- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
válasz
Ranagol_5 #17751 üzenetére
A chifi jó vétel volt
"persze, mert minimum 6 éve nem árulják".LoL
Valószínű hogy neki is bemagyarázták ezt részben, mert ha nem tudja mi az IT manager, akkor a 256bitről sem sok fogalma lehet miért is jó azGBan: Piaaaac..én mindig alkudozok ha eljutok a piacra, de 100%-ig igazad van, ha nincs próba lehetőség akkor én sem alkudnék rá.
Egyik haver szerint az EB-t a Brazilok nyerik... azt hiszem ez a "no comment" kategória -
válasz
Ranagol_5 #17742 üzenetére
Neked.
Viszont ahogy olvasom, neked más játékok is unalmasak. Lehet, hogy nem a játékokkal van a gond? Lehet, hogy ez nem az, ami neked kell.
Én kétszer végigvittem, mint ahogy a Warheadet is, és nem volt unalmas. Biztos végignyomom majd később is újra, brutál hardveren Very High beállításban.
Szerk: Ne vedd személyeskedésnek, no offense. Egyszerűen mások az igényeid, így ezek a játékok téged nem kötnek le.
-
válasz
Ranagol_5 #17731 üzenetére
NEm rontották el a Dragona Age új részét csak kicsit "lazábbra" vették, az első rész kedvelőinek nagy ér vágás, de van akinek pont ezért jött be...
NEm felejtős a Dirt és az NFS, mert teljesen korrekt játék... Amúgy meg nem értem mi a gondod a Crysis sztorijával, miért minek kéne benne lennie?
De ezek csak példák votlak, biztosan vannak számodra is kedvelt mostani játékok, pl a Call Of Duty MW2 ugye
De ott van a Bad Company2 és a Battlefield3 mindegyik szintén nagyon remek FPS...
Szal persze, vannak játékok amik neked nem jönnek be és vannak amik nekem. De azért mert neked nem tetszik még nem feltétlenül sazra régi játékok közül sem tudsnál 10-15-nél többet felsorolni ami abszolút kedvenc
-
snake1977
őstag
válasz
Ranagol_5 #17710 üzenetére
Majd dobj egy címet priviben hova küldjem.
Azért jönnek ki ma is tartalmas játékok, de a legtöbbje valóban csak agyatlan hentelős game, hiányzik a "feeling" pl. amikor még öcsémmel ott kuporogtunk a C128/64 mellett és vártuk hogy betöltsön a streed rod, vagy a turrican, creatures..akkor még kevésbé volt mérvadó a grafika, inkább maga a játék élmény dominált, manapság ez az arány forditva van jelen..a marketing bemutatja az új csilli-villi játékot, egy pörgős hentelős kutyulmányt, a sztori valami sallang, de lényegtelen mi is az, mert menni ütni vágni hentelni kell, és sajnos a mai fiatalabb korosztálynak csak ez számít, ők azok akiket ha leültetnek egy Settlers elé 5perc után unalmas "sz@rnak" titulálják, manapság nem cél a hosszú élvezetes játékok gyártása, mert kevésbé eladható mint egy Crysis 2.
-
válasz
Ranagol_5 #17714 üzenetére
A Civ1/2-vel én is napokat tudtam el***ni
, a másik ilyen még az Sc2000, a Settlers, a Heroes1-2 meg a Theme Hospital volt. Cannon Fodder sem rossz, de az hosszú távon nem kötött le. Scorch-ot mi is sokat nyomtuk haverokkal (meg a Dyna Blaster, meg még jó sok mindent), de mondjuk ez is kicsit hiányzik a mai játékokból, hogy nem lehet 3-4-en körbe ülni a gépet és úgy játszani...
-
-
-
-
-
-
-
-
czundermák
aktív tag
válasz
Ranagol_5 #17228 üzenetére
Nekiálltam leszedni az egészet, 1 órája nyomatom, az atari-nál jár, elég lassan vánszorog, ha reggelig végez örülni fogok neki.
Egy másik szintén hasznos link, a megboldogult Abit FTP-je, /pub mappán belül ott van minden jóság. Szedtem már innen biost, kézikönyvet, drivereket, teljesen korrekt az egész. Valószínű holnap ezt is lementem.
-
Rive
veterán
válasz
Ranagol_5 #17116 üzenetére
Elsődleges szempont a fogyasztás.
Nomost nekem az egyik hosszú távú projektem egy alulfeszelt, downclockolt PIIIS1400 egy DDR-es, integrált VGA-s uATX lapban. Még messze nincs vége a dolognak (mostanában nem sok időm jut rá), de pillanatnyi állapot szerint ~20-25W-ban meg fog állni. 1GHz környéki oldtimer cucctól az egész jó.
VIA cuccoknál a C3 alapú dolgokat kerüld, mint a pestist. Az újabbak már jobbak (és cseszett drágák).
Nemrég volt valami új ARM alapú jóárasitott izé a PH! hirekben, ami elég pofás. Szerintem abból a vonalból lesz még több is, nem túl soká...
-
válasz
Ranagol_5 #17116 üzenetére
A via-t felejtsd el. Nekem volt es nagy csalodast okozott. Vegul Penyussal csereltuk el, Isten nyugossza. Egy 900-as Coppermine is erosebb es nem evett tobbet. Inkabb szerezz egy ITX-es elso szerias atomot, az kenterben veri es az 1-2 W fogyasztasi kulonbseget eszre sem veszed. Ha meg nagyon le akarod tolni a fogyit, akkor ARM, pl. ott a raspberrypi. Ha olyat akarsz rendelni szolj, mert en is torom rajta a fejem egy ideje.
-
-
válasz
Ranagol_5 #17113 üzenetére
Nekem is hasonló paramétereknek megfelelő kellett (legalábbis azt hiszem, az első kérdésemre nem tudom a választ).
Nálam az volt a szempont hogy ne legyen túl gyenge, kamera felvétel tömörítéshez kellett, valamint a minimális fogyasztás. És a legfontosabb hogy "ingyen" legyen.
Először cseréltem egy ilyet, kerítettem hozzá asztali 754-es lapot, nagyon tuti volt.
IDLE 40W se, 100% proci terheléssel 52W.
Aztán találtam ezt, és az ár is képlékeny volt
A 40-es noti vinyó ér annyit mint a gép volt...
Noti HDD, mobil proci passzív hűtéssel, külső noti táp, vagyis tök passzív, proci feszt levettem minimumra, most is ez üzemel.
Fogyasztást nem mértem, de ennél már szinte mindegy
Csak azért írtam le ezeket, hogy van ám alternatíva bőven. -
-
-
-
válasz
Ranagol_5 #17011 üzenetére
igaz-igaz, de nyakamat rá hogy ne a kábel a ludas
megpróbálom holnap másik kanóccal
Jahh, kisflopy-ra viszatérve! próbáltam egy olyant hogy toltam be egy SCSI karit amin van flopy támogatás... rádugtam arra a kanócot, az alaplap BIOS szépen meg is zümmögtette a flopy meghajtót, majd kiírta hogy flopy drive errorde azért bootolás előt meghajtotta szal érdekes
-
-
-
-
-
-
-
-
peti_s
addikt
válasz
Ranagol_5 #16599 üzenetére
Van esély arra h lesz egy 3. ilyen server is?
Mondjuk, Pécsre lehozni nem épp occsó volna.
A tesztet nagyon várom, főleg Bacsis server eredményeivel összehasonlítva.
(#16607) dfdfdf, nekem az OTP bankban volt olyan, hogy egy 1000-el kevesebbet adott vissza. Mondtam neki, erre azt mondta h kizárt. Mondom, számolja át, utána hebegett habogott, de csak hozzátette azt az 1000-t. Még sosem jártam úgy, hogy vki többet akart volna visszaadni, úgy h kevesebbet rendszeresen. ( Tesco, Rossmann, OTP Bank ) A Tesco-ban nagyon figyeljetek mindig, h mindenből annyit húznak-e le a pénztárosok, amennyit mi feltettünk.
-
-
Turulbir
tag
válasz
Ranagol_5 #16381 üzenetére
Ez semmi. Én egy volt önkormányzati gépnél nem tudtam megállapítani az alaplap színét... aztán nekieresztettem a kompresszort, kapott 5-6 bárt és kiderült, hogy kék. Olyan szinten szutykos volt, hogy a foglalatokban nem látszott a nút.
Jut eszembe: Pont erről a gépről írom most ezt a szöveget. ASRock K7VT4A Pro, Athlon XP 2800+, HD 2400 Pro (Ki volt az a féleszű, aki erre a sz@rra 512 mega memóriát rakott?), DEER 400 watt (ezt cserélni fogom, mert neki 12v=12,8 és 5v=4,6), 2x512 DDR-400 (sajnos nem egyforma, úgyhogy cserélve lesz, lehet hogy 2x1 gigára), 80-as Samsung (IDE; hol felpörög, hol nem) és egy 320-as Samsung (PCI-os SATA vezérlővel). A gépet azért dobták ki, mert valami elképesztő hangja volt a videokártya ventijének (TNT2, kapott egy kis szilikonzsírt, amitől elkussolt és ment fater pincei gépébe (P4 1600, jófajta Abit alaplappal, ezt azért dobták ki, mert leesett az északi híd hűtője visszaforrasztottam a leszorítót és működik)).
Jelenleg sajnos csak 192-ig ment el az FSB (a sata vezérlő kb. 175 felett már nem hajlandó menni), de már kéznél van egy ASUS alaplap, úgyhogy irány a 200 (ha ezzel az alaplappal megvolt a 192, akkor remélhetőleg összejön). A HD 2400 helyett egy legalább egy 2600-at szeretnék bele rakni, az idés samut is kivágom (most erről bootol), terveim szerint kap egy 8 gigás CF kártyát IDE átalakítóval, XP-nek pont elég lesz.Fenyő: Az szép. Én egy Linde csoportaggregát kapcsolószekrényének alján találtam iszapot, mely kb. egy méter magasan a kompresszorok felett helyezkedik el. A németek kívülről lemosták slaggal és eladták, de semmi baja nem volt.
Szerk: Ill. olyan gépet is láttam, ami deszkákon állt, mert elrohadt a gépház alja, de a srác bedugta és dülledt szemekkel néztem, ahogy bebootol...
-
válasz
Ranagol_5 #16336 üzenetére
Már össze van rakva gépnek
Van egy nagyon bosszantó problémám vele!
Ha BIOS-ból emelem az FSB-t, akkor már 105MHz-en sem indul el, ha az alaplapi DIP kapcsolóval állítom, akkor 110MHz-et is be tudok lőni, így a 900-as thunderbird megy 990-et. Csak sajna a DIP kapcsolóval ez a legmagasabb állítható -
válasz
Ranagol_5 #16253 üzenetére
Moddolt/tuning bios-al próbálkoztál, annak idején találtam valahol. Csak nem találom a pendrive-omat
most meg nem találtam, annyi időm meg most nincs, hogy jobban beleássam magam.
re: (#16302) Epic79
Lehetőség szerint OFF-nál használd az off topic gombocskát
re: (#16315) Epic79
per pill ráfizetés a ph-nak az apró, örüljünk, hogy egyáltalán eddig ingyenes volt, ahhoz képest milyen funkciókat nyújtottmás:
Én is szoktam hirdetéseket ide tolni, de a szabályzat tiltja.Csak jó tudni, azért mondom. Szóval ne érjen senkit meglepetésként, ha kap érte pár óra pihit.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #16253 üzenetére
Ez szerencsére megy azóta, most néztem a PainKiller legutolsó részével, 1440x900-on, high graf, 2xaa 50-80 fps, a kemény helyeken is tartja a 35-40-et. 2500+-on, a VIA-s abitba 20 alá is behúzta.
Hihetetlen módon le volt rongálva a lap, magam se hittem volna, hogy sikerül beindítani. De ugye az úgyis mind1 alapon kezdtem el forrasztgatni, nem remegett meg a kezem, hogy nehogy elbasszam.Kép alapján raktam vissza a jumpereket is rá, az se volt rajta 1 se.
Ez a proci megy most benne. -
válasz
Ranagol_5 #16191 üzenetére
Amikor javába tombolt a 650megás lemezek korszaka, és a 700-as is ritka számba volt, lehetett kapni 800megás!!! cédét, vettem is egy 10-es pakkal mert valami 220 volt darabja, amikor még a normál 650-es is 300körül ment
ahha csak otthon jöttem rá hogy kb semmi nem kezeli -
-
válasz
Ranagol_5 #16175 üzenetére
st pályákat még Én is építettem idén
Nagyon jó játék top10-es, az biztos... nem a grafika számít hanem az újra játszhatóság, olyan 10évig aktív résztvevője volt a játékos óráinkban.
streetrod meg kb 30-40 perc alatt ki van pörgetve, mármint nyertes autó king leverve... már nem akkora buli mint annak idején, bár autókat lehet még nyeregetni, csak ha jól emlékszem akkor limites a garázs kapacitása? Vagy az másik játék volt? Már rég toltam ezt is.re: (#16176) frescho
ezek a steam-es dos-os játékok tartalmaznak egy dosbox-ot is, vagy azon keresztül futtatja a steam maga? Vagy csak egy dosbox-os config file-t mellékelnek meg a játék be van paraméterezve? -
-
-
válasz
Ranagol_5 #15753 üzenetére
Volt egy arc itt a PH-n nagy vudu fan, nem nem GAI-ról beszélek, na az egy 3,06GHz-es P4-et 3,7-en hajtott és az mellett volt neki a Voodoo5 5500-asa!
Én meg nekiálltam a Slot-A gép kifullozásának, csak most dilemmába vagyok!
vagy 900-as Thunderbird egy Asus K7M lapba, egy kis tuningal nagyon harapna de ebbe a lapba csak 2X az AGP meg nagyon nem akarja enni a lap a ramokat, ha 256MB-ot belegyömöszölök örülni fogok..
vagy maradok az Abit KA7-nél de az meg nem eszi a thunderbirdet... van egy 1000-es Orion bele, de az mégis "csak" Orion, viszont az a lap nem válogatja a ramokat akár 1gigát is beletolhatnék -
Nowhereman
őstag
válasz
Ranagol_5 #15631 üzenetére
Csatlakozom. Aki nem fél a BIOS-ba beállígatni a dolgokat, annak megfelelő. Nálam volt benne S3, Matrox, Nvidia, Ati - minddel ment. Persze kis munkával simán kaleidoszkóppá lehet varázsolni némelyikkel. Megjegyzem: nekem még most is itt van a munkaasztalon, egy K6-2-essel.
-
válasz
Ranagol_5 #15690 üzenetére
Akkor ha nem csalnak a számításaim. Akinek telik egy Rampage-re annak telik egy pár programozóra is, hogy megfelelő drivereket írjanak hozzá.
Más inkább témába vágó kérdés. Annak idején a Voodoo 3-at és Banshee-kat előszeretettel órejel emelgettük. Ezeket az 5-ösöket van mód emelni valami progival. Illetve mennyire érdemes ilyenekkel kísérletezgetni, mennyire veszélyes dolog emelni? Volt mod nélkül is megbolondulhat egy életre egy chip, nem?
re: Weißturul
A voodoo 5 nem akkora mint amekkorának látszik, gban felvilágosított, hogy az nem 12-es venti és igaza volt. Mikor írtam azt az összefoglalót a gányolásaimról akkor nem voltam a kártya közelében, de ma itt vagyok és lemértem. Csak 9cm-es a venti ami rajta van! Szóval mégsem olyan óriási nagy.Ha Én lennék milliárdos még akkor se lenne meg az életcélom, cserébe lenne hobbim
-
-
válasz
Ranagol_5 #15676 üzenetére
Mondtam neki, hogy a második az. Csak nem nézte félre.
Mellesleg azoknál a tekercseknél a kártyámon szerintem bajok vannak. Valszeg valami fatökű beletett a gépbe egy wincsit azért törhettek el. Nem látszik, de az egyik tekercs teste(az a műanyag merevítés) el van repedve és így az egész kileng, ujjal mozgatható. Cinkes. Nem is akarom tudni melyik balfasz tette bele abba a gépbe amiből kiszedtem. Ha tudta volna mekkora érték! Agyfaszt kapok az ilyenektől. Én se vagyok egy éceszgéber, de ez??? Még arra is emléxem, hogy volt a gépen minden szar driver telepítője meg telepítve is. Minden TNT-től ATI-ig S3-on keresztül... az i740 szerintem már túl sok IQ feltételezne, az nem lehetett. Próbálkoztak, mi lehet ez... még jó hogy rá van írva 3DFX. Akkor meg sok választása nem lehet az embernek.re: (#15678) Weißturul
Most épp sehol... annak idején ha mákos voltál találhattál e-bay-en... nem két forint, Ranagol_5 kártyája is 150dolcsi, és az még semmi! -
-
-
-
-
peti_s
addikt
válasz
Ranagol_5 #15651 üzenetére
A W7 saját tesztjét nem tartom sokra.
Viszont én szoktam mindenféle érdekes dolgon gondolkozni. A legutóbbi az az volt, hogy mennyire erősek a gépek. Gondolj bele, egy 2003-s 478-s Northwood P4 konfig, egy hardveres gyorsításra képes VGA-val, pl. egy 3450-el egy átlagfelhasználónak bőven elég. Igazából szerintem, az emberek egy része, azért vesz új gépet, mert a Windows-át teleszemeteli, és azt hiszi h egy erősebb gép jobban fogja ezt bírni. Ez van itt melóhelyen is. Vannak Core2-k is, egy halom állami cégnél, munkaügyi hivataltól APEH-ig, és azt hallom a munkatársaktól, h milyen lassú a gép, stb. NKH-nál ahol műszakiztatni kell a kocsikat, fél óra BOOT idő.
Prescott Celeron CPU van az ottani gépekben, legalábbis nálunk Pécsen.
Jah, és a poén a végére. Ahol én dolgozom, kb. 5-6 ember állandóan foglalkoztatva van informatikai dolgokra. Szoftver, hardver, és a weboldal működésére. -
Weißturul
senior tag
válasz
Ranagol_5 #15642 üzenetére
Ennyire nem. Van egy s478-as 3GHz-s, az mozog 50-65 között.
peti_s: a coolert mosd le vagy valahogy tüntesd el róla a port, szellőzzhessen a ház és ellenőrizd a pasztát.
Ha újrapasztázol: töröld le a proci kupakját és a venti talpát is majd egy borsó nagyságú pasztagömböt nyomj és ezután nyomd rá a coolert. Ha elke eded a pasztát akkor levegőszorulhat a proci és a hűtő közé. -
-
válasz
Ranagol_5 #15575 üzenetére
Megnéztem, valóban az idéből kellett régi mert az új miatt fagyott.
Vagyis az újból ne telepítsd az ide driverét, hanem a régit, amit ha kéred, küldök mailben.
PCI IDE Device Driver Ver 2.1.50(2)
Ez van a rilíz nótban.
Más:
Találtam 2 db Voodoo kábelt, ha valakit érdekel - az aláírásomról meg beszélgetünk
Az egyik gyári, fekete, a másik nem gyári, fehér, vékonyabb, vagyis nem annyira árvyékolt, de nem a tökvékony kábeles, viszont cserébe 2x olyan hosszú mint a gyári. -
-
válasz
Ranagol_5 #15570 üzenetére
Azt amelyikkel nem fagy
Emlékszem, én is szenvedtem eleget a leírás szerint kompatibilis de mégsem jó driverrel a viánál.
De sosem a verzió alapján tudtam hogy melyik kell, hanem régi meg új nevű könyvtárba mentettem
Ami még bosszantó volt hogy ha feltettem a rosszat (win98-ról beszélek), nyomhattam bármilyen uninstallt, csak a rendszervisszaállítás vagy win újratelepítés segített.
Előbbinek is megvolt az a hátránya, hogy minden telepítést kezdhettem újra.
De akkor azt is tudtam, hogy melyik részétől fagy, így azt kihagyva nem volt gond - talán az IDE vezérlő volt az ahol nem volt mindegy hogy hova tettem a pöttyöt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged