- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penyus
senior tag
-
Penyus
senior tag
Ja hat igen. A hely mar nekem is komoly gond. En mondjuk leginkabb oskovuleteket probalok menteni az enyeszettol. 286/XT a kedvenc vonalam
Azokon meg jatszani is kepes vagyok. Mert ugye anno olyanjaim voltak. A mai jatekok annyira nem tudnak meghatni hogy felelmetes. Egyvalamivel szorakoztam (volna) el mostansag: GTA4, de nem szereti a hangkartyamat (E-MU) es emiatt meg hang nelkul sem lehet jatszani. Egy liveot berakni meg lusta vagyok. Inkabb dosboxozok
Igen az EP nagyon jo kis vas volt! Nekem mondjuk regen nem volt, de haveromnak igen. Bamulatos kiegeszitok keszultek hozza ahogy irod is.
-
Penyus
senior tag
Most nem talalom a guideot, de lehet tuningolni. Vmi 1MHz korul van az orajele, es azt fel lehet huzni 1.1re asszem. Volt meg video is hogy akkor nem lassul be a mario 3 ha sok az enemy a kepen
En azert gyujtok gepeket mert egy cpuval semmit nem lehet csinalni magaban, viszont egy geppel lehet jatszani meg korabeli progikat futtatni
Meg igy elem ki magam hogy anno pl nem tudtam megvenni a 233MMX pentium procit, csak cyrixre tellett. Most meg veszek 500ft-ert egy zsakkal.
Meg az osszes gepem ami valaha volt meg van epitve ujra hardverhuen. Mexallottsag rulez.
Igen az EP-ket lehet tuningolni kemenyen, meg mindenfele csuda dolgokat hekkelni hozzajuk. Nekem is van ket darab ilyen vasam, de azok meg gyariak.
[Kozben meglett a NES tuning is] -
Penyus
senior tag
Oh ez meg csak a cuccaim toredeke... Az haz egyeb szobaiban is televan a szekreny teteje mindenfele josaggal. Tovabba a haz alatti garazs ami nem kicsi azis. Sot meg oreganyamnal is vannak dolgok
Mar osszeirni is szep feladat lenne hogy mimindenem van.
Megaztan gyujtogetek hifi cuccokat is meg regi jattekkonzolokat is. BTW tudtatok hogy a NES-t is lehet tuningolni?
-
törölt tag
Miből gondolod hogy most vettem?
Kb. fél éve vettem egy e-bay-es aukción. Részben azért mert jó szórakozás mikor az utolsó pillanatokban dől el hogy ki viszi a cuccot, másfelől nagyon megtetszett ez a processzor. Ez a tokozás ráadásul ritka is. Ha megnézed a többi PGA370 tokos VIA C3-as processzort, azok mindegyike aranysapkás. Nekem meg az efféle kerámiatokos procik tetszenek a legjobban. Még a 386, 486, Pentium, WinChip procik voltak ilyen tokban...
-
-
-
-
-
-
-
Penyus
senior tag
En rosszabb vagyok, eladtam oket anno. De osszevadasztam vaterarol meg innen onnan es igyekszem tok ugyanazt megepiteni. Bar van egy ket megszerezhetetlen darab. A gep hangjarol meg annyir hogy multkor hajnalban vihar volt, fekeltem kihuzotam meg kikapcsoltam a gepeket. Router+nagygep. Kuss lett a szobaban. Nem tudtam rendesen aludni. Mar lassan 10 eve gepzajban alszok hogy hogy igy belegondolok
-
Penyus
senior tag
-
törölt tag
Hajrá. Ha meglesz mindkét processzor, akkor ha lehet futtas le rajtuk egy cache-memória késleltetést mérő programot és egy utasítás késleltetés tesztet is. Az alapján biztosabban meg lehet mondani hogy van-e architekúrális különbség a kettő közt. ( Az Everest-ben is van ilyesmi. )
-
törölt tag
(#1981) peti_s: "A Prescott 2M pedig erősebb mint az Cedar Mill mag. Legalábbis amikor én próbálhattam ki ilyet, ez jött le."
A Prescott 2M és a Cedar Mill ugyanaz processzormag, csak az előbbi 90nm-es gyártástechnológiával készült az utóbbi meg 65nm-en. Ebből eredően ha különbséget mértél ki, akkor az mérési hiba. Wikipedia/Pentium4/CedarMill
Prescott 2M die fotó:
Cedar Mill die fotó:
szerk.: Természetesen fogyasztásban és túlhajthatóságban biztosan van különbség köztük.
-
-
-
-
-
ez a plafon, még van benne pár MHz, de 24/7ben ez a vége
bő 1,5évembe került összehozni... de még nincs kész.... Jön bele még egy HD4850 CF-be, kb 2hónap múlvaakkor lesz kész.. jahh nem utána kezdek spórolni a Q9550 vagy Q9650re ééééés 4évig le tudva a gép...
ezelőtt is egy fullra felgyúrt p4-et is hajtottam... tavaly decemberben, jah nem tavalyelőtt decemberben váltottam le, Abit ic7 lap p43,4Ghz@4GHz proci 2X1GB ram és X1950pro agp kari... aztán a Colin dirt csak 1024ben ment ott is medium-high-ben meg a crysis is akkor jött be, azt 1440X900ban vittem végig medium/high beállításokkal de akadt sokszor.. mondom kész.. most kell váltanom... és qrva jól jöttem ki belőle... így alaplap,proci,vga, memória kombót 78ért adtam el, lett belőle Asus X38as deszka E2180proci 4X1gb kingmax ram, és 4mb matrox vgaarra már nem futotta
mondom ezt a gépet fogom felgyúrni mint a p4et hogy télleg időtálló legyen... igaz abból a gépből már semmi nincs meg, de a terv, hogy a core2-s rendszerem plafonig gyúrom, megmaradt, és egész jól állok
csak mostanában, nincs túlóra és mindíg a túlóra léből fejlesztettem, februárba vettem utoljára alkatrészt a gépmbe, a memória vízhűtő blokkot, akkor volt melóm, azóta semmi
de majd csak beindul a szekér
a vízhűtés nem votl beletervezve, dee a reserator1 megtetszett véletlen bukkantam rá, és 20k volt... megvettem.. aztán egyre több cuccot akartam vizezni, és egyre hatékonyabban, hamar el is adtam, s jött utána a reserator2 és a blokkok száma is elszaporodot...
most ott vagyok, hogy csak a vízhűtés kiépítése 120k szal nem olcsó mulatság -
-
az egy Nehalem alapú Xeon volt... ez "régi" core2-es cucc, 4magos procc... de 2 volt a gépben 3GHz-es
kb 1éve is láttam már ilyent de csak most tudtam jobban letesztelni... Cinebench-be nagyon brutál volt
ilyen lazaságok voltak benne, hogy 8db 1TB-os!!!!! HDD, 9GB ram, mondjuk ez nem olyan sok... de miért pont 9?2db 4gigás és 2db fél gigás modul
éééééééés yoféle 16MB-os ATI ESS VGA kártya szigorúan 2D-s támogatással
-
-
-
-
-
nekem is volt egy olyanom... a Prescott magos p4em 3700ig ment vele, a 420as LC-POWER-el pedig 4GHz+ lett a vége.... abban a tápban sincs meg minden alkatrész ami kéne
de azért persze... nem oylan rossz az
Mondjuk sokan nagyon szidják az LC-POWER-t hoyg full lowend.. na annak bizony vannak nagyon komoly tápjai is... nekem egy 420asom van, már kb 5éves, akkoriban vettem tizenX ezerért már nem meléxem rá, az egy dolog hogy máig szépen megy, deee az E8400as core2 procim mellett ami szénné volt húzva vitt egy HD3870+3850es VGA karit CF-ben 14!!!!!centis venti van benne aktív PFC-s stbstb -
forras2
őstag
Az én tápomnak a márkája Levicom
Szép csilli-villi,full plexi az egész,kéken piláccsol,nagyon zsírul néz ki!
Ha az Everest-be nézed a feszültség értékeket,nekem ott kicsit túlfeszel a táp,de az Abit bííírja!
5 V : (ez nemtudom minek a feszültsége)de itt 5,27-et ad le
12 V 8-pin : nekem itt 12,39-et ad le
Az Abit bírja! -
forras2
őstag
Volt 1 Asus P5B-E lapom,1 celo 420-al benne....vettem 1 NO-NAME tápot,úgy voltam vele,ha 18ezer ft a táp,akkor már szar nem lehet,tévedtem!
Egyszer csak elhalálozott a kis Asus lapom és a celo 420-as procim,mint utólag kiderült a táp vitte el....a procit kicserélték anno,de az alaplapot vmiért nem....
Nah akkor nemsokkal rá vettem meg a kis Abit IX 38 QUAD GT lapomat.....
Az Abit lap,E2160-as proci,HD 4850-es VGA-t 1 régi 300-as táp hajtott,mert nem mertem a lap gyilkos tápomat beletenni a gépbe.....kb 3 hónap használat után a 300-as kis táp feladta a szolgálatot,elpukkant!
Nah akkor futás le Bacsis barátomhoz,hogy vizslassa át a gépem,mert nem indul be....Ő mondta,hogy a táp eldurrant,és vitte magával a lapot is!
Nah mondom még1 ilyen lapom nem lesz....Erre mondja Bacsis,hogy próbáljuk meg újra,hátha mégis....hoz Bacsis 1 másik tápot,és műűűködik a lap!
Ennek kb fél éve,és azóta az alaplap gyilkos táppal megy,mert az Abit kinyírhatatlan!Abit 133 raid lapomba régen belevágtam a csavarhúzót,de úgy,hogy majdnem átláttál rajt,akkora lukat vágtam rá....
Mert ugye ügyes forras2 csillag csavarhúzóval szedi le a proci hűtést
éééés érdekes,majdnem átjukasztott Abi lap még a mai napig is működik!
Bacsis Be6II-je az már mindent kapott,havat,vizet,tojást,miközbe ment a gép víz fojt rá,és semmi baja nincs a lapnak,működik!
Nah itt jött nekem az,hogy akkor Abit-on kívül semmi más nem jöhet szóba.....
-
-
-
-
-
ata99
tag
Én valahol már láttam egy cikket, amelyben szét voltak irva a procik és a jelzés szerinti max. elérhető freki, na de azóta se találom. Ha valaki rátalálna idelinkelhetné. Persze azt is jó volna tudni, hogy milyen jelzésű az a mag, ami a lapka kellős közepéből készült, mert állitólag az a legstabilabb.
-
-
-
-
-
-
-
-
Badman 4ever
őstag
Nálam van az ST6-on egy DIP-Switch sor, amin ha az egyiket felkapcsolom, akkor kiegyensúlyozza a proci teljesítményét. Ez ha lekapcsolva lenne 1595-ön menne a proci és most, hogy felkapcsoltam, 1599,9 és 1600 MHz-en ugrál. Jumper már ezen a lapon is felejtős, csak a CMOS Clear jumper van, ezért biosból, Softmenu-vel tuningolok.
-
-
-
Badman 4ever
őstag
Itt Szegeden van egy tag, akitől ezt a Tualatinomat is vettem, azóta boltot nyitott. Ő árul még ilyen procikat. Amúgy nekem ilyen spec. számú van (SL6BY) és 1600-on megy stabilan már egy ideje.
bacsis: Én küldenék emulátort, ha valamelyik működne is...
Amúgy az ST6, jó választás a tuninghoz, mert 250-ig lehet állítani benne az FSB-t.... -
törölt tag
Hogy mitől van ekkora különbség a Coppermine magos Pentium-III és a Tualatin magos Celeron között? Sajnos nem tudom. Ha lesz rá időm, utánajárok. De találtam egy táblázatot, ami alapján talán el lehet indulni...
szerk.: Más az associativity level illetve a tualatin rendelkezik egy data prefetch logic-kal. Lehet hogy ez kever be... de ez csak ötlet, ellenőrizni kell. Illetve a tényleges L2 késleltetés is lehet más, stb... érdekes probléma.
-
törölt tag
Az egyes processzorok órajelre számolt teljesítménye SuperPI alatt:
AMD K5-PR75 100MHz : 1827,848s -> 5,47
AMD K6-III+ 600MHz : 280s -> 5,95
AMD Duron Applebread 2000MHz : 57,562s -> 8,69
AMD Phenom 2545MHz : 30,203s -> 13,01
AMD X2 5600+ 3200MHz : 26,843s -> 11,64
Intel Pentium Overdrive 83MHz : 1931,187 -> 6,23
Intel Pentium-III Tualatin 1563MHz : 87,36s -> 7,33
Intel Pentium-III Coppermine 700MHz : 178,266s -> 8,01
Intel Celeron Tualatin 1000MHz : 223,371s -> 4,48
Intel Pentium 4 Willamette 1500MHz : 136,703s -> 4,88
Intel Celeron M410 Yonah 1815MHz : 34,954s -> 15,76
Intel E8400 Core 2 Duo 3600MHz : 13,01s -> 21,35
Intel Pentium 133MHz : 910,8s -> 8,26
Intel Atom 1600MHz : 91,172s -> 6,86
Rise MP6 200MHz : 531,034s -> 9,42
VIA Ezra 1021MHz : 671,285s -> 1,46
VIA Samuel 666MHz : 1072,612s -> 1,40
VIA Esther 1200MHz : 394,75s -> 2,11
IDT Winchip 2A 225MHz : 912,192s -> 4,87Példa: 7,33 = 1.000.000 / ( 1563 * 87,36 )
szerk.: Természetesen a Tualatin-Coppermine összehasonlítást szántam neked.
-
-
-
asszem úgy volt, hogy az fx5200tól felfele már tudja az aero-t deee aztán lehet ám hogy módosították hardveres directx 9c-re az alapkövetelményt, oszt csak a geforce6000es széria illetve az x1000es széria tudja csak... de hogy egy jobbfajta dx9es karin megy az tutkó... gondolom ez alapján a win7be is működnie kell...
mindjárt végzek a melóval, megyek haza oszt megnézem akkor mit megy a dual tualatin far cry2ben meg crysisbanlogoutra erről a tesztet majd csak jövő hónapba rakom fel, de azért nektek beszámolok
-
-
-
-
Hogy tesztelsz le egy VGA-t az Everesttel?
Egyébként osztom Bacsis véleményét, hogy azért valamilyen viszonyítási alapnak jók a 3DMarkok. Persze már nagyon megkopott a fényük, nem olyanok, mint a 2001SE és a '03 idejében. Ez mondjuk köszönhető volt főleg az NV-nek, aki a képminőség rovására hülyére optimalizált driverekkel akarta lenyomni az FX-ekkel az Ati kártyákat. Szerencsére manapság ilyen gond nincs, legalábbis minimális.
Én a kezdetektől fogva leteszteltem minden VGA-mat minden 3DMArkkal, így rengeteg mérési eredményem van. Persze ahogy a platform és a CPU változott, úgy már nem összevethetőek az eredmények, csak amit azonos alapon készültek.
-
-
-
törölt tag
Egy kicsivel többet másoltam ki a cikkből, hátha így jobban érthető:
"Az AMD eközben hivatalos úton is jelezte, hogy az első négymagosok, vagyis a Barcelona sorozat tagjai augusztusban jelennek meg. Az új Opteronok órajele a megjelenés pillanatában 2,0 GHz-nél tetőzik majd, mind a normál, mind az alacsony feszültségű változatoknál, míg a gyorsabb példányok a negyedik negyedévben érkeznek meg. Ezek a chipek már natív négymagosok, vagyis egy szilíciumlapkán foglal helyet mind a négy mag, a gyártó szerint pedig mindez teljesítményben 40-70 százalékos erőfölényt biztosít majd az elődökhöz képest."
Ez a "40-70 százalék erőfölény" nem arra vonatkozik hogy a natív négymagos Opteronok ennyivel gyorsabbak a nem natív négymagosoknál, - mivel hogy ez utóbbiakból nem is gyártott az AMD,
- hanem arra hogy a kétmagosokhoz képest tud ennyivel többet.
-
Oliverda
titán
Erre is van megoldás:
(#1675) peti_s: Így kimásolod a hsz. számát és a nevet. Csak egy ctrl+c, ctrl+v az egész.Így több hsz.-re is lehet válaszolni egyen belül.
Mondjuk ahogy látom nálad rangosabb, és régebbi tagoknak is nehézséget okoz ez a megoldás. Persze az igaz hogy ennek a módszernek a használatával nehezen lesz valaki PH! félisten...vagy legalábbis tovább tart.(#1678) akosf: Szerintem igazítsd meg a kis szemüvegedet aztán nézd meg újra.
-
törölt tag
Nekem aztán mondhatod a mesét.
Amit te a natív négy mag előnyének látsz az mind a programozók lustasága.
Ha fognál egy feladatot és "rendesen" leprogramoznád egy natív négymagos processzorra illetve egy nem natív négymagos processzorra akkor a legtöbb esetben semmiféle különbséget sem látnál. Tudom miről beszélek, nem egy esetben kipróbáltam.
Megjegyezném hogy "rendesen" megírni egy programot nem kerülne több időbe, mindössze egy picivel több tudást, tapasztalatot, odafigyelést kellene belevinn...
-
törölt tag
Phenom II-őm még nem volt, de nagyon nem is akarok. Miután a Phenom egy iszonyatosan nagy csalódás volt. Egyrészt hatalmas volt a fogyasztása, másrészt csigalassú volt, ráadásul tuningolni sem lehetett. Persze a tesztek alapján látszik hogy a Phenom II minden téren jobb, de kétlem hogy annyival hogy ezzel kiengeszteljen.
-
törölt tag
Az Eternity II volt az. De megjegyezném hogy ez nem egy számítógépes program, hanem egy kirakós játék ( puzzle ) amit megpróbáltam kirakni a számítógépeimmel. Elég csábító volt az 2 millió dolláros főnyeremény. Megjegyzem még azóta se rakta ki senki.
-
-
-
-
-
-
a celeron M és a pentium közt viszont tutkó annyi a különbség, hogy a celeronba 1mb L2 volt, míg a merom magos pentium m-ekben 2mb, továbbá a pentiumok vissza tudták venni az órajelűket, míg a celók nem...
de lényegében a celó m-ek is hasítanak
nah megyek kibányászni a agp-s hd3850et oszt tolom be a dual p3ba szorítsatok -
kovsol
titán
Pentium M procikba azt az irányvonalat vitték tovább
régebbi procitesztben van pentium M 2,1Ghz es modell tuningolva és A64 és P4 nek ellenfele volt rendesen a tesztbenamugy szerintem a core2 és az i7 már azonos órajelen is jobb lehet mint mondjuk egy p3 feljavítva
-
törölt tag
Bocs, igazad van. Összekevertem az Athlonos dologgal.
Athlon XP 3-szoros szorzóval 3x66 -> 200MHz
PentiumII 3,5-es szorzóval 3,5x57 -> 200MHzszerk.: A Pentium II kapcsán az volt a fejemben hogy meg lehet csinálni, mert van olyan lap ami engedi 50MHz-ig is levinni az órajelet. Az Athlonos kapcsán meg ugyanez járt a fejemben, csak 66MHz-zel. Keveredett a kettő...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- PlayStation 5
- Hardcore café
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged