- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
peti_s #16851 üzenetére
Azért a jól megszokott csapat itt van azért
jahh tény hogy Badman és Ákos már ritkán néz be, de a jó hangulat és a sok okosság most is megvan
És most felmerült bennem a kérdés, vajon az "új" barátaink, mint pl Fenyő, gban vagy telescreener tudja, hogy ezt a Topicot mi élesztettük fel?ejj a régi szép idők mikor még azt is megosztottam itt a topicbam hogy mennyi mazsola van a kuglófomba
kár hogy törlődött a kép
-
válasz
peti_s #16851 üzenetére
Majdnem minden nap benézek a totyikba, csak olyan messzire mentek retro dolgokban, hogy nekem ahhoz már nincs mit hozzászólni. Én kb. a Pentium éráig visszamenőleg foglalkozom retroval, bár a 286-tól kezdve végigjártam minden jelentős lépcsőfokot.
Mostanában azzal küzdök, hogy a modern USB egerek nem mennek PS2 átalakítóval, így kénytelen vagyok a KVM átkapcsolóhoz beszerezni egy Logitech MX510 egeret használtan, ami jó játékra is, és megy PS2 módban.
-
allein
addikt
válasz
peti_s #16757 üzenetére
Eddig egy ASRock k7vt4a+ lap volt, újszerű állapot. De valami baj van vele, néha nem látja a vinyót, néha nem látja az egeret+billentyűt ami USB-ról vannak, néha fogja magát és újraindul. Nem a táp a hibás, mert próbáltam más táppal is. Akkor nem váltok nagyobb procira, amúgy eladásra szánom a gépet, köszönöm szépen az infókat
-
-
válasz
peti_s #16698 üzenetére
hümm-hümm egy régi cimborám, mikro ez a kari menő volt, ezzel nagyon soakt TV-zett és digizett, vette fel a videókat is, és tisztán emléxem, 433-as celója volt.. Abit BH6 lapba utána úgy betömörítette a videókat, hogy a 366os celeronomon 1FPS-el futottak
AVI-s kiterjesztésűek voltak és 20-30megás votl egy klipp
szerk: van Asus V3400 origi lemezem ha kellenének esetleg a szoftverek
-
-
-
válasz
peti_s #16705 üzenetére
A kepernyore ki tudja rakni siman. Felvenni viszont nem lesz eleg gyors. VCD-ben (352x288) ment a huzott Celeronnal, ha nem mozgattam az egeret es a hangot csak wav-ba vettem fel. A Cerka FPU-ban erosebb a K6 III-nal.
Esetleg linux alatt mencoderrel, de szerintem az is kihivasos lenne. Megprobalhatod, hogy ket menetben enkodolod, eloszor csak valami kevesse tomoritett formatumba, aztan mehet XVID-be.
-
válasz
peti_s #16698 üzenetére
A masodikat nekem sikerult eletre lehelni anno. Azt hiszem 95 vagy 98 volt alatta es nagyon jokat UT-tem azzal a geppel. Ugy ment, hogy egy kiszuperalt video-t hasznaltam tunernek, onnan volt atvezetve a video jel, amit lehetett digizni is, de akkoriban meg csak sima mjpeg-be ment a felvetel valami borzalmasan kis meretben, mert nem birta 450-en sem a 300A celeron.
-
-
snake1977
őstag
válasz
peti_s #16660 üzenetére
Bocs akkor rosszul értelmeztelek.
Mondjuk ennek fényében érdekes a dolog, akkor azt kéne elérni hogy vinyónak lássa az usb meghajtót, szerintem biztos meg lehet oldani valamiképp, hiszen vannak usb-s külső merevlemezek is, bár gőzöm nincs arra enged e telepiteni op rendszert. -
-
válasz
peti_s #16655 üzenetére
98-at tuti. En ugy csinaltam, hogy megparticionaltam, mint egy merevlemezt es megformaztam a 95 DOS alol VFAT-re. Felpakoltam a telepitot, fdisk-et, format-ot. Elso lepesben bootolas az USB-rol, particiok letrehozasa. Kovetkezo USB boot-nal megformaztam rendszerlemeznek merevlemez C: particiojat es femasoltam a Win95 telepitot. Harmadik lepes bootolas C: -rol es telepites. Ha jol emlekszem kell a himem.sys es a smartdrv is jot tesz a telepitesi sebessegnek.
16657: Nem lesz jo, mert nem kezeli a win98, mint boot eszkozt. A DOS reszeig viszont fel tudod bootolni.
-
válasz
peti_s #16655 üzenetére
Szerintem az USB-t nem látja a win98 telepítő, de az xp sem tud oda telepíteni, mert nincs neki bootolható eszköz - mármint szerinte...
Én is ki akartam próbálni XP-t pendrive-ra vagy SD-re telepíteni, de nem megy a dolog, csak a mobil XP a megoldás, ami viszont nem telepített cucc, és mindenen elindul, cserébe nem nagyon tudsz még egy hd sentinelt sem alatta telepíteni. -
-
-
-
válasz
peti_s #16583 üzenetére
ezazagép
Ranagol_5-től vettem, kicsit felturbóztam, azt így jól megy
ennek is tuningolva van a procijai232-n szaladnak
bazz a kézikönyvébe szó szerint 20 oldalon van taglalva hogy vedd le a gépház oldalát és hogy rakd vissza, így írja hogy végy egy csillag csavarhúzót rakd bele a csavar aljaztába tekerd ki, 25fokkal döntsd meg az oldalt. na mondom fasza részletesde hogy tuningold a procit arról nem írnak
rájöttem magam is
-
laci1128
tag
válasz
peti_s #16486 üzenetére
Asszem előző hozzászólásomban írtam is, hogy Tualatint sokkal többre tartom: kétutas Tualatinos (2 x 32 W TDP) szerver kevesebbet eszik az adatlapok alapján, mint egy Northwooddal (1 x 70 W TDP) szerelt darab. Nyilván a Core alapú Xeonok meg az AMD Opteronok el is tángálják (sőt még kétutas Tualatin is szvsz) brutálisan, jelentősebb kisebb fogyasztás mellett. Viszont a kollégista létnek a szűk büdzsét ellensúlyozandó fix a havidíja, így maximum csak a környezettudatosság hiányát lehet emlegetni az áramzabáló NetBurtos vackok befogásakor.
-
laci1128
tag
válasz
peti_s #16482 üzenetére
Na meg a feleroncsokon megroncsolták az L2 cache-t eléggé, és az állítólag a mikroarchitektúra jellege miatt nagyon visszafogta teljesítményt. Akosf SuperPI listáin (socket 370, socket 478) látszódik, hogy tempós memóriával megetetett, megtekert PIII-S-ek jól beállítva hozzák a NetBurst cerkákat, a P4-ekből meg max. csak a legalját, a Willamette-ket zabálják. A PI ráadásul szerintem csupán x87-et használ, szóval semmi SIMD. Persze a Tualatint így is sokkal többre tartom az azt követő P4 motyóknál. Ráadásul Pentium M néven visszakacsint az öröksége az élbolyban, immáron megtámogatva DDR memóriákkal meg QP FSB-vel...
-
laci1128
tag
válasz
peti_s #16482 üzenetére
Kollégiumban a kollégista pénzügyi keretekhez illően szervereknek P4 procis motyókat szoktunk befogni. Tapasztalatunk, hogy a Prescott állat hűtővel is brutálisan melegszik, Northwood kellemes csalódás ahhoz képest hőmérséklet és fogyasztás terén. Sebességben viszont nincsen égbekiáltó különbség, de talán HT miatt kiszolgálói feladatokra mégis a Prescott. Persze a szóban forgó 1400 MHz-es PIII-S-hez képest továbbra is nagy csalódás bármelyik NetBurst-ös mocsok.
Aztán pedig ott van a NetBurst-nél hendikepnek a Quad pumped bus, meg a DDR-SDRAM-ok.
Régi perverz vágyam, de kétutas Tualatint támogató szervert nem sikerült (megfelelő áron) találnom még.18-20 000 ft-ot meg nekem nem ér meg, viszonyításképpen a NetBurstos vackot 4 000 ft-ért bugáztam kompletten (IBM low end szerver, a ház meg a táp viszont elég masszív, de talán a két vinyó is 4 000-nél többe fáj mostanság...). Na hiába, hát a kolis büdzsé.
-
-
-
-
-
-
válasz
peti_s #15748 üzenetére
Igen a VGA limit tuti lenne, csak nem derülne ki hol telítődik az SLI, tehát mekkora az a minimális órajel amely már rendesen kihajtja, mivel a Core2 a legkisebb órajelén is bőven sok neki.Én 800M- át mértem, de lehet hogy egy másik jobb gép mondjuk már 700- on kihajtaná
-
válasz
peti_s #15742 üzenetére
Nyilván egy 3dmark 2K már megjáratná a vga-t, de egy incoming test meg már a procit járatná csúcson.
Ettől függetlenül szerintem a 3dmark99 szerintem jó kis teszt, egy voodoo2-höz.más
Annak idején egy K6-2 3DNow! 400MHz-es procival mértem két vga-t. Az egyik egy gef2mx, a másik egy voodoo1. Ebből is látszik, hogy ez a proci már rég kevés volt a gef-nek.
nv: 2371pont
3dfx: 1499pont
Azt ugyan nem tudom hol a vége a v1-nek. De ennek fényében ez a 4491-ezres pont, egy SLI-nek elég masszív! Még ha a proci más is. -
Weißturul
senior tag
válasz
peti_s #15697 üzenetére
"A végsőkig halogatott negyedéves közgyűlésen aztán bejelentik, hogy minden jelenlegi és fejlesztés alatt álló szellemi termékük, szabadalmuk, márkanevük és technológiájuk eladását az Nvidiának 70 millió dollárért és egymillió Nvidia részvényért cserébe." - PC GURU 2001/02 - Nincs bocsánat
A tíz milliárdba beleszámoltam, hogy a jogok, szabadalmak egy részét kivásárolnám az Nvidiától úgy huszonöt millió dollárért és egymillió 3dfx részvényért (gondolom nagyon ragaszkodnának hozzá).
De ha jobban belegondolnak a vezetők tuti kiadnák a jogokat ennyiért, mert sok vesztenivalójuk nincs. Hiszen hol hódítana piacot egy tíz éve csődbe ment cég? Ha más nem jópár szabadalmat "bérelnék" az Nvidiától.A termékstratégiát is kidolgoztam, leírjam azt is?
zoltanz: ha megírják rendesen a drivert elvileg gyorsabb is lett volna, de sajnos a 3dfx Ballard tevékenysége alatt nem a józan ítélőképességéről volt híres
-
-
-
válasz
peti_s #15652 üzenetére
Ezzel sokan egyetertunk. Egy 2.4-es P4-en RHEL-el mar szinte mindent el tudok vegezni, de en power user vagyok. Akadasmentes melohoz azert szuksegem van ket magos gepre 4GB memoriaval, de a jelenlegi 2.4GHz-es C2D alapu cucc elfogadhato. Fokent, mert a RHEL nem csinal maga ala, mint a Windows. (Az XP marad Vmware-ben)
Szoval a felhasznalok 99%-nak is eleg kell, hogy legyen. A maradek 1%-nak az Isten eroforrasa sem eleg.
-
válasz
peti_s #15652 üzenetére
Én is államinál vagyok.
Néztem is, E5400-as proci van a gépben, 2 giga rammal, win7-tel.
A net meg 100 emberre 8 megabit
Már ha jól megy és nem terheli semmi extrában.
Ami rajtam múlik az a gépem, nincs tele semmivel, szerencsére az IT-s kolléga sem pakol föl semmi felesleget.
Bemegyek, bekapcsolom, kabát, pulcsi le, mire leülök, már vár hogy jelentkezzek már be. -
-
-
sladka_pani
senior tag
válasz
peti_s #15513 üzenetére
Pont ezek miatt elégeltem meg. A szivem szakad meg, de véget ért bennem a csak nosztalgiából tartott gép öröme, mivel jelenleg már örülök ha megkeresem a magamra valót, és legalább netezni tudjak normálisan. Minden egyébként pénz kérdése.. ha volna felesleg, akkor meghagynám mondván dejó nosztalgiázni :/
-
Weißturul
senior tag
válasz
peti_s #15515 üzenetére
FullHD-s YouTube?
Amúgy az is vicc, hogy a PowerMac G4-emen (733MHz) Safarival milyen kényelmesen lehet netezni
Nameg a fenti tiltásokkal 466-os Celeronnal is lehetett netelnizoltanz: nem emlékszem mi az NPC korlát de Berlinben NAGYON sok enemyt uszítottam az 1.7-es cerkára (jameg MX400 64Mb
)
-
Penyus
senior tag
válasz
peti_s #15504 üzenetére
Igazabol semmi. Egy mezei p1 lap. Nekem azert jelent sokat mert ilyen volt az elso p1es gepem lapja, amire magam kerestem meg a penzt. Volt ebayen is olcsobban is, ez az elado valami orult csak. A lap meg sajnos ritka. Nekem van egy csak azon halott az egyik vezerlo. Ami a billt meg az a20at vezerli. Meg ugye eleve behegesztett dallas van rajta, az sincs mar epp jo allapotban sajnos.
-
válasz
peti_s #15393 üzenetére
Bármi meghalhat bármikor.
Valahol már írtam, barátom kivette a prociját a lapból, és nem indult többet a proci.
Azóta kihúzott tápkábelnél is rányom egyet a bekapcsoló gombra.
De egy zárlatos cpu simán öli a lapot, legutóbb egy 2.2-es NW cerkával jártam így sajnos.
Azóta van annak a Dellnek a tápja a videomagnóba épített HTPC-mben, tehát még jól is jött hogy felszabadult.
Ha ez nem jön a képbe, ötletem nem lett volna hogy milyen fér be oda -
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
peti_s #15393 üzenetére
P4P800S-X ha ez a lapod akkor egy kis adat:
Tech. Spec. Info : 1 AGP 8X, 4 PCI, CPUentium 4 (HT) / Celeron (D) (Northwood és Prescott); Socket 478; Chipset: Intel848P/ICH5; FSB: 800MHz; RAM: 2 DDR400 max. 2GB; ATA100*2+SATA*2; Audio: AD1888 6-csatornás; S/PDIF kimenet hátul; LAN: 10/100; Bővítőhelyek: 1 AGP 8X, 4 PCI, 8 USB 2.0; ATX formátum; Egyéb szolgáltatások: CrashFree BIOS 2, MyLogo, C.P.R, Instant Music~Lite, EZ Flash
Ha lukas a fet teteje valószinü hogy az halott (hát cserélni azt nem hinném hogy menne) esetleg probáld butitva alulfeszezni fsb-t szedd vissza ha tudod. Volt egy hasonlo 478asom annak az agp körüli fetek haltak meg így és fagyott is a gép rendesen 15-30percenként (esetleg [link] vagy [link] akik tudnak segíteni a biztonságos levételben ha már procit letudnak ezt mértne tudnák) ha esetleg mégis kicseréled tipusban is találsz hasonlót és müxik is majd akkor hatalmas gratt!
De én innkább kitenném a vitrinbe -
válasz
peti_s #15391 üzenetére
Nem hiszem hogy egyszerre meghalt volna a lap is meg a proci is.
Én tettem Prescottot nem támogatóba Prescottot, elindult, és utána is ment.
De tényleg nem támogatja, hülyéskedett azonnal, tehát nem azért ment mert kezeli és rosszul tudom.
Megint az van mint az elöbb, a kondikkal (csak nem írtam), ha pesti lennél, kipróbálnám neked.
Van egy Abit lapom, és behalt az AGP rajta, amúgy hibátlan.
Abba betenném zokszó nélkül, egyszer élünk
Kicseréltem az összes FET-et rajta, de semmi eredmény, bios frissítve, még az északi hidat kellene átfújni, de azt egyelőre halogatom, jobb egy agp nélküli mint egy halott lap -
válasz
peti_s #15389 üzenetére
Mit értesz pici hibázáson?
Tapasztalataim szerint a normál kezelés többet árt a 478-asoknak mint bármi
Legtöbbször, az esetek nagy részében attól láttam meghalni 478-as lapot, hogy a gyári hűtőt le-fel került, és a hihetetlen feszítőerő megszakította a lapot.
Különösen jelentős szerintem a hatása egy több éve feszített, hő hatására elfáradt alaplapnál, ha ott leveszed, és kiegyenesedik, majd visszafeszül, azt még a Béres Alexandra sem bírná hajlékonysággal.
Na ezért félek a 478-as lapoktól, és ezért alakítom át csavarossá saját használatra a gyári 775-ös hűtőket is, egy 478-as csavaros keret műanyag alsó részét szétvágva.1500 posta: ha egy kiló kenyér kell, azért is el kell menni, ha boltba mész, az sincs ingyen, meg ha elmész a gépért autóval, az sem.
De azért én is így szoktam számolni, kivéve a postát, mert az nem az én műfajom, pont az ilyenek miatt.
De én is kalkulálok a benzinköltséggel, az igaz. -
válasz
peti_s #15387 üzenetére
Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam gyenge, szerintem végét járó tápnál, apró terhelésnövelésre is "jelentősen" (tizedvoltokat) esett a feszültség, és talán közelebb volt a 13-hoz a 12 volt mint a 12-höz.
Terhelve viszont jó lett, nagyjából 12-re esett vissza, illetve picit alá
Azért nem vetted olyan rosszul, persze még jobb lenne ha meg is tudnád csinálni a kondizást magadnak.
Ház 1000
DVD 500
Proci legalább 1500, de ennyiért gyanús hogy nem kapsz, pláne a hűtőt nem számolva
Így marad a lapra, tápra 1-1 ezres.
Szeerintem megérte, kérdés persze hogy mennyiből lesz normális majd. -
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
peti_s #15380 üzenetére
Nézd már
nekem van 2db ilyen házam. A táp nagyon faja benne, jóval többet elbír, mint az ember gondolná. Igaz, én megfordítottam a ventit, hogy befelé fújja a levegőt, és beépítettem egyet belülre, ami elszív. Tényleg nagyon csendes cucc. Érdemes megcsináltatni azt a lapot, szupercsendes netezős konfignak tökéletes. Megtömni a maximális memóriamennyiséggel, aztán hajrá.
-
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
peti_s #15374 üzenetére
Tápon csak mérd ki a feszültségeket és az áramerősséget. Ha azok jók, akkor jónak kell lennie a tápnak, max raksz rá egy túlfeszvédőt. A lapon meg ha van a közeletekben olyan üzlet, ahol javítanak erősítőket meg hasonlókat, akkor ott kitudják cserélni neked a kondikat párszáz forintért. Nincs veszve ott semmi. A leírásban amúgy nem volt benne, hogy szét vannak durranva a kondik?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest