- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakond5
őstag
válasz
Johni5 #38623 üzenetére
Előszöris köszönjük a tapasztalatod megosztását, és a tesztelgetést!
Tuningolás csak szorzóval, és FSB+szorzóval, ahogy írtad, más. Csak szorzózni általában a 24/7-es, illetve kicsit afeletti beállításokhoz érdemes, míg a másik módszerrel a rendszert, tehát nem csak a procit, lehet csúcsra járatni.
Feszültségeket tekintve tényleg nagyon... "megoldotta" az AMD. Olyan veszett értékeket adtak az FX-eknek a CnQ szorzókhoz, hogy az röhej. Persze ez is példányonként változó, de az én 8150-em 1400MHz-en a gyári 936mV helyett 768-780-on megy (ezen értékekben benne van a bios-ban adott offset+).
Sokak küzdenek a throttlingolással.. mindig is furcsállottam a helyzetet, mert nekem ez az M5A97 Pro úgy bírja a szaggatást, cibálást, nyúzást mint a fene, sose dropolta a proci az órajelet. ..lehet hogy csak be van állítva a bios-om?
Ezt a kérdést nyitva is hagyom.
-
Kroni1
veterán
válasz
Johni5 #38311 üzenetére
Na a coretemp nálam is 90fokot ir, most néztem meg direkt.. Akkor ezek szerint többféle van, gondolom steppingtől is függhet, hogy kié milyen. CPU kupak aida szerint a Small FFT alatt már 64fok, de még mindig stabil és megy, a magok aida és coretemp szerint is 52-53 fokosak. Nem tudom melyik stimmel, de hogy mindkettő nem az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Energiaital topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged