- Mobil flották
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #5128 üzenetére
> a mostani 2*8=16 power core - hoz képest
> nem valami nagy előrelépés.
Igen.
Most van ez hype a Milan-X-ről, amiről csak azt lehet tudni, hogy valami 3d stacked cucc (3DX) de azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi van egymásra pakolva, csak találgatás zajlik.
Elég valószínű, hogy csupán arról van szó, hogy HBM lesz a zen3-as chipletek mellett használva, amire az elmúlt 1 év hírei alapján számítani is lehetett. De van aki felvetette, hogy vajon CCD-k vannak-e egymásra pakolva?- egyébként megmagyarázná, hogy hogy lenne 128 magos Genoa.
Mindenesetre ezen kezdtem gondolkodni, hogy vajon lehetséges-e, hogy ha már ekörül ekkora hype van, hogy a 2CCD az valójában 2x2 CCD, tehát a normál 24-32 magos és a 3 CCD az 3x2 CCD, de itt már max 7 mag / CCD - és akkor ezzel kijönne 42.
De ennek semmi értelme nem lenne.
Nem így ismerjük az új AMD-t.
Viszont értelmet nyerne a 170W-os TDP keret> meg, ha én tervezném, akkor csak 1 energiahatékony CCD-t
> raknék bele .. nem kettőt ..Miért?
Az energiahatékony az nem low power. Energiahatékony az az, hogy 3.5Ghz-en, amit 24-32 mag használata közben valószínűleg elérhet, a kevesebbet fogyaszt, mint a performance típusú.Abu mondta, hogy lesz RDNA és CCD lapkák cserélhetők lesznek.
A raphael esetén én arra számítok, hogy - és most maradjunk a leakben említett 3 CCD-nél - lesz
3 CCD
2 CCD + 1 IGP
1 CCD + 1 IGP
adabszurdum lehetséges volna 1 CCD + 2 IGP is, ami impozáns lenne, csak megint a memória sávszélesség jelentene probémát -
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #5128 üzenetére
Nekem az nem világos, asztali gépbe mi a csodának energiatakarékos mag?
Korábban megmértem a Ryzen 5 3600-asom, egy mag fogyasztása az alap 3,6Ghz-en gyári feszültségen mindössze kb. 4-5W Cinebench R15 terhelés alatt, lásd 1 szál vs. 2 szál: [link]
Nem tűnik ésszerű célnak ez alá menni, amikor egy tipikus asztali gép üresjárati fogyasztása legalább 20-30W monitor nélkül. A memóriavezérlő/IF linkek sokkal inkább tűnnek lényeges fogyasztónak, ha nincs eszetlen paraméterekkel meghajtva a CPU.Egy notebooknál értem, amikor üresjáratban az egész fogyaszt monitorral együtt 5W körül, de asztalon más a nagyságrend, ahova az AM5-öt szánják.
A háttérfeladatok hatékony végzésére pedig sokkal inkább valami szoftveres megoldásnak látnám értelmét, ami ezekre nem aktiválja a magas, tipikusan nem energiahatékony turbó/boost órajeleket.
Nekem két 8 magos erős CCD és egy GPU csiplet tetszene, lehetőleg CXL-es PCIe5-el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honda topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Linux kezdőknek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged