Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hét évig frissül az új iQOO
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
üzenetére
"Nem, még véletlenül sem ezt teszem, hanem elhamarkodott és valótlan kijelentéseket cáfolok meg. Pl: "> a célfüggvény itt == max(profit) azt még hozzá kell tennem, hogy fenntarthatóan .. hosszú távon .."
Ahogy láthatjuk, pont az ellenkezője történik, így helytelen dolgot cáfoltam meg az adatok alapján. Nem is értem miért az ellenkezőjét látod? Kamuzok, pontosan értem.
"
Hmm... (Ahogy Geralt mondaná)
A "profitmaximalizálás" és a "profitnövelés" nem ugyanaz. Nem lehet, hogy a félreértések oka ennek a két fogalomnak az összemosódása?Egy változó piaci környezetben egy árcsökkentés lehet profitmaximalizálási folyamat része, miközben a profit (vagy a profitráta) éppenséggel csökken. A profitmaximalizálás folyamata alatt végrehajtott árcsökkentés célja épp az, hogy kedvezőbb árral - kisebb profit mellett - jobban menjen a termék, míg egy konkurens árcsökkentés nélküli szcenárióban még annyira sem fogy és bár lehet, hogy az egyes eladott termékeken az árrés magasabb, de a profit összege végül kisebb lehet.
"Az látszik, hogy ezen az áron már "kell" a termék, és elkezdték venni. Pedig még tele a raktárak
az am4-el...."
Szerintem az történik, hogy a világ - ide értve az AMD-t, az Intelt és a TSMC-t is - reagál a háborús szankciós inflációs recessziós keresletcsökkenésre.
Végső soron a TSMC-nek is lehet egy MAX(profit) függvénye, ami ha kapacitás szabadul fel, akkor árcsökkentésre kényszeríti. a Hard limit ott nyilván az, hogy a wafer feldolgozást - legalábbis a régebbi gyártástechnológiákon, amik már bőven visszatermelték a fejlesztési költségeket - nem adhatja olcsóbban, mint az számára megjelenő amúgy jelenleg magas energiaköltségek. (többek között persze, nyilván, csak példaként mondtam egy tételt, ami bizonyára magas egy pár évvel ezelőtti helyzethez képest)Az AM4 procik ára is folyamatosan csökken. 75eFt egy 5600X és 60e egy 5600G - miközben fél éve amikor én vettem, azt gondoltam, hogy 72eFt-nál olcsóbb tuti nem lesz.
Tehát lehet, hogy nem arról van szó, hogy kifogyott az AM4 készlet, hanem csak arról, hogy az egész product stack ára megy le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile (ARPG)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elden Ring
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- ASUS ExpertBook B7 Flip (B7402FB) 2 az 1-ben üzleti laptop, i7, 16GB RAM, 4G modem, új!
- iPhone 15 Pro Max 256GB Fekete Titán Vadi új, bontatlan, 1 év gari + AppleCare+ TL
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 4 ÚJ! 2in1 toll 1 ciklus gari 2027.04
- Xiaomi Mi 10T Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Zalman S3 Black modern, letisztult szèpsèg
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851, 100% Akksi
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s / M920s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- HP EliteBook 850 G7 15.6 inch (256GB SSD, i7-10610U, 8GB DDR4) Akció!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
"