Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz frescho #113439 üzenetére

Az egy más dolog, hogy nálad mi volt, meg más, hogy mi a mainstream. Ahogy írtam, erre nagyon jó, ha megnézed a számtech boltok gépes kínálatát, az előre összerakott konfigokat.
    A múlt évtizedben, pláne a 6th gen idejében szerintem még a 32GB RAM is igencsak ritka volt. Anno amikor én anno megvettem a 4th gen-t 16GB RAMmal, akkor mindenki nézett rám, hogy minek ennyi RAM, a fele is too much... és igazuk volt, mert 1 év múlva eladtam 8GB-t a gépből, mert egyszerűen semmi szükség nem volt rá, az ára meg jól jött.
    Szóval neked jól jött a 6th genben a 64GB RAM, de általánosan ma, még a 32GB kezd elterjedni, lehet h év végére már a 64 is jobb kezd, majd kiderül.

Érdekességképp nézelődtem kicsit, a 6th gen 2015 aug-ban startolt el, megnéztem akkoriban (utána pár hónappal) Milyen gépeket javasoltak itt a fórumon, és végig mindenhol azt látom, még a 6th gen I5-ök mellett is, hogy 8GB RAMot javasolnak.

A 6th gen elvitt 64GB RAMot, meg neked volt is bele annyi, de általánosan nem volt elterjedt, sőt, még ma is leginkább 32GB RAMot szoktak javasolni.

2022-ben én is összeraktam egy I7-est 128GB RAMmal, RTX 3090-el, 1TB M2, 2×4TB SATA SSDvel és 2×18TB HDDvel, de ettől még tudtam, hogy nem ez az általános, még az új gépek között sem.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák