100 MHz
Status: Populated, Enabled
Upgrade: ZIF Socket
L1 Cache Handle: 0x0009
L2 Cache Handle: 0x000A
L3 Cache Handle: No L3 Cache
.
Ebből ki lehet deríteni, hogy pontosan milyen típus? -
Tim82
félisten
válasz
bacsis #33696 üzenetére
Alapvetően az a probléma velük (és itt most nyilván nem retrózásos szempontokat sorolok), hogy
- sokat fogyasztanak,
- elavultak (nem annyira hardveres képességeket illetően, mert kb. a PPC G4 a Pentium 4 Northwood-ok versenytársa, mint inkább arról van szó, hogy egy P4-es gépen még bőven fut a 2019-ig támogatott Win 7, egy PPC G4-en pedig maximum OS X 10.5.8, amire évek óta nincs már támogatás, de ez is lassú PPC-n már - persze van PPC-s Linux, nem is egy)
- fel lehet őket valamennyire turbózni, de egyrészt PC-s alkatrészekből nem mindent esznek meg (pl. válogatósak PCI SATA vezérlők terén, vagy jobb videokártyát is PC-sből csak VGA BIOS mókolással lehet beléjük tenni), másrészt meg nem igazán éri meg a ráfordított időt, pénzt, energiát már a történet.Azért a beszeljukmac.com-ra érdemes őket feltenni, ott előfordulnak még olyanok, akik dafke PPC-t használnak.
-
-
-
válasz
bacsis #33663 üzenetére
Lehet hülyeséget beszélek, de a stepping az lényegében nem egy gyártási sorozatra utal?
Azoknak meg sanszosan 95%-ban azonosak a képességei.
Erre utalnak a neten lévő képek is, pl. az összes SY016 166-os hosszú vonalas.
Nézd meg ezeket a 120-asokat:
SU033
SY033
Q031
SK086
SY062
Meg itt még találsz pár 120-ast, rövidet is meg hoszút is. -
válasz
bacsis #33630 üzenetére
Tudom mi az az alignálás.
De idézzük az ellenőrzést :
Hogyan lehet leellenőrizni, hogy hol kezdődik az első partíció?
Windows alatt indítsuk el az msinfo32 nevezetű programot (parancssorba: msinfo32), majd az Összetevők/Tárolás/Lemezek almenüben található "Partíció kezdetének eltolása" mellett található értéket osszuk el 4096-tal (azaz 4 kB-tal). Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó helyen kezdődik, azaz az SSD-n található 4 kB-os lapok írásával nem lesz probléma. Az emberek többsége (Windows XP alatt biztosan) itt 7,875-ös értéket fog kapni, mert a 63 szektorral eltolt partíció nem megfelelő egy SSD szempontjából.
A laposom vinyója dosos Ghosttal lett visszatolva egy előzőleg mentett imageből, mert az előző HDD rosált, cserélni kellett, most így néz ki :
374341632 osztva 4096 = 91392, ez egész szám tehát a HDD szempontjából jó a Ghostolás az ellenőrzés szerint.
Az SSD szempontjából meg ezekszerint csak az alignálás jó, a szektorméret nem.
Tehát a partíció jó helyen kezdődik csak a szektorméretben lesz a difi. Erre utaltam hogy az SSD karakterisztikája ilyen jellegű. Ha tehát egy ilyen adatokkal visszaghostolt SSD- t használunk akkor 1 szektor ( 512 bájt ) átírásakor, egy egész lap ( 4096 bájt ) frissülni fog, ha pedig az egész lapnyi adatot frissíteni kell akkor talán 8x meg kell ismételni a procedúrát, ezért a lassulás és az élettartam-csökkenés
Talán rosszul fogalmaztam, nem meghatározó hanem ajánlott a karakterisztika betartása. -
-
-
kovy79
őstag
válasz
bacsis #33499 üzenetére
Nem próbáltad még más szoftverrel?
Én azon nyomban megnézném mondjuk egy ..-szal.
Nekem is van valahol egy sima pci-os Avermedia tunerem, na azt sem volt tanácsos a saját progijával használni. Semmi beállítási lehetőség, semmi extra és cserébe a rögzített kép is pocsék volt vele... -
kovy79
őstag
válasz
bacsis #33493 üzenetére
Más monitorral próbáltad?
Nekem is ilyen "Out of sync" üzenetesdit játszott egy kis Igel irodai gép, mígnem összehoztam a 21"-os IBM P275 monitorommal. Mikor anno használtam (~10éve) olyan felbontás/képfrissítést nem láttam, amit ne tudott volna megjeleníteni (persze túlzok)...Mod: most hámoztam ki, hogy igazából neked a capture kártyával van bajod? Akkor passz...
-
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #33430 üzenetére
Hmm nem gondoltam volna, hogy az UMC ér valamit. Akad egy 33-as a fiókban.
Más: ma érkezett ez a szépség.
Viszont hol találok hozzá olyan drivert, amivel nem reseteli a gépet már a 2K3 második tesztje? NF7, Enermax 300W 12V-22A, viszont 8 pin helyett csak 6-osat tettem rá. A kártya leírásában is 6-os a csatlakozó a kártyán, de ezen 8-as van. -
válasz
bacsis #33384 üzenetére
HyperSnap- al tudtam menteni a Voodoo képét. A PrintScreen az aktuális 2D frame kezdőcímétől ment, emiatt pld a TV kártya képe is csak üres/fekete mert a beollózott buffer itt is más címen kezdődik. A HyperSnap- al beállítható mindegyik. Gond az hogy eddig csak XP- től működőt találtam de lehet hogy van Win9x/Me alatti verzió is.
-
válasz
bacsis #33349 üzenetére
Köszönöm kollégák a véleményezést!
Bacsis, te kb. azt mondod, amit én első blikkre gondoltam.
Persze a VGA még kérdéses. Jut eszembe, van egy PCI-os Voodoo Rush kártyám is, az is mehetne a 486-ba.Hangkártyaként van egy GUS PNP-m, egy SB16, 2 db SB AWE64 Value, van PCI-os SB128 meg valami CMI, és persze vannak SB Live! kártyák, valamint egy Audigy is. Ezek közül is ki kéne találni, mibe mit.
-
válasz
bacsis #33270 üzenetére
Na ez már jó jel
Mondjuk 3dmark2k 2. játéktesztjét 1024-ben azért loopold egy félórát legalább az slin, hogy biztos stabil-e, meg minél több progival teszteld le, mert úgy az esetek 80%-ban hibátlanul működik, azt a 20%-ot felderíteni meg beletelik pár napba, mondjuk érdekes, hogy a Fx-et nem ette neked (mondjuk én ütközést sem tapasztaltam még Voodoo karival), de ennyire új nv driverrel sem próbálkoztam (40-es széria fölé nem mentem, de lehet akkor ez volt a kulcs), a K6-x inkább a régi driverekkel megy jól, tnt/tnt2/gf256 a 8.05 és környéke, gf2 a 12.41 és környéki drivekkel fut a legjobban K6-x-el az újabbakkal már csak lassul, azokban már hanyagolták dx6/7/3dnow optimalizációt és mivel a k6 fpuban gyengusz ez jelentős érvágás pont azokban a progikban amiket még jól tud futtatni, a hardveresen is dx8-at igénylő progik javarészt meg amúgy sem nagyon moccanak meg rajta, azokhoz már min P3/K7 kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest