Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz S_x96x_S #8450 üzenetére

> 05: 7950X3D ~ $999 ??

Gondolkodom.
    Nekem az az érzésem, hogy a $999 túl sok. Értem, hogy a $999 az a prémiumság felára. Akkor lehet szerintem ennyi, ha az AMD valójában nem akarja eladni ezen a piacon. Tehát nem zárom ki teljes mértékben, de értelmes termékhez ez az ár túl magas.
    A 7950X már közel $500-ért megkapható.
    Ahhoz képest a frekvencia regresszió nélküli 7950X3D kb 20%-os többletet nyújthat a játékokban. Ez arra elég, hogy meggyőzően maga mögé utasítsa az 13900K-t - úgy, hogy nem kell hozzá szupergyors (szuperdrága) DDR5 ram. Ez szerintem kb $699-799 árat indokolna.

Persze lehetnek módosító tényezők:
    - a 16 magos változat esetleg használható bizonyos számítási feladatok jelentős gyorsítására is, mint azt láttuk az előző generációs Milan-X esetében is. De ez azért az az eset, amikor az AMD nem kifejezetten gamereknek szánja a portékát, tehát nem csak azt kell nézni, hogy ott mit hoz. Ezzel valahol érthető lenne, de csalódást keltene a közönségben.
    - Ha mondjuk nem 20%-ot hoz, hanem 30%-ot, mert valamit javítottak a működésén az órajel regresszión kívül. (Pl ilyen fejlesztés lehet valamilyen prefetcher victim jelleg helyett, vagy ha CCD-nként már két szintes lenne, ami egyébként talán épp 5-8%-ot tenne hozzá) Az már egy generációs különbség lenne az Intellel szemben és nevetségessé tenné a 13900KS-t

09: bergamo - 350W -ot eszik a 128mag ??

Én azt hallottam, hogy a Bergamo Zen4 magok esetén még alacsonyabb lesz a frekvencia.

Új hozzászólás Aktív témák