- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Yettel topik
- Mobil flották
- Második bétánál jár a One UI 8
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Én nem hiszem, hogy lesz 32 magos zen4D proci AM4 foglalatba. A Zen4 már eleve AM5-be érkezik. MLiD csak hasonlította a zen4D iPC-jét a Zen3-éhoz.
A videoban elhangzik, hogy valójában egy zen3 mag feleakkora kiterjedésű, mint egy golden cove és kb kétszer akkora,.mint egy gracemont.
Ez persze nem csak attól függ, hogy a design mennyire hatékony vagy pazarló tranzisztrorok tekintetében, hanem hogy a gyártástechnológia milyen tranzisztorsűsűséget enged meg és hogy milyen libraryt használ a.tervező adott designhoz.
Ez sajnos nem derül ki az intelnél. Ezzek együtt az AMD magok elég jó pozícióban levőnek tűnnek, minden szempontból optimális.Viszont én nem annyira értem a lelkendezést az AMD megoldása iránt. Az Intel hybrid magok elleni nyafogás nem architekturális eredetű volt, nem azt mondták, hogy jaj,.milyen rossz, hogy teljesen más architektúrára épül. Ezzel kapcsolatban semmilyen kritikát nem olvastam. A kritikák azzal kapcsolatban jelentek meg, hogy az egyes magok teljesítménye innentől nagymértékben eltér egymástól és akkor ki és hogyan és mi alapján fogja majd azt vezérelni, hogy melyik programszál milyen teljesítményű magra kerül. És az ezzel kapcsolatos bizonytalanság majd kiszámíthatatlan programműmödést és azáltal rossz élményeket fog eredményezni.
Az egy alap, hogy a magoknak tudás terén szinkronban. Ezt az ADL esetén letiltással oldották meg. Máskülönben az AMDnek is meg kell oldania, hogy a zen(X)D tudásban megegyezzen azzal, amit a Zen(X+1)-be belepakolnak.
Namost azt én értem, hogy fogni egy előző generációs architektúrát, lenyesegetni és helytakarékosság érdekében sűrűbben rakni a tranzisztorokat ezáltal visszavágva a maximális ftekvenciát - elegánsabb megoldásnak tűnik a többszálas skálázódás kiterjesztése céljából, mint egy teljesen különálló architektúrát fejleszteni.
De a nyafogások szempontjából mi is a különbség? Képzeljük már el, mekkora teljesítménybeli különbség lenne egy 3.5GHz-en ketyegő zen3 mag és egy 5GHz-en ketyegő zen5 mag között. ST esetén sztem kb 2x, ami perszr MT esetén nem jön ki, mert a zen5 mag se fog akkor 5GHz-en menni, csak 3.5-ön. De akkor is 50%.
A Zen4D előnye itt is.az lesz, hogy MT szcenáriók esetén egy ugyanakkora 3 helyett 5nm-en gyártott lapkában 2x annyi mag lesz. Mondjuk lapkákra vetítve másfélszer nagyobb MT teljesítmény egy olcsóbb gyártástechnológián.Ezzel miért ne tudna az Intel versenyezni? Nekik is az a terv, hogy 32 kis magot pakolnak be, ami ugyanezt a célt szolgálja. Az AMD abban járhat jelenleg előrébb, hogy ők ezt meg tudják valósítani külön chipletekkel, az intelt meg feszíti a monolitikus design. De elvileg ott is fejlesztik a tile -okat. Előbb utóbb talán összeáll.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 4
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- BestBuy topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- sziku69: Szólánc.
- Steam Deck
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest