Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Apple Watch
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRitON
aktív tag
"A 120-160W-os, sőt, 200+W-os CPU-k idejében járunk, szóval bizonyos keretek között, de kivitelezhető lenne ez. Egy 65W-os CPU (Ryzen 5 3600) és 80-100W-os GPU (RX5500) párosítása esetén is elegendő lehet az alaplapi táp."
Nem mondtam, hogy nem lehet elegendő, persze, meg lehetne csinálni erősebbre, csak a jelenlegi AM4 rendszerben jó, ha 2 fázis jut a NB+GPU résznek.
A másik kérdés, hogy a keletkező hőt hogyan lehet elvezetni. Az AM4 CPU méret szerintem hosszú távon 120-140W-nál nagyobb hőmennyiség elvezetésére alkalmatlan, egyszerűen túl kicsi. Emiatt szerintem az AMx platformon nem várható nagyobb teljesítmény növekedés, már ami az APU-kat illeti.
És igen, tudom, hogy ennél sokkal több hőt is el lehet vezetni kisebb felületekről, de ott általában nincsen heat spreader, mint egy CPU-n.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Akciókamerák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Linux kezdőknek
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő