Hirdetés
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Ez a probléma csak a 4 lapkás Threadrippert érinti, nem? 24/32 mag. Ezt ajánlják HEDT gamer gépnek? Én azt hittem, az a 16 magnál megáll. a 2 lapkás Threadrippernek meg minden lapkára van memória elérése. Persze nyilván a memóriaelérés és késleltetések szempontjából még így is rosszabb, mint a 2700X, ami szintén rosszabb, mint az intel ring busa.
De azért azt valljuk be, hogy az intel HEDT procijainak teljesítményének kihasználását ugyanaz az ok akadályozta, ami azt is, hogy a 8 magos bulldozer származékok rendre lemaradtak a 4, 4/8 magos intelektől.
Láttam valamelik nap egy táblázatot, de nem találom.
De ez is elég jól mutatja: https://techreport.com/review/34192/intel-core-i9-9900k-cpu-reviewedHa az érték valamilyen "lokális elérés" késleltetése, akkor van hová fejlődni.
Ha azonban valamilyen átlagérték, ami a kellően jó késleltetésű lokális elérés mellett egybeméri a CCX-ek közötti kommunikációt, akkor ezen legjobb esetben is csak a CCX magszám emelése segíthet.Előbbi tűnik helyesnek, mert
itt és itt az 1db CCX-el rendelkező raven ridge is hasonló késleltetéssel éri el a memóriát.Ha nem függ össze a CPU frekvenciával, akkor szerintem ennek a késleltetésnek a javítása fontosabb lenne, mint a frekvencia növelése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Toshiba 500 GB 2,5 Notebook HDD
- VTX AMD Radeon HD 6870 1 GB GDDR5 256 bit PCI-E Videokártya
- G.SKILL Trident Z5 Royal Neo Silver 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - Élettartam garancia
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest