Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Petykemano #9661 üzenetére

"A kraken point elvileg 8 magos lesz."
    Köszi! Úgy látom az általad is valószínűsített 4+4-es konfig forog a pletykákban. :R
    Az szerintem tökéletes megoldás lenne egy CCX-be zsúfolva. Adott az egyszálas tempó is preferált magok által, és nagyobb terhelésre a takarékosság is, megfűszerezve azzal, hogy nem térdel le a rendszer szuboptimális ütemezés mellett sem. :)

"Azt mondják, 4 magra korlátozva jobb eredményt ad."
    Én az asztali 3600-asomon kísérleteztem ezzel, ott a 3 magos CCX-ekkel többnyire 4 magig sikerült skálázódást mérjek, ami egybe is esett más tesztekkel, ahol többnyire kb. egy szintre futott be a négymagos, de csak egy CCX-es 3300X-el. Jól érezhető előrelépés volt az 5600-ra váltás, pedig jóféle 3600-asom volt, fix magas órajelen hajtva, kb. kimaxolt tempójú DDR4 ramokkal (3733Mhz CL16 finomhangolt subtiminges B-die).

"Vajon ez még javítható szoftverből?"
    Nyilván ha kifejezetten erre optimalizálod a kódot akkor igen, de kétlem, hogy erre pazarolnák a idejüket fejlesztők. Lásd 2021-ből: [link] .
    Vicces, ahogy körbemegy a piacon egy kényszer szülte félmegoldás áldatlan hatása... [link] :DDD

"Csinálhatták volna úgy is"
    Az a gond, szerintem ez a második CCX sehogy sem jön ki jól, főleg ilyen kevés plusz erőért. :N Ahol ez nagyon erős, az a prospektusok, hogy nézzétek, ez 12 magos.... A vásárlók 90%-a azt sem fogja tudni, mi az a CCX...

Új hozzászólás Aktív témák